BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
AmADin_gospo

#51 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by AmADin_gospo »

emko1234 wrote: amadine* audi 2.0tdi moze imat 40 000km opreme ako mu ugradis sve sto audi posjeduje na svijetu.a to je nemoguce,40 000km cijenu ne moze dignut par dziddza.imam to auto s 3.0motorom i bio je jeftiniji od toga tvog iz firme.tako da znam o cemu pricam.a imam haman sve sto se moze uzet na tom audiju plus s line paket..smanji malo ribu..
pod điđe nisam mislio presvlake il držaće za čašu. u autu je pun qurac opreme, a pošto je bio jedan d prvih pristiglih, quattro pogona nije bilo tad u tom modelu, pa nije mogao ni biti u autu, te još par stvari koje su se naknadno ubacile.

http://konfigurator.audi.de

eto, pa sam pogledaj koliko se opreme može strpati u auto

što se tiče opisa i opreme, da kako mogu, sjedišta bi i volan dodatno naplačivali. sad za jebeni retrovizor potroše stranicu da opišu šta sve na njemu ima, šta se može promjeniti te kako oni, bože moj, daju ogledalo gratis!!!
emko1234

#52 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

dobro ovo je novi model..starta od 30 000eura,ja znam da se kod nas srednje opremljen a4 sa 143ks mogao uzet za te pare..tipa dodju ti neke zajebancije ko bixenoni,tipke na volanu,cruise control plus ono standardno..ja sam imao neki popust zato sto je auto islo na firmu,presla bi cijena 100k sigurno da je isao na fizicki lice..
basicm

#53 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by basicm »

@emko1234
Svo ono sto si mi napisao je bio odgovor "na prvu", nego malo sagledaj sta sam htio reci i sa prednjom vucom i reklamama, imas i ovaj zadnji prilog AUDI vs MB koji se desava u Americi, pa jos malo potrazi o tome da je jedini MB bio global player u auto industriji iz Njemacke kako su zamislili Ameri, otpisali bili i BMW i AUDI, a sta se desava sad?
Uglavnom ovo ce ici nasiroko, svodi se na AUDI i protiv njega, ja cu samo reci napreduju i lijepo im ide, ali imaju jos da nauce, i zato ih ne svrstavam pored ove dvojice.
Detalji su vazni, oni odredjuju prave igrace. BMW je prvi imao laboratorij za zvuk, svaki model mora imati specifican zvuk, jos od e46 imaju osvijetljenje instrument table koje je proracunato kao najugodnije oku, znaci ni to nije slucajno. Detalji i samo detalji, zato ljudi i spominju macje oci u vratima. Zivjeli mi.
goran16v

#54 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

basicm wrote:@emko1234
Svo ono sto si mi napisao je bio odgovor "na prvu", nego malo sagledaj sta sam htio reci i sa prednjom vucom i reklamama, imas i ovaj zadnji prilog AUDI vs MB koji se desava u Americi, pa jos malo potrazi o tome da je jedini MB bio global player u auto industriji iz Njemacke kako su zamislili Ameri, otpisali bili i BMW i AUDI, a sta se desava sad?
Uglavnom ovo ce ici nasiroko, svodi se na AUDI i protiv njega, ja cu samo reci napreduju i lijepo im ide, ali imaju jos da nauce, i zato ih ne svrstavam pored ove dvojice.
Detalji su vazni, oni odredjuju prave igrace. BMW je prvi imao laboratorij za zvuk, svaki model mora imati specifican zvuk, jos od e46 imaju osvijetljenje instrument table koje je proracunato kao najugodnije oku, znaci ni to nije slucajno. Detalji i samo detalji, zato ljudi i spominju macje oci u vratima. Zivjeli mi.
Bravo, kad dajem 30k EUR za auto, ako imam para oderi me i za audio uredjaj, i za navigaciju, i za kozu, i za ksenone u rikverc svjetlima ako ima, ali nemoj ciganciti na detalju koji je kod drugih odavno postao nesto svakodnevno i koji realno vrijedi 10 EUR
emko1234

#55 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

basicm* nista nije bilo na prvu nego jednostavno mislim da ne baratas nekim cinjenicama i znanjima.Mb fabrika u usa postoji ne samo da bi se opskrbilo trziste MB vozilima,da neko ne pomisli da je merc jedina marka koja se prodaje u americi nego iz razloga sto je mercedes godinama bio u joint-venture odnosu s chryslerom.kad sve sve raspalo mercedes u cijim se pogonima pravio i sastavljao chrysler samo je preuzeo ono sto mu pripada i nastavio pravit svoja vozila.zapravo vrlo lukavo smisljeno da bi navukli kupce postepeno a ne agresivno kako recimo rade bmw i audi.dok s druge strane audi je prvo ispipavao puls trzista i onda je odlucio da pravi fabriku u Usa.audi tt rs nisi mogao narucit u americi,dok ljudi nisu pokazali da zele to auto da voze pa je u ovoj 2011 godini uvezeno 10 000kom koji trebaju da budu na trzistu cijele amerike.sto se tice audija ko brenda,podero je i merc i bmw u 2011 godini.ljudi su imali rekordne prodajne rezultate,haj sto su u bosni skocili.sad cete vi reci bosnje seljaci,ljudi su skocili i cijelom svijetu.jednostavno kupci su prepoznali kvalitet,inovacije,tehnologiju,garanciju,cijenu i sve ostalo.zato je meni smijesno kad neko dodje i kaze ne moze audi bit premium zato sto ima prednji pogon.takodjer audi ko brand ima najpotpuniju ponudu i lepezu proizvoda.dakle od modela a1 do a8 uskoro a9,od q3 do q7 a uskoro ce biti u q1,hybridi,dizeli,benzinci,turbobenzinci.stvarno smijesno.jesam dijelo subjektivan zato sto ga i sam vozim.al mislim da trenutno na svijetu niko nema potpuniju ponudu od audija.sve su presisali.nekad je m5 bio kralj sad je rs6,nekad je merc jedini imao dizela s v8 motorom,audi ih je 4 promjenio,nekad je bmw pravio najbolje benzince na svijetu.prica je bila da nikad nece odustat od atmosferaca,pa kako audi krenu s tfsi motorima pocese i oni lagano turbo ubacivat.ljudi su lideri na trzistu,htjeli vi to priznat il ne.
gorane* brate ufatio si se macijeg oka ko pijan plota.ja ti rekoh,nece ti niko set dioda oko kojih se moras patit 3 dana da ih razvedes i da ti rade kako treba barem 5 godina,dati za 20eura.platis 450km i imas ambijentalno svijetlo.isto kosto platis 6000eura pa imas najbolji audio sistem na svijetu.
basicm

#56 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by basicm »

RS kralj u odnosu na M? Mozda tebi, meni nije.
Turbo BMW je krenuo zbog zagadjenja i konkurencije, a i u tome nije dosao normalno, nego kao pravi premium pokazao kako se radi pa stavio redno turbopunjace, i to je ono sto ih cini premiumom. Isto radi zagadjenja planira i Porshe da smanji motore na 4 cilindra.
Ja opet kazem rade i napreduju, ali neka ih jos malo.
Ali necemo na zelenu granu jer si kao sto si i rekao subjektivan, a i ja sam. :-D
jefferson

#57 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:basicm* nista nije bilo na prvu nego jednostavno mislim da ne baratas nekim cinjenicama i znanjima.Mb fabrika u usa postoji ne samo da bi se opskrbilo trziste MB vozilima,da neko ne pomisli da je merc jedina marka koja se prodaje u americi nego iz razloga sto je mercedes godinama bio u joint-venture odnosu s chryslerom.kad sve sve raspalo mercedes u cijim se pogonima pravio i sastavljao chrysler samo je preuzeo ono sto mu pripada i nastavio pravit svoja vozila.zapravo vrlo lukavo smisljeno da bi navukli kupce postepeno a ne agresivno kako recimo rade bmw i audi.dok s druge strane audi je prvo ispipavao puls trzista i onda je odlucio da pravi fabriku u Usa.audi tt rs nisi mogao narucit u americi,dok ljudi nisu pokazali da zele to auto da voze pa je u ovoj 2011 godini uvezeno 10 000kom koji trebaju da budu na trzistu cijele amerike.sto se tice audija ko brenda,podero je i merc i bmw u 2011 godini.ljudi su imali rekordne prodajne rezultate,haj sto su u bosni skocili.sad cete vi reci bosnje seljaci,ljudi su skocili i cijelom svijetu.jednostavno kupci su prepoznali kvalitet,inovacije,tehnologiju,garanciju,cijenu i sve ostalo.zato je meni smijesno kad neko dodje i kaze ne moze audi bit premium zato sto ima prednji pogon.takodjer audi ko brand ima najpotpuniju ponudu i lepezu proizvoda.dakle od modela a1 do a8 uskoro a9,od q3 do q7 a uskoro ce biti u q1,hybridi,dizeli,benzinci,turbobenzinci.stvarno smijesno.jesam dijelo subjektivan zato sto ga i sam vozim.al mislim da trenutno na svijetu niko nema potpuniju ponudu od audija.sve su presisali.nekad je m5 bio kralj sad je rs6,nekad je merc jedini imao dizela s v8 motorom,audi ih je 4 promjenio,nekad je bmw pravio najbolje benzince na svijetu.prica je bila da nikad nece odustat od atmosferaca,pa kako audi krenu s tfsi motorima pocese i oni lagano turbo ubacivat.ljudi su lideri na trzistu,htjeli vi to priznat il ne.
gorane* brate ufatio si se macijeg oka ko pijan plota.ja ti rekoh,nece ti niko set dioda oko kojih se moras patit 3 dana da ih razvedes i da ti rade kako treba barem 5 godina,dati za 20eura.platis 450km i imas ambijentalno svijetlo.isto kosto platis 6000eura pa imas najbolji audio sistem na svijetu.
Porediti M i RS6??? ooo zemljo otvori se.
Inace BMW je pravio turbo motore davnooooo prije Audija, ali hajd, da mi je vidjeti tu izjavu nekog BMW zvanicnika da nece NIKAD preci na turbo otore, a prije 30 godina nije bilo premca njihovim turbasima.
Elem, ima razlog sto Audi mjenja 4 V8 motora: nikad nisu bili u rangu MB V8 ili BMW 3.0 R6 biturba!
Industrialyzer

#58 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:basicm* nista nije bilo na prvu nego jednostavno mislim da ne baratas nekim cinjenicama i znanjima.Mb fabrika u usa postoji ne samo da bi se opskrbilo trziste MB vozilima,da neko ne pomisli da je merc jedina marka koja se prodaje u americi nego iz razloga sto je mercedes godinama bio u joint-venture odnosu s chryslerom.kad sve sve raspalo mercedes u cijim se pogonima pravio i sastavljao chrysler samo je preuzeo ono sto mu pripada i nastavio pravit svoja vozila.zapravo vrlo lukavo smisljeno da bi navukli kupce postepeno a ne agresivno kako recimo rade bmw i audi.dok s druge strane audi je prvo ispipavao puls trzista i onda je odlucio da pravi fabriku u Usa.audi tt rs nisi mogao narucit u americi,dok ljudi nisu pokazali da zele to auto da voze pa je u ovoj 2011 godini uvezeno 10 000kom koji trebaju da budu na trzistu cijele amerike.sto se tice audija ko brenda,podero je i merc i bmw u 2011 godini.ljudi su imali rekordne prodajne rezultate,haj sto su u bosni skocili.sad cete vi reci bosnje seljaci,ljudi su skocili i cijelom svijetu.jednostavno kupci su prepoznali kvalitet,inovacije,tehnologiju,garanciju,cijenu i sve ostalo.zato je meni smijesno kad neko dodje i kaze ne moze audi bit premium zato sto ima prednji pogon.takodjer audi ko brand ima najpotpuniju ponudu i lepezu proizvoda.dakle od modela a1 do a8 uskoro a9,od q3 do q7 a uskoro ce biti u q1,hybridi,dizeli,benzinci,turbobenzinci.stvarno smijesno.jesam dijelo subjektivan zato sto ga i sam vozim.al mislim da trenutno na svijetu niko nema potpuniju ponudu od audija.sve su presisali.nekad je m5 bio kralj sad je rs6,nekad je merc jedini imao dizela s v8 motorom,audi ih je 4 promjenio,nekad je bmw pravio najbolje benzince na svijetu.prica je bila da nikad nece odustat od atmosferaca,pa kako audi krenu s tfsi motorima pocese i oni lagano turbo ubacivat.ljudi su lideri na trzistu,htjeli vi to priznat il ne.
Jesi ti vidio novi M5 ? Ja sam Merceds fan ali brate novoj M5 ne moze niko vode donijeti....

A kako ti mislis da je Audi lider na trzsitu , kojem ? Mozda kad gledas cijelu VW AG grupaciju. Na jednoj od proslih stranica sam postavio klip vezan za Americko trziste , i fino kazu ljudi da Mercedes prodaje mnogo vise primjeraka od Audija.

U 2011. u Njemackoj je prodato Audija A4 59 hiljada , nesto malo vise je prodato BMW 5 , 62 hiljade BMW 3 i oko 79 hiljada C klasa. Ja ne vidim ovdje da je Audi lider...
goran16v

#59 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

emko1234 wrote: gorane* brate ufatio si se macijeg oka ko pijan plota.ja ti rekoh,nece ti niko set dioda oko kojih se moras patit 3 dana da ih razvedes i da ti rade kako treba barem 5 godina,dati za 20eura.platis 450km i imas ambijentalno svijetlo.isto kosto platis 6000eura pa imas najbolji audio sistem na svijetu.
U takvim stvarima se i ogleda ciganluk, pokusavaju biti veliki a padaju na malim stvarima, cak i za tricavih 450 KM Prodajne cijene (sto znaci da proizvodna sa overhead troskovima ne smije preci 50 EUR) u poredjenju sa 60.000 KM ... Prije 2 god sam bio u prilici porediti BMW novog 754d (o 760il ne zelim da pricam) sa A8 4,2 quattro, to je kao kozu porediti sa platikom. Cak su i vozaci Audia koji rade za ASA-u poslije zabavljanja sa night vision i multimediom rekli "zdra'o Audi"...
emko1234

#60 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

"Tijekom istog perioda također je zabilježen značajan porast na njemačkom tržištu. Sa ukupno 175.091 prodanih automobila, tvrtka Audi AG zabilježila je porast od 15,7% u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini – zahvaljujući novom modelu A1, A7 i značajno porastu prodaje modela A6.Audi A4 je takodjer zabiljezio odlicne rezultate iako se vise ocekuje od redizajnirace A4,prodat je u 74 646 primjeraka"
bmw m5 je opet slabiji od audija rs6 koji je i sad trenutno najjaca serijska limuzina na svijetu.kad izadje novi a najavljen je bmw ce opet bit gdje je bio i prije 3 godine kad je izasao aktuelni model.a koliko je bmw m5 popusio od audija pokazuje najbolje to sto su u bmw-u odustali od atmosferskih motora i primjenili audi recept,twin turbo benzince.sjetimo se da je zadnje 3 generacije bmw-a pokretao atmosferski motor.to po meni sve govori.
gorane* bmw koje si poredio s osmicom je nova generacija 7-ice tj f01 protiv a8 d3 tj modela koji je izasao 2003 godine i koje je svojevremeno spolno opcio s Bmw-om kojeg je napravo chris bangle,znaci posrao se i popisao po tom bmwu onda i po prodaji po svemu ostalom.zamolio bih te ako imas vec neke veze u asi,da odes i da pogledas a8 d4,novi model.bio sam na promociji istog i nisam mogao vjerovat da auto ima sto ima. pa onda napravi usporedbu.
http://www.youtube.com/watch?v=fJnaOPzZ_pQ good morning audi generation :D :thumbup: :bih:
goran16v

#61 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

Pardon, to je bilo prije 3 god, a radilo se o E65 facelift, proizvedenom 06/2008 (F01 je predstavljen u jesen te iste godine) i Audiu A8 D3
AmADin_gospo

#62 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by AmADin_gospo »

emko1234 wrote:dobro ovo je novi model..starta od 30 000eura,ja znam da se kod nas srednje opremljen a4 sa 143ks mogao uzet za te pare..tipa dodju ti neke zajebancije ko bixenoni,tipke na volanu,cruise control plus ono standardno..ja sam imao neki popust zato sto je auto islo na firmu,presla bi cijena 100k sigurno da je isao na fizicki lice..
ovog i imamo jarane

BTW, na konfiguratoru sam ga uspio nakucati na 94k EUR :skoljka:
goran16v

#63 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

emko1234 wrote:zamolio bih te ako imas vec neke veze u asi,da odes i da pogledas a8 d4,novi model.bio sam na promociji istog i nisam mogao vjerovat da auto ima sto ima. pa onda napravi usporedbu.
http://www.youtube.com/watch?v=fJnaOPzZ_pQ good morning audi generation :D :thumbup: :bih:
Ne mozes vjerovati sta auto sve ima ali za sve to moras dodatno platiti kao i 450 KM za fenjer u vratima (da se vratimo na detalje koji zivot znace) koji je u Ladi specijal iz 1977 dolazio serijski! :thumbup: Ponavljam, nije u pitanju sta sve mozes doplatiti i da li je to kvalitetno ili ne nego da sve moras doplatiti jer osnovna oprema ne obuhvata ono sto premium klasa podrazumjeva.
emko1234

#64 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

haj uzmimo da si upravu.jel ciganluk da novi bmw 5 koji je u osnovi 80k u seriji ima audio sistem sa 6 zvucnika?2 visokotonca i po dva bass zvucnika naprijed i nazad?znaci hyundai i20 to ima u osnovi.svaki brand ima nesto svoje,tebi je zapeo fenjer za oko,meni recimo ta muzika.ja sam dobio bose u a4 sa 14zvucnik..12 zvucnika i 2 subwoofera.
Last edited by emko1234 on 20/01/2012 16:28, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#65 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:"Tijekom istog perioda također je zabilježen značajan porast na njemačkom tržištu. Sa ukupno 175.091 prodanih automobila, tvrtka Audi AG zabilježila je porast od 15,7% u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini – zahvaljujući novom modelu A1, A7 i značajno porastu prodaje modela A6.Audi A4 je takodjer zabiljezio odlicne rezultate iako se vise ocekuje od redizajnirace A4,prodat je u 74 646 primjeraka"
bmw m5 je opet slabiji od audija rs6 koji je i sad trenutno najjaca serijska limuzina na svijetu.kad izadje novi a najavljen je bmw ce opet bit gdje je bio i prije 3 godine kad je izasao aktuelni model.a koliko je bmw m5 popusio od audija pokazuje najbolje to sto su u bmw-u odustali od atmosferskih motora i primjenili audi recept,twin turbo benzince.sjetimo se da je zadnje 3 generacije bmw-a pokretao atmosferski motor.to po meni sve govori.
gorane* bmw koje si poredio s osmicom je nova generacija 7-ice tj f01 protiv a8 d3 tj modela koji je izasao 2003 godine i koje je svojevremeno spolno opcio s Bmw-om kojeg je napravo chris bangle,znaci posrao se i popisao po tom bmwu onda i po prodaji po svemu ostalom.zamolio bih te ako imas vec neke veze u asi,da odes i da pogledas a8 d4,novi model.bio sam na promociji istog i nisam mogao vjerovat da auto ima sto ima. pa onda napravi usporedbu.

E Boze sacuvaj :lol: Prvo , ni A8 ni BMW 7 nece biti ni blizu S klasi , to je jednostavno tako i tacka.

Drugo , cuj BMW odustao od atmosferaca i uzeli Audi recept :lol: Pa svi sad na tom principu zbog sve strozijih EU pravila , to vise i ptice na grani znaju :roll:

Trece , po cemu je to RS6 koji TEK TREBA da izadje bolji od nove M5 koja je u svakom segmentu nadmasila konkurenciju.

Najjaci su mi ovi sto hvale auto koje jos nije ni izaslo :lol:
lavic

#66 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by lavic »

Sta vam je, pustite covjeka da uziva u pre-skupo palcemon VW, i nek misli da ima najbolje auto... :lol:
emko1234

#67 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

to je tako bilo prije 20 godina kad je s bio najjaci.al to je davno proslo vrijeme.njihov imidz iz 90ih je uljuljao pa su ih zato stigli mnogi,od audija i bmwa preko lexusa.sto se tice audija rs6.evo ti jedan klip na kojem je novi bmw 535i protiv audija a6 3.0T.ako se ovo desava s ovim motorima kakav bmw m5.usotalom ti isto pricas o autu koje jos nije izaslo. :D
http://www.youtube.com/watch?v=NCR5SNMB0cg ovdje se samo radi o performansama.
Industrialyzer

#68 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Eno sad i Lexus stigao do nivoa S klase :lol:

To auto koje ja spominjem a jos nije izaslo je Nordschleife obislo za 7:55 , samo jedan Audi je brzi od toga , i to R8 :D a od ljutog konkurenta je brzi za oko 15 sekundi , i to je ljuti konkurent imao 580KS ali dzaba , 15 sekundi nece skinuti 100%.

btw. Mogli su u Audi reklami ubaciti neku losiju izvedbu S klase , ova izgleda bolje od Audija u reklami :D

haj zivio , necu vise nista napisati zbog onoga sa Lexusom ( jos ne vjerujem da si to napisao al haj )
jefferson

#69 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:"Tijekom istog perioda također je zabilježen značajan porast na njemačkom tržištu. Sa ukupno 175.091 prodanih automobila, tvrtka Audi AG zabilježila je porast od 15,7% u odnosu na isto razdoblje u protekloj godini – zahvaljujući novom modelu A1, A7 i značajno porastu prodaje modela A6.Audi A4 je takodjer zabiljezio odlicne rezultate iako se vise ocekuje od redizajnirace A4,prodat je u 74 646 primjeraka"
S obzirom na iskustva BMW-a u turbo motorima, mislim da je recept jos 1984 kopirao Audi, ako cemo mak na konac!
Sto se tice RS6 i M5, davno su M3 i M5 pokazali da nije sve u sirovoj snazi. I Lada moze napraviti motor od 700ks, ali to ne znaci da je kompletnije sportsko auto.
RS6 je svojom sirovom snagom bio jaci automobil na papiru, ali nikad nije bio kompletniji sportski automobil od BMW 5, a o M3 i RS4 ili S4 je bespredmetno uopste pricati!
jefferson

#70 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:to je tako bilo prije 20 godina kad je s bio najjaci.al to je davno proslo vrijeme.njihov imidz iz 90ih je uljuljao pa su ih zato stigli mnogi,od audija i bmwa preko lexusa.sto se tice audija rs6.evo ti jedan klip na kojem je novi bmw 535i protiv audija a6 3.0T.ako se ovo desava s ovim motorima kakav bmw m5.usotalom ti isto pricas o autu koje jos nije izaslo. :D
http://www.youtube.com/watch?v=NCR5SNMB0cg ovdje se samo radi o performansama.
Lexus? Jest ih stigao Lexus kada je u pitanju starost prosjecnog vozaca. Ja mislim da nema trenutno stariji vozaca od vozaca Lexusa i Toyote, uspjeli su i Buick zajebat!
goran16v

#71 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

emko1234 wrote:haj uzmimo da si upravu.jel ciganluk da novi bmw 5 koji je u osnovi 80k u seriji ima audio sistem sa 6 zvucnika?2 visokotonca i po dva bass zvucnika naprijed i nazad?znaci hyundai i20 to ima u osnovi.svaki brand ima nesto svoje,tebi je zapeo fenjer za oko,meni recimo ta muzika.ja sam dobio bose u a4 sa 14zvucnik..12 zvucnika i 2 subwoofera.
Pa bas i nije toliki, za pocetak dobijes ikakav audio sistem, za razliku od "moje" ciganije gdje dobijes uredno dizajniran komad plastike. Fenjeri su samo jedan detaljcic u moru drugih. BTW kakav sistem nudi Audi bez doplate? Gledajuci tako moj auto, koji ima 2.0 TDI motor, te audio sistem sa 8 tijela (4 x tviter, 4 x kiker a ne kao sto to nasi broje 8 zvucnika) i fenjere u vratima u osnovnoj opremi je itekako premium klasa - a placen "tricavih" 20k EUR.
emko1234

#72 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

otvoritte google,upisete lexus ls600h il lexus ls600 i vidite o cemu vam govorim kad kazem da ih je stigao lexus.jer osim lexus auto te velicne mislim da ima jos samo hyundai.pored bmw,merc,audija.
sto se tice performansi rs audijevog odijela zamolio bi druga jeffersona da ne prica glupost.mozda bmw jest imao davno nekad model koji se zvao 2002ti s turbom al ubrzo nakon toga su odustali od turba dok ga je audi uzeo i usavrsio.audi 90 2.3turbo sa 200ks i sad ima performanse kojih se ne bi postidio prosjecan bmw-e.
sto se tice uporedbi m5 i rs6..imas jednu epizodu top geara u kojoj se govori o tome sta nude takva auta.elem da ne duzim,m5 jest brzi na stazi al posto niko od ljudi il da kazemo skoro niko ne vozi takvo auto na stazi,taj podatak je apsoutno irelevantan.al eto vi mozete kupit m5 i falit se da ste najbrzi na stazi.dok ja ako uzmem jednog dana neki rs znat cu da sam najbrzi po mokrom,suhom,snijegu i svim ostalim podlogama mimo staze :D

gorane*nije ciganluk u autu od 80 milja taj audio sistem?e onda je kod tebe i kod mene rijec ciganluk defintivnog drugacijeg znacenja.audi u seriji nudi sljedece "The Audi A4 is supplied with a high-performance audio system as standard equipment: the concert radio with a 6.5-inch colour display screen, MMI operating logic, a single CD player and a 10-speaker system incorporating subwoofer with a 180-watt output."znaci klasa manje a klasu vise dobijes.to je standard.pa sad ti skontaj.
lavic

#73 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by lavic »

Za mene su BMW i Mecka nesto vise od obicnog auta, ali Audi je napucani VW, koji dijeli sve sa VW, Seat, Skoda.
Ja bi sebe smatrao budalom kad bi VW/Passat ili Golfa placao 20 000 vise, samo zato sto ima krugove.
emko1234

#74 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

gorane* evo nije mi bilo mrsko da provjerim.bmw paket ambijetalne rasvjete naplacuje 350eura za bmw 5..samo 550i i 550xi ga dobiju fabricki..audio uredjaj s 12 zvucnika naplacuju 1100eura a sa 16 zvucnika 1700eura.dok recimo audi u a4 da fabricki sistem s 10zvucnika i wuferom.toliko o ciganluku.
muz66

#75 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by muz66 »

Image

samo da vas pozdravi veliki Tata :D
Locked