--

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
potočanka

#51 Re: Ženske "igrice"

Post by potočanka »

Melanholik wrote:
:lol: :lol:

smiješno :-) :D

evo još jedne smiješne :D :-)

fakat :run:
drekalica28

#52 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

malaplavooka wrote:Hmmmm. ne igraj, ne vrijedi, na koncu ne možeš igrati danima, budi to što jesi i hoće-hoće, neće? Nikom ništa. Mada iz ličnog iskustava znam da muškarci iskrenu curu gledaju ko da je s Marsa pala...ne snalaze se s takvima baš najbolje pa stoga imaju više afiniteta prema "igračicama" osjećaju se valjda polaskanima ili šta već...
Na ovo niko ne reaguje a istina je. :oops:
edo_79 wrote:@Ghost ..... Druže moj ... žene hoće da budu ono ... My way or highway .... samo što to ne pali uvijek .... možda pali do neke mjere .... ali uvijek postoji ... the line one shouldn't cross .... a kad se to desi .... e onda je avaj ... kukala ti majka ... nevaljaš... vakav si nakav si... isti si ko svi ostali ... prosto zato što ne želiš da igraš po nečijim pravilima .....
Da ne offtopičim dalje .... na koncu konaca ... ako nešto želiš iskreno i od sveg srca ... budi ono što jesi i nemoj nikom dozvoljavati da te oblikuje onako kako njemu/njoj paše ... jer kompletan si samo ako si ono što jesi ....
Ne....hoćemo kompromis, da svi budu sretn i zadovolji. 8-)
Strpljiva

#53 Re: Ženske "igrice"

Post by Strpljiva »

drekalica28 wrote:
Je l' to ono kada jedna strana ubijedi drugu da je stav obostran? :-D
edo_79

#54 Re: Ženske "igrice"

Post by edo_79 »

Strpljiva wrote:
drekalica28 wrote:
SVAKA ČAST Strpljiva :thumbup: ...... uzela si mi post :D
piupiu

#55 Re: Ženske "igrice"

Post by piupiu »

Kucka nije zena koja igra igrice, nego zena koja zna sta hoce, ima svoj zivot i ne smislja 'igrice' da bi upecala frajera. Kucka je, u tom smislu, pozitivan lik. Ne sjedi kraj telefona cekajuci i smisljajuci naredni korak, nego zivi svoj zivot, a u vezama zna povuci crtu kad joj nesto ne odgovara ... bez igranja igrica. To je otprilike kako ja to vidim. Elem, mislim da je pokretacicu temu neko pogresno informisao o znacenju rijeci 'kucka'. ;-) 8-) :razz:
Not My Idea

#56 Re: Ženske "igrice"

Post by Not My Idea »

piupiu wrote: Elem, mislim da je pokretacicu temu neko pogresno informisao o znacenju rijeci 'kucka'. ;-) 8-) :razz:
to nije ona, to je njen Kozmo

:lol:
drekalica28

#57 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

Strpljiva wrote:
drekalica28 wrote:
:roll:
Ne!
Nego kada se obje strane zajedno dogovore. :)
drekalica28

#58 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

edo_79 wrote:
Strpljiva wrote:
drekalica28 wrote:
SVAKA ČAST Strpljiva :thumbup: ...... uzela si mi post :D
Jah...baš svaka čast. :roll:
To što se ne znate dogovoriti vi lično, ili osoba sa kojom ste, ne znači da kompromis ne postoji. :D
Ghost_Rider_XXX

#59 Re: Ženske "igrice"

Post by Ghost_Rider_XXX »

drekalica28 wrote:
malaplavooka wrote:Hmmmm. ne igraj, ne vrijedi, na koncu ne možeš igrati danima, budi to što jesi i hoće-hoće, neće? Nikom ništa. Mada iz ličnog iskustava znam da muškarci iskrenu curu gledaju ko da je s Marsa pala...ne snalaze se s takvima baš najbolje pa stoga imaju više afiniteta prema "igračicama" osjećaju se valjda polaskanima ili šta već...
Na ovo niko ne reaguje a istina je. :oops:
edo_79 wrote:@Ghost ..... Druže moj ... žene hoće da budu ono ... My way or highway .... samo što to ne pali uvijek .... možda pali do neke mjere .... ali uvijek postoji ... the line one shouldn't cross .... a kad se to desi .... e onda je avaj ... kukala ti majka ... nevaljaš... vakav si nakav si... isti si ko svi ostali ... prosto zato što ne želiš da igraš po nečijim pravilima .....
Da ne offtopičim dalje .... na koncu konaca ... ako nešto želiš iskreno i od sveg srca ... budi ono što jesi i nemoj nikom dozvoljavati da te oblikuje onako kako njemu/njoj paše ... jer kompletan si samo ako si ono što jesi ....
Šta je ba istina??? Da mi muškarci volimo kučke? Kako dodjoste do tog zaključka?
edo_79

#60 Re: Ženske "igrice"

Post by edo_79 »

Znali ili neznali ... u oba slučaja mora postojati ono zajedno da bi sve funkcionisalo ... a ne samo jedna strana ... bez obzira o kojoj strani se radi .....

Niko nije rekao da kompromis postoji .... naprotiv uvijek postoji .... ukoliko je neko spreman na kompromis :D

@ Ghost ... ma na kraju ispada da mora postojati kompromis ... al kako ONA kaže ....
Steve Nash

#61 Re: Ženske "igrice"

Post by Steve Nash »

Šta je sad KUCKA? :-?
drekalica28

#62 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

Ghost_Rider_XXX wrote: Šta je ba istina??? Da mi muškarci volimo kučke? Kako dodjoste do tog zaključka?
Najiskrenije....nemam pojam šta volite.
Sve do jednog kojeg poznajem kuka da mu je naći finu djevojku, milu, poštenu, iskrenu, da ne igra igrica, da kaže šta misli i tako dalje.
A ako naiđete na takvu, onda uglavnom ne znate hoćete li kakiti ili piškiti. Čast izuzetcima koji imaju muda pa stoje iza onoga što kažu. Ali fakat vas većina ne vidi šumu od silnog drveća. I još onda imate obraza reći da smo mi komplikovane.

Hau jes nou. :oops:
Ghost_Rider_XXX

#63 Re: Ženske "igrice"

edo_79 wrote:Znali ili neznali ... u oba slučaja mora postojati ono zajedno da bi sve funkcionisalo ... a ne samo jedna strana ... bez obzira o kojoj strani se radi .....

Niko nije rekao da kompromis postoji .... naprotiv uvijek postoji .... ukoliko je neko spreman na kompromis :D

@ Ghost ... ma na kraju ispada da mora postojati kompromis ... al kako ONA kaže ....
Zaista, čovjek što se više trudi da ukapira žene, to više pići u rikverc. Fakt je da je jako malo kako žena tako i muškaraca koji su u stanju da poštuju i ne zloupotrijebe nečiju dobrotu i ono što suprotna strana pruža.

U konačnici većina kompromisa se svede na onu: "Da draga."
Melanholik

#64 Re: Ženske "igrice"

Post by Melanholik »

"Muškarci kažu kako im je potreban duhovni izazov. Svaki muškarac je to objašnjavao malo drugačije, ali je suština bila ista: "Muškarci vole kad je žena pomalo oštra", govorili su. Dvije poruke su bile kristalno jasne: prvo, opisujući ženu koja djeluje sigurno, redovno su koristili izraz duhovni izazov. Drugo, riječ kučka je predstavljala sinonim za njihovu predstavu duhovnog izazova. A tu osobinu su smatrali privlačnijom od svih ostalih.
Kad im se spomene izraz duhovni izazov, odmah im je jasno na šta se misli. S druge strane, žene su rijetko shvatale isto tu frazu."
edo_79

#65 Re: Ženske "igrice"

Post by edo_79 »

drekalica28 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: Šta je ba istina??? Da mi muškarci volimo kučke? Kako dodjoste do tog zaključka?
Sve do jednog kojeg poznajem kuka da mu je naći finu djevojku, milu, poštenu, iskrenu, da ne igra igrica, da kaže šta misli i tako dalje.
A ako naiđete na takvu, onda uglavnom ne znate hoćete li kakiti ili piškiti. Čast izuzetcima koji imaju muda pa stoje iza onoga što kažu. Ali fakat vas većina ne vidi šumu od silnog drveća. I još onda imate obraza reći da smo mi komplikovane.

To jest Kako da ne

Isto kao i velika većina djevojaka ... jao da mi je nać nekog, da me razumije, da sam mu bitna ... što u slobodnom prevodu znači, da mu stavim brnjicu na usta i da gleda gdje ja hoću, da mi je uvijek dostupan, da trči kad zovem, da nesmije imati ni prijateljicu niti smije bilo gdje bez prethodnog javljanja....
To meni ne liči na kompromis..... nikako
Izuzeci koji imaju muda su oni koji ih otkantaju na prvu pa onda provedu par godina žaleći za njima, jer ipak žene više vole macho frajere koji to čine i koji su i drski i bezobrazni i svašta nešto.... dok se ostali stavljaju u niže kategorije .....
potočanka

#66 Re: Ženske "igrice"

Post by potočanka »

drekalica28 wrote:

onda tu finu zamijene za stoju :lol: :lol:

al' istina je da su i žene takve iste u bocu, i isto čast izuzetcima :)
pustopoljina

#67 Re: Ženske "igrice"

Post by pustopoljina »

drekalica28 wrote:

bravo!
razumijem autoricu teme, ali nemam sta pametno reci...
Melanholik

#68 Re: Ženske "igrice"

Post by Melanholik »

pustopoljina wrote: bravo!
razumijem autoricu teme, ali nemam sta pametno reci...
:lol: i ja isto tako. razumijem sebe, ali nemam šta za reći. :lol:
meni je mene najžalivije. :lol:
Ghost_Rider_XXX

#69 Re: Ženske "igrice"

drekalica28 wrote:

Draga moja, ako se ne varam, nismo svi takvi! Ti to najbolje znaš.
Na kraju krajeva ovdje govorimo o muškarcima, a ne o windfuckerima.

Podjimo od mene, jesam taksativno tebi lično iznio šta hoću od žene, i to dobio i još ne zamjenih sa Stojom kako reče neko.
nellington

#70 Re: Ženske "igrice"

Post by nellington »

drekalica28 wrote: Jah...baš svaka čast. :roll:
To što se ne znate dogovoriti vi lično, ili osoba sa kojom ste, ne znači da kompromis ne postoji. :D
Jedan zanimljiv citat s hr.wiki:

Ovisno o kulturi i jezičnoj pozadini, značaj riječi "kompromis" i očekivanje u kompromis mogu biti različite. U Engleskoj, Irskoj i zemljama Commonwealtha, riječ "kompromis" je konotirana kao dobra stvar: sporazum ili kompromis, se smatra kao nešto pozitivno od čega obje strane imaju koristi. U SADu s druge strane, je ovaj pojam rješenje u kojemu obje strane gube ili izlaze kao gubitnici.

Da kompromis objektivno odgovara objema stranama ili obje strane podjednako sankcioniše - šanse su astronomski male.
drekalica28

#71 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

edo_79 wrote:To jest Kako da ne

Isto kao i velika većina djevojaka ... jao da mi je nać nekog, da me razumije, da sam mu bitna ... što u slobodnom prevodu znači, da mu stavim brnjicu na usta i da gleda gdje ja hoću, da mi je uvijek dostupan, da trči kad zovem, da nesmije imati ni prijateljicu niti smije bilo gdje bez prethodnog javljanja....
To meni ne liči na kompromis..... nikako
Izuzeci koji imaju muda su oni koji ih otkantaju na prvu pa onda provedu par godina žaleći za njima, jer ipak žene više vole macho frajere koji to čine i koji su i drski i bezobrazni i svašta nešto.... dok se ostali stavljaju u niže kategorije .....

E na mom jeziku ono šta kažem to tako i znači. Nema se šta čitat između redova.
Nisam ukrotitelj divljih životinja pa nemam namjeru bilo kome brnjice stavljat. Voljet ću tog nekog sa svime što imam ali zaista mi ne mora biti dostupan 24/7. Hoću i ja malo dušom da dahnem. :mrgreen:
Neka ima prijateljica koliko hoće. Prijatelji su bogatstvo, tako su me roditelji naučili. Javiti se....to je već neka osnovna kultura, bar ja tako smatram. Kako sam se starcima javljala gdje sam, skim sam tako se i njemu javljam pa mi je nekako logično da se i on meni javi.
Generalno ne volim drske i bezobrazne ljude, njih izbjegavam ko đavo crkvu, a oni koji su ljubazni, pošteni, korektni...e njih čuvam ko malo vode na dlanu. :)
pustopoljina

#72 Re: Ženske "igrice"

Post by pustopoljina »

k'o josip pejakovic u svojim monodramama: nakon sto je dao izjavu policiji, pa mu policajac sve ponovo glasno procitao i dao da potpise. josip se rasplakao, a svi :shock: :? - naime, nije jadan ni znao da mu je toliko tesko :lol: :roll:
Zoya

#73 Re: Ženske "igrice"

Post by Zoya »

drekalica28 wrote:

Touche! Dobrice mogu biti zanimljive sve dok se njima mogu rane( koje su kucke uzrokovale) izlijeciti, u protivnom su dosadne. Nece mi nikad biti jasni momci sa preko triJes kuka kojima su i dalje zanimljive te igrice grijanja-hladjenja, ali mnogima ocito odgovaraju.
drekalica28

#74 Re: Ženske "igrice"

Post by drekalica28 »

Ghost_Rider_XXX wrote: Draga moja, ako se ne varam, nismo svi takvi! Ti to najbolje znaš.

Podjimo od mene, jesam taksativno tebi lično iznio šta hoću od žene, i to dobio i još ne zamjenih sa Stojom kako reče neko.
Odlično znam da niste svi isti, zato sam i rekla čast izuzetcima. ;-)
A i ti isto tako znaš gdje ja pripadam.

Nismo svi isti, to je činjenica.
Kada govorimo o tome šta ko želi od partnera/ice muška strana trubi non stop jedno te isto, mi žene ne kaskamo za njima ni sekunde.
Obje strane traže isto, žele isto a opet se svi vrtimo krug. Pa dokle više?
edo_79

#75 Re: Ženske "igrice"

Post by edo_79 »

drekalica28 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: Draga moja, ako se ne varam, nismo svi takvi! Ti to najbolje znaš.

Odlično znam da niste svi isti, zato sam i rekla čast izuzetcima. ;-)
A i ti isto tako znaš gdje ja pripadam.

Nismo svi isti, to je činjenica.
Kada govorimo o tome šta ko želi od partnera/ice muška strana trubi non stop jedno te isto, mi žene ne kaskamo za njima ni sekunde.
Obje strane traže isto, žele isto a opet se svi vrtimo krug. Pa dokle više?
Dok ne ostanemo bez para za vožnju ukrug :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply