price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
cindrlimindrli

#51 Re: price neudanih zena

Post by cindrlimindrli »

wewa wrote:napunis 60 godina
sjedis sama u kuci, dok cijenjeni djuvegija landra s rajom po planini, pije u kafani ili grli mladjahnu raspustenicu
gledas sapunice
po citav dan nemas s kim da progovoris jer ni djeca ne znaju nazvati mater
ne kuha ti se nista jer si cijeli zivot kuhala, a on uvijek nadje neki prigovor
itd itd
Kako ces biti sama u kuci, a ko ce cuvati unucad?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

nek se javlja ko hoce, ali nek pise u svoje ime

smijesna je generalizacija..kao neko zna sta ja hocu, i zasto nesto necu..i jesam li sretna ili jadna...

imam prijateljicu koja je u jako losem braku, ali svejedno bi umrla da se razvede i ostane sama..
dakle, svako bira ono sto ga cini sretnim ili manje nesretnim...nema pravila
sandra01

#53 Re: price neudanih zena

Post by sandra01 »

Pika li se misljenje razvedenih zena ,koje nece da se udaju po drugi put? 8-)
zambaklija

#54 Re: price neudanih zena

Post by zambaklija »

Altsa

#55 Re: price neudanih zena

Post by Altsa »

cindrlimindrli wrote:
sjedis sama u kuci, dok cijenjeni djuvegija landra s rajom po planini, pije u kafani ili grli mladjahnu raspustenicu
gledas sapunice
itd itd
ha ha ha sa sezdeset landra sa rajom i grli mladahne raspustenice...nemas ti pojma...a ako si slucaj neudate sjetit ces se ove teme kada dodes u te 60-te
Henry Chinaski

#56 Re: price neudanih zena

Post by Henry Chinaski »

Lijepa glupost. Što više analiziraš, to si nesretniji. Kao što neko reče, da na svijetu ostanu samo ovih par ljudi sa foruma, ja bih se radije ubio. :mrgreen:
wewa

#57 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

micki125 wrote:
wewa wrote:[
napunis 60 godina
gledas sapunice
itd itd

.
u 60-tim đuvegija više nije đuvegija, koljena bole, alkohol ne smije zbog jetre, raja odavno na zadnjoj stranici oslobođenja, da izvineš visuljak postao visuljak u pravom smislu pa raspuštenicu više nisu u modi. sve što preostane u tim godinama je da jedno drugo paze i upotpunjavaju starost, jer star čovjek više nikome nije interesantan.
bumo videli kad se priblizis tim godinama... meni su u 20tim zene u 40tim bile na pragu smrti - a danas sam vrlo i iznimno zivahna.
cindrlimindrli wrote:
gledas sapunice
itd itd
teta cuvalica - jer nane i dede nisu dovoljno kompetentni da odgajaju nove generacije za zivot u post-tranzicijskom periodu. a i nije fensi nemati tetu cuvalicu do dvije.

ljudi koji su u stanju formulisati i izreci/napisati generalizaciju svojim ponasanjem svjedoce da se bas i nisu nazivjeli...
Altsa

#58 Re: price neudanih zena

Post by Altsa »

plain vanilla wrote:nek se javlja ko hoce, ali nek pise u svoje ime

smijesna je generalizacija..kao neko zna sta ja hocu, i zasto nesto necu..i jesam li sretna ili jadna...

imam prijateljicu koja je u jako losem braku, ali svejedno bi umrla da se razvede i ostane sama..
tvoj zivot...ja samo kazem iz iskustva...imam u familiji zena koje se nikad nisu udavale a zasle su u 60-te i znam kako zive i kako im je samim...nista ne moze na silu pa ni udaja ali tesko je ziviti sam kada se ostari u tome je stvar...a boze moj neces biti ni prva ni poljednja koja se nece udati
plain vanilla

#59 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

Altsa wrote: tvoj zivot...ja samo kazem iz iskustva...imam u familiji zena koje se nikad nisu udavale a zasle su u 60-te i znam kako zive i kako im je samim...nista ne moze na silu pa ni udaja ali tesko je ziviti sam kada se ostari u tome je stvar...a boze moj neces biti ni prva ni poljednja koja se nece udati
pa ne mozes pricati u njihovo ime
kakvih ja zena imam u porodici..40 godina braka, i nijednom im muz nije skuhao kafu

ili druga koja je odgojila troje djece sama dok je muz isao sa svalerkama po kafanama..neke je i kuci dovodio

ali to opet ne znaci da je brak nuzno los..ja uopce nisam protivnik braka, ali sam zagovornik dobrog braka
braka izmedju ljudi koji se vole, razumiju i prije svega postuju..
thea

#60 Re: price neudanih zena

Post by thea »

Brak su izmislili ljudi shodno svojom tradicojom.
Ne udata-ne ozenjen je jedini problem sredine u kojima se isti nalaze.
Kod nas tj. u BiH ako se ne udas do neke... ili pak ako nisi uopste udata vac ti pripisuju neku etiketu, da si ovakav, ili ne znam sto vise.

Osobno mislim, da je buducnost covjecanstva liberalizam, ako zene budu zeljele radati nekom djecu moci ce to i bez braka.

Ako vidite zenu-muskarca zive bez braka, vjerovatno postoji razlog za to.
Ne shvacam zasto se jedna zene mora udati ako ne zeli djecu, a sama sebe moze izdrzavati.

Poznajem jednu zenu koja se nikad nije udala, njen razlog je taj, nije se udala za muskarca kojeg je voljela, kasnije nije zeljela niti sa jednim imati djecu. A to zene mogu shvatiti.

Neko je postavio pitanje sta oko sexa. pa evo ja cu da ti odgovorim
Sex je ne bitan u zivotu, bitan je orgazam, ako savladas imati oragazam ne treba ti vise sex.
Njeznost paznja ljubav, nema veze sa seksom, mislim da je to jedno sto samcina nedostaje.
A poznato je da vecina u braku nakon nekog vremena ovu njeznost, paznju . ljubav prosto zaborave.
Dakle nakon nekog vremena na istom su, samac u braku. Samo imas vise posla, djeca, obroci, ribanje, peglanje...ect

Inace ovakva pitanja cesto postavljaju muskarci, zasto ona nije, eh sad...

ZASTO BI?
hadzinicasa

#61 Re: price neudanih zena

Post by hadzinicasa »

Altsa wrote:

tvoj zivot...ja samo kazem iz iskustva...imam u familiji zena koje se nikad nisu udavale a zasle su u 60-te i znam kako zive i kako im je samim...nista ne moze na silu pa ni udaja ali tesko je ziviti sam kada se ostari u tome je stvar...a boze moj neces biti ni prva ni poljednja koja se nece udati
jedna stvar koju me život naučio je da nikada ne dajem sud o drugima jer nisam hodala u njihovim cipelama. lako je s mindera bojevati.
cindrlimindrli

#62 Re: price neudanih zena

Post by cindrlimindrli »

plain vanilla wrote:kakvih ja zena imam u porodici..40 godina braka, i nijednom im muz nije skuhao kafu
Znaci, bile bi sretne da im je bar jednom skuhao kafu?
piupiu

#63 Re: price neudanih zena

Post by piupiu »

Ah, da, i jos da dodam da mi se cini da se neudata zena ovdje tretira kao neki kuriozitet. A nije bas tako. Bas sam sad nesto razsmiljala, od 8 mojih prijateljica iz djetinjstva koje cine osnovu mog kruga prijateljica i dan danas, samo su dvije udate i imaju djecu, jedna je u de facto vezi i bez djece (i ne namjerava imati djecu), a pet ih se nikada nije udavalo + ja. I da dodam da smo mi u godinama kad bi vec mogle imati punoljetnu djecu, ;-).

U mom timu na poslu, od nas 7 zena, samo je jedna u vezi (bez djece, i ne zeli djecu), dvije su samohrane majke (jedna razvedena, jedna udovica), a 4 su neudate.

Tako da ... nije to stanje bas tako 'neobicno' kao sto na prvi pogled mozda izgleda. ;-)
plain vanilla

#64 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

cindrlimindrli wrote:
plain vanilla wrote:kakvih ja zena imam u porodici..40 godina braka, i nijednom im muz nije skuhao kafu
Znaci, bile bi sretne da im je bar jednom skuhao kafu?
Jesam li ja rekla da su one sretne ili nesretne? To je njihov izbor..
Meni nije normalno da za 40 godina braka rodis troje djece, ides na posao, spremas po stanu, kuhas..a nikad se muz ne sjeti ni kafu skuhati..Ja ne bih bila sretna..jer nije poenta u kafi..poenta je u paznji..
kockica_kockica

#65 Re: price neudanih zena

Post by kockica_kockica »

Altsa wrote:

Da li mislis da je i los brak bolji nego ostati neudat/neozenjen i doci u te neke 60 godine???

Zivot treba zivjeti, ali ga prije svega znati zivjeti, i uzivati u zivotu... Ja imam dosta primjera osoba u braku koje uopste ne uzivaju u svom zivotu... Meni je svaki dan novi izazov, nisam ogranicena da odem na posao i mislim cijeli dan sta cu kuhati, gdje je muz ako ne radi, da li ona nova sekretarica ima bolje noge od mene, da li je na putu zato sto stvarno mora na put ili je sa "onom", ne mislim o tome da li cu ga zateci u kuci u cudljivom raspolozenju, ako mi se place nikome ne objasnjavam svoje porove da placem, ako mi se smije nikome ne obajasnjavam svoj nagon da se smijem...

Koliko je tesko zivjeti sam tesko je zivjeti i s nekim... Mozemo mi stavljati za i protiv cinjenice koliko god hocemo, ali stvar u tome da i jedno i drugo ima svoje prednosti i nedostatke i necija odluka da zivi sam ili da zivi u braku (bilo losem ili dobrom svejedno) je ipak odluka nas samih...
hadzinicasa

#66 Re: price neudanih zena

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote:Ah, da, i jos da dodam da mi se cini da se neudata zena ovdje tretira kao neki kuriozitet. A nije bas tako. Bas sam sad nesto razsmiljala, od 8 mojih prijateljica iz djetinjstva koje cine osnovu mog kruga prijateljica i dan danas, samo su dvije udate i imaju djecu, jedna je u de facto vezi i bez djece (i ne namjerava imati djecu), a pet ih se nikada nije udavalo + ja. I da dodam da smo mi u godinama kad bi vec mogle imati punoljetnu djecu, ;-).

U mom timu na poslu, od nas 7 zena, samo je jedna u vezi (bez djece, i ne zeli djecu), dvije su samohrane majke (jedna razvedena, jedna udovica), a 4 su neudate.

Tako da ... nije to stanje bas tako 'neobicno' kao sto na prvi pogled mozda izgleda. ;-)
ja sam upravo o istom razmišljala i došla do istog zaključka. a čini mi se da ni predrasude nisu tako čvrste kao što su bile. uvijek će biti šovinizma (čini mi se čak više kod žena nego kod muškaraca), ali mi se čini da to ipak nije kako je bilo. da smo malo evoluirali u tom smislu.

a možda se ja samo krećem u krugu ljudi sličnih shvatanja, pa sam izgubila dodir sa realnošću.
HAVANA

#67 Re: price neudanih zena

Post by HAVANA »

hadzinicasa wrote:
Altsa wrote:

jedna stvar koju me život naučio je da nikada ne dajem sud o drugima jer nisam hodala u njihovim cipelama. lako je s mindera bojevati.

:thumbup: Pisem samo sta je moja noga gazila... :D
wewa

#68 Re: price neudanih zena

Post by wewa »

a uvijek ce postojati teror 'normalne' (citaj: malogradjanske vecine), samo se na njega ne treba obazirati. dok god mi mahala ne placa racune i ne vraca kredite, ne zanima me ni sta misli.
palermo

#69 Re: price neudanih zena

Post by palermo »

ja stvarno mislim da će u narednim desetljećima institucija braka doživjeti korjenite promjene. U tom smislu, mislim da pitanje da li je neko udat ili nije je danas manje važno nego juče, a važnije nego što će biti sutra.
I mislim da pravo pitanje nije zašto toliko žena nije udato, nego je pravo pitanje zašto je toliko žena samo. Mogu razumjeti odbojnost prema braku,želi se sačuvati neovisnost, strah od gubljenja identiteta, loša iskustva prethodnih generacija i slično. Ali zašto su same, ne moraju se udati, ali zašto nisu u vezi. Dugoročnoj, kratkoročnoj, bilokakvoj. Odnos muškarca i žene je temelj postojanja ljudske civilizacije. Kroz veze koje imaš rasteš, učiš, shvataš ljude, bolje je razumjevaš, samu sebe bolje razumiješ, i ne postoji nikakav suvisao razlog da bježiš od veza. Govorim o vezi koja u sebi sadrži sve komponente prave veze, ljubav,osjećaj pripadnosti, stalo ti je do njega, njemu stalo do tebe itd.

Bježati od veze je bježanje od istinske prirode života.
Ghost_Rider_XXX

#70 Re: price neudanih zena

Post by Ghost_Rider_XXX »

Ono što se ovdje nameće kao žaključak jeste, da je mnogo žena na ovom forumu ogorčena na muškarce.

Govorite o nekoj slobodi? Šta podrazumjevate pod tim famoznim terminom SLOBODA?
cindrlimindrli

#71 Re: price neudanih zena

Post by cindrlimindrli »

plain vanilla wrote:Jesam li ja rekla da su one sretne ili nesretne? To je njihov izbor..
Meni nije normalno da za 40 godina braka rodis troje djece, ides na posao, spremas po stanu, kuhas..a nikad se muz ne sjeti ni kafu skuhati..Ja ne bih bila sretna..jer nije poenta u kafi..poenta je u paznji..
Pa ima smisla, ta paznja...mada, ja opet ne razumijem zasto bi neko htio da mu ja skuham kafu, ako
mu se vec pije kafa a ne tamo nesta, boga pitaj sta bi ispalo.
plain vanilla

#72 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

da mi ga je vidjeti ko je mahali ugodio..

a sta cemo s udovica..? jel se i one moraju opet udati ili su amnestirane? :?
HAVANA

#73 Re: price neudanih zena

Post by HAVANA »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ono što se ovdje nameće kao žaključak jeste, da je mnogo žena na ovom forumu ogorčena na muškarce.

Govorite o nekoj slobodi? Šta podrazumjevate pod tim famoznim terminom SLOBODA?

Otvori price neozenjenih muskaraca,pash vidit belaja... :D
plain vanilla

#74 Re: price neudanih zena

Post by plain vanilla »

cindrlimindrli wrote:
plain vanilla wrote:Jesam li ja rekla da su one sretne ili nesretne? To je njihov izbor..
Pa ima smisla, ta paznja...mada, ja opet ne razumijem zasto bi neko htio da mu ja skuham kafu, ako
mu se vec pije kafa a ne tamo nesta, boga pitaj sta bi ispalo.
blago onoj koja odluci ostariti s tobom..samo se nadam da se nece razboljeti i pasti u tvoju ne/milost
HAVANA

#75 Re: price neudanih zena

Post by HAVANA »

plain vanilla wrote:da mi ga je vidjeti ko je mahali ugodio..

a sta cemo s udovica..? jel se i one moraju opet udati ili su amnestirane? :?

Jebo mahalu.
Locked