Ranjeni vojnik iz Nevesinja

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drinski

#51 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Troll, vec po prvoj recenici.
karanana

#52 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by karanana »

ko?
Drinski

#53 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Postavljac teme, copy/paste tudjih ispovijesti... Isto ko onaj sa svojim crnim tefterom.
Nekako s proljeća

#54 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Nekako s proljeća »

Čovjek se bavi tim... sudbinama, piše i svjedoči na svoj način.
http://forum.klix.ba/bosnjacki-zaroblje ... 97107.html
Drinski

#55 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Pa ih trazi na forumu? Imal taj Zubac kakve familije u Nevesinju? Jel ih probao naci? Jel ih sta pitao?
Zokipfc

#56 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Zokipfc »

Ako je po tebi trol, raportiraj ga i mirna Bosna i sjasi se sa topika :thumbup:
Drinski

#57 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Zokipfc wrote:Ako je po tebi trol, raportiraj ga i mirna Bosna i sjasi se sa topika :thumbup:
Evo, sad cu i jedno i drugo.
karanana

#58 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by karanana »

ne vidim kako je trol, cak i da je prepisao ovo odnekle. da li ima nesto pogresno i provokativno u pisanju? ne bih rekao.
a ionako je tema stara 4 godine. covjek se ni ne javlja.
Drinski

#59 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Pa...mislim da izmislja ili sebe reklamira... Neozbiljno je ovako nekog traziti...mada, on ga i ne trazi on hoce da olaksa dusu pred Bogom i narodom...tezak je to posao...jah...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by _BataZiv_0809 »

Sto bi bio trol
Drinski

#61 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Ok. Nije trol, mislim da laze. Ako vec trazi tog lika onda ga je mogao naci. Al, ga on ne trazi, on olaksava dusu.
luckylaka

#62 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by luckylaka »

Moje licno misljenje.Iako je Zenevskom konvencijom zabranjeno ubijanje zaroljenika ja bi ga licno roknuo bez razmisljanja(danas tako razmisljam)Zasto.Mojih oko 200 prijatelja,sugradjana poznatih i nepoznatih zarobljenih civila samo za jednu noc u Keratermu je ubijeno na najzvjerskiji nacin bez ikakve sanse da se brane i odbrane.Mojih stotine istih takvih je u Logoru Omarska ubijano iz sata u sat jos gore nego u Keratermu.Ubijao ih je onaj kome se digne chuna i na um mu padne Omarska pa svrati i izabere sebi koga i koliko hoces.Isti i slicni takvih je na Manjaci ubijano i ubijano da se niko ni po guzici nije pocesao.To je ono st ja licno znam.Ono sto neznam ali sam cuo ili procitao bosanski civili,zarobljenici i dr.su ubijani ko zecevi.Ok.Opet kazem neko bi ga zastitio ja licno NE.I jebe mi se sto ce neko reci kako to nije fer.U ratu malo ko se drzi pravila.
karanana

#63 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by karanana »

ne slazem se, ali eto.
PM72

#64 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by PM72 »

Da si držao pušku u ruci - drugačije bi razmišljao.Ja sam lično zarobio četnika iliti vojnika VRS.Sasvim slučajno - zalutao i nabasao pravo ispred mene.Nisam mu ni čvoku opalio.Ni ja ni moj saborac iz rova.Kad smo ga odveli u komandu,tamo je fasovao a tukli su ga najveći miševi koji nisu smjeli doći do prve linije.Poslije je razmjenjen a ja sam jako ponosan na činjenicu da sam bio i ostao čistog obraza.Mogao sam ga ubiti kako sam htio,mogao sam ga spucati šakom ili kundakom ali nisam.To mi se gadilo.Udarati zarobljenog čovjeka.A kamoli civila...

P.S.Još sam mu dao da zapali dok smo ga vodili.Ispala mu cigara iz usta od straha.Ja se sagnem i opet mu je pružim.
Danguba

#65 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Danguba »

Jedna od mnogih tuznih sudbina.

Nikada ga ne bih mogao ubiti kao zarobljenika. Kud ce mu veca kazna.

Ako je prezivio sve ovo, sramotno je da se nije javio onome ko mu je pomogao.
ruud

#66 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by ruud »

svaka tebi čast, kad si mu se saginjao po cigaru trebao si mu i podudlat.. inače on je došao tu s najboljim namjerama :thumbup:
Zokipfc

#67 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Zokipfc »

ruud wrote:svaka tebi čast, kad si mu se saginjao po cigaru trebao si mu i podudlat.. inače on je došao tu s najboljim namjerama :thumbup:
Jah, zato ti znas sa kojim namjerama je on tu dosao. :thumbup:
Drinski

#68 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

Zokipfc wrote:
ruud wrote:svaka tebi čast, kad si mu se saginjao po cigaru trebao si mu i podudlat.. inače on je došao tu s najboljim namjerama :thumbup:
Pa nije dosao da prebjegne.
Fudo387

#69 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Fudo387 »

Zokipfc wrote:
Iz prilozenog se vidi da je dosao kod pm-a da zapale po jednu. :D :lol:

Neka ga nije rokno, a jebem ga ako se tu zna koji se vise usro od straha, pm il' on... :D
ruud

#70 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by ruud »

Zokipfc wrote:
Eto ako bi ti pametnice mogao da mi kažeš šta ti misliš s kojim namjerama i razlozima su došli četnici? Da uče o Islamu?
Zokipfc

#71 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Zokipfc »

ruud wrote:
Zokipfc wrote:
Eto ako bi ti pametnice mogao da mi kažeš šta ti misliš s kojim namjerama i razlozima su došli četnici? Da uče o Islamu?
Hoces li reci da su svi pripadnici VRS-a bili cetnici tj. ultra-nacionalisti koji bi samo da kolju? Ako je odgovar 'da', onda bas i ne osjecam neku potrebu da raspravljam sa tobom, if you don't mind..
insomnia78

#72 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by insomnia78 »

Kad se vec pozivate na Islam, po kojem je to Islamu dozvoljeno ubiti zarobljenika?
Po svim bozijim i ljudskim zakonima zarobljeni se ne ubijaju
Drinski

#73 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by Drinski »

A Pm to nije uradio zbog vjere? Pa to nije smetnja, eno onaj ISIL sve pobi.
ruud

#74 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by ruud »

Veze ti o životu nemaš, da je ne znam ti ko i kako god da se zove i odakle kod da dolazi a dolazi mi u moju zemlju pa nema para da bi ga ostavio u životu.

A ovaj drugi europejac islamofob, ja se nisam ni na šta pozvao, već eglenišemo o mogućim motivima dolaska četnika, helem, ako sam razumio nabasali su jedan na drugog, nije pao u zarobljeništvo pa da se naknadno ubija, u tom datom momentu jedan od nas bi pao 100%
hhaarree

#75 Re: Ranjeni vojnik iz Nevesinja

Post by hhaarree »

Haj svasta sam vidio u ovoj stracari ali da ljudi otvoreno govore protiv zenevskih konvencija do danas nisam. POSEBNO kada se zna kakav pakao se spustio na ovu zemljicu zbog zivotinja koje su mislile da su zenevske konvencije neke tamo zapadnjacke ublehe
Post Reply