tako da moguce da ce i moja uskoro
Super, hvala ti.
Jasta negokaranana wrote:miss d jesi ovo ti na slici?
Sorry i od mene za offtopic,karanana wrote:Like.
sorry za offtopic raja.
jesu clan i oni i imaju miles i smilesmishkina wrote:Izvinjavam se unaprijed ako sam nesto pomijesala, ali zar Turkish nije u nekom programu koji se zove Miles&Smiles? Ili je to samo njihovo skupljanje milja?
Ja imam Miles&More karticu, ali nisam vidjela Turkish na listi. Ako su oni clan programa, imam let za New York za koji moram pokupiti milje!
Isplati, vrijednost milja je 3 godine, pa ces ih ovim tempom pristojno skupiti...Magarece_godine wrote:Ako imam više od dvadeset letova godišnje isplatil se ganjati ove milje ?
Mogul retroaktivno unositi milje sa karti koje nisu na moje ime ?
Jeste, THY je i M&S i M&M. Nedavno sam dobio citavih 250 milja za let SJJ-IST. Nije greska vec tako za THY obracunavaju. Imas na stranici miles kalkulator. M&M je prvenstveno kartica Lufthansa grupacije(Luft, Austra, Swiss,...), ako imas Unicredit gold visa karticu(ne electron) onda na svake 3 KM dobijes 1 milju. No stvari nisu tako idealne. Od 3 leta, morao sam 2 puta pisati reklamaciju. Svaki put išću da im posaljem boarding ticket. Mama nek im salje. TicketId je vezan uz ime i prezime pa lako mogu naci. Vece birokrate nego nasi jaslashi. Ove kartice se isplate ko cesto leti ili poslovno tj. o trosku firme. Naravno na istom letu iznos milja moze biti recimo od 500 do 1500 za istu ekonomsku klasu posto imaju kategorija ko i sloba u abecedi. U prevodu sto vise platis vise milja dobijes. Koliko sam upratio do sada, milje su iskljucivo vezane za ime. Za rodbinu sam nedavno kupovao karte preko svog accounta, ali nisam dobio ni jednu milju. Milje vaze 3 godine, s tim ako za 1 kalendarsku godinu nabijes 35000 milja ili 32 leta(ako se ne varam) onda dobijas maxuz karticu na kojoj milje ne isticu.mishkina wrote:Izvinjavam se unaprijed ako sam nesto pomijesala, ali zar Turkish nije u nekom programu koji se zove Miles&Smiles? Ili je to samo njihovo skupljanje milja?
Ja imam Miles&More karticu, ali nisam vidjela Turkish na listi. Ako su oni clan programa, imam let za New York za koji moram pokupiti milje!