Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:
Izvini draga, ali sinoc sam onu slatku crnku tako :dance: ... zapravo ne samo sinoc, unazad pola godine to radim s njom...i njenom najboljom drugaricom...srk kafe i tugaljiv pogled u pravcu nekad dragog bica sa druge strane stola...znash, sve se to deshavalo u nashem krevetu, istom onom u kojem smo ti i ja prvi put ljubav vodili...i kada sam ti rekao da cesh biti jedina...i ti meni da cu biti tvoj jedini...ali...

Ovo je jedna od situacija koju ljudi nastoje izbjeci.
e ja sam dozivjela nesto slicno :lol:

ne bas ovako kako ti pises, ali lik mi nakon 10tak dana "veze" rekao da hoda jos s dvije cure :lol:
meni bi kao utjeha trebala biti da sam ja treca :-) :lol:

i sve to uz kafu...i idalje sam za prekid uzivo, nego za mail
sta cu kad sam hrabra :mrgreen:
male_okice

#52 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by male_okice »

burek_in_space wrote:
plain vanilla wrote:
pa i treba stati na stranu slabijeg, to i kazem :mrgreen:

da je ona ocekivala da ce je ostaviti mailom, ne bi sad otvarala temu..

inace ne podnosim ljude koji probleme trpaju pod tepih u nadi da ce nestati ako se oni prave da ti problemi ne postoje

iznervirah se dzabe :lol:
KO je rekao da je slabija strana u ooj prichi on?! Koliko ja vidim, on je presjekao i rekao idemo dalje. :mrgreen:

Ako vec nije ochekivala tako neshto, onda je pravo pitanje " shta je radila zadnje tri godine"?! :roll:

A mozhda je i ovako kao shto plejka kazhe.

Edit: da dopunim, jer je u medjuvremenu vanilla takodje imala neshto za reci :mrgreen: Ljudi se ne razvode zato shto se nisu dovoljno upoznali, nego zato shto su se zasitili jednidrugih. Bar ja tako gledam na to. A u ovom sluchaju, ipak ona zna tog momka tri godine bolje nego i ti i ja, i to je bila moja poenta.
mozda je ocekivala da ce sjesti skupa popricati i pokusati rjesiti problem. Mislim da nije isto kad upoznas nekoga preko chata, fb ili nekog drugog medija jer je to neki pocetak, ali biti ostavljen nakon 3 godine obicnim mailom je jako ruzno, covjek se osjeca da izvinete popisanim (barem sam se ja tako osjecala jer mi se dogodila ista stvar prije nekog vremena). Svako zna kad dodje u neku fazu problema u svojoj vezi, neko gura pod tepih neko trazi razgovor, ali ako si s nekim bio 3 godine hajd barem budi covjek i reci slusaj ne mogu vise, ja cu reci svoje argumente a ti reci svoje pa cemo ili se razici ili naci rjesenje, ali odluciti sam za sebe to je to necu vise, i samo tako otici ostaviti drugu stranu na kisi je jako sebicno i meni se vise postavlja pitanje sta je on radio u zadnje tri godine???
arzuhal

#53 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by arzuhal »

Treb'o je prekinut preko mlina za kahvu. Ona ne bi skontala poruku i svi bi bili hepi, bar dok se ne sretnu...I onda bi se ispoštovali, brate.
plain vanilla

#54 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

žulijan asanž wrote:
plain vanilla wrote:ako ne gledas seriju bukvalno, stosta se moze povezati s nasom realnoscu
isto vrijedi i za teletabise - ako ih ne gledaš bukvalno, mnogo štošta se moze povezati s nasom realnoscu
i za zvjezdane staze, i za kuma, i za ....so what?
bijela

#55 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by bijela »

plain vanilla wrote: sta cu kad sam hrabra :mrgreen:
:D :thumbup:
Cholina_Lokica

#56 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Cholina_Lokica »

Bolje i to nego da je posla sms u kojem pise gotoloooo :D
6.april

#57 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by 6.april »

kokuz_sa wrote: pls de navedi par korisnih situacija
Neću temu pretvarati o raspravu o Sexu i gradu. Otvori temu pa ćemo raspravljati.
burek_in_space

#58 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

male_okice wrote: i meni se vise postavlja pitanje sta je on radio u zadnje tri godine???
Zabavljao se, dok mu je bilo fino.
arzuhal

#59 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by arzuhal »

Cholina_Lokica wrote:Bolje i to nego da je posla sms u kojem pise gotoloooo :D
Najbolje golub pismonoša, to je danas romantično :-D
oridjidji

#60 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by oridjidji »

burek_in_space wrote:
6.april wrote:Krenimo redom.
Vi, (muškarci) u većini zaista mrzite ovu seriju. Ona nije napravljena za vas kao interesnu grupu, što je i shvatljivo da vam se ne sviđa već za žene.
Većina žena voli seriju - što će reći da su interesnu grupu zadovoljili.
Dalje, seriju posmatrate bukvalno - naravno da partijanje po Nju Jorku nije ni slično Sarajevu ALI to nije uopće poenta serije - nego životne situacije u kojima se glavni likovi nalaze - od problema u vezi, u braku, problema sa začećem i usvajanjem djeteta do onih "banalnih" tipa seksualno prenosivih bolesti i sl.
Serija obiluje korisnim informacijama, ma koliko se vama to ne činilo tako - daje insight u međuljudske odnose koji su isti, bili vi u Japanu ili na Balkanu.
Glupo mi je braniti SERIJU i uopće raspravljati o tome, ali me konstanto pljuvanje po njoj i to uvijek, u većini, od strane muškaraca koji nisu pogledali ni 3 epizode iste, i posmatraju je kao kinšurijadu sexa i mode i ničega više, strašno nervira.
POgledao 33 epizode, i dalje je pljujem jer smatram da je jako plitka. 8-)
Over and out na temu sex&city na ovoj temi.
bezveze serija ... da nije samante jos bi gora bila... vazda neke dileme, trileme i glupe povrsne price... a tih tema o usvajanju, problemu sa zacecem, usvajanju djeteta do spolno prenosivih bolesti u svakoj drugoj seriji ima... prema tome na skali od 1-10 mogu se naci na 3+ ...
burek_in_space

#61 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

Shta cemo sa obrnutim primjerima, gdje cura kazhe: ako cesh raskidati, nemoj me zvati na kafu, samo reci gotovo?!
Not My Idea

#62 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Not My Idea »

u to ime

:D
Cholina_Lokica

#63 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Cholina_Lokica »

arzuhal wrote:
Cholina_Lokica wrote:Bolje i to nego da je posla sms u kojem pise gotoloooo :D
Najbolje golub pismonoša, to je danas romantično :-D
:thumbup:
Mis mekinjas

#64 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Mis mekinjas »

Koliko od te tri godine u ovoj vezi nije bilo sexa i razgovora?
žulijan asanž

#65 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by žulijan asanž »

burek_in_space wrote:
Shta cemo sa obrnutim primjerima, gdje cura kazhe: ako cesh raskidati, nemoj me zvati na kafu, samo reci gotovo?!
meni je jedna tako rekla i mogu ti reć da sam je se na jedvite jade otarasio na kraju. aždaha. ja samo reko gotovo, kad ono belaj apokaliptičnih razmjera nastao... te mi mater zvala, te brata, te jarane... ufff kad se samo sjetim...

naravoučenije:

ne vjeruj djevojkama koje ti kažu da žele da okončaš vezu samo s jednim: gotovo.
kokuz_sa

#66 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by kokuz_sa »

bit ce da je ova "ostavljena" ocekivala onako jedan sex za kraj
da se rastanu ko ljudi
plain vanilla

#67 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:
ne znam, ali ova cura to ocito nije rekla :?

samo kazem da mi je glupo nesto stoje trajalo 3 godine (ma koliko god da je trajalo), zavrsiti mailom, sms-om, fb stausom :lol:

zavrsila sam i ja jednu vezu telefonom, ali to je bila veza na daljinu, i nije bilo mogucnosti za kafu..
burek_in_space

#68 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

žulijan asanž wrote:
meni je jedna tako rekla i mogu ti reć da sam je se na jedvite jade otarasio na kraju. aždaha. ja samo reko gotovo, kad ono belaj apokaliptičnih razmjera nastao... te mi mater zvala, te brata, te jarane... ufff kad se samo sjetim...

naravoučenije:

ne vjeruj djevojkama koje ti kažu da žele da okončaš vezu samo s jednim: gotovo.
Pa im'o i ja jednu koja je rekla akobudemo nekad raskidali, neka bude kafa i nikako drugachije, jer je ona za ljudskost, moralnost, bla bla bla...i shta mislish kako smo raskinuli?! :mrgreen:
žulijan asanž

#69 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by žulijan asanž »

burek_in_space wrote:
žulijan asanž wrote:

naravoučenije:

Pa im'o i ja jednu koja je rekla akobudemo nekad raskidali, neka bude kafa i nikako drugachije, jer je ona za ljudskost, moralnost, bla bla bla...i shta mislish kako smo raskinuli?! :mrgreen:

gotovo? :D
plejka2

#70 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by plejka2 »

Meni je npr.smijesno kad vidim da neko odmah krene sa osuđivanjem onoga sto je tako nesto uradio.Po jednom postu mnogi donose svakakve zakljucke a masu stvari neznaju ni o njoj ni o njemu.Isto tako mi nema smisla da neko trazi odgovore ovakvog karaktera po forumima a da se prije ne konsultuje sa nekim sebi bliskim(bio to drug,drugarica,roditelj)....
Na forumu sto je normalno covjek moze dobit svakakve komentare koji ga samo mogu zbuniti posto svi ne mislimo isto....
burek_in_space

#71 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

plain vanilla wrote:
ne znam, ali ova cura to ocito nije rekla :?

samo kazem da mi je glupo nesto stoje trajalo 3 godine (ma koliko god da je trajalo), zavrsiti mailom, sms-om, fb stausom :lol:

zavrsila sam i ja jednu vezu telefonom, ali to je bila veza na daljinu, i nije bilo mogucnosti za kafu..
Nije, samo zna da joj je bivshi momak jako tezhak na otvaranju, pogotovo uzhivo. :lol:
Mr.Penguin

#72 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Mr.Penguin »

žulijan asanž wrote:
burek_in_space wrote:

naravoučenije:

to ti je kad slusas sta govore a ne sta misle :D
burek_in_space

#73 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by burek_in_space »

žulijan asanž wrote:

gotovo? :D
Da je bogd'o :-?
Nash'o je u shetnji sa drugim. :oops: :lol:
Cholina_Lokica

#74 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by Cholina_Lokica »

male_okice wrote: meni se vise postavlja pitanje sta je on radio u zadnje tri godine???
Cuj sta je radio... Trebao je da ostane u toj vezi valjda do kraja zivota pa da budu citav zivot jadni i mizeri, samo da je ne bi ostavio :-)
oridjidji

#75 Re: Da li je uredu raskinuti 3 god vezu mailom?

Post by oridjidji »

male_okice wrote:
burek_in_space wrote:
plain vanilla wrote:
pa i treba stati na stranu slabijeg, to i kazem :mrgreen:

da je ona ocekivala da ce je ostaviti mailom, ne bi sad otvarala temu..

inace ne podnosim ljude koji probleme trpaju pod tepih u nadi da ce nestati ako se oni prave da ti problemi ne postoje

iznervirah se dzabe :lol:
KO je rekao da je slabija strana u ooj prichi on?! Koliko ja vidim, on je presjekao i rekao idemo dalje. :mrgreen:

Ako vec nije ochekivala tako neshto, onda je pravo pitanje " shta je radila zadnje tri godine"?! :roll:

A mozhda je i ovako kao shto plejka kazhe.

Edit: da dopunim, jer je u medjuvremenu vanilla takodje imala neshto za reci :mrgreen: Ljudi se ne razvode zato shto se nisu dovoljno upoznali, nego zato shto su se zasitili jednidrugih. Bar ja tako gledam na to. A u ovom sluchaju, ipak ona zna tog momka tri godine bolje nego i ti i ja, i to je bila moja poenta.
mozda je ocekivala da ce sjesti skupa popricati i pokusati rjesiti problem. Mislim da nije isto kad upoznas nekoga preko chata, fb ili nekog drugog medija jer je to neki pocetak, ali biti ostavljen nakon 3 godine obicnim mailom je jako ruzno, covjek se osjeca da izvinete popisanim (barem sam se ja tako osjecala jer mi se dogodila ista stvar prije nekog vremena). Svako zna kad dodje u neku fazu problema u svojoj vezi, neko gura pod tepih neko trazi razgovor, ali ako si s nekim bio 3 godine hajd barem budi covjek i reci slusaj ne mogu vise, ja cu reci svoje argumente a ti reci svoje pa cemo ili se razici ili naci rjesenje, ali odluciti sam za sebe to je to necu vise, i samo tako otici ostaviti drugu stranu na kisi je jako sebicno i meni se vise postavlja pitanje sta je on radio u zadnje tri godine???

Ne znam sta je ovoj raji, ali fakat... kad raskidas s nekim, obicno raskidas jer sebe nevidis u toj vezi i dzaba da je ta tvoja druga polovica Charlize Theron ili kod zena George Clooney, kada ne ide, ne ide... Zar se nekome treba crtati zasto se u toj vezi ne osjecas dobro i praviti tugaljive scene, tipa rastajemo se mi vjeruj nije mi lako... Lakse je za oboje ako tome neostavite nikakav trag. Nemoj me u putu ni gledati ni pozdravljati, niti cu ja tebe... pustimo jedno drugo dalje da zivimo onako kako zelimo i zdravo...

Svi bi odgovore, ali odgovori se sami namecu... kada ne ide, ne ide... Zasto sebe muciti pitanjima gdje sam pogrijesio, kada mozda uopste nije do vas ili jednostavno nju muciti pitanjima na koje vam nekada necija nepredvidiva priroda nece dati odgovore...
Fino zatvoris tu zivotnu epizodu kao da je nije ni bilo jer sve dok se osvrces nazad to ce biti boljka za tvoju buducnost... Ovako si eventualno ranio nekoga ili je neko ranio tebe, ali neguras prste u ranu non stop, niti gledas oziljke, ustajes i ides dalje... Mozda neces ustati u prvih sedam dana, mjesec ... proces malo rehabilitacije, ali kad ustanes, opet ces koracati sigurno...
Post Reply