ja sam počeo piti kada su prestali radni danitzman wrote:Ja sam prestao piti radnim danima
Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Moderator: anex
- žulijan asanž
#51 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
- Tina SA
#52 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Čuj čega sam se odrekla .Svega -pa i njega 
- ciki4
#53 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Redovnog feniranja u salonu 
-
detroit-mercy
#54 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Dje ces se njeg odreciTina SA wrote:Čuj čega sam se odrekla .Svega -pa i njega
- Tina SA
#55 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
detroit-mercy wrote:Dje ces se njeg odreciTina SA wrote:Čuj čega sam se odrekla .Svega -pa i njegahaj sve i nekako ali njega da se odreknes
.
Dok začepiš sve državne rupe ,prođe me volja .
-
detroit-mercy
#56 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nevalja curo draga, nikako nevalja. Znas kako ovdje kazuTina SA wrote:detroit-mercy wrote:Dje ces se njeg odreciTina SA wrote:Čuj čega sam se odrekla .Svega -pa i njegahaj sve i nekako ali njega da se odreknes
.
Dok začepiš sve državne rupe ,prođe me volja .
- Tina SA
#57 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ih ...lahko je muškarcima začepiti jednu rupu -hajde hiljadu i jednu.
Stvarno ,da nebi recesije nebih znala koliko sam bila razmažena ,bezobrazna i koliko su me nervirale estetske gluposti.
Zato je recesija dobra,jer se odrekneš svega što je loše a opstanu neki provjereni prijatelji koji su i u zlu i u dobru uvjek tu.
Stvarno ,da nebi recesije nebih znala koliko sam bila razmažena ,bezobrazna i koliko su me nervirale estetske gluposti.
Zato je recesija dobra,jer se odrekneš svega što je loše a opstanu neki provjereni prijatelji koji su i u zlu i u dobru uvjek tu.
- madnessa
#58 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Nisam ni primjećivala razliku u troškovima dok nisam dotakla dno minusa na kartici. Nekako se čovjek vrtio u tom minusu, pa nikako da skonta da ide sve dublje. Kako se počeh organizovati oko para tako skontah da me nema niĐe... I ne idem niĐe, ne pijem, ne pušim, nemam nekih prevelikih želja, teretanu ukinula, cipele i odjeću samo kad moram, ma skoro da i ne živim... 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#59 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
dobrodošli u kapitalizam bez limita, koji će ubrzo biti istovjetan prvobitnom robovlasništvu, odnosno radit ćemo samo za hranu i krov nad glavom, a i za te stavke ćemo opet plaćati našem poslodavcu. Pravi dragovoljni gulag
brez brkova, a sa extra reklamama kako može bolje i pojašnjenjem da smo sami krivi za lošu materijalnu situaciju jer ne radimo dovoljno.....jedna sasvim zaokružena logika pakla 
- Tina SA
#60 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
JoseMujica wrote:dobrodošli u kapitalizam bez limita, koji će ubrzo biti istovjetan prvobitnom robovlasništvu, odnosno radit ćemo samo za hranu i krov nad glavom, a i za te stavke ćemo opet plaćati našem poslodavcu. Pravi dragovoljni gulagbrez brkova, a sa extra reklamama kako može bolje i pojašnjenjem da smo sami krivi za lošu materijalnu situaciju jer ne radimo dovoljno.....jedna sasvim zaokružena logika pakla
Neću to,nesviđa mi se-treba skontati kako kapitalizam zahebati i kako uživati u recesiji a ne biti u minusu.
Sve gluposti ukinuti,sijalice pogasiti i svijeće pripremiti .
Mislim da smo kolektivno bili troškali.
Pa ja nisam znala pješke hodati a sada sam ponosna na sebe što se vozim tramvajem .
Treba sebe pripremiti za sve situacije jer nije kraj -sada smo na sredini krize.
- žulijan asanž
#61 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
živi bili pa vidjeli.
-
amko76
#62 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Da ne bi rata još bih bio na seoskom imanju, jedva se dočepao grada, a ti bi me vraćao nazadžulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
- Tina SA
#63 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Misliš da krave neznaju šta je recesija
- Hugo Weaving
#64 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Radio sam listove.
U zavisnosti od cijena, sad pjesacim i do 30 minuta vise (u jednom smjeru) da uzmem ono sto je jeftinije. Zato ne moram uplacivati teretanu. Znaci, dvostruki dobitak, a i zena manje ronda kad izadjem s ceKerom, a ne sa ruksakom. 
-
detroit-mercy
#65 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Varas sežulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Na kraju ako si tako siguran u tu investiciju
- bez_ideje
#66 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Pocela piti kafu u kaficu ,umjesto sokova,cedevita i ostalog kad se po danu sjedne
Doduse,ja nikad nisam vani ni jela,al sam smanjila odlaske u Badem butik ,sad kad hocu da se samonagradim tamo svratim.....ne jedem ni slatko generalno,ni crveno meso...pa me nije problem hraniti ,daj tanjir salate i meni dobro ....
One usputne grickalice,ne kupujem
Tabanam svaki dan vec godinama,i zbog sebe i zbog bojkota GRASA-a ,pa tek onda zbog love...imam sad kondicije za olimpijadu u hodanju
Ne pusim i ne kupujem magazine
Zato sam u posljednjih godinu dana kupila vise odjece nego sto mi moze u ormar da stane ,nije to neka markirana sad odjeca ( Azel i Haris rulz za majice ),na obuci ne stedim
Od sminke,minimum dekorative ( tj.ono sto se potrosi nadomjestim )
Knjige-ako nesto zelim,kupim......mada se poceo meki povez kupovat ,a za Sajmove,sad prethodno pripremim kasu pa ubacujem,nema odmah iskesirat
O nekim putovanjima sad ne razmisljam,fax na 1 mjestu
Al izlazaka vecernjih,puno vise nego prije i puno se vise trosi za noc,al me valjda vade ove gornje stavke....
Ne znam,nikad nisam ni trosila vise nego sto imam,i uvijek sam imala bar 3 steka za hitne intervencije,pa to rasporedim,ako za nesto nemam-nemam!
Doduse,ja nikad nisam vani ni jela,al sam smanjila odlaske u Badem butik ,sad kad hocu da se samonagradim tamo svratim.....ne jedem ni slatko generalno,ni crveno meso...pa me nije problem hraniti ,daj tanjir salate i meni dobro ....
One usputne grickalice,ne kupujem
Tabanam svaki dan vec godinama,i zbog sebe i zbog bojkota GRASA-a ,pa tek onda zbog love...imam sad kondicije za olimpijadu u hodanju
Ne pusim i ne kupujem magazine
Zato sam u posljednjih godinu dana kupila vise odjece nego sto mi moze u ormar da stane ,nije to neka markirana sad odjeca ( Azel i Haris rulz za majice ),na obuci ne stedim
Od sminke,minimum dekorative ( tj.ono sto se potrosi nadomjestim )
Knjige-ako nesto zelim,kupim......mada se poceo meki povez kupovat ,a za Sajmove,sad prethodno pripremim kasu pa ubacujem,nema odmah iskesirat
O nekim putovanjima sad ne razmisljam,fax na 1 mjestu
Al izlazaka vecernjih,puno vise nego prije i puno se vise trosi za noc,al me valjda vade ove gornje stavke....
Ne znam,nikad nisam ni trosila vise nego sto imam,i uvijek sam imala bar 3 steka za hitne intervencije,pa to rasporedim,ako za nesto nemam-nemam!
-
Android Knego
#67 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
posteno govoreci, trosim vise nego prije 2 godine...
... al' samo na rate kredita.
... al' samo na rate kredita.
- quasar
#68 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ljetovanja. Zadnji put more 2009.
Zadnja dva ljeta i sve vikende provodim na "seoskom imanju"
sto ce reci: vikendica u prigradskom selu u opstini Stari Grad. Istovremeno zamjenjuje teretanu, ljetovaliste, pijacu. Ja se osjecam zdravije, osjecam se i manje budalasto sto ne istovaram dvije tri-plate za 7 dana boravka u paklu Dalmacije. Racun se pomalo oporavlja, ali trebace vremena...
Malo vise prevrcem marku prije nego je potrosim. Ne idem vise u kladionice, odustao sam od promjene automobila, vozim zimske gume i ljeti, telefon mijenjam svakih 5 godina i ne dajem nikad vise od 200 maraka za njega. Racunar cu promjeniti kad izadje i21 procesor. Tad cu kupiti i5. Oblacim se na pijaci i u FIS-u na rate. Lijecim se na internetu. Sve kucne opravke radim sam.
Inace dobro je, ne puca.
Zadnja dva ljeta i sve vikende provodim na "seoskom imanju"
Malo vise prevrcem marku prije nego je potrosim. Ne idem vise u kladionice, odustao sam od promjene automobila, vozim zimske gume i ljeti, telefon mijenjam svakih 5 godina i ne dajem nikad vise od 200 maraka za njega. Racunar cu promjeniti kad izadje i21 procesor. Tad cu kupiti i5. Oblacim se na pijaci i u FIS-u na rate. Lijecim se na internetu. Sve kucne opravke radim sam.
Inace dobro je, ne puca.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#69 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
kod mene se bogami pucaquasar wrote:Inace dobro je, ne puca.
smanjio izlaske drastično, ne zbog krize. žena mi neda
-
detroit-mercy
#70 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ovdje je malo drugacija situacija, ko god nije u USA ostao bez posla bolje je zivio u recesiji i poslije nje nego prije.
Na srecu, spadam u grupu onih koji su cijelo vrijeme radili
.
Na srecu, spadam u grupu onih koji su cijelo vrijeme radili
- ljubav_aha
#71 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
u pravu si,osobe koje su ostale bez posla su najvise osjetile posljedice recesijedetroit-mercy wrote:Ovdje je malo drugacija situacija, ko god nije u USA ostao bez posla bolje je zivio u recesiji i poslije nje nego prije.
Na srecu, spadam u grupu onih koji su cijelo vrijeme radili.
recesija je najbolje dobrodosla osobama koje su kupile real-estate ,nekoliko kuca za rentanje , takodjer situacija sa autima,mnogi automobili su postali jeftiniji
licno,volim trositi,ali znam sa parama
- Lobotomija
#72 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Eeee drug ko bude imao mali komadicak zemlje bit ce na konju.Kako je krenulo spas ce nam biti bastice,one bi nas mogle odrzati u zivotudetroit-mercy wrote:Varas sežulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.ali nema veze
.
Na kraju ako si tako siguran u tu investicijubujrum, zemlja i imanja nikada jeftiniji nisu bili
.
- Ricken
#73 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".
- ultima_palabra
#74 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Ničega vala
Plata jeste malo manja, ali prije živio sa djevojkom a sada solo... odmah se osjeti razlika
Plus se ušlo malo i u godine, 100 KM+ izlaske podosta zamijenile sjedeljke... za putovanja sve teže uskladiti rasporede itd.
Znači, ničega se nisam odrekao zbog recesije, nego zbog drugih stvari.
Znači, ničega se nisam odrekao zbog recesije, nego zbog drugih stvari.
-
detroit-mercy
#75 Re: Recesija: Čega ste se sve odrekli?
Je si li poslusao drugaRicken wrote:žulijan asanž wrote:ulažite u seoska imanja, isplatit će vam se. hebite me, ako za 10-20 godina seosko imanje neće vrijediti ko 5 stanova u strogom centru sarajeva.
živi bili pa vidjeli.
Što kaže jedan moj prijatelj: "Kupuj zemlju ni bog je više ne stvara".