Popravi mi dan, Azizinog mi rahmeta!krompir i riza wrote:vratnik wrote:Nadam se da nije ova iz onog vica o babi sa crnim i bijelim ovcama.![]()
A prije je carsija vazila za sredinu u kojoj se prodaju cigle, hoteli, Vjecnice.
Osnovni krivci su needuciranost (strasno mi idu na zivce ovi "ngo intelektualci" koji otkriju neku stranu rijec koju mogu zapamtiti (empatija, needuciranost, elokventnost) i onda ih ima u svakoj recenici.. Meni je zao sto nisam dovoljno educiran da vam elokventnije kazem da serete k'o foka.
PS: pa ni ngo vise ne ostavljate mladim..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
- chuchumbamayumbe
#51 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
- Troll_Happens
#52 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
na onom videu su dva lika. Bunar je onaj sto iz auta izlazi zamotan i sto iz celije prijeti i psuje,,,Yahel wrote:I evo...svakodnevnica
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120306048
Jedan od komentara na clanak je "To je onaj bunar sto je napado policiju i psovao na slucajevimax!!!"
Naravno ne mora znaciti da je taj komentar tacan (jer zaista ne gledaju mi se horori na tv-u)...ali ako jeste..
Zasto je ta osoba uopste bila na slobodi... nego da naravno uzme pusku i ubije nekoga...
a da se on nakon psovanja i napada na policiju, proveo sa DEBELOM novcanom i zatvorskom kaznom... vjerovatno bi druga prica bila...
- Pasiflora
#53 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Yahel wrote:Mora se od necega zivjetidviceps wrote:dila![]()
@Pasiflora
Ne krece se zena puno, samo pa haustoru![]()
Kada je kupovala stan, tu je bilo najeftinije (valjda zbog tih natpisa).... a ona inace ne zna citati
- NekoIzMase
#54 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Prosto ne mogu da vjerujem kako se niko nije usudio predložiti da stanovnici naselja "opasnih po život" budu žigosani radi lakšeg prepoznavanja i identificiranja porijekla kako bi stanovnici "neopasnih naselja" pravovremeno stali u gard i znali s kakvom to bagrom imaju posla. Veoma jednostavno i ekonomično, upotrebom metode "Livestock Branding", sigurnost građana će se podići na zavidan nivo.
-
dragonz
#55 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Najopasniji kvart(Opština) u Sarajevu je opština Centar i Stari grad jer tamo najviše stanuju i rade političari te poslijeratni "biznismeni" ovo dole niže Marijin dvora je puka sirotinja koja može samo da izgubi život kojeg i onako nisu vlasnici dok ovi gore FGR i urbani seljaci mogu da te liše života, egzistencije, i itd.
- poznanik
#56 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Korisnije za sve je potražiti odgovor na pitanje: Ko su najopasnije "Sarajlije", jer "naselja, ulice i parkovi" ne pucaju nekontrolisano uokolo, ne pljačkaju, ne ubijaju, ne dilaju drogu...kvartovi nisu problem za stanovnike Sarajevabach wrote:...Gdje su po vama najopasnija mjesta u Sarajevu ( naselja, ulice, parkovi itd)?
Označimo sve kriminalce Sarajeva, bez obzira na njihove godine, na njihov status, na njihovo porijeklo, neka im referenca bude isključivo broj krivičnih djela za koje se zna ili ne zna!
- Troll_Happens
#57 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
poznanik wrote:Korisnije za sve je potražiti odgovor na pitanje: Ko su najopasnije "Sarajlije", jer "naselja, ulice i parkovi" ne pucaju nekontrolisano uokolo, ne pljačkaju, ne ubijaju, ne dilaju drogu...kvartovi nisu problem za stanovnike Sarajevabach wrote:...Gdje su po vama najopasnija mjesta u Sarajevu ( naselja, ulice, parkovi itd)?![]()
Označimo sve kriminalce Sarajeva, bez obzira na njihove godine, na njihov status, na njihovo porijeklo, neka im referenca bude isključivo broj krivičnih djela za koje se zna ili ne zna!
to sam ja mislio ali bi admin zacas zatvorio... ime prezime i slike... pa da svako zna kad vidi nekog takvog na ulici da se odmah hvata sto motke sto nekog oruzija...
ali tesko da to moze zaziviti i da se ovde postira...
zato u americi ima stranica na kojoj sama policija postavlja poznate face...
- Tahta
#58 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
kad ima ovakvih tabli u sred grada što nebi bilo i nekih drugih ioavako je sve ovo jedan veliki cirkus

-
M!R$0
#59 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Neznam ja toliko al sam cuo da nasljea koja pripadaju Novom Gradu nr.Buca Potok tancije zvani-buca City ludi pravo i da se redovno nesto desava zanimljivo.....

- dottore
#60 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Buća City, Anex, Švrakino

-
whats up
#61 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
alipasino broklyn pa vi pricajte sta hocete
-
sicktouch1
#62 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
hahah, država nam je uređena nema šta. I šta ja imam od toga što mi na nekom znaku piše da je naselje opasno -.-"? pa neće me naselje napasti, već wannabe klošari :S ja živim na dobrinji već 7 godina, živjela sam i na AP-u i Švrakinu pa mi se nikad ništa nije desilo. Više me strah proći kroz neke uličice u centru grada. ovo je fkt čista glupost 
-
Raska
#63 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Alipašino i to onaj dio oko pijace? Samo gluhi su noćas spavali.
Samo da pitam da li je iko noćas spavao, evo jutros do 3 h iz one kafane preko puta pijace drmalo, orilo, gorilo od muzikem, galame i vike.
Policija dolazila, isključe i stišaju muziku, pa čim policija ode opet po istom. U neko doba iz vana ušli u zatvoreni dio objekta vjerovatno im vruće pa otvore vrata. I tako do 3 h.
Upozorenja od strane gradjana i policije kako vidimo ne daju rezultate?????
Samo da pitam da li je iko noćas spavao, evo jutros do 3 h iz one kafane preko puta pijace drmalo, orilo, gorilo od muzikem, galame i vike.
Policija dolazila, isključe i stišaju muziku, pa čim policija ode opet po istom. U neko doba iz vana ušli u zatvoreni dio objekta vjerovatno im vruće pa otvore vrata. I tako do 3 h.
-
EricTheodor
#64 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
To je bilo nekad. Sad je opasno zbog sve veceg prisustva sandzaklija koji ne prezaju ni od cega samo da dodju do love, an najnasilniji su prema zenama ili kad su u grupi.Edin H. wrote:Al' su ovi novost otkrili, Svrakino je uvijek bilo opasan dio grada, prije svega zbog velike sirotinje i nezaposlenosti.
-
EricTheodor
#65 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Vjerovatno drotovi tamo ponekad besplatno žderu, pa zažmire na pozive građana. Šta ćeš, kad ih možeš kupiti za pivu i ćevape.Šljam ljudski!!!!!Raska wrote:Alipašino i to onaj dio oko pijace? Samo gluhi su noćas spavali.
-
EricTheodor
#66 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Na toj listi bi uglavnom bili sandzaklije i drotovi.poznanik wrote:Korisnije za sve je potražiti odgovor na pitanje: Ko su najopasnije "Sarajlije", jer "naselja, ulice i parkovi" ne pucaju nekontrolisano uokolo, ne pljačkaju, ne ubijaju, ne dilaju drogu...kvartovi nisu problem za stanovnike Sarajevabach wrote:...Gdje su po vama najopasnija mjesta u Sarajevu ( naselja, ulice, parkovi itd)?![]()
-
zipoo
#67 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Zaboravio si reci da su drotovi sandzaklije...EricTheodor wrote:Vjerovatno drotovi tamo ponekad besplatno žderu, pa zažmire na pozive građana. Šta ćeš, kad ih možeš kupiti za pivu i ćevape.Šljam ljudski!!!!!Raska wrote:Alipašino i to onaj dio oko pijace? Samo gluhi su noćas spavali.
Zivim u BP i nista mi se lose nije desilo, ima losih ljudi(kao i u svakom dijelu grada), ali vise je onih dobrih ljudi. Samo su ovi losiji glasniji(kao npr. juce)M!R$0 wrote:Neznam ja toliko al sam cuo da nasljea koja pripadaju Novom Gradu nr.Buca Potok tancije zvani-buca City ludi pravo i da se redovno nesto desava zanimljivo.....![]()
![]()
![]()
-
Animeola
#68 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Nez za 2012 kad je ovo postavljeno posto sam imao 12 god,ali zamisli da mislis da je Buća potok najopasniji dio Sarajeva..
- dječak sa šibicama
#69 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Cuj najopasniji dijelovi sarajeva, ja mislio ono padinski kad poledi
Vjecita potreba da se neki kvartovi predstave kao favele u kojima vlada narko mafija, a ono obicni klosarcici sto kradu pare od djece. Neki dan u mom kvartu jedan lokalni klosar, visegodisnji sitni lopov, udario sakom zensku jer mu je blokirala izlaz sa parkinga. Zvala policiju, on se dero sa 100 metara prijetio prstom, onda pobjego prije nego dodju momci u plavom. Vrhunac zajebanosti.
Vjecita potreba da se neki kvartovi predstave kao favele u kojima vlada narko mafija, a ono obicni klosarcici sto kradu pare od djece. Neki dan u mom kvartu jedan lokalni klosar, visegodisnji sitni lopov, udario sakom zensku jer mu je blokirala izlaz sa parkinga. Zvala policiju, on se dero sa 100 metara prijetio prstom, onda pobjego prije nego dodju momci u plavom. Vrhunac zajebanosti.
-
TRANCE
#70 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Ti klošarčići i jesu problem, narko mafija neće nekoj djevojci pod prijetnjom nožem oteti tašnu ili djetetu mobitel kad se vraća iz škole, izvaliti navigaciju iz auta, obiti podrum, dok sitni klošarčići hoće.dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2020 16:58 Cuj najopasniji dijelovi sarajeva, ja mislio ono padinski kad poledi![]()
Inače je zadnjih godina moja Grbavica iz mirnog naselja iza rata počela sloviti za klošarski kvart kojeg izbjegavaju mladi parovi kada kupuju stan. Jbg. stasala generacija djece iz IB domaćinstava koje su tu naselili kad su čete otišle, a u kojima majke sijele s konama i melju kafu dok djecu odgaja ulica.
Grbavica today:
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#71 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
joj klosarcina raspalih ,blijeda kopija beogradske klosarije 
- eltroxin
#72 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Poljine! Mafija s Poljina nam najvise radi o glavi, a ne naki jalijasi s Svrakinog ili Dobrinje.
- vjeshalica
#73 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Tacno tako, sitna buranijica najvise stete praviTRANCE wrote: ↑05/11/2020 20:44Ti klošarčići i jesu problem, narko mafija neće nekoj djevojci pod prijetnjom nožem oteti tašnu ili djetetu mobitel kad se vraća iz škole, izvaliti navigaciju iz auta, obiti podrum, dok sitni klošarčići hoće.dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2020 16:58 Cuj najopasniji dijelovi sarajeva, ja mislio ono padinski kad poledi![]()
Kome ne smeta da bude opljackan i da mu nozem iscjepaju tasnu bujrum nek materu nakite,natrpaju para u tašnu i posalju u kakav kvart lokalnom siledziji drogaljskom pa nek prepricava kasnije sta je bilo....
- Osim_13
#74 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Ma u svakom dijelu možeš naletiti na belaj, nema više pravila.
Mada mi je uvijek onaj potez Anex - Švrakino pa sve tamo dalje bio
Mada mi je uvijek onaj potez Anex - Švrakino pa sve tamo dalje bio
-
zigson
#75 Re: Anketa: Najopasniji dijelovi Sarajeva
Joj pjesme i spota 
Svi ovi nesto policiju prozivaju a kad ih zaustave ili ne do bog privedu placu i smekaju brude, bracu, drugare
Svi ovi nesto policiju prozivaju a kad ih zaustave ili ne do bog privedu placu i smekaju brude, bracu, drugare