Ko se mijenja,radi nekog XY bome ne voli sebe...
Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Mis mekinjas
#51 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...

- kuharica
#52 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
to sa impulsivnoscu trebas probati korigovati bez obzira vratio ti ovu djevojku ili ne. koriguj radi sebe, jer ako ne vratis ovu, bit ce i drugih djevojaka koje ce ti poslije nekog vremena reci gud baj, previse impulsivno reagujes za mene. pogledaj dosadasnje komantare, svi su rekli da je to nesto sto ne bi trpili na duze staze.
sto se tice ove djevojke, realno postoji mogucnost da je naletila na nekog. mozda se izmedju njih jos nista posebno ne desava, ali mozda ona jednostavno pocinje da uporedjuje tebe i vasu vezu sa onim sto se desava sa tim novim momkom.
u svakom slucaju, moj je savjet pusti je par dana. nemoj je zvati, slati sms, pitati kako si i slicno. i ti malo skuliraj i probaj iz drugoj ugla pogledati na sve ovo. a onda je fino nazovi da u miru popijete kafu i da popricate o svemu. nakon toga, ako i dalje drzi pricu kako te nije pozeljela, kako joj ne falis.... sve ce ti biti jasno.
sto se tice ove djevojke, realno postoji mogucnost da je naletila na nekog. mozda se izmedju njih jos nista posebno ne desava, ali mozda ona jednostavno pocinje da uporedjuje tebe i vasu vezu sa onim sto se desava sa tim novim momkom.
u svakom slucaju, moj je savjet pusti je par dana. nemoj je zvati, slati sms, pitati kako si i slicno. i ti malo skuliraj i probaj iz drugoj ugla pogledati na sve ovo. a onda je fino nazovi da u miru popijete kafu i da popricate o svemu. nakon toga, ako i dalje drzi pricu kako te nije pozeljela, kako joj ne falis.... sve ce ti biti jasno.
- cLo
#53 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
očajan wrote:eh, ovdje se slažem u potpunosti, narav, kratak fitilj... isto tako planirali smo živjeti zajedno ali zbog situacije kakva jeste to je bilo na čekanju. Najgore u svemu tome što sam ja te greške/propuste sve uvidio i bio spreman na sve da to mjenjam ali malo kasno..plain vanilla wrote:zene se uvijek pitaju kuda veza ide..,nakon 8 godina nema bas mnogo dileme, a vjerovatno je vidjela da ne mijenjas svoju narav, da si kratkog fitilja.. i da joj se takva buducnost ne svidja
a mozda je i nasla nekoga
- wewa
#54 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
meni je simptomaticno da se kod djevojke promjena desila u periodu operacije slijepog crijeva. odlazak pod noz uglavnom u ljudima izaziva poriv za presabiranjem. ako si ti i tad bio impulsivan i nisi obracao paznju na ono sto ti je pricala - tanka je tu nafaka, buraz. svakome treba oslonac u kljucnim trenucima zivota (ma kako banalna operacija bila, to je bitna stvar u zivotu), a ako si ti svojim postupcima pokazao da se ona ne moze osloniti na tebe, da ne moze ocekivati da ces biti zreo i odgovoran partner, onda jezi ga.
- Ghost_Rider_XXX
#55 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Znači, ako si kreten, na tome ne treba raditi ni zbog čega, jer si kreten i takav je najbolje da ostaneš?Mis mekinjas wrote:Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko se mijenja,radi nekog XY bome ne voli sebe...![]()
![]()
- Kovrčava Sue
#56 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Do jedne granice je sigurno moguće promijeniti se, sazrjeti, naučiti se suživotu.Mis mekinjas wrote:Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U suštini se i ne mijenjaš radi drugih, nego radi sebe, jer ti je tako lakše funkcionirati sa svijetom. Ne kažem mijenjati sve svoje, ali biti svjestan nekih svojih mana i pokušati raditi na njima. Najlakše je reći 'ja sam ters, ko hoće nek trpi, ko neće nek me zaobilazi'...a puno će ih više zaobići. Na kraju opet to radiš radi sebe, da sebi olakšaš.
-
palermo
#57 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Pa što ne kažeš da si ljubomoran.očajan wrote:
problem po njoj je što suviše impulsivno reagujem i na najmanju sitnicu i što je strah takvog ponašanja, jednostavno kaže da me se boji![]()
Inače niti pijem niti se drogiram, nisam je varao, lagao i tako to... mogu reći da sam je držao kao malo vode na dlanu!
Zaboravi je, i pokušaj se osloboditi ljubomore jer će ti se inače ovo ponavljati.
-
itekako
#58 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Vjerujem da te nakon toliko godina stabilne veze malo ponjela pjesma pa si se u tom zanosu digao do te mjere da si vjerovao da si za mnoge stvari upravu. Ukoliko bi ona zauzela drugaciji stav ti si ispoljavao "impulsivnost" sto nikako nije dobro. Uljuljan u njenoj ljubavi i toleranciji nisi mogao odrediti granicu do koje je normalno da partner ide u svojoj "impulsivnosti".
Mislim da je rjesenje da je ne peglas sa nepotrebnim pitanjanjima, kako, zasto i sl... te da se ne pravdas a pogotovo da ne obecevas, promjenit cu se, necu vise i sl...
Okreni list, u cijelu pricu ubaci trecu osobu, zensku naravno...pa makar i imaginarnu. To ce je pokolebati u njenim razmisljanjima i ukoliko te voli pokusat ce te vratiti. Ukoliko se to desi, iskoristi priliku i ispravi sve greske koje si do tada pravio s akcentom na "impulsivnost" a vjerujem da ne bi bilo lose da malo odvadis i "posesivnosti".
Kad sve to napravis, ozeni je!
Ako ovo ipak ne upali idi dalje poucen skupo placenim iskustvom.
Sretno!
Mislim da je rjesenje da je ne peglas sa nepotrebnim pitanjanjima, kako, zasto i sl... te da se ne pravdas a pogotovo da ne obecevas, promjenit cu se, necu vise i sl...
Okreni list, u cijelu pricu ubaci trecu osobu, zensku naravno...pa makar i imaginarnu. To ce je pokolebati u njenim razmisljanjima i ukoliko te voli pokusat ce te vratiti. Ukoliko se to desi, iskoristi priliku i ispravi sve greske koje si do tada pravio s akcentom na "impulsivnost" a vjerujem da ne bi bilo lose da malo odvadis i "posesivnosti".
Kad sve to napravis, ozeni je!
Sretno!
- kockica_kockica
#59 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Ljubav ne nestaje preko noci.. posebno ako si sa osobom skoro 8 godina... to je dug period da bi jedna zena preko noci prestala voljeti i odreci se navike (htjeli mi priznati ili ne veza u jednom trenutku postaje navika)... Njena osjecanja su nestajala polako mjesecima mozda cak i godinama u to budi siguran... Zena se pored muskarca zeli osjecati sigurnom a ona se pored tebe ocigledno nije tako osjecala jer je napisala da te se bojala... To nije dobar temelj za brak...očajan wrote:Da li ste bili u situaciji da vam partner kaže:
''Znaš, trebalo bi mi malo prostora, malo vremena,
i mjesto gdje ću ponovo pronaći sebe..''
Zahtjev, molba, želja...
Kako ste reagovali?
Kako ste se osjećali?
Šta ste mu rekli?
Da li uopšte ''vrijedi čekati"?
Od kada mi je to predložila prošlo je 10-ak dana i onda dolazi poruka kako je kod nje situacija ista, ne misli na mene niti joj falim, ne voli me više, a u lice mi to nije mogla reći... i da bi trebali staviti tačku na tu priču!
Inače smo skoro 8 god. u vezi i sve je bilo super, velika ljubav na koju su se mnogi ugledali ali se prije 2,3 mjeseca počinju dešavati neke promjene... i to malo prije nego što je trebala na operaciju slijepog crijeva. Da li je i to malo uticalo na nju, ne znam. Uglavnom primjedbe koje je imala, to je moje ponašanje kada reagujem impulsivno bilo u društvu ili kad sam sa njom, ali sam mislio da to nije neki veliki problem i mislila je da neću da slušam kad ima nešto da mi kaže... tako da je na kraju kako kaže "pukla"!
I još nešto, saopštila mi je da se boji mog ponašanja, a u vezi nastavka života sa mnom. Isto tako njena prijateljica mi je rekla da joj je moja bivša saopštila da me voli ali... to je izjavila prije 2 mjeseca...
DA LI JE MOGUĆE DA SAMO TAKO LJUBAV NESTANE, A KOJA TRAJE KAO ŠTO SAM VEĆ NAPOMENUO SKORO 8 GOD.???
Nastavi sa svojim zivotom.... to je jedini savjet koji ti mogu dati... Mozda ce ti u pocetku biti tesko ali vremenom ce postati lakse...
- Mis mekinjas
#60 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Ma džabe, kad tad iziđe iz čovjeka ono što jeste.Ghost_Rider_XXX wrote:Znači, ako si kreten, na tome ne treba raditi ni zbog čega, jer si kreten i takav je najbolje da ostaneš?Mis mekinjas wrote:Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nek on radi na sebi koliko hoće, ali kad tad će izići ON na sunce.
Kreten koji na vrijeme otrkije to (ako ćemo to nazivati tako, da čovjek ne valja), nije nikad ni bio kreten....
- malaplavooka
#61 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
itekako wrote:Vjerujem da te nakon toliko godina stabilne veze malo ponjela pjesma pa si se u tom zanosu digao do te mjere da si vjerovao da si za mnoge stvari upravu. Ukoliko bi ona zauzela drugaciji stav ti si ispoljavao "impulsivnost" sto nikako nije dobro. Uljuljan u njenoj ljubavi i toleranciji nisi mogao odrediti granicu do koje je normalno da partner ide u svojoj "impulsivnosti".
Kad sve to napravis, ozeni je!![]()
Sretno!
Drugim riječima: play the game??????? ccc! ne toooooo, ni pod razno!
-
numizmatic
#62 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
pa nek onda lupa šakom o sto, nek se ne mijenja ni pod raznoMis mekinjas wrote:Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- LieToMe
#63 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
bas ovo podvuceno se desilo meni da sam tako lako poslije opreracije prekrizila neke ljude koji nakon mjesec-dva u bolnici nisu bili u stanju poslati poruku i pitati glupaco jesi ziva, jesi se probudila poslije anestezije a kamoli da dodju i obidju. vjerujem da tu ima jos problema mimo ovih koji je iznjeo, jer to se vremenom pocne kamarati...wewa wrote:meni je simptomaticno da se kod djevojke promjena desila u periodu operacije slijepog crijeva. odlazak pod noz uglavnom u ljudima izaziva poriv za presabiranjem. ako si ti i tad bio impulsivan i nisi obracao paznju na ono sto ti je pricala - tanka je tu nafaka, buraz. svakome treba oslonac u kljucnim trenucima zivota (ma kako banalna operacija bila, to je bitna stvar u zivotu), a ako si ti svojim postupcima pokazao da se ona ne moze osloniti na tebe, da ne moze ocekivati da ces biti zreo i odgovoran partner, onda jezi ga.
a sto se tice te naravi. imala sam nekad davno jednu povrsnu vezu od nekih 2-3 mjeseca i kad sam prvom prilikom vidjela kako prica na telefon sa mamom kao da je haver i kao da su na utakmici lijepo sam se okrenula i
-
palermo
#64 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Zapravo, kad čovjek pročita sve ovo što si ti sve napisao, mislim da bi trebali dati savjet toj curi.
Ne vraćaj se.
Ne vraćaj se.
-
DEEPBLUE
#65 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Meni se desilo isto. Nakon skoro 6 godina (1,5 godine braka), rekao je da me više ne voli, da prema meni ne osjeća ljubav, da on ne može dalje, da on nije čovjek za mene, da trebam da ga zaboravim ... šamar upakovan na 1000 različitih načina. A bila ljubav velika, našli se u toliko stvari, mnogo toga zajedno ostvarili, živjeli skupa i onda ...puf. Ne mogu jednostavno opisati osjećanja kroz koja prolazim (milion dnevno), jer sve je to još uvijek "friško". Trudim se da ne razmišljam o prošlosti niti o budućnosti i o svemu onome što smo planirali. Živim dan za danom i trudim se odagnati bolne misli. Najgore u svemu tome je što sam ga beskrajno voljela i još uvijek volim. Probala sam razgovor, ali ništa od toga. Ne ide..
Okruži se dobrim ljudima koji te vole. Nemoj se nadati da će se ona pokajati, da će se vratiti ,jer time samo sebi nanosiš još veću bol. Pusti da vrijeme odradi svoje, jer na kraju bit će šta će biti.
U mom slučaju, meni je sve ovo došlo kao grom iz vedra neba. Skoro nikada se nismo svađali, nikada nismo prekinuli, podržavali jedno drugo u svemu, i onda se desi ovo. Život mi se srušio.Kaže da se to u njemu kupilo već neko vrijeme, ali da se trudio boriti protiv sebe. Nije druga u pitanju, kaže on... Milion upitnika iznad glave. Šta dalje???? Ali ipak, glavu gore.
Okruži se dobrim ljudima koji te vole. Nemoj se nadati da će se ona pokajati, da će se vratiti ,jer time samo sebi nanosiš još veću bol. Pusti da vrijeme odradi svoje, jer na kraju bit će šta će biti.
U mom slučaju, meni je sve ovo došlo kao grom iz vedra neba. Skoro nikada se nismo svađali, nikada nismo prekinuli, podržavali jedno drugo u svemu, i onda se desi ovo. Život mi se srušio.Kaže da se to u njemu kupilo već neko vrijeme, ali da se trudio boriti protiv sebe. Nije druga u pitanju, kaže on... Milion upitnika iznad glave. Šta dalje???? Ali ipak, glavu gore.
- trcicu trceci
#66 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
zaboravi sve, pusti vremenu da tece...
-
očajan
#67 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Kovrčava Sue wrote:Eto i sam si to lijepo razložio i ušao u srž problema.očajan wrote:Znalo se desiti da mi neko iz društva zamjeri zbog nekih verbalnih ispada i to stoji, al najgore što se ona plašila toga, šta danas sutra, hoćeš li uvijek biti takav kada te neko, nešto iznervira i sl.!? I upravo zbog toga što ni ja to nisam smatrao nekim velikim problemom, njoj je prekipilo, a u isto vrijeme je mislila kako je ne bendam ni 5 para... ono u jedno uđe a na drugo izađe, i smatrala je da je samo moje važno, da za njeno ne marim, što nije tačno, ali je možda tako izgledalo.... kaže da se to sve kod nje nakupilo i da je pukla po šavovima!Ghost_Rider_XXX wrote:Mene samo interesuju te tvoje kako ih ti nazivaš impulsivne reakcije.
Dok sam bio balaviji i ja sam "patio" od istih reakcija, i govorio kako to nije big deal, medjutim poslije mojih "impulsivnih" reakcija ostajala je šteta k'o poslije uragana.
Pretpostavljam da je djevojka neka normalna osoba, koju si ti do tančina upoznao u proteklih 8 godina. Da je bila i veoma tolerantna, trpeći nešto što joj je smetalo da ne bi slučajno rizikovala da izgubi tebe.
Svi smo mi različiti i može biti milion stvari.
Iz vlastitog iskustva ne bih nikad odmah pomislila na najgore, da je našla drugog ili da te prestala voljeti. Jer i ja sam ostavljala iz sličnih razloga, i kad sam nekoga jako voljela, kolko god neko mislio da je to šuplja. Nikad nisam ni pomislila da nekoga prevarim, a pogotovo nakon neke tako intenzivne veze da uskačem u neku novu, jer ne bi bilo pošteno ni prema kome, a u krajnjoj egoističnoj liniji, ni prema meni..jer to ne bih bila ja, treba vremena da se saberu krhotine duše i da se krene dalje dignute glave i pametnije.
Shvatiš u konačnici, da ćeš se cijeli život nervirati zbog nekih stvari koje neko možda i ne može da promijeni, tako da će i ta ljubav koja je još uvijek jako prisutna početi da vremenom blijedi u sjeni stalnih svađa i prepiranja.
A ako je veza veoma ozbiljna, počneš gledati i dalje u budućnost, brak i odgajanje djece, onda shvatiš da se ne možeš voditi samo za svojim osjećajima, nego moraš mislit na one male ljude koji će da dođu (ne mislim na vanzemaljce) i da im moraš obezbjediti stabilno okruženje i puno ljubavi, bez stresa.
Na kraju, toplo bih ti preporučila da pokušaš kontrolisati svoju narav, bez obzira da li ćeš se pomiriti sa svojom djevojkom, jer u konačnici to najviše šteti tebi.
Čini mi se da si iskren i da jako voliš svoju djevojku, želim ti da se pomirite, što vjerujem da je moguće ako joj pokažeš, djelima, ne riječima, da si spreman da promijeniš taj djelić sebe. Sad neko može reći da se to ne može promijeniti, ali ja čvrsto vjerujem da može, jer ne mislim da je to karakterna osobina, nego možda nedostatak zrelosti i taktičnosti, što se s godinama uči.
U svakom slučaju sretno, nema toga što živ čovjek ne može predeverati
Slažem se u potpunosti s tobom i sve potpisujem, mislim da je sumirala neke stvari i shvatila da joj možda ne bi bilo bajno u budućnosti zajedno sa mnom... i mislim i ja da se čovjek može promjeniti jer već sada imam druge poglede na svijet i neka životna pitanja, gdje sam i sam sebe prijatno iznenadio, ako ništa čovjek uči na svojim greškama!
Hval ti na lijepim željama, iskreno se nadam da će barem nešto pozitivno proizaći iz svega ovoga!
-
itekako
#68 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Life is a game. Play it!malaplavooka wrote:itekako wrote:Vjerujem da te nakon toliko godina stabilne veze malo ponjela pjesma pa si se u tom zanosu digao do te mjere da si vjerovao da si za mnoge stvari upravu. Ukoliko bi ona zauzela drugaciji stav ti si ispoljavao "impulsivnost" sto nikako nije dobro. Uljuljan u njenoj ljubavi i toleranciji nisi mogao odrediti granicu do koje je normalno da partner ide u svojoj "impulsivnosti".
Kad sve to napravis, ozeni je!![]()
Sretno!
Drugim riječima: play the game??????? ccc! ne toooooo, ni pod razno!
Trust me. I know what I'm doing
-
očajan
#69 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Nisam mislio pokušati živjeti zajedno, već zasnovati brčnu zajednicu, porodica, djeca... čak me je često i zvala svojim mužićem i bio sam siguran da to želim, a to je i ona znala, samo smo čekali, da barem jedno od nas dobije stalni posao...cLo wrote:očajan wrote:eh, ovdje se slažem u potpunosti, narav, kratak fitilj... isto tako planirali smo živjeti zajedno ali zbog situacije kakva jeste to je bilo na čekanju. Najgore u svemu tome što sam ja te greške/propuste sve uvidio i bio spreman na sve da to mjenjam ali malo kasno..plain vanilla wrote:zene se uvijek pitaju kuda veza ide..,nakon 8 godina nema bas mnogo dileme, a vjerovatno je vidjela da ne mijenjas svoju narav, da si kratkog fitilja.. i da joj se takva buducnost ne svidja
a mozda je i nasla nekogaTipičan muški mozak! Da ti kažem nešto, ti si taj koji je okončao vezu, jer na vezanje nisi spreman. "Živjeti zajedno" ti opet daje prostora da se preispitaš da li je to-to i ti to negdje u podsvijesti znaš samo nećeš da kažeš na glas. Ženska te provalila i ne želi da bude s nekim ko nije siguran u svoje osjećaje. Tako je došlo do toga da ni ona više nije sigurna u svoje i ti se sada ljutiš što u konačnici osjećate isto. Ali sve je bilo ok dok si samo ti vagao, a ona bila ubijeđena u svoju ljubav. Sada kada ni ona nije sigurna da te voli - to je problem. Sebičan si do boga.
- Ghost_Rider_XXX
#70 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
A koliko je vama godina?
-
očajan
#71 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Upravo tako i ja msilim, jer znam da takve stvari ma kako lahke operacije bile u čovjeku proizvedu razna osjećanja, to znam iz ličnog iskustva, zato sam to i naveo na početku, al eto neki su se i podsmjehivali tome.... a trudio sam se da se nakon te operacije osjeća voljeno i sigurno....wewa wrote:meni je simptomaticno da se kod djevojke promjena desila u periodu operacije slijepog crijeva. odlazak pod noz uglavnom u ljudima izaziva poriv za presabiranjem. ako si ti i tad bio impulsivan i nisi obracao paznju na ono sto ti je pricala - tanka je tu nafaka, buraz. svakome treba oslonac u kljucnim trenucima zivota (ma kako banalna operacija bila, to je bitna stvar u zivotu), a ako si ti svojim postupcima pokazao da se ona ne moze osloniti na tebe, da ne moze ocekivati da ces biti zreo i odgovoran partner, onda jezi ga.
-
očajan
#72 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Sue, svaka ti je zlatna!Kovrčava Sue wrote:Do jedne granice je sigurno moguće promijeniti se, sazrjeti, naučiti se suživotu.Mis mekinjas wrote:Ne mogu ovih priča da je moguće se mijenjati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U suštini se i ne mijenjaš radi drugih, nego radi sebe, jer ti je tako lakše funkcionirati sa svijetom. Ne kažem mijenjati sve svoje, ali biti svjestan nekih svojih mana i pokušati raditi na njima. Najlakše je reći 'ja sam ters, ko hoće nek trpi, ko neće nek me zaobilazi'...a puno će ih više zaobići. Na kraju opet to radiš radi sebe, da sebi olakšaš.
- Cholina_Lokica
#73 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Pa tempo kojim ste krenuli, docekali bi ona jos 20 godina cekajuci da se zvijezde poklope i da pocnete radit na buducnosti 
- wewa
#74 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
bojim se da si zakasnio...očajan wrote:Upravo tako i ja msilim, jer znam da takve stvari ma kako lahke operacije bile u čovjeku proizvedu razna osjećanja, to znam iz ličnog iskustva, zato sam to i naveo na početku, al eto neki su se i podsmjehivali tome.... a trudio sam se da se nakon te operacije osjeća voljeno i sigurno....wewa wrote:meni je simptomaticno da se kod djevojke promjena desila u periodu operacije slijepog crijeva. odlazak pod noz uglavnom u ljudima izaziva poriv za presabiranjem. ako si ti i tad bio impulsivan i nisi obracao paznju na ono sto ti je pricala - tanka je tu nafaka, buraz. svakome treba oslonac u kljucnim trenucima zivota (ma kako banalna operacija bila, to je bitna stvar u zivotu), a ako si ti svojim postupcima pokazao da se ona ne moze osloniti na tebe, da ne moze ocekivati da ces biti zreo i odgovoran partner, onda jezi ga.
- trcicu trceci
#75 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe
Pasa, mogu li ja tebe nesto pitati ?.
Sta mislis je li bolje imati duzu vezu, nego nemati nikako i biti slobodan ?
Sta mislis je li bolje imati duzu vezu, nego vise njih kracih ?
Sta mislis je li bolje imati duzu vezu, nego nemati nikako i biti slobodan ?
Sta mislis je li bolje imati duzu vezu, nego vise njih kracih ?