prvi

drugi

treći

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Jest, ali treba reći da oni u pojedinačnim sportovima imaju mnoooooooooooooooooogo manju konkurenciju... I ja zato smatram da u samom vrhu ove imaginarne liste o kojoj raspravljamo mora biti Ivano... On se u velikoj konkurenciji često uzima kao najbolji rukometaš svih vremena... On je sigurno bar nekih 4-5 godina bio u rukometu ono što je Messi danas u fudbalu (al opet kažem, Messi ima veću konkurenciju od Balića, ali i Balić ima veću konkurenciju od npr. Đokovića)...banjalucanin78 wrote:mozda grijesim, ali po meni je teze biti na vrhunskom nivou u pojedinacnim sportivima nego u timskim.
eto npr. taj Ivano Balic moze sebi da dopusti ne da ima losu partiju, nego da uopste ne igra, a Hrvati su u jednom momentu imali reprezentaciju koja bi mogla uzeti sve sto se tad igralo i bez Balica. A i ako igra a ne ide mu, moze se uklopiti taj jedan osrednji nastup sa ostatkom ekipe, ako su oni na nivou.
Taj slucaj ne moze biti kod npr. Novaka. Zamislite da se Novaku nesto bas ne igra ili mu jednostavno nije dan, a ono se potrefilo da je finale AO... Nema sanse da bi mogao pobijediti nekog raspolozenog igraca iz TOP 10, a pogotovo ne Nadala.
Da ne spominjem sad jos npr. Messija ili tako nekog vrhunskog igraca koji je ove godine bio nominovan za igraca godine, pa takav igrac u timskim sportovima uvijek iza sebe ima jaku ekipu.
U glavnom, po meni Djokovicu treba jos par dobrih nastupa i ne samo da ce biti najbolji svih vremena sa Ex-Yu, nego i nedodirljiv na toj poziciji... Ko je kriv Janici sto je tako rano odustala?
Divac jetse dobar (bio sam navijač Partizana i pratio sam ga od početka karijere), ali kvalitetom nije ni blizu Dražena Petrovića! Kada bi gledali tako onda bi Toni Kukoć sigurno bio svjetlosnim godinama ispred Divca, jer za razliku od njega napravio je karijeru i u NBA, tj. uzeo je NBA prsten i to ne 1 već 3, a Divac nije ni jedan.vox-populi wrote:1. Vlade Divac - osvojio puno vise trofeja od Petrovica.
2. Novak Djokovic - najbolji teniser danasnjice
3. Monika Seles - bio zaljubljen u nju kad sam bio mali
Ako bi gledali isključivo trofeje, onda je Toni Kukoć ubjedljivo najbolji košarkaš sa ex Yu prostora!kakavdanakneiskustvu wrote:Better Man wrote:Janica Kostelić, njeni rezultati sve govore, Dražen Petrović, da nije tragično stradao sigurno bi uzeo i jedini trofej koji mu je falio, a to je NBA prsten, Monika Seleš, od prvog dana otkako je došla na ATP listu grabila je nezaustavljivo naprijed i bila predominantna u odnosu na konkurenciju i da nije bilo manijaka koji je pokušao ubiti sigurno bi danas bila proglašena za najbolju teniserku svih vremena i da bi srušila sve moguće rekorde po broju osvojenih Gran slam titula i ostalih turnira. Moglo bi se navesti još nekih sportista. Evo Imamo Kukoća koji možda nije najbolji košarkaš sa ovih ex Yu prostora, ali je košarkaš koji je osvojio sve što može osvojiti jedan košarkaš. Dokazao se u Evropi, dokazao se u NBA i dokazao se u reprezentaciji kako ex Yu, tako i Hrvatskoj.
a možda kukoč i jeste najbolji ex yu košarkaš
Vidi, SBBKBB je bezveze varijanta. Sta bi Drazen napravio da je ostao ziv, niko ne zna, niti moze znati. Ono sto je za zivota napravio je u svakom slucaju ogromno. I pored toga mislim da je Divac napravio vise.Better Man wrote:Divac jetse dobar (bio sam navijač Partizana i pratio sam ga od početka karijere), ali kvalitetom nije ni blizu Dražena Petrovića! Kada bi gledali tako onda bi Toni Kukoć sigurno bio svjetlosnim godinama ispred Divca, jer za razliku od njega napravio je karijeru i u NBA, tj. uzeo je NBA prsten i to ne 1 već 3, a Divac nije ni jedan.vox-populi wrote:1. Vlade Divac - osvojio puno vise trofeja od Petrovica.
2. Novak Djokovic - najbolji teniser danasnjice
3. Monika Seles - bio zaljubljen u nju kad sam bio mali
Pa po toj logici, i Elvir Baljic treba da se nadje na listi jer je sa Realom osvojio Ligu sampionaBetter Man wrote: Ako bi gledali isključivo trofeje, onda je Toni Kukoć ubjedljivo najbolji košarkaš sa ex Yu prostora!
halilovićkakavdanakneiskustvu wrote:
zufer je u sredini,a ostala dvojica?
pitanje za milijun kuna:radostan dan wrote:halilovićkakavdanakneiskustvu wrote:
zufer je u sredini,a ostala dvojica?
zufer
fejzula
ako mi dopustiš, evo i srebrnih momaka -
d pančev
s b janković
j cvetković
mislim da sam bio objektivan
Mislio sam kvantitativno... broj tenisera se mjeri hiljadama, a recimo fudbalera milionima... Odnosno, vrhunskih tenisera (onih koje bi prosječan poznavalac tenisa trebao poznavati) je stotinjak, a vrhunskih fudbalera nekoliko hiljada...banjalucanin78 wrote:U tenisu je konkurencija stravicna. To sto mi vecinom gledamo samo zavrsnice najvecih turnira je druga stvar.cyprus wrote: Jest, ali treba reći da oni u pojedinačnim sportovima imaju mnoooooooooooooooooogo manju konkurenciju...
petrit fejzula, moj omiljeni rukometaš, pa cvetković, pa kalina (igrom slučaja svi iz c zvezde)kakavdanakneiskustvu wrote:
izvini,ali ko je fejzula?

pa šta će ova današnja boranija spram sfrj gromada (čast izuzecima)nellington wrote:Tema postala - kucamo na vrata zaboravljenih asova
nije, al - tu ne bira pamet nego srce-kakavdanakneiskustvu wrote:
je li po tebi fejzula stvarno među tri najbolja ex yu sportaša?
Ali štos je što su Peđa, Bojan, Ivan, Emir ono što nam je ostalo iza SFRJ, nemamo novu generaciju. Tačnije, nemamo je na onom nivou na kojem bih ja to želio.kakavdanakneiskustvu wrote:nellington wrote:Sad baš razmišljam o post-jugoslovenskom šahu - nemamo nikog kao što su bili Gligorić, Ljubojević, ili prije njih Vidmar, Pirc
predrag nikolić nije bio loš
Nekad si mogao na FTV uloviti šahovsku emisiju, poslije sam morao RTCG gledati samo zbog velemajstora i ministra Bože Ivanovića i njegove emisijekakavdanakneiskustvu wrote:
znam,a i šah u medijima skoro da i ne postoji
I sad ide nezaobilazna gestikulacijachengaba wrote:Pa niko do sad nije Gorana Ivaniševića spomenuo.
Nije sad osvajao aman Grand Slamove, ali zapamtilo ga je sigurno dosta ljudi kakav je lik!![]()
A zna li neko ko je Aziz Bešlagić, nije valjda da će tema proći bez njega?![]()
Hoćemokakavdanakneiskustvu wrote: ja nisam zaboravio pokojnog matiju,ali nećemo valjda spominjati svakog iole boljeg sportaša