bas se prvo rade psihicki i fizicki testovi pa onda ko prodje ide obuka ???mrza wrote:pozz, samo da javim da se od 3 maja pocinje sa testovima, pa ide abecednim redom,
7000 se prijavilo, primaju 300. -140 bošnjaka, za ostalo neznam, znaci ovo je 100% provjerena informacija.
Konkurs za vojsku
- Janjicar
#51 Re: Konkurs za vojsku
- mrza
#52 Re: Konkurs za vojsku
prvo ide fizicka provjera, poslije ako zadovoljis, ide psiho i testovi znanja...ako se to zadovoljis, tek tamo na jesen te pozivaju na obuku :/Janjicar wrote:bas se prvo rade psihicki i fizicki testovi pa onda ko prodje ide obuka ???mrza wrote:pozz, samo da javim da se od 3 maja pocinje sa testovima, pa ide abecednim redom,
7000 se prijavilo, primaju 300. -140 bošnjaka, za ostalo neznam, znaci ovo je 100% provjerena informacija.
- pirpa
#53 Re: Konkurs za vojsku
zaboravio si spomenuti "stelu"mrza wrote: prvo ide fizicka provjera, poslije ako zadovoljis, ide psiho i testovi znanja...ako se to zadovoljis, tek tamo na jesen te pozivaju na obuku :/
- mrza
#54 Re: Konkurs za vojsku
to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati

-
feningas
#55 Re: Konkurs za vojsku
drug, jesi li pozvan na testiranje, testiranje traje vec pune 2 sedmice, svaki dan po 50 komada, ja cekam da me zovnumrza wrote:to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati![]()
- mrza
#56 Re: Konkurs za vojsku
bio sam na testiranju, i veoma sam zadovoljan kako sam uradio testove, ako te nisu pozvali ocekuj uskoro poziv, trnutno je ostalo jos oko 300 kandidata koji se trebaju testirati poslije toga svi koji su prosli bice pozvani na ljekarski pregled, a ukoliko ne prodjete to necete saznati jer ne javljajufeningas wrote:drug, jesi li pozvan na testiranje, testiranje traje vec pune 2 sedmice, svaki dan po 50 komada, ja cekam da me zovnumrza wrote:to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati![]()
- kixa
#57 Re: Konkurs za vojsku
Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu 
-
CrazyDiablo
#58 Re: Konkurs za vojsku
Rezultati su bili stimani, u to sam se licno uvjeriokixa wrote:Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu
- kixa
#59 Re: Konkurs za vojsku
Znaci ipak jos uvijek stela carujeCrazyDiablo wrote:Rezultati su bili stimani, u to sam se licno uvjeriokixa wrote:Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu. Nisu ti tvoji izvori nesto pouzdani
- mrza
#60 Re: Konkurs za vojsku
Naravno, bez stele da si najbolji u klasi imas male sanse.kixa wrote:Znaci ipak jos uvijek stela carujeCrazyDiablo wrote:Rezultati su bili stimani, u to sam se licno uvjeriokixa wrote:Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu. Nisu ti tvoji izvori nesto pouzdani
Hmmm za ocekivati...steta za kandidate koji su fkt bili spremni ... Hajde neka vam je sretno svima
- mrza
#62 Re: Konkurs za vojsku
Upravokixa wrote:Kao i za svaki drugi posao
- mrza
#64 Re: Konkurs za vojsku
Nije jos uvjek, ako sta saznam postavit cusubasic wrote:Jel izasao rezultat ?
- antonija
#65 Re: Konkurs za vojsku
Pa koliko je vremena vec to proslo, jedno 3 mjeseca ?mrza wrote:Nije jos uvjek, ako sta saznam postavit cusubasic wrote:Jel izasao rezultat ?
- Sandra N.
#66 Re: Konkurs za vojsku
Neka vam je svima sa srecom, koliko li je hiljada prijava samo bilo...
- mrza
#67 Re: Konkurs za vojsku
Ne tek su nedavno testiranja zavrsila, oni koji dobiju poziv za ljekarski pregled su i prosli dalje, oni koji nisu prosli nece nista dobiti, molio bih vas ko god da dobije poziv neka objavi da se zna kad su poceli slati.antonija wrote:Pa koliko je vremena vec to proslo, jedno 3 mjeseca ?mrza wrote:Nije jos uvjek, ako sta saznam postavit cusubasic wrote:Jel izasao rezultat ?
- mrza
#68 Re: Konkurs za vojsku
Hvala, bilo je oko 7000Sandra N. wrote:Neka vam je svima sa srecom, koliko li je hiljada prijava samo bilo...
- Quaresma
#69 Re: Konkurs za vojsku
da li bude redovan konkurs za vojsku recimo svake godine u januaru?
-
feningas
#70 Re: Konkurs za vojsku
Nema redovan konkurs. Konkurs se raspisuje po potrebi i po nekim informacijama koje sam cuo, od ovoga konkursa ce biti primljene 3 klase iako je raspisan za prijem 300 ljudi. Znaci bit ce primljeno 900 ljudi otprilike s ovog konkursa u 3 klase. To znaci da novog konkursa nece biti mozda za godinu i po. I ja cekam poziv na ljekarski jer sam odlicno odradio i test znanja i fizicke spreme ali jos nema nista i ko zna kada ce biti.
-
MaliHodza
#71 Re: Konkurs za vojsku
Evo par informacija.
Parlament je predložio puno manje novca nego prošle godine, nekih 41 milion konvertibilnih maraka, i on je usvojen. Ove godine se penzioniše 600 vojni lica. E sada, svi znamo da je stopirano potpisivanje ugovora XI klasi PVL, sto znaci da su oni prioritet, pa tek onda ovi koji su konkurisali ove godine i bili na testiranju. XI klasa biti će pozvana na potpisivanje ugovora do kraja godine.
Ono što je zanimljivo u ovoj svoj zavrzlami jeste da, ljekarski pregled za XII klasu će biti odgođen ali ni to nije toliko sigurno, ostaje da vidimo. Možda svi počnemo sa radom od iduće godine, prije toga vidimo se u Pazariću
Lijep pozdrav.
Parlament je predložio puno manje novca nego prošle godine, nekih 41 milion konvertibilnih maraka, i on je usvojen. Ove godine se penzioniše 600 vojni lica. E sada, svi znamo da je stopirano potpisivanje ugovora XI klasi PVL, sto znaci da su oni prioritet, pa tek onda ovi koji su konkurisali ove godine i bili na testiranju. XI klasa biti će pozvana na potpisivanje ugovora do kraja godine.
Ono što je zanimljivo u ovoj svoj zavrzlami jeste da, ljekarski pregled za XII klasu će biti odgođen ali ni to nije toliko sigurno, ostaje da vidimo. Možda svi počnemo sa radom od iduće godine, prije toga vidimo se u Pazariću
Lijep pozdrav.
-
feningas
#72 Re: Konkurs za vojsku
Ja sam cuo da ce ovi biti primljeni u februaru tek na posao. A klasa koja se sad prima bi mogla doci krajem januara. Naravno da je budzet problem i penzionisanje. Ima sad neka sjednica u ponedjeljak gdje ce odluciti kad ce biti ljekarski i kakav ce biti nacin prijema odnosno da li ce se rangirati po rezultatu 300 najboljih ili ce se odmah primati po radnom mjestu na koje smo konkurisali, tako da ce postojati mogucnost da neko sa dobrim rezultatom otpadne jer su bolji od njega predali takodjer, za Sarajevo recimo, dok neko sa losijim rezultatom od njega bude primljen u Ustikolinu jer je konkurencija za to mjesto bila manja.MaliHodza wrote:Evo par informacija.
Lijep pozdrav.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
feningas
#73 Re: Konkurs za vojsku
Ne znam jeste li u toku, ali formirani su spiskovi, moze se nazvati na broj telefona koji ima na stranici ministarstva da se informise o rezultatu za svakoga pojedinacno. Sretno
-
rundavi
#74 Re: Konkurs za vojsku
Daj recite nešto za ljekarski ! Kako gdje šta !? JESUL RIGOROZNI, ILI SAMO GLEEDAJU NA OPASNIJE BOLESTI I POREMEĆAJE : BRONHITIS,ASTMA I SLIČNO !?
Kako gledaju zube i sl.
Kako gledaju zube i sl.
-
GoodTaste
#75 Re: Konkurs za vojsku
Kolika je plata + topli obrok, tj. koliko se dobije para kada se sve sabere mjesecno ?