U navedenu potrosnju ukljucen odlazak na posao i povratak, svakog radnog dana, plus posjeta roditelju koji zivi na periferiji, vozanje do trznog centra, sva kilometraza 95% unutar Kantona Sarajevo...zato sam rekao, vecina kilometraze grad i prigrad. Cak i uz vozanje sa klimom ljeti, prosjecna potrosnja mi ne ide preko 6 l.Qler wrote:Grad-prigrad...
Hajde ti fino u Sarajevu u 8 ujutro u guzvu na posao, pa onda u 4 popodne nazad... pa mi reci da ti trosi 5l. Znam ja da taj 1.5 dci trosi smijesno malo, i ima ih par mojih jarana, jedan i taxira sa tim autom... ali ne trosi mu 5l...
Nije isto da li je dCi od 75 KS ili 130 KS, nije isto da li je auto manjeg koeficijenta otpora (Megan,Fluence) ili "fijaker" konstrukcije, kao npr. Kangoo ili Scenic...
Moze on potrositi i 5 litara, da stoji u mjestu u koloni par sati a ne predje ni kilometar (npr. zimi kad je zastoj, a ne mozes ugasit motor zbog grijanja i malog djeteta unutra), ali to su sve ekstremni primjeri.
Mislim i da u konstantnom vozanju ukrug, na relaciji Baščaršija-Ilidža ne bi trosio preko 6 l, ali realno, niko od nas u stvarnom zivotu ne vozi tu relaciju.