Auto za "momke" ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cove41
#51 Re: Auto za "momke" ?
Opet istina, razvili ga Fiat i GM, ali što ga je "Švabo" uzeo kad je to "smeće talijansko". Zato VW-ovcima i Opel nije ono baš njemačka marka, nego "izdajnici".
-
cove41
#52 Re: Auto za "momke" ?
P.S. Da se razumijemo, meni je Opel extrica, sad gledam neku Corsu D ako izleti 
- ElRe
#53 Re: Auto za "momke" ?
JTD je Fiatov motor koji je GM prisvojio. Za uzvrat Fiat je dobio platformu za Grande Punta i Cromu, te benzince za Alfu 159 i Cromu.
-
lavic
#54 Re: Auto za "momke" ?
Mogu se VW-ovci ljutit koliko hoce ali taj JTD/CDTI je puno bolji motor od VW/Audi PD motora.
- Ridjobrki
#55 Re: Auto za "momke" ?
I dva bureta gela za kosu.ElRe wrote:JTD je Fiatov motor koji je GM prisvojio. Za uzvrat Fiat je dobio platformu za Grande Punta i Cromu, te benzince za Alfu 159 i Cromu.
-
emko1234
#57 Re: Auto za "momke" ?
pa ne znam koji je najbolji al znam da ima strasnih..1.5dci,1.4tdi,1.4 hdi, i daleko od toga da je taj 1.3 najbolji..zeha wrote:A koji je to bolji mali dizel motor evropskog porijekla od 1.3mjtd?emko1234 wrote:ne bih stvarno da rasprava ode u tom pravcu al reci da je 1.3jtd najbolji dizel motor u malim autima je ne smijesno,nego tuzno.moze se za 15000 izvuci puno vise od auta te velicine i klase.ko zna,naravno.
Ako se trazi momački auto, zar može biti ljepši od 147 face lift?
- NEOPLAN
#58 Re: Auto za "momke" ?
Moj prijedlog iz licnog iskustva - Kia Ceed, odnosno ako si sam momak - ProCeed. Ima sve, lijep, pun opreme, atraktivan za cure, neatraktivan za lopove, kvalitetan, pouzdan, jeftin za odrzavanje, snazan (osnovni 109 konja, vise ti i ne treba vjeruj mi), malo trosi - 7-7,5 l... Sta ce ti bolje... A nov 20000, polovnog mozes naci za 15 da zvizdi... To je moje neko realno razmisljanje kojim sam se vodio prije godinu i par mjeseci kad sam ga kupio. I nisam se pokajao ni sekunde.
-
bordo_boy
#59 Re: Auto za "momke" ?
Bio u istoj dilemi prije 3 godine, sa istim parama. Kupio ovo i nisam se pokajao:

BMW E46 Compact M oprema 2004. godište. Može se dobar naći za 13 - 15 000 KM...

- Better Man
#60 Re: Auto za "momke" ?
Uzimajuci u obzir iznos novca koji spreman dati, ja bih gledao auta u klasi Clia trece generacije, ove nove Corse, Citroena 3 i slicno, jer takva auta mozes naci dosta mlada, dok ova veca ne mozes. Bolje klasu manje, a mladje auto, nego vece, a starije! Prijedlog ovog bijesnog BMW je cista glupost, jer to je ato sigurno dobro izvozano i istroseno i njegovo odrzavanje je preskupo.
-
bordo_boy
#61 Re: Auto za "momke" ?
Što se mene tiče, Corsa, Citroen 3, ne spadaju u "auta za momke", iako nisam zagovarač teze da "auto čini čovjeka"... Momak traži auto koje je malo jače, koje je atraktivno, fino ide, i ima kakav takav status... Corsa 1.0 benzin to nije... Ja sam rekao da se za 15 000 KM može naći fino očuvan BMW, godišta 2004.g... Ja bih uvijek uzeo polovnog BMWa, nego novu Corsu, Citroena i sl. Ali svako zna svoje...Better Man wrote:Uzimajuci u obzir iznos novca koji spreman dati, ja bih gledao auta u klasi Clia trece generacije, ove nove Corse, Citroena 3 i slicno, jer takva auta mozes naci dosta mlada, dok ova veca ne mozes. Bolje klasu manje, a mladje auto, nego vece, a starije! Prijedlog ovog bijesnog BMW je cista glupost, jer to je ato sigurno dobro izvozano i istroseno i njegovo odrzavanje je preskupo.
- dottore
#62 Re: Auto za "momke" ?
kojih bolan 15k...?bordo_boy wrote:Bio u istoj dilemi prije 3 godine, sa istim parama. Kupio ovo i nisam se pokajao:
http://img.bmw-syndikat.de/gallery/73/8 ... ct%201.jpg
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
znaci najjeftiniji... 320 td M sport
Previse se ovdje kod nas raja zalijece na auta iz uvoza koja su 3x jeftinija ovdje nego vani
- johntra
#63 Re: Auto za "momke" ?
1,3 JTD je odavno proglašen najboljim u svojoj klasi, imao najviše snage iz te zapremine prije svih, ugrađuje se u jedno 30 modela automobila, a lista se svake godine širi..odavno prežavakana tema...isto prežavakana tema nastanak JTD motora i onih koji su ga razvili i onih koji su ga kupili...ista stvar je i danas, samo što je sad VM u igri...FIAT i dalje razvija dizele, Opel ih i dalje kupuje...
-
cove41
#64 Re: Auto za "momke" ?
Ma nema dobrog BMW za 15 000. BMW koji je star 10 godina i ima 1/3 miliona predjenih kilometara je statusni simbol samo čovjeku koji ga vozi. Mislim, bio je prije 10 godina. I ako neko auto nije momačko, onda sigurno nije BMW. To je prvenstveno auto visoke klase, kao i Mercedes i Audi, za biznismene, direktore, ugledne ljude, koji cijene stil i brend.
Eh sad, što svako pokušava biti nešto što nije je drugi problem.
Ja lično, ću uvijek prije kupiti auto koje mi odgovara potrebama i mogućnostima. Niti je BMW auto za gradske vožnje, jer se tu ne može ostvariti njegov potencijal, niti mi imamo neke autoputeve za finu vožnju, niti mi se isplati plaćati 2-3 puta više goriva, a ne idem preko 60 km/h.
Momačko auto je supermini kategorija - GrandePunto, Corsa D, Pug 207, C3, Fiesta, Alfa 147, Polo.
Ili eventualno viša kategorija tipa - Focus, Bravo, Pug 307, C4, Golf.
Eh sad, što svako pokušava biti nešto što nije je drugi problem.
Ja lično, ću uvijek prije kupiti auto koje mi odgovara potrebama i mogućnostima. Niti je BMW auto za gradske vožnje, jer se tu ne može ostvariti njegov potencijal, niti mi imamo neke autoputeve za finu vožnju, niti mi se isplati plaćati 2-3 puta više goriva, a ne idem preko 60 km/h.
Momačko auto je supermini kategorija - GrandePunto, Corsa D, Pug 207, C3, Fiesta, Alfa 147, Polo.
Ili eventualno viša kategorija tipa - Focus, Bravo, Pug 307, C4, Golf.
- Better Man
#65 Re: Auto za "momke" ?
Za 15 hiljada KM ne mozes uzeti novog Citroena C3 i Corsu. Govorio sam o autima starim par godina, npr. 2007-2008 godiste, koja su u dobrom stanju, sa finom opremom i ne prevelikom kilometrazom.bordo_boy wrote:Što se mene tiče, Corsa, Citroen 3, ne spadaju u "auta za momke", iako nisam zagovarač teze da "auto čini čovjeka"... Momak traži auto koje je malo jače, koje je atraktivno, fino ide, i ima kakav takav status... Corsa 1.0 benzin to nije... Ja sam rekao da se za 15 000 KM može naći fino očuvan BMW, godišta 2004.g... Ja bih uvijek uzeo polovnog BMWa, nego novu Corsu, Citroena i sl. Ali svako zna svoje...Better Man wrote:Uzimajuci u obzir iznos novca koji spreman dati, ja bih gledao auta u klasi Clia trece generacije, ove nove Corse, Citroena 3 i slicno, jer takva auta mozes naci dosta mlada, dok ova veca ne mozes. Bolje klasu manje, a mladje auto, nego vece, a starije! Prijedlog ovog bijesnog BMW je cista glupost, jer to je ato sigurno dobro izvozano i istroseno i njegovo odrzavanje je preskupo.
Last edited by Better Man on 20/01/2012 22:29, edited 1 time in total.
-
kod65
#66 Re: Auto za "momke" ?
Za nekog prosjecnog momka, manji auto sto malo trosi (clio,pingo, dingo...
). Za lafcinu, neki stari old timer bmw, merc ili neki drugi iz 60-80-tih ono fabricki sredjen. 
-
bordo_boy
#67 Re: Auto za "momke" ?
Našao si dizel,... ja govorim o benzincu. Može se naći m sport paket benzinac za 15 000 KM i manje... Ako ne vjeruješ http://www.mobile.de i ukucaj BMW Compact E46 i poredaj rezultat pretrage po cijeni, pa ćeš vidjet...dottore wrote:kojih bolan 15k...?bordo_boy wrote:Bio u istoj dilemi prije 3 godine, sa istim parama. Kupio ovo i nisam se pokajao:
http://img.bmw-syndikat.de/gallery/73/8 ... ct%201.jpg
znaci najjeftiniji... 320 td M sport
Previse se ovdje kod nas raja zalijece na auta iz uvoza koja su 3x jeftinija ovdje nego vani
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Eto dokaz da se može uzet M paket sa solidnom kilometražom za 15 000 KM.
- Arslan_11
#68 Re: Auto za "momke" ?
Vec ti je neko spomenuo ford focus-a razmisli. Ja imam 2003 1.6 benzin auto je za 10. Evo ovako nesto nadjoh na brzinu ali moze i bolje...
- vukojebina
#69 Re: Auto za "momke" ?
Jedan i jedini, definicija za "momacko" auto 

ps. cuj onog gore kralja, spominje clia u ovoj temi..hahaahahaaha

ps. cuj onog gore kralja, spominje clia u ovoj temi..hahaahahaaha
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#70 Re: Auto za "momke" ?
Ovo ti je definicija za narodne civare, ali ukusi se razlikuju! 
-
tozla.ba
#71 Re: Auto za "momke" ?
hvala vam puno na odgovorima, foord focus mi izgledom nije nesto..
Sveo sam izbor na 2 auta..
1. Opel Astra GTC
2. Fiat Stilo Jtd da je motor...
sad cu da se pocnem raspitivati o njima kako i sta, da saznam detalje.. hvala vam ljudi puno.
1. Opel Astra GTC
sad cu da se pocnem raspitivati o njima kako i sta, da saznam detalje.. hvala vam ljudi puno.
- ranger
#72 Re: Auto za "momke" ?
Astra ti je bolja oblikom (sto se mene tice) i kad bi je mogao nac sa 1.9CDTI motorom koji je isti ko JTD u Stilu, to bi ti bila najbolja kombinacija. Mada ne vjerujem da mozes nac takvu astru za 15 milja. Ako ti potrosnja nije problem onda uzmi 1.6 benzin i rahat si.tozla.ba wrote:hvala vam puno na odgovorima, foord focus mi izgledom nije nesto..
1. Opel Astra GTC
Stilo je isto ok auto, vozio sam se u njemu ide ko zmaj i uopste ne izgleda lohotan. Ovaj rodjak sto ga posjeduje nije se zalio u ovih godinu i pol kolko ga ima. Ako ces Stila onda iskljucivo JTD. Za 15 hiljada mozes naci stila JTD ko bombona.
Uglavnom, bolje dobar stilo nego losa astra a i obrnuto... otvori osmore oci i odvedi kod 6 majstora nemoj zalit pare, da kasnije ne bi glava boljela
- chuchumbamayumbe
#73 Re: Auto za "momke" ?
Ja mislim da se za 15k ne može naći Stilo.
Naime, svi su jeftiniji od te cifre.

Naime, svi su jeftiniji od te cifre.
- johntra
#74 Re: Auto za "momke" ?
Ja bi uzeo Astru GTC, čisto radi toga jer je koncepscijski novije auto...Mada se Stilo može i za 12 do 13 hiljada naći ko bombona...JTD je dobar motor, ali ako ti nije bitna potrošnja, 1.8 benzin uzmi u obzir isto...Abartha u BiH nećeš nači da valja...
-
zeha
#75 Re: Auto za "momke" ?
Astra je lijepo auto ali mi je vala unutrašnjost ostala nedorečena, prejednostavne su mi i jeftine komande na srednjoj konzoli ali šta znam možda se tto nekome i svidja. Stilo se traži za cjenu otprilike oko 10h, ako hoćeš talijana a ne želiš Alfu onda razmisli o Fiat Bravo.