Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ljubav_aha

#51 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by ljubav_aha »

moja raja iz SLO mi napisala : u SLO,klub Ajdovscina LJAJ,iza hnagara,proizvodnja i uprava (mjesto rodjena pipistrela) ,u ITA se otvara kod aerodrma Gorizia

slovenacki link na eng. http://www.pipistrel.si/
zambaklija

#52 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by zambaklija »

Jaro da ti je sa srećom,nego hoćel' biti zalivanja kad stigne??Da se mi đuturile skupimo nako i to zalijemo :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#53 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by Toto »

ljubav_aha wrote:moja raja iz SLO mi napisala : u SLO,klub Ajdovscina LJAJ,iza hnagara,proizvodnja i uprava (mjesto rodjena pipistrela) ,u ITA se otvara kod aerodrma Gorizia

moja raja iz hercegovine mi javljku: ekipa kompozitnih tehnologija sa Airbus programa 90 % u hercegovini; vrci se kuci magare jedno; STOP; mogli bi slovenackom sinusu napravit prvi izvod u kosinus; stop; javi nam kakvi su bili nalazi defektaze Shultzovog autoklava iz 1992;
Last edited by Toto on 15/01/2012 23:31, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#54 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by ljubav_aha »

Toto wrote:
ljubav_aha wrote:moja raja iz SLO mi napisala : u SLO,klub Ajdovscina LJAJ,iza hnagara,proizvodnja i uprava (mjesto rodjena pipistrela) ,u ITA se otvara kod aerodrma Gorizia

moja raja iz hercegovine mi javljku: ekipa kompozitnih tehnologija sa Airbus programa 90 % u hercegovini; vrci se kuci magare jedno; STOP; mogli bi slovenackom sinuui napravit prvi izvod u kosinus; stop; javi nam kakvi su bili nalazi defektaze Shultzovog autoklava iz 1992;
defektaza according to european and international regulations :D
drndalo

#55 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by drndalo »

Prolaznik wrote:Aerodrom je otet klubu i dat na neograničeno korištenje NATO. Tamo je sada baza. Klub u praksi više ne postoji.
Klub koliko znam formalno postoji, i cini mi se da je sada d.j.l. (Drustvo jednog lica) bivseg direktora Air Bosnia-e, onog sto je snimao CD sa frulicom... Vjerujem da je osnovni razlog interesa oko toga bio prostor kluba na Obali izmedju Drvenije i Estrade... Sanse za povrat Sportskog aerodroma "klubu" teoretski postoje, jer OS BiH od njega nece imati nista, ali ga nemaju kome ni ustupiti, jer je u medjuvremenu osnovano nekoliko klubova avio-orjentacije, koji osporavaju "originalni" status ovome sto je ostalo od AK Sarajevo... Paraglajderi, maketari, ...

Elem, malo nas je, al' smo govna... :(
poznanik

#56 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by poznanik »

drndalo wrote:
Prolaznik wrote:Aerodrom je otet klubu i dat na neograničeno korištenje NATO. Tamo je sada baza. Klub u praksi više ne postoji.
Klub koliko znam formalno postoji, i cini mi se da je sada d.j.l. (Drustvo jednog lica) bivseg direktora Air Bosnia-e, onog sto je snimao CD sa frulicom... Vjerujem da je osnovni razlog interesa oko toga bio prostor kluba na Obali izmedju Drvenije i Estrade... Sanse za povrat Sportskog aerodroma "klubu" teoretski postoje, jer OS BiH od njega nece imati nista, ali ga nemaju kome ni ustupiti, jer je u medjuvremenu osnovano nekoliko klubova avio-orjentacije, koji osporavaju "originalni" status ovome sto je ostalo od AK Sarajevo... Paraglajderi, maketari, ...

Elem, malo nas je, al' smo govna... :(
Zar nije isuviše rizični imati aerodrom za male letjelice u neposrednoj blizini međunarodnog, prometnog, aerodroma za velike avione? Zar nije jednostavnije od OSBiH zatražiti bivši vojni aerodrom u Rajlovcu, i tamo smjestiti sve sarajevske aero i avio i slične klubove?
drndalo

#57 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by drndalo »

Da, ali... Ne zivimo u Svajcarskoj... Opet se vratimo na ono, ko je nadlezan za pregovarati sa OS ? Svaki klub bi da oni to, a ne oni drugi... I tako, imamo 5 "originala" a u stvari saku jada... :oops:
Edin H.

#58 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by Edin H. »

Prolaznik wrote:
Edin H. wrote:Je'l moguce da niko ne zna kakva je situacija u onom avioklubu u Butmiru i kakve letjelice oni posjeduju?

Pravo su bili aktivni prije rata.

Inace ako posjedujes avion moze se tu i cvaknuti, vozas raju za repa, a ko ima duple komande mogu i oni malo rekreativno letiti - ono rodjendani, folovi, a mozes i obucavati
Svi avioni tog kluba su pokradeni na početku rata i zna se ko i gdje ih je odvezao. Aerodrom je otet klubu i dat na neograničeno korištenje NATO. Tamo je sada baza. Klub u praksi više ne postoji.
:shock:
ljubav_aha

#59 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by ljubav_aha »

poznanik wrote:
Zar nije isuviše rizični imati aerodrom za male letjelice u neposrednoj blizini međunarodnog, prometnog, aerodroma za velike avione? Zar nije jednostavnije od OSBiH zatražiti bivši vojni aerodrom u Rajlovcu, i tamo smjestiti sve sarajevske aero i avio i slične klubove?
dopada mi se ideja :-D
ljubav_aha

#60 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by ljubav_aha »

Prolaznik

#61 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:35, edited 1 time in total.
Prolaznik

#62 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 19:34, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#63 Re: Troškovi uvoza manje letjelice/aviona?

Post by ljubav_aha »

Prolaznik wrote:
Alen ima entuzijazma da ovaj klub podigne na noge. Kupio je letjelicu prije nekoliko godina i sve što ima ulaže u njega. Bojim se da neće moći sam izdržati taj teret. Želim mu svako dobro.
tako je aero kolega :-D :thumbup: ZA Alena :thumbup:
Post Reply