Strani igrači u Premijer ligi BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#51 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Šta ti je profa, najbolji strijelac bio i bruku asistencija imao 
- Baltazar_khan
#52 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
dobar je i spalević bio.
- veljaca
#53 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Je li to i ti dajes izjave bez pokrica ?ganjeta wrote:Šta ti je profa, najbolji strijelac bio i bruku asistencija imao
-
palermo
#54 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Pa nema veze gdje je sad, ako ćeš tu logiku korisiti onda je Luka bez premca, on je ako nisi znao u Totenhemu.ganjeta wrote:Rajović strašan trag ostavio, gdje je sad?
Rajović je doveo Zrinjskog do titule, kad je igrao u Glasincu, oni bili stabillan prvoligaš.....čovjek u našoj ligi pravio razliku. Kao što je recimo ptavio Nenad Stojanović kad je igrao za Leotar, ili Turković kad se vratio u Sarajevo....kao što recimo Zeba danas pravi ...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#55 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
ma wagner je najjaci stranac ovde, frajer odavno prekuco ovu ligu i cak mislim da bez nekih jakih treninga redovno zabija svima golove
- ganjeta
#56 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Samo čitati, maloprije sam napisao TRENUTNO od svih igrača stranaca Dialiba najbolje kotira, ako izuzmemo najboljeg iz 2003/04. Nađi mi jednog osim njih dvojice, da nije prop'o ko kauč, da je bolje situiran mislim na klub, da igra za repku.palermo wrote:Pa nema veze gdje je sad, ako ćeš tu logiku korisiti onda je Luka bez premca, on je ako nisi znao u Totenhemu.ganjeta wrote:Rajović strašan trag ostavio, gdje je sad?
Rajović je doveo Zrinjskog do titule, kad je igrao u Glasincu, oni bili stabillan prvoligaš.....čovjek u našoj ligi pravio razliku. Kao što je recimo ptavio Nenad Stojanović kad je igrao za Leotar, ili Turković kad se vratio u Sarajevo....kao što recimo Zeba danas pravi ...
Rajović pravio razliku, kao Zeba ili Turković
I fakat ne znam što ste zapeli za Bubu, shvatam komšinice njima je trpo redovno, zato mu i daju nadimke kao kokoš i slično, ali zar i ti brate Edipe
Last edited by ganjeta on 02/03/2012 21:55, edited 1 time in total.
-
palermo
#57 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Nebitno jarane, neke diskusije nemaju smislaganjeta wrote:Samo čitati, maloprije sam napisao TRENUTNO od svih igrača stranaca Dialiba najbolje kotira, ako izuzmemo najboljeg iz 2003/04. Nađi mi jednog osim njih dvojice, da nije prop'o ko kauč, da je bolje situiran mislim na klub, da igra za repku.palermo wrote:Pa nema veze gdje je sad, ako ćeš tu logiku korisiti onda je Luka bez premca, on je ako nisi znao u Totenhemu.ganjeta wrote:Rajović strašan trag ostavio, gdje je sad?
Rajović pravio razliku, kao Zeba ili Vegner![]()
![]()
![]()
I fakat ne znam što ste zapeli za Bubu, shvatam komšinice njima je trpo redovno, zato mu i daju nadimke kao kokoš i slično, ali zar i ti brate Edipe.
- Charuga
- Globalni moderator
#58 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Zablon Amanaka
- ganjeta
#59 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Naravno da nemaju kad porediš Zebu i Rajovića, sam si se isključio.
-
sistematski pregled
#60 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Bajano je ostavio pravo velik trag u Pl.
- Manic Psycho
#61 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
ne smije sa a ne spomenuti i djeskona curija

- vodoprovodčik
#62 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
što ovo brate Edipe? jel to čoik incestuozan 
-
Eborg
#63 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Glede Modrića, tvrdnja da je proglašen za najboljeg igrača lige je preuzeta sa Wikipedije. Tražio sam referencu no nažalost inostrani link koji je postavljen za istu nažalost ne radi. Čak i kada bismo potpuno izbacili tu (ne)tačnu tvrdnju, sama činjenica da je dečko od 18 godina imao solidan statistički učinak nije za odbaciti. Dobro se sjećam da je u Avazovom Sportu (koliko god isti bio relevantan tada, ali i sada) redovno bio biran za igrača poteza ili kola.
Glede uzdizanja Boubacara Dialibe, zaista mi je smiješno pratiti ovu prepirku. Pratio sam ga od njegovog dolaska u Željezničar kada je sa Younussom Diattom potpisao sa 16 godina, taj njegov kolega je bio stariji, završio na operaciji slijepog crijeva i nije se nešto naigrao u Željezničaru. Ono što sam zapravo želio reći je da je Dialiba svakako bio dobar igrač ali da je ubjedljivo najbolji - to se ne može reći. Jako mi je simpatičan bio i nije mi namjera da blatim igrače ili navijače Željezničara koji su se ovdje upalili kao kutnjaci.
Evo onda i statistika, ne mogu da shvatim kako neko može uzdizati Dialibu iznad jednog Rajovića, Stojanović je igrao samo jednu sezonu pa i nije baš toliko zahvalan za poređenje.
Boubacar Dialiba - 71 nastup/21 gol (0.29 golova po utakmici)
Zoran Rajović - 110 nastupa/56 golova (0.50 golova po utakmici)
Nenad Stojanović - 26 nastupa/21 gol (0.80 golova po utakmici)
Samo radi usporedbe:
Alen Škoro - 111 utakmica/63 gola (0.56 golova po utakmici)
Emir Hadžić - 108 utakmica/51 gol (0.47 golova po utakmici) - Željezničar + Čelik
Eldin Adilović - 65 utakmica/23 gola (0.35 golova po utakmici) - Čelik + Željezničar
Svi nastupi i golovi su preuzeti sa Wikipedije, nadajmo se da su brojevi tačni. Volio bih uporediti i sa statistikama Emira Obuće, Matije Matka i još nekih igrača.
Dakle, Dialiba jeste bio dobar igrač ali da je bio daleko najbolji stranac i uz to još odudarao od ostalih stranaca - apsolutno da nije. Pa Adilović koji ima statistiku mrtvog konja u Čeliku (52 utakmice/12 golova - 0.23) je upravo u tom Željezničaru i sada ima bolju statistiku u manje utakmica.
Svjestan sam da cifre nisu sve no da je Dialiba bolji od Rajovića kao napadača ili ostalih igrača - nije. Može biti u liniji s nekima ali sigurno nije bolji.
Glede uzdizanja Boubacara Dialibe, zaista mi je smiješno pratiti ovu prepirku. Pratio sam ga od njegovog dolaska u Željezničar kada je sa Younussom Diattom potpisao sa 16 godina, taj njegov kolega je bio stariji, završio na operaciji slijepog crijeva i nije se nešto naigrao u Željezničaru. Ono što sam zapravo želio reći je da je Dialiba svakako bio dobar igrač ali da je ubjedljivo najbolji - to se ne može reći. Jako mi je simpatičan bio i nije mi namjera da blatim igrače ili navijače Željezničara koji su se ovdje upalili kao kutnjaci.
Evo onda i statistika, ne mogu da shvatim kako neko može uzdizati Dialibu iznad jednog Rajovića, Stojanović je igrao samo jednu sezonu pa i nije baš toliko zahvalan za poređenje.
Samo radi usporedbe:
Emir Hadžić - 108 utakmica/51 gol (0.47 golova po utakmici) - Željezničar + Čelik
Eldin Adilović - 65 utakmica/23 gola (0.35 golova po utakmici) - Čelik + Željezničar
Svi nastupi i golovi su preuzeti sa Wikipedije, nadajmo se da su brojevi tačni. Volio bih uporediti i sa statistikama Emira Obuće, Matije Matka i još nekih igrača.
Dakle, Dialiba jeste bio dobar igrač ali da je bio daleko najbolji stranac i uz to još odudarao od ostalih stranaca - apsolutno da nije. Pa Adilović koji ima statistiku mrtvog konja u Čeliku (52 utakmice/12 golova - 0.23) je upravo u tom Željezničaru i sada ima bolju statistiku u manje utakmica.
Svjestan sam da cifre nisu sve no da je Dialiba bolji od Rajovića kao napadača ili ostalih igrača - nije. Može biti u liniji s nekima ali sigurno nije bolji.
- respo
#64 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
pa bas da je igrao i nije celik mu je bio samo usputna stanica a zenicu nije ocima vidio naravno ako je sve oko toga istinakokuz_sa wrote:da se ne natezemo vise
najbolji igrac stranac koji je bio u nekom nasem klubu je
Mihael Laudrup
- cyprus
#65 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Ma otkud vam to da je Laudrup bio ovdje? 
- Manic Psycho
#66 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
kakvu je fantasticnu polusezonu odigrao laudrup, za pamcenje. celik nikad leprsavije nije igrao 
- shuma.ispod.pazuha
#67 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Manic Psycho wrote:kakvu je fantasticnu polusezonu odigrao laudrup, za pamcenje. celik nikad leprsavije nije igrao
- respo
#68 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
da bi izbjegao porez e klince palce celik je bio samo paravancyprus wrote:Ma otkud vam to da je Laudrup bio ovdje?
naravno da nije bio u bih osim mozda sa repkom
iz japana potpisao za celik kao slobodan igrac da bi bio prodat ajaxu
opet treba uzeti sa rezervom jeli sve ovo istina
-
Eborg
#69 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Ma istina je za Laudrupa, oprale se pare tako, Celik je samo bio paravan.
- kokuz_sa
#70 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Alen Škoro: 141 utakmica, 57 golova igrajuci za SarajevoEborg wrote:Glede Modrića, tvrdnja da je proglašen za najboljeg igrača lige je preuzeta sa Wikipedije. Tražio sam referencu no nažalost inostrani link koji je postavljen za istu nažalost ne radi. Čak i kada bismo potpuno izbacili tu (ne)tačnu tvrdnju, sama činjenica da je dečko od 18 godina imao solidan statistički učinak nije za odbaciti. Dobro se sjećam da je u Avazovom Sportu (koliko god isti bio relevantan tada, ali i sada) redovno bio biran za igrača poteza ili kola.
Samo radi usporedbe:
ali obuca..on bi mogao biti mozda i najbolji strijelac ove nam lige od kad se pocela igrati od poslije rata
201 nastup za FKS 89 golova..a gdje su jos oni za celik i olimpik dok je igrao
koliko ovako naci na netu mogu..dao je 5 golova za celik i 23 za olimpikk
a evo za Laudrupa
http://dzonlic.blogspot.com/2006/11/tra ... -2004.html
- Admir_1984
#71 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima 
- BHF_Manijak
#72 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Sumnjam da je od Dzele bolji strijelac Obuca, neka me neko ispravi, ali mislim da je Dzelo dao preko 100 golova?? 
- kokuz_sa
#73 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
ima i to..al za to je zaduzen sema da pogleda u svoj bukvarAdmir_1984 wrote:ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima
- Admir_1984
#74 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
onako odokativno mislim da nije više od 12kokuz_sa wrote:ima i to..al za to je zaduzen sema da pogleda u svoj bukvarAdmir_1984 wrote:ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima
-
Eborg
#75 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH
Koliko sam upratio Muhamed Fazlagic salje svoje igrace iz USA kod svog jarana Mirze Varesanovica na probe u Velez. S obzirom na to kakve uspjehe u USA ima, cudi me da mu se neki igrac nije probio.