Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sparky wrote:
i ja sam bio prezadovoljan sa tefericem! nakon pocetne sumnje bio sam zadivljen.
ne sjecam se tacno koliko ali jedno 350km u jednom pravcu sa mozda dvije pis pauze. cca 340kg+pun gepek svega,negdje prije splita ravno 150 km/h uz smijesnu potrosnju...povratak isti samo sa praznim gepekom
deranje nekog strit rejsera u Travniku+uzimanje duse uz komar. sve to za manje od 24h...
za pare koje imas,mozes uzeti solidnu fiJestu ili nekog malo manje urednog punta mk1(uz minimalna ulaganja i normalno odrzavanje,bices zadovoljan).
Teferic
Je li mi bolje fiestu ili reno/pezo? Cuo sam da je fiat problematican, da se stalno kvari? Ali po godistu je najmladji...
znaci ima neka kvaka zbog cega je jeftiniji od ostalih auta istog godista?
Bio prevrnut, zapaljen, ostao i dalje neispravan, prekucan, prevozio leševe koje je prethodno masakrirao pa još uvijek slabo opran na taj smrad itd.itd.
A možda čovjeku trebaju pare, pa mu se za keš žuri, bez cjenkanja, bez ucjena tipa u pola cijene, ili 200 maraka i moj golf stariji od olimpijade....
johntra wrote:Isti ovaj što je pričao o teferiču, nek ti priča o Puntu mk1...
Onako, na prvi pogled mi se auto zbog godista svidjelo, znaci ima neka kvaka zbog cega je jeftiniji od ostalih auta istog godista?
Vozio Punta MK1 1.1 motor kao službeno vozilo godinu dana. Dobio ga sa 80 000 na satu kupljen polovan u firmi predao ga sa 138 000 osim redovnog održavanja i jednog zamjenjenog releja žmigavaca (koštao 53 KM) samo sipaj i vozi, da imam mogućnost sad bi talnuo Feliciju za jednog MK1 sa četvero vrata.
O'zone wrote:
Vozio Punta MK1 1.1 motor kao službeno vozilo godinu dana. Dobio ga sa 80 000 na satu kupljen polovan u firmi predao ga sa 138 000 osim redovnog održavanja i jednog zamjenjenog releja žmigavaca (koštao 53 KM) samo sipaj i vozi, da imam mogućnost sad bi talnuo Feliciju za jednog MK1 sa četvero vrata.
Tako nesto mi i treba... samo sto su do 2800KM svi preko 200 000 km presli...
jos da si produzio do Širokače da upotpunis zimsku idilu
entuzijasta wrote:
Tako nesto mi i treba... samo sto su do 2800KM svi preko 200 000 km presli...
kad sam kupio punta imao je na satu 170tkm,servis nakon toga i poslije izmjene ulja. to je to
uz redovno odrzavanje ti motori mogu preci puno kilometara
sparky wrote:
kad sam kupio punta imao je na satu 170tkm,servis nakon toga i poslije izmjene ulja. to je to
uz redovno odrzavanje ti motori mogu preci puno kilometara
Koliko je redovni servis za punto a koliko za reno? Ima li neke velike razlike? Koliko trosi punto po gradu uopste?
vodena pumpa,spaneri,remen(mali i veliki),dva semeringa,diFtung dekla,ulje,uljni filter,zracni filter,permant,svjecice sve to skupa ja sam platio oko 120-130km+majstor (motor 1.1 40kw). nemam pojma koliko je za reno ali predpostavljam da je skuplje (za slicno godiste).
ulje optima 5km litar x4 i filter uljni cini mi se 5-6km,eto to ti je redovni servis na svakih 4-5 hiljada km