Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
JThomas

#51 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by JThomas »

šuplja.
hakazvaka

#52 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by hakazvaka »

Ma šala ljudi :D
hakazvaka

#53 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by hakazvaka »

Meni je profesorica ove "elitne sarajevske gimnazije" ( :lol: :lol: :lol: ) prekrizila rijec uopšte i napisala uopće. Na moju molbu za pojasnjenjem razlike (radilo se o lektorskom tekstu i to mi je oduzelo poene), doticna mi je objasnila da "uopšte" nije Bosanski jezik, a da mi samo taj ucimo u skoli.

Ostadoh sa znakom pitanja iznad glave, kako onda u dnevniku stoji Bosansko / Hrvatsko / Srpski jezik... Hmm...
convict

#54 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by convict »

hakazvaka wrote:Meni je profesorica ove "elitne sarajevske gimnazije" ( :lol: :lol: :lol: ) prekrizila rijec uopšte i napisala uopće. Na moju molbu za pojasnjenjem razlike (radilo se o lektorskom tekstu i to mi je oduzelo poene), doticna mi je objasnila da "uopšte" nije Bosanski jezik, a da mi samo taj ucimo u skoli.

Ostadoh sa znakom pitanja iznad glave, kako onda u dnevniku stoji Bosansko / Hrvatsko / Srpski jezik... Hmm...
Istina, ali to ne znači da se uči mješavina ove tri jezičke varijante. Ako želiš pisati prema srpskoj varijanti, onda moraš sve pisati na taj način.
hakazvaka

#55 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by hakazvaka »

convict wrote:
hakazvaka wrote:Meni je profesorica ove "elitne sarajevske gimnazije" ( :lol: :lol: :lol: ) prekrizila rijec uopšte i napisala uopće. Na moju molbu za pojasnjenjem razlike (radilo se o lektorskom tekstu i to mi je oduzelo poene), doticna mi je objasnila da "uopšte" nije Bosanski jezik, a da mi samo taj ucimo u skoli.

Istina, ali to ne znači da se uči mješavina ove tri jezičke varijante. Ako želiš pisati prema srpskoj varijanti, onda moraš sve pisati na taj način.
Pa pisao sam. Fotografisacu taj lektorski, da vidite ko vam djecu uci :)
bosanski.tornjak

#56 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by bosanski.tornjak »

Ako ima 24 kuke koristi internet da ebe rak raka.zna utipkat na gugletu pozoriste sarajevo. Nije parmak
dottore

#57 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by dottore »

Mozda djevojka nije iz Sarajeva, treba je uputiti, dati instrukcije... :mrgreen: :mrgreen:
r_faruk

#58 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by r_faruk »

nego, sta bi na kraju?
mistek

#59 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by mistek »

Pa uopće je ko biva i ispravno po BJ :) A većina profesora kod nas će ti tako i ispravljati, bez obzira što stoji BHS (ko što neko napisa, onda moraš sve pisati na srpskom recimo, ako već pišeš uopšte, što opet sumnjam da neko radi).
cyprus

#60 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by cyprus »

Ako je UOPŠTE nepravilno na bosanskom jeziku, na popisu ću se izjasniti da govorim srpski!
Stojadin

#61 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by Stojadin »

convict wrote:

Cuj uopšte "srpska varijanta".. :-) Haj dobro onda pricam srpski, boze moj.. Sto ne mogu ovih novokomponovanih gramatika, rijecnika, pa i cijelih jezika... Cijeli zivot govorim uopšte, opština, rodjen u sarajevu, zivim u sarajevu od rodjenja, kad ono ja uopŠTe ne pricam bosanski nego srpski :lol:
casanova123

#62 Re: Profesorica nije znala gdje je Narodno pozorište

Post by casanova123 »

ahhahaha e ova je dobra... ahhahah

ali to jeste tako. ako ces pisati hrvatski onda moras samo na hrvatskom da pises i isto to vrijedi za bosanski i srpski jezik i obrnuto :D

jedan prijatelj je jednom pisao pismenu u skoli na ekavici i napravio toliko sprdanciju sa radom, a ova mu dala 5 jer mu je sve bilo pravopisno i gramaticki dobro napisano haha :D
Locked