Strani igrači u Premijer ligi BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ganjeta

#51 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by ganjeta »

Šta ti je profa, najbolji strijelac bio i bruku asistencija imao :lol:
Baltazar_khan

#52 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Baltazar_khan »

dobar je i spalević bio.
veljaca

#53 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by veljaca »

ganjeta wrote:Šta ti je profa, najbolji strijelac bio i bruku asistencija imao :lol:
Je li to i ti dajes izjave bez pokrica ? :D Ako tako nastavis - prestacu da te cijenim ovdje, pa cak i da te citam. Stavicu te na ignore .... :D
palermo

#54 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by palermo »

ganjeta wrote:Rajović strašan trag ostavio, gdje je sad?
Pa nema veze gdje je sad, ako ćeš tu logiku korisiti onda je Luka bez premca, on je ako nisi znao u Totenhemu.
Rajović je doveo Zrinjskog do titule, kad je igrao u Glasincu, oni bili stabillan prvoligaš.....čovjek u našoj ligi pravio razliku. Kao što je recimo ptavio Nenad Stojanović kad je igrao za Leotar, ili Turković kad se vratio u Sarajevo....kao što recimo Zeba danas pravi ...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#55 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Admir_1984 »

ma wagner je najjaci stranac ovde, frajer odavno prekuco ovu ligu i cak mislim da bez nekih jakih treninga redovno zabija svima golove
ganjeta

#56 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by ganjeta »

palermo wrote:
Pa nema veze gdje je sad, ako ćeš tu logiku korisiti onda je Luka bez premca, on je ako nisi znao u Totenhemu.
Rajović je doveo Zrinjskog do titule, kad je igrao u Glasincu, oni bili stabillan prvoligaš.....čovjek u našoj ligi pravio razliku. Kao što je recimo ptavio Nenad Stojanović kad je igrao za Leotar, ili Turković kad se vratio u Sarajevo....kao što recimo Zeba danas pravi ...
Samo čitati, maloprije sam napisao TRENUTNO od svih igrača stranaca Dialiba najbolje kotira, ako izuzmemo najboljeg iz 2003/04. Nađi mi jednog osim njih dvojice, da nije prop'o ko kauč, da je bolje situiran mislim na klub, da igra za repku.

Rajović pravio razliku, kao Zeba ili Turković :shock: :-) :lol:

I fakat ne znam što ste zapeli za Bubu, shvatam komšinice njima je trpo redovno, zato mu i daju nadimke kao kokoš i slično, ali zar i ti brate Edipe :? .
Last edited by ganjeta on 02/03/2012 21:55, edited 1 time in total.
palermo

#57 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by palermo »

ganjeta wrote:
palermo wrote:
Samo čitati, maloprije sam napisao TRENUTNO od svih igrača stranaca Dialiba najbolje kotira, ako izuzmemo najboljeg iz 2003/04. Nađi mi jednog osim njih dvojice, da nije prop'o ko kauč, da je bolje situiran mislim na klub, da igra za repku.

Rajović pravio razliku, kao Zeba ili Vegner :shock: :-) :lol:

I fakat ne znam što ste zapeli za Bubu, shvatam komšinice njima je trpo redovno, zato mu i daju nadimke kao kokoš i slično, ali zar i ti brate Edipe :? .
Nebitno jarane, neke diskusije nemaju smisla
Charuga
Globalni moderator

#58 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Charuga »

Image

Zablon Amanaka
ganjeta

#59 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by ganjeta »

Naravno da nemaju kad porediš Zebu i Rajovića, sam si se isključio.
sistematski pregled

#60 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by sistematski pregled »

Bajano je ostavio pravo velik trag u Pl.
Manic Psycho

#61 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Manic Psycho »

ne smije sa a ne spomenuti i djeskona curija :D

Image
vodoprovodčik

#62 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by vodoprovodčik »

što ovo brate Edipe? jel to čoik incestuozan :)
Eborg

#63 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Eborg »

Glede Modrića, tvrdnja da je proglašen za najboljeg igrača lige je preuzeta sa Wikipedije. Tražio sam referencu no nažalost inostrani link koji je postavljen za istu nažalost ne radi. Čak i kada bismo potpuno izbacili tu (ne)tačnu tvrdnju, sama činjenica da je dečko od 18 godina imao solidan statistički učinak nije za odbaciti. Dobro se sjećam da je u Avazovom Sportu (koliko god isti bio relevantan tada, ali i sada) redovno bio biran za igrača poteza ili kola.

Glede uzdizanja Boubacara Dialibe, zaista mi je smiješno pratiti ovu prepirku. Pratio sam ga od njegovog dolaska u Željezničar kada je sa Younussom Diattom potpisao sa 16 godina, taj njegov kolega je bio stariji, završio na operaciji slijepog crijeva i nije se nešto naigrao u Željezničaru. Ono što sam zapravo želio reći je da je Dialiba svakako bio dobar igrač ali da je ubjedljivo najbolji - to se ne može reći. Jako mi je simpatičan bio i nije mi namjera da blatim igrače ili navijače Željezničara koji su se ovdje upalili kao kutnjaci.

Evo onda i statistika, ne mogu da shvatim kako neko može uzdizati Dialibu iznad jednog Rajovića, Stojanović je igrao samo jednu sezonu pa i nije baš toliko zahvalan za poređenje.

Boubacar Dialiba - 71 nastup/21 gol (0.29 golova po utakmici)
Zoran Rajović - 110 nastupa/56 golova (0.50 golova po utakmici)
Nenad Stojanović - 26 nastupa/21 gol (0.80 golova po utakmici)

Samo radi usporedbe:

Alen Škoro - 111 utakmica/63 gola (0.56 golova po utakmici)
Emir Hadžić - 108 utakmica/51 gol (0.47 golova po utakmici) - Željezničar + Čelik
Eldin Adilović - 65 utakmica/23 gola (0.35 golova po utakmici) - Čelik + Željezničar

Svi nastupi i golovi su preuzeti sa Wikipedije, nadajmo se da su brojevi tačni. Volio bih uporediti i sa statistikama Emira Obuće, Matije Matka i još nekih igrača.

Dakle, Dialiba jeste bio dobar igrač ali da je bio daleko najbolji stranac i uz to još odudarao od ostalih stranaca - apsolutno da nije. Pa Adilović koji ima statistiku mrtvog konja u Čeliku (52 utakmice/12 golova - 0.23) je upravo u tom Željezničaru i sada ima bolju statistiku u manje utakmica.

Svjestan sam da cifre nisu sve no da je Dialiba bolji od Rajovića kao napadača ili ostalih igrača - nije. Može biti u liniji s nekima ali sigurno nije bolji.
respo

#64 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by respo »

kokuz_sa wrote:da se ne natezemo vise
najbolji igrac stranac koji je bio u nekom nasem klubu je
Mihael Laudrup
Image
pa bas da je igrao i nije celik mu je bio samo usputna stanica a zenicu nije ocima vidio naravno ako je sve oko toga istina
cyprus

#65 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by cyprus »

Ma otkud vam to da je Laudrup bio ovdje? :-)
Manic Psycho

#66 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Manic Psycho »

kakvu je fantasticnu polusezonu odigrao laudrup, za pamcenje. celik nikad leprsavije nije igrao :D
shuma.ispod.pazuha

#67 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by shuma.ispod.pazuha »

Manic Psycho wrote:kakvu je fantasticnu polusezonu odigrao laudrup, za pamcenje. celik nikad leprsavije nije igrao :D
:lol:
respo

#68 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by respo »

cyprus wrote:Ma otkud vam to da je Laudrup bio ovdje? :-)
da bi izbjegao porez e klince palce celik je bio samo paravan
naravno da nije bio u bih osim mozda sa repkom

iz japana potpisao za celik kao slobodan igrac da bi bio prodat ajaxu

opet treba uzeti sa rezervom jeli sve ovo istina
Eborg

#69 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Eborg »

Ma istina je za Laudrupa, oprale se pare tako, Celik je samo bio paravan.
kokuz_sa

#70 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by kokuz_sa »

Eborg wrote:Glede Modrića, tvrdnja da je proglašen za najboljeg igrača lige je preuzeta sa Wikipedije. Tražio sam referencu no nažalost inostrani link koji je postavljen za istu nažalost ne radi. Čak i kada bismo potpuno izbacili tu (ne)tačnu tvrdnju, sama činjenica da je dečko od 18 godina imao solidan statistički učinak nije za odbaciti. Dobro se sjećam da je u Avazovom Sportu (koliko god isti bio relevantan tada, ali i sada) redovno bio biran za igrača poteza ili kola.

Glede uzdizanja Boubacara Dialibe, zaista mi je smiješno pratiti ovu prepirku. Pratio sam ga od njegovog dolaska u Željezničar kada je sa Younussom Diattom potpisao sa 16 godina, taj njegov kolega je bio stariji, završio na operaciji slijepog crijeva i nije se nešto naigrao u Željezničaru. Ono što sam zapravo želio reći je da je Dialiba svakako bio dobar igrač ali da je ubjedljivo najbolji - to se ne može reći. Jako mi je simpatičan bio i nije mi namjera da blatim igrače ili navijače Željezničara koji su se ovdje upalili kao kutnjaci.

Evo onda i statistika, ne mogu da shvatim kako neko može uzdizati Dialibu iznad jednog Rajovića, Stojanović je igrao samo jednu sezonu pa i nije baš toliko zahvalan za poređenje.

Boubacar Dialiba - 71 nastup/21 gol (0.29 golova po utakmici)
Zoran Rajović - 110 nastupa/56 golova (0.50 golova po utakmici)
Nenad Stojanović - 26 nastupa/21 gol (0.80 golova po utakmici)

Samo radi usporedbe:

Alen Škoro - 111 utakmica/63 gola (0.56 golova po utakmici)
Emir Hadžić - 108 utakmica/51 gol (0.47 golova po utakmici) - Željezničar + Čelik
Eldin Adilović - 65 utakmica/23 gola (0.35 golova po utakmici) - Čelik + Željezničar

Svi nastupi i golovi su preuzeti sa Wikipedije, nadajmo se da su brojevi tačni. Volio bih uporediti i sa statistikama Emira Obuće, Matije Matka i još nekih igrača.

Dakle, Dialiba jeste bio dobar igrač ali da je bio daleko najbolji stranac i uz to još odudarao od ostalih stranaca - apsolutno da nije. Pa Adilović koji ima statistiku mrtvog konja u Čeliku (52 utakmice/12 golova - 0.23) je upravo u tom Željezničaru i sada ima bolju statistiku u manje utakmica.

Svjestan sam da cifre nisu sve no da je Dialiba bolji od Rajovića kao napadača ili ostalih igrača - nije. Može biti u liniji s nekima ali sigurno nije bolji.
Alen Škoro: 141 utakmica, 57 golova igrajuci za Sarajevo

ali obuca..on bi mogao biti mozda i najbolji strijelac ove nam lige od kad se pocela igrati od poslije rata
201 nastup za FKS 89 golova..a gdje su jos oni za celik i olimpik dok je igrao
koliko ovako naci na netu mogu..dao je 5 golova za celik i 23 za olimpikk

a evo za Laudrupa
http://dzonlic.blogspot.com/2006/11/tra ... -2004.html
Admir_1984

#71 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Admir_1984 »

ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima :roll:
BHF_Manijak

#72 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by BHF_Manijak »

Sumnjam da je od Dzele bolji strijelac Obuca, neka me neko ispravi, ali mislim da je Dzelo dao preko 100 golova?? :?
kokuz_sa

#73 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by kokuz_sa »

Admir_1984 wrote:ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima :roll:
ima i to..al za to je zaduzen sema da pogleda u svoj bukvar :D
Admir_1984

#74 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Admir_1984 »

kokuz_sa wrote:
Admir_1984 wrote:ima li podatak koliko je od tih 57 skoro dao u gostima :roll:
ima i to..al za to je zaduzen sema da pogleda u svoj bukvar :D
onako odokativno mislim da nije više od 12
Eborg

#75 Re: Strani igrači u Premijer ligi BiH

Post by Eborg »

Koliko sam upratio Muhamed Fazlagic salje svoje igrace iz USA kod svog jarana Mirze Varesanovica na probe u Velez. S obzirom na to kakve uspjehe u USA ima, cudi me da mu se neki igrac nije probio.
Post Reply