-- ne mogu nesto fino da citiram, pa evo ovdje tek pocinje moj odgovor-- citat od KEMO BA
Ne može se sve nauciti "SAMO" radom.Jel misliš da se sve nauci "SAMO" u školi ili na fakultetu?
Molim da ne svatiš da ja želim umanjiti važnost diplome i potcjeniti bilo ciji trud koji je uložio da istu stekne ali isto tako ne treba podcjenjivati i umanjivati neformalne oblike sticanja znanja i strucnosti (što je danas postala praksa).A ako vec postavljaš stvari na takav nacin procitaj moje postove i nigdje nisam rekao da nam ne trebaju fakulteti stvar je u tome što ti strucnost iskljucivo vežeš za diplomu a ja za znanje i sposobnost za obavljanje pojedinih poslova.![]()
uopce mi nije namjera da potjecnjujem neformalno obrazovanje. naprotiv, nakon diplome, pa magisterija (sve po starom nastavnom planu, ne bolonji) nastavila sam s neformalnim, eto "cisto radi sebe". ne, ne radim u drzavnoj firmi - pa da sam djabahljebaros, ono ja se skolujem, jer imam viska vremena na poslu, a plata mi ide. (daleko od toga da svi koji rade u drzavnoj sluzbi su takvi, ali znam veliki broj onih koji se time jos i pohvale.)
Nego mi je presmijesno kad neko dodje i evo kako je u prethodnim postovima pisalo - nakon ne znam koliko godina rada , dobio je zvanje inzinjera a nije zavrsio fakultet. Pa zamisli ti sad neka medicinska sestra zatrazi zvanje doktora jer dugo radi na nekim poslovima u bolnici. cisto sumnjam da ce uspjeti mozak da operise koliko god godina se vrtila tu