Auto po vasem izboru?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kada bi kupovali novo auto sa 5 vrata do 20 000 eura izabrali bi ste?

1. Kia Ceed (novi)
6
7%
2. Opel Astra
11
13%
3. Peugeot 308
5
6%
4. Renault Megane
10
12%
5. Citroen C4
9
10%
6. Seat Leon
7
8%
7. Mazda 3
9
10%
8. Honda Civic
11
13%
9. Alfa Romeo Giulietta (osnovna verzija)
15
17%
10. Fiat Bravo
3
3%

Total votes: 86

ljubav_aha

#51 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ljubav_aha »

muha_sa wrote:Image
kad upalis wartburga,cijlo naselje zna da je muha_sa u autu :lol: :-D izuzetno specifican zvuk motora :-D :thumbup:
muha_sa

#52 Re: Auto po vasem izboru?

Post by muha_sa »

ljubav_aha wrote:
kad upalis wartburga,cijlo naselje zna da je muha_sa u autu :lol: :-D izuzetno specifican zvuk motora :-D :thumbup:
još mu rucica mjenjaca na volanu :lol:

vozdra ljubav_aha :-D
ljubav_aha

#53 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ljubav_aha »

vozdrica muha_sa :-D

moj drugi izbor -dizjan- fiat :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#54 Re: Auto po vasem izboru?

Post by O'zone »

ljubav_aha wrote:
O'zone wrote:
ljubav_aha wrote:
ne znam gdje zivis,ali chevrolet je smece :skoljka: :run:
Ljubavi ne griješi dušu bezzze :shock:
O'zone,ko kupuje Chevrolete :?: i sto ih cini kvalitetnim :?:
Ne znam na koje tržište misliš?

Ako misliš na američko nemam pojima vjerovatno radnička klasa i policija :mrgreen:

U Bosni Chevrolet su uzimali ljudi kojima automobil treba od tačke A do tačke B a da se nešto ne razmeću sa lovom. Imam dosta prijatelja koji voze Chevrolete odnosno nekadašnji Daewoo(ako se ovako piše) i niko nema nekih zamjerki na vozilo osim što im pada cijena (ali to je ovdje normalno za sve što ne nosi VW znak).

Cruz je napravljen na Insigninom podvoziju i GM-ovim odnosno Opelovim motorima. Četvero ljudi koji su mi bliži poznanici trenutno voze Cruze i svi su prezadovoljni sa omjerom uloženo dobiveno.
Cruze je već dvije godine šampion WTCC utrka ispred jednog renomiranog BMW-a.
Auto koje ima 5 zvjezdica u EURONCAP testu.
johntra

#55 Re: Auto po vasem izboru?

Post by johntra »

Ako već stavljate Cruze, onda stavite hatchback verziju:

Image

Cruze je pravljen na platformi Astre, ne Insignie, a i on spada u best buy opciju, što znači da na sebi ima dosta jeftinih detalja....što ne znači da je loše auto... ;-)
ljubav_aha

#56 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ljubav_aha »

O'zone wrote:
ljubav_aha wrote:
O'zone wrote:
Ljubavi ne griješi dušu bezzze :shock:
O'zone,ko kupuje Chevrolete :?: i sto ih cini kvalitetnim :?:
Ne znam na koje tržište misliš?

Ako misliš na američko nemam pojima vjerovatno radnička klasa i policija :mrgreen:

U Bosni Chevrolet su uzimali ljudi kojima automobil treba od tačke A do tačke B a da se nešto ne razmeću sa lovom. Imam dosta prijatelja koji voze Chevrolete odnosno nekadašnji Daewoo(ako se ovako piše) i niko nema nekih zamjerki na vozilo osim što im pada cijena (ali to je ovdje normalno za sve što ne nosi VW znak).

Cruz je napravljen na Insigninom podvoziju i GM-ovim odnosno Opelovim motorima. Četvero ljudi koji su mi bliži poznanici trenutno voze Cruze i svi su prezadovoljni sa omjerom uloženo dobiveno.
Cruze je već dvije godine šampion WTCC utrka ispred jednog renomiranog BMW-a.
Auto koje ima 5 zvjezdica u EURONCAP testu.
vjeruj me,licno ne znam nekoga da vozi taj auto :-D FORD se bolje prodaje od Chevy automobila :)

naravno,Evropsko trziste ima drugacije ugovore sa doticnim auto kompanijama :)
O'zone
Globalni moderator

#57 Re: Auto po vasem izboru?

Post by O'zone »

ljubav_aha wrote:
vjeruj me,licno ne znam nekoga da vozi taj auto :-D FORD se bolje prodaje od Chevy automobila :)

Zato sam rekao da ne znam na koje tržište misliš. Znam da Ameri imaju dosta problema sa Chevy vozilima i po zadnjim izvještajima za Februar 2012 njihov dio prodaje iznosi oko 6%

http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... y-building

Ali se ovdje u Bosni pokazao (sad za sad) kao dobar izbor za ljude koji su ga uzeli.

@johntra hvala na ispravci :thumbup:
Melami

#58 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

ko kaze da je chevy smece a hvali hyundai i kiu i slicne, taj ne zna sta je auto. Problem je sto vecian tih ljudi nije ni imala chevya a pricaju, pogotovo nije ga niko imao na duze staze pa da vidi sta znaci izdrzljivost. vw mala maca za njeg.
direstraits0078

#59 Re: Auto po vasem izboru?

Post by direstraits0078 »

Chevrolet nisam probao, ali sam imao priliku da ga razgledam i sjedim u njemu. Nije me se nesto dojmio, Kia je bolja, nju sam vozio dok mi je auto bilo na popravku kao zamjensko vozilo. Posebno mi se ne svidjaju prednji farovi na Chevroletu koji koriste istu sijalicu i za duga i kratka svjetla. :-) Ja sam mislio da je to prevazidjeno, iznenadio sam se kad sam vidio.
emko1234

#60 Re: Auto po vasem izboru?

Post by emko1234 »

Melami wrote:ko kaze da je chevy smece a hvali hyundai i kiu i slicne, taj ne zna sta je auto. Problem je sto vecian tih ljudi nije ni imala chevya a pricaju, pogotovo nije ga niko imao na duze staze pa da vidi sta znaci izdrzljivost. vw mala maca za njeg.
ocigledno ti nemas pojma dok stavljas ovaj "chevrolet" u visi rang od hyundaia i kie.ovo nije chevrolet nego daewoo,i osim znaka nema vise nista chevrolteovo.imao sam priliku da se vozim i da vozim captivu.i iskreno,nimalo nisam odusevljen.radilo se o modelu s 2.4 motorom i automatskim mjenjacem.mozda je santa fe malo veci al je unutra kvalitetniji za klasu.
sve u svemu odgovorno tvrdim da kia i hyundai ako nisu bolji od cruza,gori nisu sigurno.
a reci da je cruze izdrzljiv a da je vw mala maca za njega je apsurdno.imas momka na zutom taxiju,vozi golf 4 tdi,auto preslo blizu 900 000.kad vidim cruza s tim brojem na satu onda cu tvoju tvrdnju ozboljnije shvatit.
Melami

#61 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

emko1234 wrote:
Melami wrote:ko kaze da je chevy smece a hvali hyundai i kiu i slicne, taj ne zna sta je auto. Problem je sto vecian tih ljudi nije ni imala chevya a pricaju, pogotovo nije ga niko imao na duze staze pa da vidi sta znaci izdrzljivost. vw mala maca za njeg.
ocigledno ti nemas pojma dok stavljas ovaj "chevrolet" u visi rang od hyundaia i kie.ovo nije chevrolet nego daewoo,i osim znaka nema vise nista chevrolteovo.imao sam priliku da se vozim i da vozim captivu.i iskreno,nimalo nisam odusevljen.radilo se o modelu s 2.4 motorom i automatskim mjenjacem.mozda je santa fe malo veci al je unutra kvalitetniji za klasu.
sve u svemu odgovorno tvrdim da kia i hyundai ako nisu bolji od cruza,gori nisu sigurno.
a reci da je cruze izdrzljiv a da je vw mala maca za njega je apsurdno.imas momka na zutom taxiju,vozi golf 4 tdi,auto preslo blizu 900 000.kad vidim cruza s tim brojem na satu onda cu tvoju tvrdnju ozboljnije shvatit.
cijena igra glavnu ulogu. Koliko kosta novi golf a koliko cruze? Ako cemo tako, c klasa je bolja od golfa.
ljubav_aha

#62 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ljubav_aha »

O'zone wrote:
ljubav_aha wrote:

Zato sam rekao da ne znam na koje tržište misliš. Znam da Ameri imaju dosta problema sa Chevy vozilima i po zadnjim izvještajima za Februar 2012 njihov dio prodaje iznosi oko 6%

http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/a ... y-building

Ali se ovdje u Bosni pokazao (sad za sad) kao dobar izbor za ljude koji su ga uzeli.

@johntra hvala na ispravci :thumbup:
da,upravo tako Ozone :-D
SSemir

#63 Re: Auto po vasem izboru?

Post by SSemir »

moj izbor:
1. Mazda 3 - prelijep auto, o mazdinoj kvaliteti ne treba puno govoriti. a uz to, biti ces jedinstven na ulici, nema ih puno.
2. Leon - jest da je model vec ostario, ocekuje se nasljednik, ali vecinom je to dobra stvar, jer su sve lose stvari eliminisane, greskice ispravljene, pa se moze reci da znas dobro kakvo auto kupujes, i sto se tice iskustava vlasnika. jer kod megana, astre ne znas, jer je novi model tek odnedavno u prodaji.

Alfa bi ,naravno, bila prvi izbor. ali u ovoj konkurenciji je najskuplja. kada alfu kupujes, nju srcem kupujes, pa i ne gledas na bezobrazluk sa cijenom :)
Bravo, po mom misljenju, losa prodaja, model nije uspjesan uopce. tako da, njeg zaobidji. nije bez razloga.
emko1234

#64 Re: Auto po vasem izboru?

Post by emko1234 »

Melami wrote:
emko1234 wrote:
cijena igra glavnu ulogu. Koliko kosta novi golf a koliko cruze? Ako cemo tako, c klasa je bolja od golfa.
smijesna ti je prica jer je razlika izmedju onsovnih modela oko 6-7 hiljada maraka a golf nije u klasi s jednom c klasom.al cinjenica je da ne mozes o autu koje je ko cruze govorit na taj nacin.jer taj model je na trzistu par godina i tek treba da se dokaze.dok je golf dokazana roba.sto se tice hyundai i kie,meni ne treba vise dokazivanja od garancije koju ljudi daju na auto.a to chevrolet nema.plus u chevrolet ide dosta tudjih dijelova.dok jedan hyundai skoro sve pravi sam.definitivno je jedan i30 il ceed bolji izbor od cruza a manje kosta.
alenthekiller

#65 Re: Auto po vasem izboru?

Post by alenthekiller »

golf GETACA, tito na cestama :lol: :lol:
Edin H.

#66 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Edin H. »

Respect :dance: , nego muha gdje ima onog dvotaktola uzeti?
drndalo

#67 Re: Auto po vasem izboru?

Post by drndalo »

Kad smo vec kod Wartburga, ima li negdje pristojno ocuvan model 353 sa mjenjacem na volanu na prodaju ? Limuzina po mogucnosti...
Mr.Fundamental

#68 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Mr.Fundamental »

Interesantno, Giulietta vodi po glasovima.Mrsko mi tražit podatke iz auto časopisa, ali čisto sumnjam da je Alfa Romeo kod nas u prethodnih par godina ukupno prodao 13 auta :D
drndalo

#69 Re: Auto po vasem izboru?

Post by drndalo »

Pa naravno da nije prodano ni FIAT-a civilnih toliko, kad se ACM (ili kako im ono vec ime bi) trudio da ne proda nista osim kombija... Zasto, to vec ne znam... :roll:
Mr.Fundamental

#70 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Mr.Fundamental »

drndalo wrote:Pa naravno da nije prodano ni FIAT-a civilnih toliko, kad se ACM (ili kako im ono vec ime bi) trudio da ne proda nista osim kombija... Zasto, to vec ne znam... :roll:
Nisam baš upoznat sa tom problematikom namjernog sputavanja prodaje, tako da ne mogu tu ništa reći :) Ni u Hrvatskoj nije ništa bolja situacija.Fiata,a pogotovo Alfe nema ni u TOP 20 po prodaji za januar ove godine.Prvi je VW sa 528 komadića, 20-ti je Mercedes sa 37 prodatih automobila.Generalno Alfa već deceniju i više jako loše stoji sa prodajom u Evropi, da nisu u Fiat grupi odavno bi ključ u bravu stavili. S kim god pričaš, svako voli Alfe, lijepo izgledaju, auta sa dušom, ovo-ono... ali kad treba kupit auto, niko ih ne stavlja ni na najširi spisak opcija.
Chemist

#71 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Chemist »

Gdje ces je uzeti ozbiljno kad traze 20 000 eura za nesto za sto neki drugi traze 20 000 km...
silver testelone

#72 Re: Auto po vasem izboru?

Post by silver testelone »

što se mene tiče, iako je većini nelogično (znam, i meni je bilo prije nego što sam stekao iskustvo), američka vozila po mogućnosti, iako živim u BiH, isplatnije je u svakom smislu, a i lično mi se sviđa ta "filozofija" i izgled, "surovost", evropska vozila su mi nekako dosadna :D

ako mora bit novo, onda ovo recimo kao neka skroz jeftina opcija, a uz to da zadovoljava moje kriterije bar minimalno :D

Znači Dodge Caliber, po mogućnosti 2.0 benzinski motor :D
Image
ljubav_aha

#73 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ljubav_aha »

dodge :D tumb down :D
Melami

#74 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

Evo samo da kazem ovom sto je spominju garanciju na kia i hyundai auta.Najjeftiniji Chevy (Sonic)ima isto garanciju na 100.000 milja. BAr u USA.
E&E

#75 Re: Auto po vasem izboru?

Post by E&E »

Melami wrote:Evo samo da kazem ovom sto je spominju garanciju na kia i hyundai auta.Najjeftiniji Chevy (Sonic)ima isto garanciju na 100.000 milja. BAr u USA.
Eh kod nas to auto uopste ne postoji, a garancija posebno :D
Post Reply