Ok dobra ideja i to je odma na sta sam mislio kad sam ucio kako povezati stranicu sa APP . E sad to mogu uraditi bez odobrenja ali ako oni promjene kodu na stranici odma app nece raditi . Sto bi znacilo da bi to trebao da radim uz njihovo odobrenje . Posto sam prosao vec sve tehnike i nije mi cilj vise vjezba nebi da radim nesto bezveze (u smislu da se sutra source od stranice moze izmjeniti) i dzabeFrizby wrote:imam nako neku ideju, al et mogla bi ti mozda proci..
stranica kupikartu.ba napravi kao aplikaciju... S tim eventualno da te informise putem poruke ako ima kakav bitan dogadjaj ili tako kakav fol. Ideja bi bila ludilo da smo negdje u evropi, al kod nas jos nema tog obicaja da se na taj nacin informisemo. Ovo ako imas malo menadjerskog duha bi mogo fino prodat spomenutoj stranici...
pozz
ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Moderator: Benq
- damskot
#51 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
-
zgonic
#52 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Aplikacija napravljena i kako obecah stavljam Vam je na uvid
https://play.google.com/store/apps/deta ... veza.mveza
Sada jos nafatati jos dosta toga ali krecemo se polako
lp
i komentari su vise nego dobrodosli
lp
zgonic wrote:Treba mi programer za Android aplikaciju.
Ko zna i hoce da zaradi neka salje PP pa da se dalje dogovaramo.
lp
- damskot
#53 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
[quote="zgonic"]Aplikacija napravljena i kako obecah stavljam Vam je na uvid
lp
Upravo sam je skinuo Ideja je haus .
Molim te hotele i brzu hranu ubacite . Cesto putujem pa mi treba taj info . A nakon svih morskih plodova mi dodje da pojedem jedan doner . Koji nikako da nadjem 
lp
-
zgonic
#54 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Ma i ideja jeste da ima sve
jos samo snizenja nafatat ali... koliko ce nasi bajni biznismeni imati sluha vidjecemo.
Molim te hotele i brzu hranu ubacite . Cesto putujem pa mi treba taj info . A nakon svih morskih plodova mi dodje da pojedem jedan doner . Koji nikako da nadjem
[/quote]
- damskot
#55 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Ideja za Android APP i tv kuce kao Face Tv . Komunikacija live sa korisnicima . Za vrijeme dnevnika ili neke emisije putem aplikacije traziti od gledatelja da se ukljuce u temu da bih glasali itd ..
- valter.ba
#56 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Pratim
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- damskot
#57 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Frizby wrote:imam nako neku ideju, al et mogla bi ti mozda proci..
stranica kupikartu.ba napravi kao aplikaciju... S tim eventualno da te informise putem poruke ako ima kakav bitan dogadjaj ili tako kakav fol. Ideja bi bila ludilo da smo negdje u evropi, al kod nas jos nema tog obicaja da se na taj nacin informisemo. Ovo ako imas malo menadjerskog duha bi mogo fino prodat spomenutoj stranici...
pozz
Frizby Imao sam nesto vremena sad za wikend i posto mi je dosta ljudi trazilo slicno odlucio nesto da sklopim.
https://play.google.com/store/apps/deta ... tu.damskot Kupi Kartu app
Nisam trazio odobrenje ali stavio sam dosta reklame za njih pa mislim da nebi trebalo biti problem . I posto nemam nikakav pristup njihovom web serveru i mogucnosti su mi limitirane.
Sto se obavjestenja tice NAMJERNO sam stavio da te obavjesti samo kad upalis APP (dobijes notification) .
Pozzz
- and
#58 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Moze li kakva aplikacija kao pregled utakmica na satelitu.kao liveonsat.com?
- Frtalj_Duše
#59 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Ne "kao" već upravo liveonsat ima za android svoj app:and wrote:Moze li kakva aplikacija kao pregled utakmica na satelitu.kao liveonsat.com?
https://play.google.com/store/apps/deta ... .soccersat
- valter.ba
#60 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
.
- jalle
#61 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Evo jedna iz kućne radinosti:
https://play.google.com/store/apps/deta ... alle.bhSMS
Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
https://play.google.com/store/apps/deta ... alle.bhSMS
Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
- jalle
#62 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
damskot wrote:Reci, nemogu nista do septembra raditi ali pokusao bi tad .arman1 wrote:Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
Molim sve forumase da postave WIFI kljuceve iz Sarajevskih kafica (Javnih lokacija) . Ja sam bio skupio ali sam napravio update Androida i sad mi ta APP sa kojom sa skupljo neradi. Napravio bih APP baza WIFI kljuceva .
Uuuu i meni mi ovo dobro došli. Naime imam spreman jedan map za pregled otvorenih mreža u gradu -8 i dalje( ali bi dobro bilo da je prog napunjen već nekim podacima......zato plizz ako neko ima tu listu nek šibne na mejl..i obećavam uskoro pojavljivanje novog domaćeg programa za skeniranje wifi mreža..
- sema911s
#63 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
ja koristim nokia 5800xp i ima tih sifri poprilicno pa akao znate kako da ih prepisem javitejalle wrote:damskot wrote:Reci, nemogu nista do septembra raditi ali pokusao bi tad .arman1 wrote:Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
Molim sve forumase da postave WIFI kljuceve iz Sarajevskih kafica (Javnih lokacija) . Ja sam bio skupio ali sam napravio update Androida i sad mi ta APP sa kojom sa skupljo neradi. Napravio bih APP baza WIFI kljuceva .
Uuuu i meni mi ovo dobro došli. Naime imam spreman jedan map za pregled otvorenih mreža u gradu -8 i dalje( ali bi dobro bilo da je prog napunjen već nekim podacima......zato plizz ako neko ima tu listu nek šibne na mejl..i obećavam uskoro pojavljivanje novog domaćeg programa za skeniranje wifi mreža..
- dustaban
#64 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote:Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
Eto, to je neko moje razmisljanje.
- jalle
#65 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Dobra ideja a mislim da bi se mogla lako izvesti. Imaš li više nekih linkova da vidim koje su to humanitarne akcije u pitanju ?dustaban wrote:Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote:Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
- jalle
#66 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
koji prog koristiš i ima li naših "lokalnih" hotspotova?sema911s wrote:
ja koristim nokia 5800xp i ima tih sifri poprilicno pa akao znate kako da ih prepisem javite
- dustaban
#67 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
jalle wrote:Dobra ideja a mislim da bi se mogla lako izvesti. Imaš li više nekih linkova da vidim koje su to humanitarne akcije u pitanju ?dustaban wrote:Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote:Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
„Otvorena Mreža“ je potpisivanjem ugovora sa BH Telekomom, HT-Eronetom, M:Telom i Regulatornom agencijom za komunikacije dobila prvi jedinstveni humanitarni broj za čitavu Bosnu i Hercegovinu!
Danas (ponedjeljak 17. 09. 2012) tačno u 12 su aktivirani jedinstveni humanitarni brojevi „Otvorene Mreže“
1330 i 1350.
Ovo predstavlja bitan momenat za građane BiH i još jednu pobjedu tima Otvorene Mreže.
Naime, krajem decembra prošle godine, na inicijativu "OTVORENE MREŽE" održan je zajednički sastanak sa predstavnicima dominantnih operatera u BiH (BH Telecom-a, HT Eronet-a i m:tel-a) kao i predstavnika RAK-a (Regulatorna agencija za komunikacije) na kojem su finalno usaglašena stajališta oko pokretanja zajedničkog humanitarnog broja za cijelu BiH.
Već 29.-og maja Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije održalo je 56. redovnu sjednicu na kojoj je usvojeno i pravilo o uvođenje jedinstvenih humanitarnih brojeva na nivou cijele BiH radi efikasnije procedure pružanja pomoći putem humanitarnih brojeva. Ovim je "OTVORENA MREŽA" otvorila put svim organizacijama koje pružaju pomoć najugroženijima u BiH.
-
iSwagga
#68 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
imas app od ViaMichelin za udaljenost izmedju gradovaAbu FEED el-Castro wrote:Ideja, jednostavna a redovno zatreba.
Znaci udaljenost izmedju gradova, tabelu ili neki prost interfejs, moze samo za BiH a moze i za Balkan jer nisam vidio da je to iko napravio. Ne moraju svi gradovi ali eto recimo veci za pocetak.
- jalle
#69 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
takve stvari se neprave za region kao što je Bih. vjerujem da već ima nešto gotovo za čitav sviejt, a uostalom tu su i GPS navigatori koji 100% imaju tu funkciju..(navigon, IGO etc)iSwagga wrote:imas app od ViaMichelin za udaljenost izmedju gradovaAbu FEED el-Castro wrote:Ideja, jednostavna a redovno zatreba.
Znaci udaljenost izmedju gradova, tabelu ili neki prost interfejs, moze samo za BiH a moze i za Balkan jer nisam vidio da je to iko napravio. Ne moraju svi gradovi ali eto recimo veci za pocetak.
- jalle
#70 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Poslao sam vam neki primjerak na pmjalle wrote:Dobra ideja a mislim da bi se mogla lako izvesti. Imaš li više nekih linkova da vidim koje su to humanitarne akcije u pitanju ?dustaban wrote:Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote:Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...
- sema911s
#71 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
jalle wrote:koji prog koristiš i ima li naših "lokalnih" hotspotova?sema911s wrote:
ja koristim nokia 5800xp i ima tih sifri poprilicno pa akao znate kako da ih prepisem javite
od ilidze do zmajevca gdje god udjem na kavu pitam konobara da unese sifru,. eto da ja nepamtim
a program ako mislis neki browser za to sluzi opera
- jalle
#72 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
edit............
- damskot
#73 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Evo sta ja imam od nove godinejalle wrote:damskot wrote:Reci, nemogu nista do septembra raditi ali pokusao bi tad .arman1 wrote:Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
___WiFi_Passwords________
#2:
SSID: "Aromacaffe"
psk: "aromacaffe2012"
Key MGMT: WPA-PSK
#3:
SSID: "BAZEN"
psk: "nemampojma"
#4:
SSID: "BELM"
psk: "0987612345"
#5:
SSID: "Beneton Administracija"
psk: "88888888"
#6:
SSID: "Beneton"
psk: "88888888"
#7:
#8:
#9:
#10:
SSID: "dibek"
psk: "pitajkonobara"
#11:
#12:
#13:
#14:
SSID: "eusped"
WEP Key 0: "eusped2012"
Key MGMT: NONE
Algorithm: OPEN SHARED
#15:
SSID: "fanta"
psk: "fanta2012"
#16:
SSID: "Havana"
psk: "havana62"
#17:
SSID: "HODZIC"
psk: "87654321"
#18:
#19:
SSID: "kuca"
psk: "sarajevo84"
#20:
#21:
SSID: "Mreza33"
psk: "zagreb13"
#22:
SSID: "net"
psk: "internet2012"
#23:
SSID: "NEW YORK"
WEP Key 0: 1234509876
Group: WEP104 WEP40
#24:
SSID: "OnlyOne"
psk: "catering"
#25:
#26:
SSID: "Que Pasa"
psk: "caffequepasa"
#27:
#28:
SSID: "SiemensWLAN"
WEP Key 0: 72be0c9982
Group: WEP104 WEP40
#42:
SSID: "TSA1"
psk: "tsa1beograd"
#44:
SSID: "Vidikovac"
psk: "zmajevac"
#45:
SSID: "Villa Filis"
psk: "Plastik fantastik"
#46:
SSID: "Wireless"
psk: "tesla2012"
#47:
SSID: "ZETRA-KUGLANA"
psk: "kuglana84"
- jalle
#74 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
Thx damskot
ovo je bolje od ničega što smo imali do sad
ja sam inače skinuo bazu od jedno 2.000.000 hotspotova samo
šega je što nema ssid-a ni lozinke nego samo lokacija i macadresa rutera...
ovo je bolje od ničega što smo imali do sad
ja sam inače skinuo bazu od jedno 2.000.000 hotspotova samo
šega je što nema ssid-a ni lozinke nego samo lokacija i macadresa rutera...
- jalle
#75 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)
NEmogu da vjerujem da u ovoj zemlji ništa normalno ne funkioniše.
Napravio sam neki app (vidi dole) za sakupljanje donacija i poslao otvorenojmrezi na razmatranje i nikad nijednog odgovora nisam dobio ....
FAkat nerazumijem, takvo nešto sigurno bi povećalo promet i donacije.
Nego ima liko spisak, link na druge humanitarne org koje imaju istaknute tel brojeve za donaciju ? vidim po gradu ima masa plakata ali nemogu da upratim nijednu stranicu o tome..
Napravio sam neki app (vidi dole) za sakupljanje donacija i poslao otvorenojmrezi na razmatranje i nikad nijednog odgovora nisam dobio ....
FAkat nerazumijem, takvo nešto sigurno bi povećalo promet i donacije.
Nego ima liko spisak, link na druge humanitarne org koje imaju istaknute tel brojeve za donaciju ? vidim po gradu ima masa plakata ali nemogu da upratim nijednu stranicu o tome..
jalle wrote:Dobra ideja a mislim da bi se mogla lako izvesti. Imaš li više nekih linkova da vidim koje su to humanitarne akcije u pitanju ?dustaban wrote:Sta mislis o aplikaciji "Humanitarni telefon". Sad su vidim uveli jedinstveni broj za ove stvari pa kontam kako bi bilo dobro napraviti nesta sto ce u odredjenim intervalima, kako korisnik namjesti, okretati ovaj broj. Naravno, bit ce mogucnost i "vanrednog" priloga. U toj jednostavnoj aplikaciji bi bio i zbirn pregled uplacenih priloga pa kad bi se to jos nekako povezalo sa, recimo, fejsbuk profilom gdje bi se umjesto glupih lajkova nekim indikatorom ukazivalo da je odredjena osoba donirala...to bi mislim bilo kudikamo plemenitije i konkretnije od lajka.jalle wrote:Ako neko ima još kakvih ideja fakat i ja sam raspoložen još nešto napraviti...