Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
- drndalo
#51 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Ja bi ipak radje Trisic-Babicku, zgodnija mi je od Zlaje... 
-
nihoniho
#52 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
ne samo osporiti imenovanje doticnog na mjesto MVP, nego ga trajno ukloniti iz politike. ne moze on , valjda, nervirati lajcaka, dodika, tadica, bildta i ostale humaniste i mirotvorce.
na njegovo mjesto postaviti nekog karizmaticnog europejca iz ZBiH, SDA, SNSD - predlazem bahtica, slavuja i slicne velicine
na njegovo mjesto postaviti nekog karizmaticnog europejca iz ZBiH, SDA, SNSD - predlazem bahtica, slavuja i slicne velicine
- madner
#53 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Tihica, Tihic je dobar sa Lajcakom i Dodom.
- swirl
- mO k3
#55 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
a ko si ti?? Bojovnik sa cetnicko-ustaskog kvazi portala??etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
-
Nebitan32
#56 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
Lagumdzija je u svakom politickom pogledu "promasen slucaj". I sto prije se makne s politicke scene tim bolje. Tako da ono sto spominjes je najmanje zlo.
No kao mnogo stvari u poluokupiranoj Bosni se mora trpiti mnogo sto pa tako i on.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Upravo i treba napokon na toj toj poziciji covjek koji nece lizati jajca svakoj bjelosvjetkoj protuvi. Nije on zakuhao sa Lajcakom zato sto je Lajcak htio dobro BiH nego obratno. Iskreno ne volim ga radi njegove nadmenosti ali da jeste za ove pozicije jeste. Jos bi vise volio da sam ga vidio na mjestu predsjedavajuceg VM jer Dodiku moze parirati samo onaj koji je slican njemu i njegovom ponasanju a Zlatko zna biti bezobrazan do bola. Ja sanjam o trenutku kada ce neko od ovih "nasih" politicara stisnuti i u lice reci Dodiku "sta hoces papak".....ajde odvoji se ako si mangup i da ga spusti na mjesto kome i pripada a to je dno kace. Na zalost ja jos takvog ne vidim u federalnom dijelu a ni Zlaja mu se nece tako suprostaviti. Na nasu i zalost i radost to je evo rekao pravim rijecima Cedo Jovanovic, covjek iz druge drzave a ovi nasi uhljupi i beskicmenjaci niti su kada imali niti ce imati hrabrosti za tako nesto.
-
Nebitan32
#58 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
hrasno38 wrote:Upravo i treba napokon na toj toj poziciji covjek koji nece lizati jajca svakoj bjelosvjetkoj protuvi. Nije on zakuhao sa Lajcakom zato sto je Lajcak htio dobro BiH nego obratno. Iskreno ne volim ga radi njegove nadmenosti ali da jeste za ove pozicije jeste. Jos bi vise volio da sam ga vidio na mjestu predsjedavajuceg VM jer Dodiku moze parirati samo onaj koji je slican njemu i njegovom ponasanju a Zlatko zna biti bezobrazan do bola. Ja sanjam o trenutku kada ce neko od ovih "nasih" politicara stisnuti i u lice reci Dodiku "sta hoces papak".....ajde odvoji se ako si mangup i da ga spusti na mjesto kome i pripada a to je dno kace. Na zalost ja jos takvog ne vidim u federalnom dijelu a ni Zlaja mu se nece tako suprostaviti. Na nasu i zalost i radost to je evo rekao pravim rijecima Cedo Jovanovic, covjek iz druge drzave a ovi nasi uhljupi i beskicmenjaci niti su kada imali niti ce imati hrabrosti za tako nesto.
Grijesis. Ljudi koji prate politicka desavanja se mogu sjetiti momenata kada je SNSD izbio na prvi plan politicke scene u Bosni ili konkretnije kada su pobijedili u Trebinju. Jos uvijek se sjecam Lagumdzije koji je sav zapjenjen izasao i u jednom dahu recitirao monolog o pobjedi socijalizma i vec tada prognozirao ujedinjenje (ni manje ni vise SDP-a i SNSD-a).
Dodik je vec tada rekao da su to nebuloze.
Vecer nakon toga sam imao priliku vecerati s Jovanom Divjakom i razgovarali smo o tome. Sjecam se kao da je bilo jucer. No to je samo jedan primjer.
Toliko o njegovim sposobnostima, vizionarstvu drzavnickom gardu. On je u biti samo jedan Jugosloven. zarobljenik proslosti . Nista vise i manje. kao i njegova stranka u globalu.
-
popajic
#59 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Ovo je skup onih sto vise nikad nece glasati za SDP
Ja bih otvorio temu za svakog SDP-ovca koji ima i najsporedniju ulogu u vlasti - pa, da ko ljudi konstruktivno ozezemo po njima. Banda cervena , puna mi ih je kapa
Ja bih otvorio temu za svakog SDP-ovca koji ima i najsporedniju ulogu u vlasti - pa, da ko ljudi konstruktivno ozezemo po njima. Banda cervena , puna mi ih je kapa
-
ibizza
#60 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Dole bi crkoRomanija wrote:Haris Silajdzic. On ko stvoren za poziciju, pozicija ko stvorena za njega. Ko misli da ce BiH vidjeti nekog sevapa od nekog nasmijanog politickog BiH patuljka koji ce ici uz dlaku evropejcima, taj se grdno zajebo.......ili nije prozivio rat na liniji gledajuci rahmetliju da ga guzi kako god ko stigne po vascijelom dunjaluku. Nisam bas ljubitelj lika i djela doticnog, pogotovu stranke iz koje je izcilio,..., al' ja bih njemu tu poziciju dao dozivotno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#61 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Dodik iz ratnog vremena, Dodik koji se pojavio na politickoj sceni nakon sto je skinuo SDS i danasnji Dodik su nebo i zemlja i apsolutno je nemoguce uporediti tog lika sa tri razlicita lica. Doduse Dodik je jedan od mnogih politicara koji su mijenjali sve osim koze......Zlaja nije. Ono sto je bio 92 i dan danas je. I naravno sa onim Dodikom je to izgledalo jako fino jer to po opredjeljenju i politickom programu tada jeste bila socijaldemokratska partija ali fotelja cini cuda i od ljudi pravi zvjeri. To ti je isto kao da si naveo primjer iz jedne slozne porodice koji su lijepo zivjeli 20-tak godina, vjerovali jedni drugima i odjednom onaj kome si najvise vjerovao te ubije. Neke stvari se ne mogu znati unaprijed a svi oni koji kazu "ma znao sam ja" su supljikati malo zesci. Biti Jugosloven po politickoj ideji je puno bolje nego biti nacionalista po danasnjoj ideji jer Juga je bila zemlja a ovo u cemu mi danas zivimo je prkno od drzave za koju su zivote dali ljudi koji su naivno vjerovali ljepoti demokratije, zlatnih kasika i nacionalnih torova.Nebitan32 wrote:hrasno38 wrote:Upravo i treba napokon na toj toj poziciji covjek koji nece lizati jajca svakoj bjelosvjetkoj protuvi. Nije on zakuhao sa Lajcakom zato sto je Lajcak htio dobro BiH nego obratno. Iskreno ne volim ga radi njegove nadmenosti ali da jeste za ove pozicije jeste. Jos bi vise volio da sam ga vidio na mjestu predsjedavajuceg VM jer Dodiku moze parirati samo onaj koji je slican njemu i njegovom ponasanju a Zlatko zna biti bezobrazan do bola. Ja sanjam o trenutku kada ce neko od ovih "nasih" politicara stisnuti i u lice reci Dodiku "sta hoces papak".....ajde odvoji se ako si mangup i da ga spusti na mjesto kome i pripada a to je dno kace. Na zalost ja jos takvog ne vidim u federalnom dijelu a ni Zlaja mu se nece tako suprostaviti. Na nasu i zalost i radost to je evo rekao pravim rijecima Cedo Jovanovic, covjek iz druge drzave a ovi nasi uhljupi i beskicmenjaci niti su kada imali niti ce imati hrabrosti za tako nesto.
Grijesis. Ljudi koji prate politicka desavanja se mogu sjetiti momenata kada je SNSD izbio na prvi plan politicke scene u Bosni ili konkretnije kada su pobijedili u Trebinju. Jos uvijek se sjecam Lagumdzije koji je sav zapjenjen izasao i u jednom dahu recitirao monolog o pobjedi socijalizma i vec tada prognozirao ujedinjenje (ni manje ni vise SDP-a i SNSD-a).
Dodik je vec tada rekao da su to nebuloze.
Vecer nakon toga sam imao priliku vecerati s Jovanom Divjakom i razgovarali smo o tome. Sjecam se kao da je bilo jucer. No to je samo jedan primjer.
Toliko o njegovim sposobnostima, vizionarstvu drzavnickom gardu. On je u biti samo jedan Jugosloven. zarobljenik proslosti . Nista vise i manje. kao i njegova stranka u globalu.
- duh_sa_sjekirom
#62 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Moj prvi izbor za MVP je Ivo Miro Jović...
A nije ni Slavko Jovičić alias Slavuj za bacit'...
A nije ni Slavko Jovičić alias Slavuj za bacit'...
- neupitan
#63 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
A zasto ne Jasin Rawashde ?

-
StupskaBitanga
#64 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Pasiflora wrote:Zlaja je dovoljno autoritativan, elokventan i narcisoidan da ce sigurno biti super MVP.
E sada, sto je napravio neke druge kardinalne greske - obice mu se o glavu prije ili poslije. Nadam se - prije.
- Rimad
#65 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Da!etovidis wrote:Ako su Bosni i Hercegovini cilj europske integracije, a jesu, te ako Lagumdzija ima katastrofalno lose odnose s visokim zvanicnicima EU, pogotovo s Miroslavom Lajcakom, da li je takva osoba na toj poziciji dobra za interese drzave?
Zašto? Valjda znaš da najgore prođu "fini ljudi", koji neće da se zamjeraju. Tako je u životu, pa valjda i u politici.
S druge strane, kao što su mnogi konstatovali, a valjda ljudi od rata naučili, neće tebe niko voljeti - postoje samo interesi. Da je bilo do Evrope, nas sada ne bi bilo. Ako nas Evropa primi u EU, neće nas primiti zato što nas voli, već zato što im je u interesu.
Šta, treba nam neko fin - k'o Alija što je bio fin? Tapšu ga po cijelom svijetu "ma fin si ti čo'ek", a 'vamo kolju mu narod.
J...š to, jarane.
- arzuhal
#66 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Meni je najglavnije da je Sadik ostao ministar, bezbednost mi je na najprvijem mjestu, za ostalo me nije briga...
- quasar
#67 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
aaaaaaaaa.....moozdaaa Ziko Turkovic za MVP?
NVZ bi upravo njega predlozila.
-
StupskaBitanga
#68 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
a kakva će biti tek tema kada se Zlaja kandidira a idućeg premijera BiH?
- arzuhal
#69 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Kada NVZ preuzme legitimnu diktaturu, Pipija odmah za ministra turizma.quasar wrote:aaaaaaaaa.....moozdaaa Ziko Turkovic za MVP?
- ultima_palabra
#70 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Ja čak mislim da se Zlatko nekad previše rukovodi mišljenjima MZ pri donošenju odluka, i to mu je zamjerka kod mene. Naravno pod MZ ne mislim na činovničiće i slovačke bijednike poput Lajčija.
- Skijaš
#71 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Tema je zamišljena kao zajebancija, ali se istom otvara jedno bitno pitanje, vezano za stav Sarajeva u odnosu prema Briselu. Moramo znati da je Briselu svejedno šta se ovdje dešava, sve dok se ne puca. A ni oružani sukob ne bi bio problem da to neće imati negativne posljedice po regiju, ekonomski, politički itd. Znači Briselu je potpuno svejedno ko ovdje jača, ko slabi, ko je u prednosti a ko u defanzivi. I uvijek će podržati onu stranu koja pokaže više odlučnosti. Ako se do stabilizacije može doći slamanjem HDZ-a, stranci će podržati slamanje HDZ-a. Ako Sarajevo ne bi pravilo probleme zbog etničkih podjela, Brisel će podržati etničke podjele. Zato sarajevski političari moraju pokazati više odlučnosti da brane multietnički karakter države, moraju nametnuti svoju viziju uređenja društva kao put ka stabilnosti.popajic wrote:Ovo je skup onih sto vise nikad nece glasati za SDP![]()
To treba da bude njihov nastup : "ako podržite našu viziju multietničkog društva, ovdje ćete imati moderno i tolerantno područje, ako podržite pobornike etničkih podjela, imaćete Palestinu"
Nije bitno šta Lajčak želi i misli, Lajčak treba da se prilagodi činjenicama.
-
popajic
#72 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Uvijek moze vise od previse - vidis po Suljiultima_palabra wrote:Ja čak mislim da se Zlatko nekad previše rukovodi mišljenjima MZ pri donošenju odluka, i to mu je zamjerka kod mene. Naravno pod MZ ne mislim na činovničiće i slovačke bijednike poput Lajčija.
- ultima_palabra
#73 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Dobro, Suljo je van konkurencijepopajic wrote:Uvijek moze vise od previse - vidis po Suljiultima_palabra wrote:Ja čak mislim da se Zlatko nekad previše rukovodi mišljenjima MZ pri donošenju odluka, i to mu je zamjerka kod mene. Naravno pod MZ ne mislim na činovničiće i slovačke bijednike poput Lajčija.
- madner
#74 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Samo da se opet ne upucaarzuhal wrote:Meni je najglavnije da je Sadik ostao ministar, bezbednost mi je na najprvijem mjestu, za ostalo me nije briga...
- ReD aka Socijalista
#75 Re: Lagumdzija - najgori moguci ministar vanjskih poslova?
Ma ja bih stavio onog Galijasevica ili kako se vec ona zove sto kae da pijemo multikulti iransko mLiko
Kad je vec bal nek je maskenbal
P.S. Zlaya je nesto najgore sto se moglo desiti po sumskoj
...i po herceg-srpskoj

P.S. Zlaya je nesto najgore sto se moglo desiti po sumskoj
...i po herceg-srpskoj
Last edited by ReD aka Socijalista on 31/01/2012 16:00, edited 1 time in total.