BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Teufik
#51 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ma ima da ih lagano 3-0
pocijepamo.
- Morales
#52 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Odavno nismo primili 6 komada

-
Mustang1
#53 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Nego de nadjite koji je najveci poraz Brazila .. Da mozemo reci Safetu na koji ce rezultat covjek igrat .. Sta ce mi pobjeda od 2-3:0 
- splend
#54 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
hvala majstore na detaljnom odgovoruKindzadza wrote:Vidi vidi, ni manje ni vise, vec sa Brazilcima...splend wrote:eh, posto je zvanicno, treba mi par informacija![]()
planirao sam s drustvom da idem, autom najvjerovatnije. vidio sam da je do tamo nekih 1000 km, sto znaci 15-tak sati voznje. jel moze neko da mi nadje neku sranicu, sa nekim jeftnim konakom (sto jeftinij, to bolji). jel rizicno ici, bez rezervisanog nocenja (da na licu mjesta potrazim hostel). koja je najpovoljnija kuca za rentat neko solidno auto? koliko se odprilike krecu cijene karata na ovakvim utakmicama. koji je princip kupovine karata. jbg, prvi put idem na gostovanje reprezentacije, pa nisam najbolje upucen
Znaci, tim vredi u menadzerskim krugovima.
U vezi tvog pitanja...
U Svajcarskoj nema klasicnog iznajmljivanja soba (kao kod nas), vec samo hotelski smestaj. Stadion je na periferiji St. Galena (10 min od grada), tacnije u opstini St. Galen, ali je najblizi opstini Gosau (manja varosica sa ogranicenim smestajnim kapacitetom). http://www.afgarena.ch/fcsg/intro.aspx
Stadion je kraj Autoputa St.Galen-Cirih. Za vas koji budete iz BiH dolazili.., to je isti Autoput koji vodi od Austrijske granice: (Bregenc-Salcburg-Inzbrug-Ljubljana-Zagreb-Karlovac-Doboj-Zenica- Sarajevo oko 1200 km). Najbrzi put: http://maps.nokia.com/#|45.8411729|17.6 ... normal.day
Rizicno nije ici bez rezervisanog nocenja, jer je St. Galen srednje velicine grad za CH prilike i smestaja sigurno ima u svako doba noci po hotelima.
Par stranica sa hotelskim smestajem u St.Galenu.
http://www.tourismus-schweiz.ch/ort/St.+Gallen
http://www.booking.com/searchresults.de ... rom_city=1
http://www.ebookers.ch/hotel/Schweiz/St ... n.hd26426/
http://www.tripadvisor.de/SmartDeals-g1 ... Deals.html
Za kartu moras racunati u zavisnosti od pozicije, najeftinija karta zasigurno nece biti ispod 35 Chf pa do 120 i vise.., Sama loza mozda i 200 Chf. Karte se uglavnom prodaju preko http://www.ticketcorner.ch/ (imas i na Hrvatskom j.).
@KvaziExpert, hvala i tebi
@eborg, bit ce nas iz zenice, ja znam 10-tak momaka koji planiraju ici, al' niko od nas ne planira kombijem.
- nellington
#55 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Gore od našeg najgoreg poraza - 6:0Bubalo1 wrote:Nego de nadjite koji je najveci poraz Brazila .. Da mozemo reci Safetu na koji ce rezultat covjek igrat .. Sta ce mi pobjeda od 2-3:0
-
Baudelaire
#56 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Brazil je osvojio Kup Konfederacija 2009. godine sa Dungom, od tog trenutka su u padu, mada mislim da su mogli osvojiti prošlo Svjetsko, samo da su Holandiju prošli. Elem nebitno, Manijak je upravu kad kaže da ovaj Brazil nije ni sjena onog nekadašnjeg. Otkad pratim fudbal, negdje od 1996. godine, ovo je prvi put da Brazil u sastavu nema nijednog igrača koji pripada samom vrhu svjetskog fudbala, onih 5 ili 10 najboljih igrača na svijetu. Rivaldo, Ronaldo, Kaka, Romario, Ronaldinho, Adriano... slobodno nastavite niz, ima more imena, ali nijedno nije u sadašnjosti, dakle Brazil je pao. Na zadnja dva turnira su izgubili i primat najbolje južnoameričke reprezentacije koji im je preuzeo Urugvaj. Neymar im je najveća zvijezda, u posljednje vrijeme i najbolji igrač, to je malo čudno.
Sad, druga stvar je što i takav Brazil spada među najjače ekipe na svijetu. Ja bih ga svrstao iza Njemačke i Španije, a u liniju sa Holandijom, Engleskom, Italijom, Argentinom i recimo Portugalom i Urugvajom. Naše šanse nisu velike, ali test je dobar jer ćemo moći da vidimo koliko nas je Portugal naučio. Mislim da čak igraju i sličan fudbal, pa je proba jako dobra.
O imenu koje Brazil predstavlja u fudbalu i časti koju predstavlja to što ćemo igrati protiv njih, tj. što su nas odabrali nije ni potrebno govoriti. Nadam se da će i igrači tako razmišljati i dati svoj maksimum, i da neće biti smiješnih povreda i izostanaka kao što često bude slučaj u februarskom terminu.
Sad, druga stvar je što i takav Brazil spada među najjače ekipe na svijetu. Ja bih ga svrstao iza Njemačke i Španije, a u liniju sa Holandijom, Engleskom, Italijom, Argentinom i recimo Portugalom i Urugvajom. Naše šanse nisu velike, ali test je dobar jer ćemo moći da vidimo koliko nas je Portugal naučio. Mislim da čak igraju i sličan fudbal, pa je proba jako dobra.
O imenu koje Brazil predstavlja u fudbalu i časti koju predstavlja to što ćemo igrati protiv njih, tj. što su nas odabrali nije ni potrebno govoriti. Nadam se da će i igrači tako razmišljati i dati svoj maksimum, i da neće biti smiješnih povreda i izostanaka kao što često bude slučaj u februarskom terminu.
-
Eborg
#57 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
@splend: Pa dobro, ako će biti više automobila a bude mjesta - javi. 
- Ergun
#58 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Da, slažem se. Brazilci nažalost nemaju više ekipu kao 1998., prepunu mega popularnih zvijezda, tipa Ronaldo, Roberto Carlos, Cafu, Rivaldo... ali Brazilci su fudbalska nacija, njima je fudbal najvažnija stvar u životu. I kada su u najgoroj formi, za njih se može reći da spadaju u sami vrh svjetskog fudbala.Baudelaire wrote:Brazil je osvojio Kup Konfederacija 2009. godine sa Dungom, od tog trenutka su u padu, mada mislim da su mogli osvojiti prošlo Svjetsko, samo da su Holandiju prošli. Elem nebitno, Manijak je upravu kad kaže da ovaj Brazil nije ni sjena onog nekadašnjeg. Otkad pratim fudbal, negdje od 1996. godine, ovo je prvi put da Brazil u sastavu nema nijednog igrača koji pripada samom vrhu svjetskog fudbala, onih 5 ili 10 najboljih igrača na svijetu. Rivaldo, Ronaldo, Kaka, Romario, Ronaldinho, Adriano... slobodno nastavite niz, ima more imena, ali nijedno nije u sadašnjosti, dakle Brazil je pao. Na zadnja dva turnira su izgubili i primat najbolje južnoameričke reprezentacije koji im je preuzeo Urugvaj. Neymar im je najveća zvijezda, u posljednje vrijeme i najbolji igrač, to je malo čudno.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#59 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Mi ovo rutinski uzimamo. 
- Tvrdokorna mrlja
#60 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
jel bolja varijanta spavati u minhenu i provrtiti se tamo par dana i odletit u st galen na tekmu ,il biti u st galenu,a cuo sam da je strava skup grad..eh sad 
- Tvrdokorna mrlja
#61 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
e svasta...sarajevo-minhen-cirih-minhen-sarajevo 270dolara karta,a sarajevo-minhen-sarajevo 320 dolara
koja je ovdje logika
kupis kartu za cirih,ako ides u minhen, izadjes s aerodroma i ustedis 50 usdeova
koja je ovdje logika
kupis kartu za cirih,ako ides u minhen, izadjes s aerodroma i ustedis 50 usdeova
- ODVRATAN_i_GADAN
#62 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Najbolja opcija je spavati negdje u Njemackoj ili Austriji jer su u Svici hoteli blago receno preskupi pa cak i po selima. Dvije usputne informacije... Oni koji dolaze automobilima moraju znati da se garaza za vrijeme utakmice placa 15 CHF pausalno i da je bolje traziti parking u blizini. Na samom stadionu nema gotovinskog placanja tj. kada udjes na stadion zamjenis novac za karticu i sa istom placas pice i hranu.
p.s. Ovo za kartice vazi na utakmicama najstarijeg svajcarskig kluba St. Gallen-a ali mislim da je isto i za sve ostale utakmice.
p.s. Ovo za kartice vazi na utakmicama najstarijeg svajcarskig kluba St. Gallen-a ali mislim da je isto i za sve ostale utakmice.
-
Kindzadza
#63 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Minhen je jedan od najskupljih gradova u Nemackoj, samim tim i u Evropi...Tvrdokorna mrlja wrote:jel bolja varijanta spavati u minhenu i provrtiti se tamo par dana i odletit u st galen na tekmu ,il biti u st galenu,a cuo sam da je strava skup grad..eh sad
Ne moze St.Gallen biti skuplji od Minhena.
- star(i)mo
#64 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Mozda i moze radi jakog svicarskog Franka. Adekvatan kurs "Svicarca" s Eurom bi trebao biti oko 1.50-1.60. Danas bi manje vise imali paritet da svicarska nacionalna banka nije fiksirala minimalni kurs od 1.20.Kindzadza wrote:Minhen je jedan od najskupljih gradova u Nemackoj, samim tim i u Evropi...Tvrdokorna mrlja wrote:jel bolja varijanta spavati u minhenu i provrtiti se tamo par dana i odletit u st galen na tekmu ,il biti u st galenu,a cuo sam da je strava skup grad..eh sad
Ne moze St.Gallen biti skuplji od Minhena.
Mada opet sumnjam da se isplati spavati u Minhenu i doci samo na tekmu u taj St.Galen. Nije to ni tako blizu.
- star(i)mo
#65 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ako usporedite hotele (***, blizu centra, bez dorucka) u St.Galenu i Minhenu na booking.com, vidjet cete da su nocenja u Svici skoro 40-50% skuplja nego u Njemackoj. Ali je Minhen predaleko i St.Galen nema aerodrom vec se leti za Cirih (1h od St.Galena).
Kakve su cijene hotela u manjim mjestima blizu stadiona, Wil, Rorschach itd??? Ima li iko ovdje iz istocne Svice?
Kakve su cijene hotela u manjim mjestima blizu stadiona, Wil, Rorschach itd??? Ima li iko ovdje iz istocne Svice?
-
DON_eARL
#66 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ima li informacija o cijeni karata za utakmicu? I koja je najbolja autobuska veza, da ne čekam ove ponude, jer imam tamo gdje da noćim.
Ima li ijedan prevoznik iz BiH da vozi do Ciriha? Beč i Minhen su mi za sad najprimamljiviji.
-
Baudelaire
#67 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Mogu li se kako razdvojiti teme o prevozu i cijenama karata i slično, i o samoj utakmici?
- Manic Psycho
#68 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Jasmin93Mostar wrote:Niko ne spominje to da televizijska prava za tu utakmicu nisu kupljena.Ko li će se sjetit..
Ili nam ostaje da se patimo preko interneta..
Code: Select all
http://www.dnevniavaz.ba/sport/75135-druga-strana-dogovora-s-kentarom-o-organizaciji-susreta-protiv-brazila-tuzba-i-utakmica-su-dva-odvojena-pitanja.html- ODVRATAN_i_GADAN
#69 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Ja napisah da treba traziti spavanje u D i A aaaa pri tome sam mislio negdje uz granicu. Uzgred, St. Gallen ima aerodrom ali mislim da su letovi samo za Bec i Milano.star(i)mo wrote:Ako usporedite hotele (***, blizu centra, bez dorucka) u St.Galenu i Minhenu na booking.com, vidjet cete da su nocenja u Svici skoro 40-50% skuplja nego u Njemackoj. Ali je Minhen predaleko i St.Galen nema aerodrom vec se leti za Cirih (1h od St.Galena).
- star(i)mo
#70 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Aerodrom u SG?ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ja napisah da treba traziti spavanje u D i A aaaa pri tome sam mislio negdje uz granicu. Uzgred, St. Gallen ima aerodrom ali mislim da su letovi samo za Bec i Milano.star(i)mo wrote:Ako usporedite hotele (***, blizu centra, bez dorucka) u St.Galenu i Minhenu na booking.com, vidjet cete da su nocenja u Svici skoro 40-50% skuplja nego u Njemackoj. Ali je Minhen predaleko i St.Galen nema aerodrom vec se leti za Cirih (1h od St.Galena).
- Manic Psycho
#71 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
hajde ba ne drami, bice utakmica na tv-u. sta si toliko skeptičan. ko da si u skepticku jamu upaoJasmin93Mostar wrote:Manic Psycho wrote:Jasmin93Mostar wrote:Niko ne spominje to da televizijska prava za tu utakmicu nisu kupljena.Ko li će se sjetit..
Ili nam ostaje da se patimo preko interneta..Code: Select all
http://www.dnevniavaz.ba/sport/75135-druga-strana-dogovora-s-kentarom-o-organizaciji-susreta-protiv-brazila-tuzba-i-utakmica-su-dva-odvojena-pitanja.html
Izgleda ništa od TV prava.
- Amer3000
#72 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Hoce li biti novih imena na nasem spisku?
- ODVRATAN_i_GADAN
#73 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Da na taj mislim i nije sportski nego lete i normalni letovi za vec pomenute destinacije. Friedrichshafen takodje nije daleko, a i Zürich je sezdesetak kilometara odokativno ali je za standard nasih ljudi transport vozom za St. Gallen skup do bola.star(i)mo wrote:Aerodrom u SG?ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ja napisah da treba traziti spavanje u D i A aaaa pri tome sam mislio negdje uz granicu. Uzgred, St. Gallen ima aerodrom ali mislim da su letovi samo za Bec i Milano.star(i)mo wrote:Ako usporedite hotele (***, blizu centra, bez dorucka) u St.Galenu i Minhenu na booking.com, vidjet cete da su nocenja u Svici skoro 40-50% skuplja nego u Njemackoj. Ali je Minhen predaleko i St.Galen nema aerodrom vec se leti za Cirih (1h od St.Galena).
Kakve su cijene hotela u manjim mjestima blizu stadiona, Wil, Rorschach itd??? Ima li iko ovdje iz istocne Svice?Mislis onaj sportski u Altenrhein-u ili kako li se vec pise?
- star(i)mo
#74 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
Citam danas svicarske novine... i upravo pisu o ovoj utakmici.
Karte ce kostati od CHF 50 do CHF 100. Igraci (BiH i Brazila) ce biti smjesteni u Hotelima Säntispark u Abtwil-u i u Einstein u St.Galenu. Brazilska zajednica u Svicarskoj je vec najavila oko 4-5 hiljada navijaca Brazila. O brojnosti i ocekivanjima nasih navijaca (jos uvijek) nista ne pisu ali su upoznati s nasim nedavnim "gostovanjima" u AmeriKi ili Parizu...
Karte ce kostati od CHF 50 do CHF 100. Igraci (BiH i Brazila) ce biti smjesteni u Hotelima Säntispark u Abtwil-u i u Einstein u St.Galenu. Brazilska zajednica u Svicarskoj je vec najavila oko 4-5 hiljada navijaca Brazila. O brojnosti i ocekivanjima nasih navijaca (jos uvijek) nista ne pisu ali su upoznati s nasim nedavnim "gostovanjima" u AmeriKi ili Parizu...
- Baltazar_khan
#75 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)
star(i)mo wrote: Karte ce kostati od CHF 50 do CHF 100.
koliko je to u eurima?