Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#51 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

Ma nije ni samo to, za Dublin treba viza valjda, i to je dodatna prepreka i trosak narodu, ali kako sam primjetio jedan od 3 sektora smo rasprodali, drugi 80%, treci 60-65% rasprodano

Nego nije to bitno, rekoh da dodjem malo da se k**cim sto su mi dosle karte za utakmicu jutros :razz: :mrgreen: :skoljka:
Digla_da_kreci

#52 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Digla_da_kreci »

todd_smith wrote:Nego nije to bitno, rekoh da dodjem malo da se k**cim sto su mi dosle karte za utakmicu jutros :razz: :mrgreen: :skoljka:
:lol: :lol: :thumbup:
Sjeti nas se. :D Ko jos zvanicno od forumasa ide? Gdje je onaj Edin H. :D
and

#53 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by and »

todd_smith wrote:Ma nije ni samo to, za Dublin treba viza valjda, i to je dodatna prepreka i trosak narodu, ali kako sam primjetio jedan od 3 sektora smo rasprodali, drugi 80%, treci 60-65% rasprodano

Nego nije to bitno, rekoh da dodjem malo da se k**cim sto su mi dosle karte za utakmicu jutros :razz: :mrgreen: :skoljka:
koliko je to mjesta u ta 3 sektora?
todd_smith

#54 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

nemam pojma iskreno, ali evo kako izgleda sada stanje, tj koliko je ostalo, a koliko prodano

najmanji blok
Image

srednji
Image

najveci
Image
Timotije

#55 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Timotije »

Mjesanac wrote:Vidim da ce malo raje dolaziti u Dublin, kad se samo sjetim teme kad se islo u Pariz.
Ili utakmice u Frankfurtu, pocetak juna 2010,i tamo nas je bilo bruka! Daleko, poskupo (malo sam pogledavao), takmicarski beznacajna, na kraju sezone, i igracima vise dodje da se malo iskupe, ispricaju i popiju koju. U svakom slucaju, steta da nasih nece biti vise :( .Bojim se malo i da nas ne namlate, od nasih niko nece potrcati 20 dana, a oni sa puno motiva, nece nas valjda razmontirati.
todd_smith

#56 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

Koliko god mi njima bili proba za Hrvatsku, oni i nama mogu i za Slovacku i Grcku
Mjesanac

#57 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Mjesanac »

Viza je za BiH drzavljane besplatna, ali frka je sto se vadi u Ljubljani, pa dok se posalju papiri, oni to tamo odrade, i dok jos vrate. Al vrijedi i samo zbog grada doci, meni je recimo Dublin odlican grad, kad sam iso za Pariz, Pariz mi je izgledao losije od Dublina.
ibizza

#58 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by ibizza »

Tahta wrote:
Tomahawk11 wrote:Da je nama ovakav stadion :roll:
Ovako....igraj po oranicama :oops:
ko bi igrao na tim stadionima???
Borac ?
Željo?
Sarajevo?
zrinjski
ja tu nebi pustio ni igrače a kamo li navijače tih klubova
To ova prvoklasna bagra sa ovih prostora može samo na TV gledati
zaluženo
Dok je ovakvih,nama nema napretka. :run:
Timotije

#59 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Timotije »

Mjesanac wrote:Viza je za BiH drzavljane besplatna, ali frka je sto se vadi u Ljubljani, pa dok se posalju papiri, oni to tamo odrade, i dok jos vrate. Al vrijedi i samo zbog grada doci, meni je recimo Dublin odlican grad, kad sam iso za Pariz, Pariz mi je izgledao losije od Dublina.
Meni se Pariz zgadio za dva zivota, nije sto smo popusili na kraju ali brate ona i onakva arogancija i izostanak elementarne trunke ljubaznosti, goni ih u....! Mene sigurno zadugo vidjeti nece (ako me zena ne pricepi naravno :D ). Deset ljudi te odjebe ne zaustavljaci se, onaj 11 ne zna ama bas ni dvije engleskog i tako ukrug! Tallin mi je ostao u najljepsem sjecanju od ovih gostovanja, prije 15 dana bili u Hamburgu, fantastican grad, vrijedan posjete u svakom pogledu. Cist, uredan, bogat, siguran, nijednog momenta se ne osjecas ruzno. Izvikane destinacije, od sad, izbjegavam u sirokome luku.Dublin ima reputaciju fine carsije, steta pa ova tekma pada u ruzno vrijeme, barem meni. U svakom slucaju sretan put svima koji krenu.
Mjesanac

#60 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Mjesanac »

Timotije wrote:
Mjesanac wrote:Viza je za BiH drzavljane besplatna, ali frka je sto se vadi u Ljubljani, pa dok se posalju papiri, oni to tamo odrade, i dok jos vrate. Al vrijedi i samo zbog grada doci, meni je recimo Dublin odlican grad, kad sam iso za Pariz, Pariz mi je izgledao losije od Dublina.
Meni se Pariz zgadio za dva zivota, nije sto smo popusili na kraju ali brate ona i onakva arogancija i izostanak elementarne trunke ljubaznosti, goni ih u....! Mene sigurno zadugo vidjeti nece (ako me zena ne pricepi naravno :D ). Deset ljudi te odjebe ne zaustavljaci se, onaj 11 ne zna ama bas ni dvije engleskog i tako ukrug! Tallin mi je ostao u najljepsem sjecanju od ovih gostovanja, prije 15 dana bili u Hamburgu, fantastican grad, vrijedan posjete u svakom pogledu. Cist, uredan, bogat, siguran, nijednog momenta se ne osjecas ruzno. Izvikane destinacije, od sad, izbjegavam u sirokome luku.Dublin ima reputaciju fine carsije, steta pa ova tekma pada u ruzno vrijeme, barem meni. U svakom slucaju sretan put svima koji krenu.
Hajd dobro, imam ja iskustva sa Francuzima sto zive ovdje, znam kakvi su, ali jbt ja sletio na onaj aerodrom Beauvais i kako picim prema Parizu, na ulazu u Pariz sa desne strane deponija nekakva :-?
todd_smith

#61 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

ne lozi narod, i Dublin je rupa :mrgreen:
Edin H.

#62 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Edin H. »

Digla_da_kreci wrote:
todd_smith wrote:Nego nije to bitno, rekoh da dodjem malo da se k**cim sto su mi dosle karte za utakmicu jutros :razz: :mrgreen: :skoljka:
:lol: :lol: :thumbup:
Sjeti nas se. :D Ko jos zvanicno od forumasa ide? Gdje je onaj Edin H. :D
Imas mahanje sa stadiona :D
Digla_da_kreci

#63 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Digla_da_kreci »

Edin H. wrote:Imas mahanje sa stadiona :D
:D
Nista ti ja ne vjerujem dok ne vidim u jpg zapisu :mrgreen:
todd_smith

#64 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

ides li ti? sto se raspitujes za druge :mrgreen:
Digla_da_kreci

#65 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Digla_da_kreci »

Pa da nam posaljete malo atmosfere, nama pacenicima, koji cemo tekmu pratiti ovdje :D
Jeste stipse :D
juventus

#66 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by juventus »

Koja naša TV će ovo prenositi?

Vidim da se igra u 16h, a na BHRT nema u programu.
todd_smith

#67 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

juventus wrote:Koja naša TV će ovo prenositi?

ne znam da li ce uopste biti prenosa, vidim da ni Irska televizija nece prenositi, samo ce navecer prikazati skraceni snimak golova i prilika
Point.

#68 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Point. »

Odje stoji da ce BHT prenositi.
http://liveonsat.com/thisday.php?start_ ... 12&selTZ=2

Nek neko snima mobilom po deset minuta, pa stavi na svoju FB stranicu, pa mi to odgledamo. Dok mi gledamo tih deset minuta on nek novih deset snimi i prebacuje na FB... :D I tako 90 i kusur minuta. :-)
Edin H.

#69 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Edin H. »

todd_smith wrote:
juventus wrote:Koja naša TV će ovo prenositi?

ne znam da li ce uopste biti prenosa, vidim da ni Irska televizija nece prenositi, samo ce navecer prikazati skraceni snimak golova i prilika
Mozda mnogima nije od velike pomoci, ali sky ce prenositi utakmicu.

14:30 Republic of Ireland v Bosnia International Friendly
Sky Sports 4(14:30-16:30)
Sky Sports HD4(14:30-16:30)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#70 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by odesveuhonduras »

Mjesanac wrote:
Edin H. wrote:
Mjesanac wrote:Eto raja ako treba pomoc kakva oko snalazenja po Dablinu javljajte slobodno :)
Pa eto napisi nam malo o dobrim pubovima, cijenama, eventualno transportu do stadiona i slicno, ako ti nije mrsko.

Valjaju li im trebe i pale li se na onu "hard core Bosnians on tour" duksericu? :D
Nije mi mrsko, da mi jeste ne bi se ni javljo na temu :D Sto se tice pubova ima ih na svakom koraku, nekoliko ovih dobrih u koje ja odem ponekad nece biti bas usput raji, ali sta ja preporucujem je dio grada koji se zove Temple Bar i nalazi se u samom centru Dablina, tu cete uvijek naci dobrih mjesta za popit pivu.

Cijene su uglavnom zara, ako pusite nemojte da vam padne napamet da slucajno cigare zaboravite, kutija Marlboro Golda je 9.10 eura, sreca imam nesto bosanske zalihe :D Cijene piva u pubovima i klubovima su od 4,5 do 5 eura za pint (tocena, po litre). Za klubove preporucujem dvije paralelne ulice Camden i Hardcourt, od centra 10ak minuta pjehe prema jugu. Ulaz u klubove se placa od 8-10 eura danima kada je krcato, ostalim danima moze se proci i za 5 eura.

Do stadiona se moze realno pjeske iz centra grada, treba 20ak minuta hoda. Ako vam je mrsko hodat ima DART (Dublin Area Rapid Transport) voz i iz centra grada mozete na stanice Connolly Station‎ ili Tara Street station, a izlazi se na stanici Landsdowne Road, sto je bukvalno 20 metara od stadiona. Cijena karte bi trebala biti oko 2 eura.

Sto se tice prevoza po gradu, dvospratni autobusi su super zajeban****. Cijena karte je 1.40 eura do 4 stanice, preko 4 1.90. Ako cete negdje bas dalje onda cijena raste, to je najbolje vozaca pitati.

Trebe nisu lose, uglavnom su lakse od nasih 100 puta. Stranci su im jako zanimljivi :D
Nekad davno s nekim Ircima u Dubrovniku se skontam, i ono bezze mahalaška priča - kako je, šta ima,kad oni - super im u Dubrovniku, dobre cijene :run: :lol:
Edin H.

#71 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Edin H. »

Kakve su cijene taksija, koliko je otprilike voznja od centra do stadiona uvece (znam da je utakmica poslijepodne, nego cisto da dobijem ideju)?
Pitarrr82

#72 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Pitarrr82 »

f.mash wrote:
Edin H. wrote:Kakve su cijene taksija, koliko je otprilike voznja od centra do stadiona uvece (znam da je utakmica poslijepodne, nego cisto da dobijem ideju)?
ne znam za cijenu taksija, al ja kad sam bio u dublinu (99-00) upalo mi je u oci da ljudi navece cekaju u redu za taksi. dakle, uhvatit taksi je bila lutrija. uglavnom, ljudi stoje pored ceste u redu i cekaju taksi!? znaci, nesto sto je nama nevjerovatno. isto tako, u redu se ulazi u autobuse (iako sofer otvori sva vrata, ovi samo na prednja ulaze) :D
lijep grad, nema sta, volio bih opet :D

Malo nevezano za ovo ali eto, vjerujem da oni kao u Londonu biraju sebi musterije dok nasi kupe sta stignu jbg :mrgreen: jer se meni prosle godine desilo da ekipu dva taksija odbiju :mrgreen:
Pitarrr82

#73 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Pitarrr82 »

f.mash wrote:
Pitarrr82 wrote: Malo nevezano za ovo ali eto, vjerujem da oni kao u Londonu biraju sebi musterije dok nasi kupe sta stignu jbg :mrgreen: jer se meni prosle godine desilo da ekipu dva taksija odbiju :mrgreen:
ma ne biraju, nego kod njih se ne ukopaju u mjestu na sred ceste (kao kod nas) kad im neko mahne, nego se zna gdje ce taksi stat..

Znaci nije kao u Londonu jer se kod njih ne zna gdje ce stati i da li ce stati :lol: :lol:
solo2

#74 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by solo2 »

U koliko sati je tekma i ko ce vrsiti prijenos?

na UEFA site kaze da je u 16:00 CET
aveos

#75 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by aveos »

Malo po britanskim forumima gledam pa ovi Irci nigdje i nikako ne spominje BiH,,pa ni Hrvatsku s kojom igraju na euru...tipicno gore za njih,,isti englezi
Locked