Konkurs za vojsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Janjicar

#51 Re: Konkurs za vojsku

Post by Janjicar »

mrza wrote:pozz, samo da javim da se od 3 maja pocinje sa testovima, pa ide abecednim redom,

7000 se prijavilo, primaju 300. -140 bošnjaka, za ostalo neznam, znaci ovo je 100% provjerena informacija.
bas se prvo rade psihicki i fizicki testovi pa onda ko prodje ide obuka ???
mrza

#52 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

Janjicar wrote:
mrza wrote:pozz, samo da javim da se od 3 maja pocinje sa testovima, pa ide abecednim redom,

7000 se prijavilo, primaju 300. -140 bošnjaka, za ostalo neznam, znaci ovo je 100% provjerena informacija.
bas se prvo rade psihicki i fizicki testovi pa onda ko prodje ide obuka ???
prvo ide fizicka provjera, poslije ako zadovoljis, ide psiho i testovi znanja...ako se to zadovoljis, tek tamo na jesen te pozivaju na obuku :/ :)
pirpa

#53 Re: Konkurs za vojsku

Post by pirpa »

mrza wrote: prvo ide fizicka provjera, poslije ako zadovoljis, ide psiho i testovi znanja...ako se to zadovoljis, tek tamo na jesen te pozivaju na obuku :/ :)
zaboravio si spomenuti "stelu" :D
mrza

#54 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati :D :sad:
feningas

#55 Re: Konkurs za vojsku

Post by feningas »

mrza wrote:to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati :D :sad:
drug, jesi li pozvan na testiranje, testiranje traje vec pune 2 sedmice, svaki dan po 50 komada, ja cekam da me zovnu
mrza

#56 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

feningas wrote:
mrza wrote:to obavezno, bez tog netreba ni pokusavati :D :sad:
drug, jesi li pozvan na testiranje, testiranje traje vec pune 2 sedmice, svaki dan po 50 komada, ja cekam da me zovnu
bio sam na testiranju, i veoma sam zadovoljan kako sam uradio testove, ako te nisu pozvali ocekuj uskoro poziv, trnutno je ostalo jos oko 300 kandidata koji se trebaju testirati poslije toga svi koji su prosli bice pozvani na ljekarski pregled, a ukoliko ne prodjete to necete saznati jer ne javljaju :(, uglavnom svako ko dobije poziv na ljekarski molio bih ga da se javi ovdje da bi ostali mogli vidjeti dali su prosli ili ne. hvala.
kixa

#57 Re: Konkurs za vojsku

Post by kixa »

Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu :)
CrazyDiablo

#58 Re: Konkurs za vojsku

Post by CrazyDiablo »

kixa wrote:Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu :)
Rezultati su bili stimani, u to sam se licno uvjerio :D. Nisu ti tvoji izvori nesto pouzdani ;)
kixa

#59 Re: Konkurs za vojsku

Post by kixa »

CrazyDiablo wrote:
kixa wrote:Testiranje vam je zavrseno,sad ide odabir kandidata.Kazu da su ove godine bas bili rigorozni i da se nikako rezultati nisu mogli stimati(znam iz pouzdanih izvora).Prosla klsa,mislim da je XI jos nije potpisala ugovor jer MOBiH nema para ni za isplatu penzija bivsim pripadnicima,a da ne govorim o postojecim.Gledala sam kandidate koji su dolazili na testiranje,ima ih dosta i zena i muskaracakoji su zaista spremni i koji bi trebali biti primljeni.Zelim vam srecu u prijemu,ja da se pitam primila bih svu omladinu :)
Rezultati su bili stimani, u to sam se licno uvjerio :D. Nisu ti tvoji izvori nesto pouzdani ;)
Znaci ipak jos uvijek stela caruje :D Hmmm za ocekivati...steta za kandidate koji su fkt bili spremni ... Hajde neka vam je sretno svima :wink:
mrza

#60 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

kixa wrote:
CrazyDiablo wrote:
Znaci ipak jos uvijek stela caruje :D Hmmm za ocekivati...steta za kandidate koji su fkt bili spremni ... Hajde neka vam je sretno svima :wink:
Naravno, bez stele da si najbolji u klasi imas male sanse.
kixa

#61 Re: Konkurs za vojsku

Post by kixa »

Kao i za svaki drugi posao :D
mrza

#62 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

kixa wrote:Kao i za svaki drugi posao :D
Upravo :)
subasic

#63 Re: Konkurs za vojsku

Post by subasic »

Jel izasao rezultat ?
mrza

#64 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

subasic wrote:Jel izasao rezultat ?
Nije jos uvjek, ako sta saznam postavit cu
antonija

#65 Re: Konkurs za vojsku

Post by antonija »

mrza wrote:
Pa koliko je vremena vec to proslo, jedno 3 mjeseca ?
Sandra N.

#66 Re: Konkurs za vojsku

Post by Sandra N. »

Neka vam je svima sa srecom, koliko li je hiljada prijava samo bilo...
mrza

#67 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

antonija wrote:
mrza wrote:
Pa koliko je vremena vec to proslo, jedno 3 mjeseca ?
Ne tek su nedavno testiranja zavrsila, oni koji dobiju poziv za ljekarski pregled su i prosli dalje, oni koji nisu prosli nece nista dobiti, molio bih vas ko god da dobije poziv neka objavi da se zna kad su poceli slati.
mrza

#68 Re: Konkurs za vojsku

Post by mrza »

Sandra N. wrote:Neka vam je svima sa srecom, koliko li je hiljada prijava samo bilo...
Hvala, bilo je oko 7000 :)
Quaresma

#69 Re: Konkurs za vojsku

Post by Quaresma »

da li bude redovan konkurs za vojsku recimo svake godine u januaru?
feningas

#70 Re: Konkurs za vojsku

Post by feningas »

Nema redovan konkurs. Konkurs se raspisuje po potrebi i po nekim informacijama koje sam cuo, od ovoga konkursa ce biti primljene 3 klase iako je raspisan za prijem 300 ljudi. Znaci bit ce primljeno 900 ljudi otprilike s ovog konkursa u 3 klase. To znaci da novog konkursa nece biti mozda za godinu i po. I ja cekam poziv na ljekarski jer sam odlicno odradio i test znanja i fizicke spreme ali jos nema nista i ko zna kada ce biti.
MaliHodza

#71 Re: Konkurs za vojsku

Post by MaliHodza »

Evo par informacija.
Parlament je predložio puno manje novca nego prošle godine, nekih 41 milion konvertibilnih maraka, i on je usvojen. Ove godine se penzioniše 600 vojni lica. E sada, svi znamo da je stopirano potpisivanje ugovora XI klasi PVL, sto znaci da su oni prioritet, pa tek onda ovi koji su konkurisali ove godine i bili na testiranju. XI klasa biti će pozvana na potpisivanje ugovora do kraja godine.
Ono što je zanimljivo u ovoj svoj zavrzlami jeste da, ljekarski pregled za XII klasu će biti odgođen ali ni to nije toliko sigurno, ostaje da vidimo. Možda svi počnemo sa radom od iduće godine, prije toga vidimo se u Pazariću :)
Lijep pozdrav.
feningas

#72 Re: Konkurs za vojsku

Post by feningas »

MaliHodza wrote:Evo par informacija.
Parlament je predložio puno manje novca nego prošle godine, nekih 41 milion konvertibilnih maraka, i on je usvojen. Ove godine se penzioniše 600 vojni lica. E sada, svi znamo da je stopirano potpisivanje ugovora XI klasi PVL, sto znaci da su oni prioritet, pa tek onda ovi koji su konkurisali ove godine i bili na testiranju. XI klasa biti će pozvana na potpisivanje ugovora do kraja godine.
Ono što je zanimljivo u ovoj svoj zavrzlami jeste da, ljekarski pregled za XII klasu će biti odgođen ali ni to nije toliko sigurno, ostaje da vidimo. Možda svi počnemo sa radom od iduće godine, prije toga vidimo se u Pazariću :)
Lijep pozdrav.
Ja sam cuo da ce ovi biti primljeni u februaru tek na posao. A klasa koja se sad prima bi mogla doci krajem januara. Naravno da je budzet problem i penzionisanje. Ima sad neka sjednica u ponedjeljak gdje ce odluciti kad ce biti ljekarski i kakav ce biti nacin prijema odnosno da li ce se rangirati po rezultatu 300 najboljih ili ce se odmah primati po radnom mjestu na koje smo konkurisali, tako da ce postojati mogucnost da neko sa dobrim rezultatom otpadne jer su bolji od njega predali takodjer, za Sarajevo recimo, dok neko sa losijim rezultatom od njega bude primljen u Ustikolinu jer je konkurencija za to mjesto bila manja.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
feningas

#73 Re: Konkurs za vojsku

Post by feningas »

Ne znam jeste li u toku, ali formirani su spiskovi, moze se nazvati na broj telefona koji ima na stranici ministarstva da se informise o rezultatu za svakoga pojedinacno. Sretno
rundavi

#74 Re: Konkurs za vojsku

Post by rundavi »

Daj recite nešto za ljekarski ! Kako gdje šta !? JESUL RIGOROZNI, ILI SAMO GLEEDAJU NA OPASNIJE BOLESTI I POREMEĆAJE : BRONHITIS,ASTMA I SLIČNO !?

Kako gledaju zube i sl. :D
GoodTaste

#75 Re: Konkurs za vojsku

Post by GoodTaste »

Kolika je plata + topli obrok, tj. koliko se dobije para kada se sve sabere mjesecno ?
Post Reply