male_okice wrote:burek_in_space wrote:plain vanilla wrote:
pa i treba stati na stranu slabijeg, to i kazem
da je ona ocekivala da ce je ostaviti mailom, ne bi sad otvarala temu..
inace ne podnosim ljude koji probleme trpaju pod tepih u nadi da ce nestati ako se oni prave da ti problemi ne postoje
iznervirah se dzabe

KO je rekao da je slabija strana u ooj prichi on?! Koliko ja vidim, on je presjekao i rekao idemo dalje.
Ako vec nije ochekivala tako neshto, onda je pravo pitanje " shta je radila zadnje tri godine"?!
A mozhda je i ovako kao shto plejka kazhe.
Edit: da dopunim, jer je u medjuvremenu vanilla takodje imala neshto za reci

Ljudi se ne razvode zato shto se nisu dovoljno upoznali, nego zato shto su se zasitili jednidrugih. Bar ja tako gledam na to. A u ovom sluchaju, ipak ona zna tog momka tri godine bolje nego i ti i ja, i to je bila moja poenta.
mozda je ocekivala da ce sjesti skupa popricati i pokusati rjesiti problem. Mislim da nije isto kad upoznas nekoga preko chata, fb ili nekog drugog medija jer je to neki pocetak, ali biti ostavljen nakon 3 godine obicnim mailom je jako ruzno, covjek se osjeca da izvinete popisanim (barem sam se ja tako osjecala jer mi se dogodila ista stvar prije nekog vremena). Svako zna kad dodje u neku fazu problema u svojoj vezi, neko gura pod tepih neko trazi razgovor, ali ako si s nekim bio 3 godine hajd barem budi covjek i reci slusaj ne mogu vise, ja cu reci svoje argumente a ti reci svoje pa cemo ili se razici ili naci rjesenje, ali odluciti sam za sebe to je to necu vise, i samo tako otici ostaviti drugu stranu na kisi je jako sebicno i meni se vise postavlja pitanje sta je on radio u zadnje tri godine???
Ne znam sta je ovoj raji, ali fakat... kad raskidas s nekim, obicno raskidas jer sebe nevidis u toj vezi i dzaba da je ta tvoja druga polovica Charlize Theron ili kod zena George Clooney, kada ne ide, ne ide... Zar se nekome treba crtati zasto se u toj vezi ne osjecas dobro i praviti tugaljive scene, tipa rastajemo se mi vjeruj nije mi lako... Lakse je za oboje ako tome neostavite nikakav trag. Nemoj me u putu ni gledati ni pozdravljati, niti cu ja tebe... pustimo jedno drugo dalje da zivimo onako kako zelimo i zdravo...
Svi bi odgovore, ali odgovori se sami namecu... kada ne ide, ne ide... Zasto sebe muciti pitanjima gdje sam pogrijesio, kada mozda uopste nije do vas ili jednostavno nju muciti pitanjima na koje vam nekada necija nepredvidiva priroda nece dati odgovore...
Fino zatvoris tu zivotnu epizodu kao da je nije ni bilo jer sve dok se osvrces nazad to ce biti boljka za tvoju buducnost... Ovako si eventualno ranio nekoga ili je neko ranio tebe, ali neguras prste u ranu non stop, niti gledas oziljke, ustajes i ides dalje... Mozda neces ustati u prvih sedam dana, mjesec ... proces malo rehabilitacije, ali kad ustanes, opet ces koracati sigurno...