Jesu poskupi, ali stvarno vrijede svi proizvodi svake marke, ja ih koristim vec duzi period i prezadovoljna sam! Drago mi je da dijelimo misljenjedječak sa šibicama wrote:Obozavam Felce Azzurra gel za tusiranje, onaj klasik.Ambrozija wrote:Samo cu recidječak sa šibicama wrote: gledam da je sve ove marke... ne, nisam metroseksualac, samo volim da lijepo mirisei slazem se sa izborom
Mirises do sutra, sto je za jednog muskarca sa jakim znojnim zlijezdama, uspjeh![]()
Samo skupi su, ali srecom cesto ima na snizenju u Konzumu.
ja sam imala taj problem i rijesila ga ovako(ne mora znaciti da je i kod tebe taj slucaj)- naime, meni su peskiri stajali na otvorenoj polici u kupatilu, i naravno kako u kupatilu nije bio jak ventilator, ko god se kupa isparava se i vlaze se peskiri i poprimaju taj ruzni miris. nabavila sam poslije toga ormar, zatvoreni i kad se osuse fino se sloze zatvori se ormar i mirisu ko i ostalo rublje. i da i kod mene je stara masina...Hemel wrote:Sta je razlog da se nakon izvjesnog vremena pojavljuje neugodan miris u peskirima?
Probali smo razne deterdzente, razne omeksivace ali se nakon izvjesnog vremena pojavljuje isto. Prosle godine sam pobacao sve peskire i nabavio druge ali vec primjecujem da polako poprimaju taj neugodan miris.
Posjecivao sam razne forume i mnogo ljudi ima isti problem ali niko nema neko efikasno rjesenje. Moram napomenuti da nas je bilo cetvero a sada troje od cega imamo jednoga koji se stalno tusira posle sporta, fitnesa...i ti peskiri idu na vjesalicu(one na radijatore) na prisusivanje do sutra i tek onda idu na pranje. izbjegavamo mokre peskire stavljati u korpu za prljav ves da se ne bi ubudjali a sa druge strane, ne moze se svaki dan ukljucivati masina zbog 2-3 peskira iako je pranje svaka dva dana.
Susenje je prirodno na striku u prozracnoj prostoriji, ne skidaju se brzo sa strika (tako da ne budu vlazni)...sve pazimo ali ipak taj neki neugodan miris. (kao ustajali mokar ves). Da nije do gume na masini ili do vode ili do...stvarno ne znam.
Na jednom forumu savjetuju da se umjesto omeksivaca ubacuje ''tecna'' krema za ruke ili tako ti derivati. Stvarno mnogo ljudi ima taj problem.
A valjaju li ti te Ariel kapsule?LaCici wrote:Ja imam problem sa bijelim vesom koji nakon nekoliko pranja posivi.Koristim Ariel u onim kapsulama sto idu direktno u bubanj. Stvarno ne znam zbog cega mi nova majica nakon par pranja postane sivkasta, jer ne vjerujem da je do deterdzenta?
Mislim da je to zbog tvrdoce vode, pokusaj ako je bijeli pamucni ves da ubacis pri sledecem pranju 1 cep varikine deterdzentu za pranje i mislim da bi trebalo pobjeliti.LaCici wrote:I prije njih mi se to desavalo, zato mislim da nije do deterdzenta. Koristila sam prije prasak, pa sam kontala da nije preagresivan za odjecu i da mi zbog toga posivi, pa sam nedavno pocela sa kapsulama. I ista stvar.
Izgleda nikopetunija wrote:Da li je neko koristio onu kuglu za pranje veša?
Iskustva?
I mene ovo interesujepetunija wrote:Izgleda nikopetunija wrote:Da li je neko koristio onu kuglu za pranje veša?
Iskustva?![]()
Kako su meni rekli,ja cu samo vama prenijeti.Znaci nije niko od mojih koristio,ali kako kazu,one kugle od ariela(sto se kupuju u onim kutijama od po 12 i 24 komada) su puno bolje od obicnog deterdzenta(u prahu).Kazu da su one najblize po kvalitetu deterdzentu iz zapadne Evrope..petunija wrote:Izgleda nikopetunija wrote:Da li je neko koristio onu kuglu za pranje veša?
Iskustva?![]()
mislim da se ovdje ne radi o kuglama deterdzenta nego o onima sto reklamiraju na topshopu ili vec gdje, one kao neke plasticne zelene ekokugla se zovu mislim. A koje tacno kugle od ariela spominjes ja ih nisam vidjela kod nas? Znam da imaju one kao vrecice sa tekucim arielom u njima ali moje licno iskustvo s njima je da nisu bas bog zna sto, kupila jednom i nista nisu bile bolje od klasicnog praska.motorola01 wrote:Kako su meni rekli,ja cu samo vama prenijeti.Znaci nije niko od mojih koristio,ali kako kazu,one kugle od ariela(sto se kupuju u onim kutijama od po 12 i 24 komada) su puno bolje od obicnog deterdzenta(u prahu).Kazu da su one najblize po kvalitetu deterdzentu iz zapadne Evrope..petunija wrote:Izgleda nikopetunija wrote:Da li je neko koristio onu kuglu za pranje veša?
Iskustva?![]()
Onda ne znam o cemu pricajumale_okice wrote:mislim da se ovdje ne radi o kuglama deterdzenta nego o onima sto reklamiraju na topshopu ili vec gdje, one kao neke plasticne zelene ekokugla se zovu mislim. A koje tacno kugle od ariela spominjes ja ih nisam vidjela kod nas? Znam da imaju one kao vrecice sa tekucim arielom u njima ali moje licno iskustvo s njima je da nisu bas bog zna sto, kupila jednom i nista nisu bile bolje od klasicnog praska.motorola01 wrote:Kako su meni rekli,ja cu samo vama prenijeti.Znaci nije niko od mojih koristio,ali kako kazu,one kugle od ariela(sto se kupuju u onim kutijama od po 12 i 24 komada) su puno bolje od obicnog deterdzenta(u prahu).Kazu da su one najblize po kvalitetu deterdzentu iz zapadne Evrope..petunija wrote:
Izgleda niko![]()
tražila sam u poljoprivrednim apotekama, ali - nema.potrebna vam je soda za pranje - to je natrijev karbonat koji dolazi na tržište u obliku anhidrida kao prah i u obliku kristalne sode koja je natrijev karbonat dekahidrat (češća varijanta). Prodaje se u poljoprivrednim apotekama kao kristalna soda za čišćenje bačvi. Kristalna soda je tri puta slabija od anhidrida.

ilija pretinac napunim sodom, a bubanj sa 3-4 litre octa, temperaturu stavim na 95 stupnjeva
Inače, od deterdženata koristim Merix (i za šareni i za bijeli veš; za šareni ponekad i tekući Persil), a od omekšivača Ornel natural @sensitivenama je majstor nedavno rekao da samo u pretinac za prašak stavim dvije žlice sode i zavrtim na barem 60°c praznu mašinu