Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
Kardelj01

#51 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Kardelj01 »

Osobe koje nisu shvatile bit predavanja su nepismene.

Ko nije uživo slušao predavanja ovog profesora, ne zna koliko je u životu uskraćen.
Ujedam

#52 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Ujedam »

armin071 wrote:Čovjek se polomio u ova tri dijela da dokaže kako su ova "tri naroda" ustvari jedan te isti narod koji je promjenio vjere pod raznim okupacijama ali u biti opet isti narod sa jednim jezikom i onda dođe lik samo 3 konstitutivna naroda i ni makac od toga........ Svakavih nas ima.
:thumbup:

Prof.Besime, samo naprijed!
pemanapemani

#53 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by pemanapemani »

Profesor Spahić gdje god bio govori isto, bilo to na FPN, na Fetvi, u Kaknju, u kafani...

On nije osporio konstitutivnost, nego prokazao apsurdnost - ja sam Bošnjak i ako me neko zajebava, neka me zajebava Muharem, ja sam Hrvat i ako me neko zajebava, neka me zajebava Anto, ja sam Srbin i ako me neko zajebava, neka me zajebava Mihajlo, itd.
Praktički, u svakodnevnici, povijesno i h/istorijski svi smo u istim govnima, te nas trenutno mentalno siluju osobe istog psihičkog profila, bez obzira na narodnost.

Mislim da profesor Spahić nema potrebu da iz financijskih pobuda, ili ispunjavanja niskih strasti, drži tribine diljem BiH. Ovo je čisto onako da bi populacija,odnosno, narodi i građani pokušali doći do pameti.
BHCluster

#54 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by BHCluster »

Vidim govorim se puno o konstitutivnosti naroda Bosne i Hercegovine, mozeli mi neko pojasniti kako se postaje jedan od tih naroda u Bosni i Hercegovini? Koje vjere moram biti? Koji jezik moram pricati? Sta mi to automatski omogucava ako sam Srbin, Hrvat ili Bosnjak? Jesam li gradjanin ako postanem jedan ot tih konstitutativnih naroda i kojih drzava?
CASUALE

#55 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by CASUALE »

pirpa wrote:besime sve si 100% upravu, al kao sto je vec neko rekao " lahko je palamudit "
osnuj svoju stranku i povedi nas da i rusimo i zatvaramo imas moj glas a nafatacu ti sigurno jos najmanje 50 glasova. ;-)

Sent from my 豆贝尔维 using 艾克斯吾艾 HD
:thumbup:
ljiljan89

#56 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by ljiljan89 »

pirpa wrote:besime sve si 100% upravu, al kao sto je vec neko rekao " lahko je palamudit "
osnuj svoju stranku i povedi nas da i rusimo i zatvaramo imas moj glas a nafatacu ti sigurno jos najmanje 50 glasova. ;-)

Sent from my 豆贝尔维 using 艾克斯吾艾 HD
ne slazem se s tobom. nije bas lako palamuditi.. ustvari jeste ako nemas sta pametno reci ali "palamuditi" inteligentno i imati veliki nivo znanja boga mi nije lako

i s drugim dijelom se ne slazem. ne mijenja se sve kroz stranku. itekako uticaja imaju i nestranacki ljudi na populaciju samo moras znati "palamuditi" i moras cesto "palamuditi" ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#57 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by -LIBERO- »

Odlicno predavanje, zaista odlicno.

Stvarno mi nije jasno , procitah sve postove na ovoj temi, kako su pojedinci apsolutno pogresno i u krivom smijeru skontali sustinu predavanja prof. Spahica.

Kamo srece da je vise u medijima ovaj covjek, da barem izbace jednu sapunicu i jedan "talent" show :-) :roll: .
Jako slikovito, onako simapticno i karikaturno :D , prof. Spahic ,barem pokusava, otvoriti oci ovom narodu. Prava je steta sto ova predavanja ne idu svake nedjelje u redovnom terminu na drzavnom JAVNOM SERVISU, jer ovo je puno potrebnije Bosni od mnogih stvari koje nam pakuju i serviraju na javnim servisima.
Last edited by -LIBERO- on 11/03/2012 03:07, edited 1 time in total.
Dasi

#58 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Dasi »

-LIBERO- wrote:Odlicno predavanje, zaista odlicno.

Stvarno mi nije jasno , procitah sve postove na ovoj temi, kako su pojedinci apsolutno pogresno i u krivo smijeru skontali sustinu predavanja prof. Spahica.

Kamo srece da je vise u medijima ovaj covjek, da barem izbace jednu sapunicu i jedan "talent" show :-) :roll: .
Jako slikovito, onako simapticno i karikaturno :D , prof. Spahic ,barem pokusava, otvoriti ovi ovom narodu. Prava je steta sto ova predavanja ne idu svake nedjelje u redovnom terminu na drzavnom JAVNOM SERVISU, jer ovo je puno potrebnije Bosni od mnogih stvari koje nam pakuju i serviraju na javnim servisima.
Zato na javnom servisu ide Brega u epizodama :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#59 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by PipiDugaDevetka »

Prof. B. Spahić je gostovao i u Centralnom zatvoru:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2280 ... sim-spahic
„Svima onima koji su ubijajući, proganjajući i mrzeći Turčina, Hrvata i Srbina, u stvari i ne znajući ubijali, istjerivali i mrzili Turčina, Hrvata i Srbina u sebi.“ „Kad bi neko ljudima rekao da je Omer Paša Latas – Mihajlo Mićo Latas, Srbin iz Like, sve bi bilo drugačije, isti narod...“ „Ne zove se planina Srbić, Hrvatić ni Bošnjačić, nego Vlašić...“Gostovanje prof. dr. Besima Spahića povodom 45 godina postojanja Fakulteta političkih nauka. Urednik i voditelj Boris Šiber.

EKIPA SERIJALA „CENTRALNI ZATVOR“
baustelac

#60 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by baustelac »

Skijaš wrote: Kome se ne sviđa to da je BiH jednako i srpska, i hrvatska i bošnjačka, neka sreću sebi traži u Francuskoj, Srbiji ili Hrvatskoj.
Sve dok Bosna i Hercegovina bude i srpska i hrvatska i bosnjacka, pamtni i sposobni ce traziti srecu negdje drugo a hodze, popovi i lopovi srecu ce uvijek imati u Bosni a bogme i Hercegovini.
palermo

#61 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by palermo »

Ja bih zamolio sve one koji su oduševljeni ovim izlaganjem da pokušaju osnovne teze pretvoriti u iole konzistentan politički porgram koji će imati nekakvu upotrebnu vrijednost. Probajte,

Inače, meni je smiješno da su ovdje ljudi koji su prvi put preko ovog video klipa čuli za prof-.Spahića našli braniti njega od mene. Koji sam ga slušao najmanje deset puta. Još u vremenu kada je istost naših entiteta (valjda ne moram objašnjavti šta entitet u ovom kontekstu znači) objašnjavao na primjeru prezimena Borislava Jovića , tada predsjednika SFRJ i Josipa Jovića prvog ubijenog hrvatskog policajca. A predmijevam da neki ovdje koji se ubiše braneći prof. Spahića tada nisu bili ni rođeni, ili su u najmanju ruku skupljali sličice fudbalera.

Nije uopšte problem u izlaganju prof.Spahića, nego je problem u tome što ovako predstavljeno izlaganje ostavlja prostor za razna tumačenja,neka od njh smo imali priliku upravo ovdje čitati. Ovaj klip se pojavio i na srpskim forumima, i zamislite pozitivne komenatre je dobio upravo od onih koji Bošnjake ne mogu zamisliti kao narod koji ima svoju samobitnost i određenje. Za divno čudo i oni u ovom izlaganju našli argumente za svoje teze. Zamislite potpuno oprečne političke programe a koji svoju ideologiju naslannjaju na teze prof.Spahića.
Žao mi je što je ovaj klip se našao na you tube, ne vjerujem da je prof.Spahiću ovim usluga načinjena.

Neko reče, valjda ćemo priznati (k'o biva ja i skijaš) da smo jednom jedan narod bili. Naravno da ću priznati, čak štaviše priznat ću da smo svi prvo bili amebe, ali ne vidim šta se time dokazuje. Meni ili bilokome drugom.

I da, naravno da je plaćen za svoja predavanja, šta je tu čudno, i zbog čega je uvreda za njega ako se to spomene. Kao što rekoh, i unvierzitetski profesori moraju jesti.
baustelac

#62 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by baustelac »

palermo wrote:Ja bih zamolio sve one koji su oduševljeni ovim izlaganjem da pokušaju osnovne teze pretvoriti u iole konzistentan politički porgram koji će imati nekakvu upotrebnu vrijednost. Probajte,

Inače, meni je smiješno da su ovdje ljudi koji su prvi put preko ovog video klipa čuli za prof-.Spahića našli braniti njega od mene. Koji sam ga slušao najmanje deset puta. Još u vremenu kada je istost naših entiteta (valjda ne moram objašnjavti šta entitet u ovom kontekstu znači) objašnjavao na primjeru prezimena Borislava Jovića , tada predsjednika SFRJ i Josipa Jovića prvog ubijenog hrvatskog policajca. A predmijevam da neki ovdje koji se ubiše braneći prof. Spahića tada nisu bili ni rođeni, ili su u najmanju ruku skupljali sličice fudbalera.

Nije uopšte problem u izlaganju prof.Spahića, nego je problem u tome što ovako predstavljeno izlaganje ostavlja prostor za razna tumačenja,neka od njh smo imali priliku upravo ovdje čitati. Ovaj klip se pojavio i na srpskim forumima, i zamislite pozitivne komenatre je dobio upravo od onih koji Bošnjake ne mogu zamisliti kao narod koji ima svoju samobitnost i određenje. Za divno čudo i oni u ovom izlaganju našli argumente za svoje teze. Zamislite potpuno oprečne političke programe a koji svoju ideologiju naslannjaju na teze prof.Spahića.
Žao mi je što je ovaj klip se našao na you tube, ne vjerujem da je prof.Spahiću ovim usluga načinjena.

Neko reče, valjda ćemo priznati (k'o biva ja i skijaš) da smo jednom jedan narod bili. Naravno da ću priznati, čak štaviše priznat ću da smo svi prvo bili amebe, ali ne vidim šta se time dokazuje. Meni ili bilokome drugom.

I da, naravno da je plaćen za svoja predavanja, šta je tu čudno, i zbog čega je uvreda za njega ako se to spomene. Kao što rekoh, i unvierzitetski profesori moraju jesti.
Iz ovog predavanja, svaki nacionalisti ce uzeti ono sto se njemu svidja. Tako ce hrvat reci vidi priznaje da je hrvat, srbin da je srbin a bosnjak je po imenu. Pitanje pripajanja jednima ili drugima - srbiji i hrvatskoj, a sto ne sve sjediniti kao sto je bilo? Imali smo to ali nije funcionisalo jer smo svi bili konstitutivni a ne gradjani. Razjebali su je oni koji danas vladaju.

To sto Spahic prica je lijepo ali je nazalost cista utopija jer su oni malo prije ovih a i oni prije onih posijali toliko straha i mrznje medju ljudima da cemo vazda biti prvo bosnjaci, srbi, hrvati i mrziti one druge.
StupskaBitanga

#63 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by StupskaBitanga »

Besim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Ono što on potencira je građanska BiH u kojoj će i Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi ljudi u BiH bez obzira na nacionalnu, religijsku, i svaku drugu pripadnost prvenstveno biti građani BiH
Valjda ćemo mi nekada to shvatiti
Ovi što osporavaju njegovo predavanje stvarno se trebaju zapitati kako njima mozak funkcioniše jer zapravo oni aplaudiraju i podržavaju ovaj cirkus koji se zove Deytonska BiH
leo_

#64 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by leo_ »

StupskaBitanga wrote:Besim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Ono što on potencira je građanska BiH u kojoj će i Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi ljudi u BiH bez obzira na nacionalnu, religijsku, i svaku drugu pripadnost prvenstveno biti građani BiH
Valjda ćemo mi nekada to shvatiti
Ovi što osporavaju njegovo predavanje stvarno se trebaju zapitati kako njima mozak funkcioniše jer zapravo oni aplaudiraju i podržavaju ovaj cirkus koji se zove Deytonska BiH
Besim je dao konkrentne razloge zasto mi to nikad necemo shvatiti. Ono sto moze probuditi nadu je da niti jedan sistem nije uspio u BiH, pa onda nece ni ovaj nakaradni, valjda. :bih:
@zoom66, nek si me vala obris'o, vec sam se pokaj'o sto se poceh ubjedjivati.
StupskaBitanga

#65 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by StupskaBitanga »

Lijepo je vidjeti da niti je Besim usamljen i da ima ljudi koi su na tragu svega što on priča
Murisno1

#66 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Murisno1 »

Ma moze on pricat koliko hoce. Raja će klimat glavom na ovo, govorit super, lijepo, bajno ... sve dok se njih ne pita sta bi oni na mjestu politike i političara.

Ova država će ići naprijed samo onda kada jedan od ova tri naroda bude finansijski, pa onda i svakako drugačije, u pameti, u kadru i kreativnosti, stabilniji i potkovaniji. Kada zapravo postane jedan kome će se ova druga dva žetonirat. Realnost. Ako to budu bošnjaci, za što su šanse apsolutno minimalne jer em ne stoje finansijski dobro, em nemaju simpatije u svijetu zbog globalnog izgrađenog imidža muslimana, em nemaju konkretne saveznike - onda će ova zemlja najviše ličiti na nešto.

Ako to budu druga dva naroda, onda će BiH odumirati kao zemlja i sve će manje ličiti na zemlju koju priželjkuju bošnjaci, i crveni i zeleni. To je danas na djelu. Sve smo dali susjedima. Polako grizu komad po komad, od kulture, preko nasljeđa, pa naših proizvoda, pa raju polako zapošljavaju, stvaraju ovisnost itd itd ...

Itd ...
Last edited by Murisno1 on 11/03/2012 11:48, edited 1 time in total.
klif

#67 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by klif »

Istup prof. Spahića shvatam kao pledoaje u korist bosanksog integralizma koji ne mora biti u suprotnosti sa političkom konstitutivnosti naroda. Isključivost u bilo kojem pravcu nije demokratski pristup i ne doprinosi rješavanju problema.
harač

#68 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by harač »

ne razumijem kako je ikome ovako nešto nova ideja ili vijest... čovjek govori nešto što je provareno milion puta u posljednjih 20 g. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Bosanac sa dna kace

#69 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Bosanac sa dna kace »

a sto fino imitira suprezimenjaka i rodjaka Mujkija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gilbert

#70 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by gilbert »

Treba biti sposoban pa shvatiti sta Besim govori .
pirmin

#71 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by pirmin »

Jedina mana ovih izlaganja je njegova forma-monolog.
Daleko veceg efekta bi bilo kad bi se Profesor nasao licem u lice protiv onih koje proziva na
nekoj vrsti okruglog stola. Dakle svi ovi "konstituivni" indijanci...Ceric, Dodik, Covic, Puljic, Izetbegovic...

Dovoljna bi mu bila prazna retorika(njihov nivo) da ih pomete, o samom sadrzaju da i ne govorim.
ljiljan89

#72 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by ljiljan89 »

Skijaš wrote:
baustelac wrote:
Skijaš wrote: Kome se ne sviđa to da je BiH jednako i srpska, i hrvatska i bošnjačka, neka sreću sebi traži u Francuskoj, Srbiji ili Hrvatskoj.
Sve dok Bosna i Hercegovina bude i srpska i hrvatska i bosnjacka, pamtni i sposobni ce traziti srecu negdje drugo a hodze, popovi i lopovi srecu ce uvijek imati u Bosni a bogme i Hercegovini.
Rekao sam već u jednom od prethodnih komentara, može se otvoriti to pitanje ukidanja konstitutivnosti tri naroda, ali da se prethodno BiH pripoji ili Srbiji ili Hrvatskoj. Pa da onda vidimo čija majka želi dominaciju najbrojnijih.
sta rekoh nekgo da "nas" skijash ima opasne snove
gilbert

#73 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by gilbert »

pirmin wrote:Jedina mana ovih izlaganja je njegova forma-monolog.
Daleko veceg efekta bi bilo kad bi se Profesor nasao licem u lice protiv onih koje proziva na
nekoj vrsti okruglog stola. Dakle svi ovi "konstituivni" indijanci...Ceric, Dodik, Covic, Puljic, Izetbegovic...

Dovoljna bi mu bila prazna retorika(njihov nivo) da ih pomete, o samom sadrzaju da i ne govorim.
to se nece desiti jer oni nikada nebi pristali na takvo sta.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#74 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by -LIBERO- »

Ma razbucao bi ih k'o male novine.
Prof. Spahic je bukvalno hodajuca enciklopedija znanja , podataka, cinjenica...cak ne vjerujem da bi i jedan od ovih politickih autoriteta i pristao da udje u neku dijalosku raspravu sa Prof.

Prof. Spahica sam slusao par desetina puta, cak sam imao cast jednom prilikom biti u nekom sirem drustvu zajedno sa njim, nevjerovatna je kolicina znanja i koliko vlada raznim oblastima i informacijama, bukvalno ti donja vilica padne na hastal kada vidis/dozivis sve to.
Magarece_godine

#75 Re: Besim Spahic - Direktno u kost!

Post by Magarece_godine »

-LIBERO- wrote:

Ma razbucao bi ih k'o male novine.
Prof. Spahic je bukvalno hodajuca enciklopedija znanja , podataka, cinjenica...cak ne vjerujem da bi i jedan od ovih politickih autoriteta i pristao da udje u neku dijalosku raspravu sa Prof.

Prof. Spahica sam slusao par desetina puta, cak sam imao cast jednom prilikom biti u nekom sirem drustvu zajedno sa njim, nevjerovatna je kolicina znanja i koliko vlada raznim oblastima i informacijama, bukvalno ti donja vilica padne na hastal kada vidis/dozivis sve to.
Sve ovo nama je pričao na faxu prije 8-9 godina ...
Post Reply