Kusturica&No smoking orchestra

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BECHO

Post by BECHO »

Nista ti ocigledno skontala nisi, niti ova tvoja replika ima ikakve veze sa mojim prethodnim tekstom (osim mozda Keme i 'Damara')! Izvini ali bio sam samo iskren! Pozdrav i tebi ;)
ake

Post by ake »

St.Germain wrote:
ake wrote:
a srbi u bosni ce vazda biti bosanci i nikad vam nece dati cijelu bosnu na tanjiru,
ovo je vec nesto novo :)
nije to nista novo, tako je uvijek bilo
zbog toga mislim da su termini bosnjak, a pogotovu bosanski jezik,
nesretni i podlozni igrama rijeci i raznim manipulacijama
JBT wrote:Pitam se kad ce u rodnom gradu zasvirat. Bi li imali obraza za takvo sto?
tesko sa ovakvom propagandom,
medjutim jednog dana ce bosnje prihvatiti kustu, kao sto su prihvatili mesu selimovica,
koji je takodje otisao u BG, ozenio srpkinju, pronasao svoje srpsko porijeklo i sam se svrstao medju srpske pisce :oops:
sada to nista ne smeta :shock:

mrznja prema kusti u sadasnjem trenutku je vazna kod bosnja da se pokaze kako ce se obracunati,
prema svakome iz svojih redova koji odstupi od sadasnjeg politickog kursa :oops:
dakle represija je strasna i ne dozvoljava cak ni povratak na svoj kucni prag, mada su bosnjama puna usta o pricama o povratku:D

zbog toga i nema prave opozicije i sukoba politickih partija kod bosnja, kao sto toga ima u komsiluku, u srbiji, crnoj gori i hrvatskoj :shock:
BECHO

Post by BECHO »

koji je takodje otisao u BG, ozenio srpkinju, pronasao svoje srpsko porijeklo i sam se svrstao medju srpske pisce
Evo jos jednog dusebriznika! Cuj Mesa pronasao svoje srpsko porijeklo???!!! :lol: :D :lol: :D
St.Germain

Post by St.Germain »

ake wrote:
St.Germain wrote:
ake wrote:
a srbi u bosni ce vazda biti bosanci i nikad vam nece dati cijelu bosnu na tanjiru,
ovo je vec nesto novo :)
nije to nista novo, tako je uvijek bilo
zbog toga mislim da su termini bosnjak, a pogotovu bosanski jezik,
nesretni i podlozni igrama rijeci i raznim manipulacijama

jest da nisi ovako pisao prije, ali necu te peglat, meni je drago sto mislis tako. ako si mene ili bilo kojeg bh patriotu na ovom forumu drugacije shvatio, onda se, znam da mi nece zamjerit, ispred njih izvinjavam za sve zlo proizaslo iz rijeci upucenih tebi :)
JBT

Post by JBT »

Razlika izmedju Meshe i Kuste je milion, ali evo jedne koja je u kontextu: Sarajevo nije bilo bombardovano i BiH paljena dok je Mesha bio u BG.
A o -sta bi bilo da je bilo- mozemo samo nagadjati, tako da je poredjenje bezze.

Sta hoces rec sa tim da su obojica ozenili Srpkinje?

Ne radi se ake o mrznji prema Kusti, nego gadjenju.

A sto se tice nedozvoljavanja povratku na kucni prag, o tome bi mogli malo popricati, jer mi se cini da si malo kontrdiktornih stavova. Evo vec godinama.
Sto se tice Kuste, zna se gdje je bio kad je bilo najteze. Kod dzelata. Kao segrt.

Jarane, evo ti savjet. Nikog ne respektuj ko tebe ne respektuje. Nikad i nikog. Kusta nije imao respekta prema BiH a ni prema Sarajevu. Sve je relativno. Mozda je Kusta faca u BG. Neka je. U Sarajevu je papak. Mala, ljigava glista.

Ako se je Sarajevo pokusalo ubit, Kusta je dodavao redenike sa municijom.
BECHO

Post by BECHO »

Kako samo neko moze porediti legendu i jednog od najvecih bosansko-hercegovackih knjizevnika, Mesu Selimovica, sa jednim obicnim ljigavcem i poltronom? To ti je kao da poredis Aketa i Abdulaha Sidrana! :D
ake

Post by ake »

ja i avdo se sasvim fino slazemo :D
pitt

Post by pitt »

Sto se nebi slagali kad ste ista generacija :D:D:D:D
ake

Post by ake »

vala bas, i on je iso u kaktus, sizio i sviro gitaru :D
zlata

Post by zlata »

ake wrote:zlato, takve lazi postirati, da su srbi u kanadi govorili za sebe da su hrvati, je stvarno nevjerovatno
jos vise podupiranjem argumenta, reko mi jedan coek :shock:
ili sjedi zlata u baru, valjda kao animir dama, za sankom sa dragim novicom i nekim englezom bla, bla, bla :oops:
ovako nesto moze da smisli samo bolesna osoba :-?

znas sta, goni se ti u tri picke materine i ti i tvoj dragi novica :x

a vi ako ste jaci, bujrum pa udarite, a Emiru svaka cast, ne mora niko da ga voli ako nece,
volite koga hocete :oops:
HA HA HA

Istina boli...Jel'da! Samo ti udri....s'tvojom pickom materinom! Mnogi Srbi u Kanadi se jos svercuju k'o "Jugoslaveni". Za te...o kojima sam tu pisala...da su se izjasnjavali kao Hrvati...imam sve podatke. I kad su stigli...i sve ostalo....ako treba poslat'cu te pred kucu. Znam VISE slucajeva. Cak je jedna toboznja "Hrvatica" iz Prijedora bila moj gost...u mom domu. Tek kad je presel'la u drugi grad...saznala sam da je zapravo
Srpkinja.

Sigurno to nisi ti, jer ti si sa PIZDOM MATERINOM DOKAZ'O DA SI "PRAVI" SRBIN...ali zato...mnogi drugi....koje je....il'
malko sramota, il' ne zele odgovornost za zlocine koje je neko ucinio u njihovo ime.
rajvosa

Post by rajvosa »

ake wrote:zlato, takve lazi postirati, da su srbi u kanadi govorili za sebe da su hrvati, je stvarno nevjerovatno
ili sjedi zlata u baru, valjda kao animir dama, za sankom sa dragim novicom i nekim englezom bla, bla, bla :oops:

a vi ako ste jaci, bujrum pa udarite, a Emiru svaka cast, ne mora niko da ga voli ako nece,
Sta je misu sta lajes ko pasce..Sta hoces, misu usrani....ti ces mi dati Bosnu....jadu jedan ...niste je uzeli i necetenikada i odjebi gnjido sa svojom sajkacom tamo odakle ti je cukundjed i dosao..
PS
MARS
ake

Post by ake »

zlata wrote:

HA HA HA

Istina boli...Jel'da! Samo ti udri....s'tvojom pickom materinom! Mnogi Srbi u Kanadi se jos svercuju k'o "Jugoslaveni". Za te...o kojima sam tu pisala...da su se izjasnjavali kao Hrvati...imam sve podatke. I kad su stigli...i sve ostalo....ako treba poslat'cu te pred kucu. Znam VISE slucajeva. Cak je jedna toboznja "Hrvatica" iz Prijedora bila moj gost...u mom domu. Tek kad je presel'la u drugi grad...saznala sam da je zapravo
Srpkinja.

Sigurno to nisi ti, jer ti si sa PIZDOM MATERINOM DOKAZ'O DA SI "PRAVI" SRBIN...ali zato...mnogi drugi....koje je....il'
malko sramota, il' ne zele odgovornost za zlocine koje je neko ucinio u njihovo ime.
evo jos jednom, idi u tri picke materina ;)
St.Germain

Post by St.Germain »

molio bih za primirje :oops:

koji vam je :?
margareta

Post by margareta »

svadjaju se oko nicega..dosta svadje !
BECHO

Post by BECHO »

I to sve zbog glavutana! :-)
crniroko

Post by crniroko »

a ako laze koza ne laze rog. najoriginalnija potvrda Englezove konstatacije. 'takvi ste vi srbi'
crniroko

Post by crniroko »

margareta wrote:svadjaju se oko nicega..dosta svadje !
ova ko UNPROFOR.

al francuski - redovito. da joj hoce comp riknut.
zlata

Post by zlata »

ake wrote:
zlata wrote:

HA HA HA

Srpkinja.

evo jos jednom, idi u tri picke materina ;)
AKE....ti's'se bolan stvarno razbolio...od Srpstva!

Ode ti razum u PM.

Pa sta je to cudno...da se Srbi izjasnjavaju kao nesto sto upravo nisu....kad su od nas ostalih, godinama zahtijevali da se izjasnjavamo kao Srbi. Mi smo bili vecinom pod pritiskom...poneki su to cinili rada Srca..napr. Kusturica i Alija.

Sto se tice ovih Srba u Kanadi..o kojim ti pisem...valjda im je pun **rac srbovanja. Ima ih i koji su namah nakon dolazka poceli ici u evangelisticke i subotarske crkve. Sto je to tebi cudno? Pa svaki dan muslimani zene kriscanske...kite jelke...polahko postaju kriscani....a ti mislis da su tvoji Srbi nekakav historijski monolit.
Engram::X

Post by Engram::X »

ake wrote:po istom sistemu laznih vrijednosti i nakaradnog misljenja je i moja malenkost svrstana u ultradesnicare :shock:
auhh
ne laskaj sebi :D

ti si polupismeno seljace...srpsko.. :zzzz:
livadic

#70 Re: Kusturica&No smoking orchestra

Post by livadic »

Madriledinho wrote:...dolaze u Madrid. Mrzim ih iz zbog njihovih bljuvotina.
I bas me zbog toga interesuje, sta ce biti na Koncertu. S druge strane neznam da li cu se sam sebi gaditi ako odem. Interesantna i cinjenica da je spanska televizija napravila petominutnu reportazu o njima i nazivala ih cijelo vrijeme bosancima, a oni se nisu usprotivili... Sta vi mislite?
sanele ... :D ... jarane ... :oops:

... sta ima u madridu ... ;)

:D

;)
H2SO4

Post by H2SO4 »

St.Germain wrote:molio bih za primirje :oops:

koji vam je :?

frustracije drug moj, :D ,

jer koliko ja kontam u ovom slucaju Hrvatica pokusava da ubjedi Srbina da su Srbi veci koljaci od njih :lol: zbog cega se navodno stide svog srpskog porijekla :roll: :D i izjasnjavaju kao Hrvati, :lol: a onda to pogodi akea pa isti zapichkara :D
car-x

Post by car-x »

kao i uvijek kad mu trebaju jaki argumenti da obrazlozi svoj kretenizam
H2SO4

Post by H2SO4 »

I livadic,je Hrvat :D ,u inostransvu a kad dodje nazad u zavicaj -opet Srbin :D
Vanna-x

Post by Vanna-x »

pa taj Kusta nije vrijedan ni pomena..
mersed68

Post by mersed68 »

Kurvo,hvala za virus ,kad budeš širila" sidu " neće mene biti jer ja nemam