Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nellington

#51 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by nellington »

kokuz_sa wrote:ne vidim svrhu nosanja tih spravica..kako je krenulo trebat ce nam

-spravica za otjerat kerove
-utoka za branjenje od lopova
-lopata za ciscenje smeca(jer ispade da ljudi vise bacaju smece s prozora nego cuke sto ga raznose) pa nije zgoreg ni lopatu imati
-mozemo imati i radne rukavice ako padnu na trolebusu trole da ih mozemo namjestiti i pomoci grassu

kako je krenulo morat ce se imati kolica uz sebe da se ponesu sve sprave i spravice

jednostavno iz principa ne uzimaju mi se te spravice i sprejevi za cuke..jer ne zelim da se prilagodjavam da ispadne zivim u dzungli gdje glavnu rijec vode zivotinje a ne ljudi
Ovo dođe kao inventar lika u point'n'click avanturi ili nekom manje realnom FPSu. Eto ideje Harisu za novu igru - Survival in Sarajevo.
E&E

#52 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by E&E »

Oruzje stalno nosim bas iz ovog razloga (imam dozvolu)... Ne zbog sebe jer ja cu se nekako izboriti nego zbog supruge i bebe od 2 mjeseca. Ako nekad krenu na nas pa makar to bilo i ispred policijske stanice vau mjau udruzenja ili bilo cega slicnog odgovorno tvrdim da e svaki dobiti metak u glavu + sto cu ih sve u krugu od 3km potrovati. Ovo vise nema nikakvog smisla...
dezurni_ucenik

#53 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

nellington wrote:
kokuz_sa wrote:ne vidim svrhu nosanja tih spravica..kako je krenulo trebat ce nam

-spravica za otjerat kerove
-utoka za branjenje od lopova
-lopata za ciscenje smeca(jer ispade da ljudi vise bacaju smece s prozora nego cuke sto ga raznose) pa nije zgoreg ni lopatu imati
-mozemo imati i radne rukavice ako padnu na trolebusu trole da ih mozemo namjestiti i pomoci grassu

kako je krenulo morat ce se imati kolica uz sebe da se ponesu sve sprave i spravice

jednostavno iz principa ne uzimaju mi se te spravice i sprejevi za cuke..jer ne zelim da se prilagodjavam da ispadne zivim u dzungli gdje glavnu rijec vode zivotinje a ne ljudi
Ovo dođe kao inventar lika u point'n'click avanturi ili nekom manje realnom FPSu. Eto ideje Harisu za novu igru - Survival in Sarajevo.

Amnesia in Sarajevo - Dark Descente :-)
Spejs

#54 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Spejs »

Ja lično nemam nikakvih problema sa džukelama osim što mi često zavijaju pod prozorom. Bilo je par pokušaja približavanja i interakcije između mene i džukela koja su se po pravilu završavala mojom nogom po njihovoj labrnji. Tako da meni kerovi ne predstavljaju nikakvu opasnost, što se naravno ne bi moglo reći za djecu koja ide u školu i druge osobe koje se ne bi adekavtno mogle odbraniti od ovih nemani. Zato bi vlast konačno trebala da se posveti ovom problemu dok neko ozbiljno nije nastradao. Davati 150 km mjesečno za jednog psa lutalicu u državi kao što je naša je van svakog razuma. Niti će se problem riješiti na taj način niti je u redu da se pored gladnih ljudi pare izdvajaju za džukele. Jedino i logično rješenje je odstrijel i eutanazija, druge nema!
kokuz_sa

#55 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

Spejs wrote:Ja lično nemam nikakvih problema sa džukelama osim što mi često zavijaju pod prozorom. Bilo je par pokušaja približavanja i interakcije između mene i džukela koja su se po pravilu završavala mojom nogom po njihovoj labrnji. Tako da meni kerovi ne predstavljaju nikakvu opasnost, što se naravno ne bi moglo reći za djecu koja ide u školu i druge osobe koje se ne bi adekavtno mogle odbraniti od ovih nemani. Zato bi vlast konačno trebala da se posveti ovom problemu dok neko ozbiljno nije nastradao. Davati 150 km mjesečno za jednog psa lutalicu u državi kao što je naša je van svakog razuma. Niti će se problem riješiti na taj način niti je u redu da se pored gladnih ljudi pare izdvajaju za džukele. Jedino i logično rješenje je odstrijel i eutanazija, druge nema!
nije frka davati 150KM za psa u azilu ali da se uvede zakon

-pas se moze u azilu drzati 15 dana
-u tih 15 dana se intenzivno radi na njegovom udomljavanju
-nakon 15 dana ako pas nije udomljen pristupa se eutanaziji tog psa

i kad skontas 150KM je za 2 psa mjesecno..ako se ovak obude radilo il udomi ili nakon 15 dana eutaniziran..za 6mjes ce se broj pasa na ulici vratiti u normalu a i u azilu ce onda biti samo psi koji su pobjegli vlasnicima..

ali fine pristalice zastite cuka su taj clan uspijeli izbaciti iz zakona i azil napravili psecim penzionerskim domom..
znaci svi psi po njima se trebaju uhvatiti staviti u azil dok ne umru od starosti..a pare treba da daje drzava za to
ProbuseniDolar

#56 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by ProbuseniDolar »

Pobiti!
vjesticanametli

#57 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

u doglodima gledam svako jutro copore a na stanici majke s djecom cekaju bus :cry: na dobrinji isto kriza
potrovati i ostavljati po ulici pa nek kupi av mau
Spejs

#58 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Spejs »

kokuz_sa wrote:
Spejs wrote:Ja lično nemam nikakvih problema sa džukelama osim što mi često zavijaju pod prozorom. Bilo je par pokušaja približavanja i interakcije između mene i džukela koja su se po pravilu završavala mojom nogom po njihovoj labrnji. Tako da meni kerovi ne predstavljaju nikakvu opasnost, što se naravno ne bi moglo reći za djecu koja ide u školu i druge osobe koje se ne bi adekavtno mogle odbraniti od ovih nemani. Zato bi vlast konačno trebala da se posveti ovom problemu dok neko ozbiljno nije nastradao. Davati 150 km mjesečno za jednog psa lutalicu u državi kao što je naša je van svakog razuma. Niti će se problem riješiti na taj način niti je u redu da se pored gladnih ljudi pare izdvajaju za džukele. Jedino i logično rješenje je odstrijel i eutanazija, druge nema!

i kad skontas 150KM je za 2 psa mjesecno..ako se ovak obude radilo il udomi ili nakon 15 dana eutaniziran..za 6mjes ce se broj pasa na ulici vratiti u normalu a i u azilu ce onda biti samo psi koji su pobjegli vlasnicima..

ali fine pristalice zastite cuka su taj clan uspijeli izbaciti iz zakona i azil napravili psecim penzionerskim domom..
znaci svi psi po njima se trebaju uhvatiti staviti u azil dok ne umru od starosti..a pare treba da daje drzava za to
Nisam baš najbolje upoznat sa "psećim zakonima" ali ako ova udruženja stvarno zahtjevaju da se te džukele izdržavaju čitav život sa parama iz naših džepova onda moram reći da oni nisu normalni!

Samo nam treba još jedno udruženje na budžetskoj sisi koje će finansirati nikog drugog do paščad! :x

Meni se čini da ta razna udruženja za zaštitu životinja kao krajni cilj i imaju da se dočepaju budžetske sise.

Boli njih ona stvar za kerovima, oni hoće naše pare! E pa evo im kurac!
Troll_Happens

#59 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

Spejs wrote:
kokuz_sa wrote:

Nisam baš najbolje upoznat sa "psećim zakonima" ali ako ova udruženja stvarno zahtjevaju da se te džukele izdržavaju čitav život sa parama iz naših džepova onda moram reći da oni nisu normalni!

Samo nam treba još jedno udruženje na budžetskoj sisi koje će finansirati nikog drugog do paščad! :x

Meni se čini da ta razna udruženja za zaštitu životinja kao krajni cilj i imaju da se dočepaju budžetske sise.

pa te mau vau dzukele ce bas to i uraditi.. ali eto ko smo mi da sta zabranimo.. ide kako ide ako je sudjeno spojice se na drzavnu sisu i sisati dok se ne udave.. :D
bolje da su najsiromasnije penzionere spojili na to pa ih odrzavali na zivotu, nego dzukele.. doduse nisu one krive ali opet.. mnogi ljudi nisu krivi pa stradaju.. :skoljka:
amrica

#60 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by amrica »

@spejs :shock: :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :skoljka:
belfy

#61 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by belfy »

CVIKERASH wrote:Jel moramo cekati da se to desi? Volim pse ali ne volim lutalice.

Kad ih toliko volis vodi ih kuci. :roll:

Imas li psa ? Ako imas ,jesi li ikada dopustio da se poigra malo sa lutalicama?
ne treba cekati da se to desi.

ja ih volim i dva sam doveo kuci. :-)

imam ova dva sto sam doveo i redovno se oba igraju sa lutalicama.
CVIKERASH wrote:I sto sam primjetio,pseci dusebriznici su obicno osobe koje imaju manjak ili totalni nedostatak licnih problema u zivotu sto uzrokuje hronicno bavljenje glupostima .
ocigledno ti imas manjak mozga, posto ovakvom vrijedjanjanju nema mjesta. ako mislis da samo ti (kao) imas problema u zivotu pa si tako ozbiljan i po ovom problemu mogu te upoznati sa svojim problemima pa da mozda pomislis da zivis u bajci. i ti se ovdje hronicno brines glupostima, sto predstavlja i tvoj komentar.

nikada se nisam do sada javio na ovakve teme, jer i sam mislim da je azil sa privremenim udomljavanjem i eutanazijom krajnje rjesenje (iako imam dva psa koja sam sklonio s ulice), zajedno sa kaznama cak i za one ljude koji psa izgube, ali ovakvi tvoji komentari bi trebalo da se upoznaju sa mozgom.
dezurni_ucenik

#62 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

belfy wrote:
CVIKERASH wrote:Jel moramo cekati da se to desi? Volim pse ali ne volim lutalice.

Kad ih toliko volis vodi ih kuci. :roll:

Imas li psa ? Ako imas ,jesi li ikada dopustio da se poigra malo sa lutalicama?
ne treba cekati da se to desi.

ja ih volim i dva sam doveo kuci. :-)

imam ova dva sto sam doveo i redovno se oba igraju sa lutalicama.
CVIKERASH wrote:I sto sam primjetio,pseci dusebriznici su obicno osobe koje imaju manjak ili totalni nedostatak licnih problema u zivotu sto uzrokuje hronicno bavljenje glupostima .
ocigledno ti imas manjak mozga, posto ovakvom vrijedjanjanju nema mjesta. ako mislis da samo ti (kao) imas problema u zivotu pa si tako ozbiljan i po ovom problemu mogu te upoznati sa svojim problemima pa da mozda pomislis da zivis u bajci. i ti se ovdje hronicno brines glupostima, sto predstavlja i tvoj komentar.

nikada se nisam do sada javio na ovakve teme, jer i sam mislim da je azil sa privremenim udomljavanjem i eutanazijom krajnje rjesenje (iako imam dva psa koja sam sklonio s ulice), zajedno sa kaznama cak i za one ljude koji psa izgube, ali ovakvi tvoji komentari bi trebalo da se upoznaju sa mozgom.

Haj' drago mi je zbog tebe ,mr.Ace Ventura :lol:
I nisam se tebi obratio da li usvajas pse. :roll:

Odabrani i cool , koji voli pse,reci ti meni , da me prosvjetlis,,, jel i ova starica ima malo mozga kao i ja
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111201108

,ali zahvaljujuci tebi "veliki zastitnice psecih prava",ne dao dragi Bog da nam se ovo desi ....

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/ ... enu-107588
dezurni_ucenik

#63 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Sto je vec neko ranije stavljao na podtemi "slika dana"

http://imageshack.us/f/502/psiy.jpg/
Last edited by dezurni_ucenik on 30/12/2011 23:53, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#64 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

A jedan wrote:
Spejs wrote:Nisam baš najbolje upoznat sa "psećim zakonima" ali ako ova udruženja stvarno zahtjevaju da se te džukele izdržavaju čitav život sa parama iz naših džepova onda moram reći da oni nisu normalni!

hahah jooj kralj si :lol:

Sta ocekivati od ublehaskih udruzenja iza koje obicno stoje likovi slicnog profila tipa J.Z.Kulenovic.
jasko_ba

#65 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by jasko_ba »

:thumbup: ukratko
Tvrdokorna mrlja

#66 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Tvrdokorna mrlja »

A jedan wrote:
Spejs wrote:Nisam baš najbolje upoznat sa "psećim zakonima" ali ako ova udruženja stvarno zahtjevaju da se te džukele izdržavaju čitav život sa parama iz naših džepova onda moram reći da oni nisu normalni!

hahah jooj kralj si :lol:
:lol: :lol: :lol: car :thumbup: :D :D :D
astrid

#67 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by astrid »

Opet tema o cukama :zzzz:
ProbuseniDolar

#68 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by ProbuseniDolar »

Zar je toliki problem, potrpati kerove u kamione i istovariti negdje u planinama, sumama ...
nemam_ideje

#69 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by nemam_ideje »

Cvikeraš drži bank na temi. Nema, sve frajer zna, sve komentariše. Ono zna jel neko ima problema ili živimo u vili, vozamo Aston Martina i brinemo se za cuke. Iskreno, ako si i u stvarnom životu takav prije bi se pobrinuo za cuku nego za tebe. Odbojan si, mrzak, kurčevit, šta li već.

Bunim se kada neko predlaže ubijanje lutalica ili se buni zašto dajemo xy iznos na pse zbog par razloga. Sad sam natjeran i da ih objasnim. Nekima se neće svidjeti.

Ljudi(većina)su u suštini licemjeri. Idu na slabije i nemoćne, izbjegavaju jače. U bilo čemu. Imaš krimose u naselju, ugrožavaju ti djecu. Jesi li nešto uradio. Naravno da nisi, većina. Jebiga kume, opasno je. Ali stani, ugrožavaju ti djecu. Voze brzo, možda je i bila neka pucnjava zbog njih, galame, ne daju ti da spavaš. parkiraju pod prozorom, dobacuju ženi, itd. Šta je bilo, zvao muriju, možda.

Imamo cuke, napuštene koje su ljudi izbacili na ulicu kada su im dosadili. Sigurno se cuke nisu same odlučile hajmo postati lutalice i da mlao zajebavamo ljude, napadamo starice. Šta ćemo uraditi. Hajmo ih pobiti, sve redom. Šta će škevrija. Neko hoće da ih pazi, neko traži da se to plati, mrš, đeš to uraditi. Pobijmo gamad.

Dvije situacije, dva različita ponašanja. Prema jačem je obično ponizno, prema slabijem idemo silom. Meni je to jadno. Ako imaš principe imaj ih prema svima a ne selektivno. Ovdje je zajebano malo ću eskivirati, ovdje mogu, sad ću da se kurčim. Žalosno, zar ne.

Ljudi hoće da se plati čuvanje životinja, neka se plati. Ionako plaćamo mnogo nepotrbrnije stvari. Ovo je barem dobro djelo. Da bogdo ima više ljudi koji se bave ljudima, koji hoće da pomognu. Opet se vraćamo na istu priču. Ovi sposobniji, uglavnom neće da pomognu ovim što se nisu snašli. Da pomažu bilo bi nam bolje. Svaki čovjek koji hoće da pomogne bilo čovjeku ili životinji čini ovaj svijet boljim mjestom.

Također shvatam ljude koji kažu napali su mi dijete, hajmo ih pobiti, jasno mi je. Ali jebiga, auto udari čovjeka, hajmo zapaliti sva vozila. Medvjed napao čovjeka, hajmo pobiti sve medvjede itd, isti princip.

Cuku nemam jer živim sam a posao mi je takav da često nisam u kući. Nemoguće je da imam cuku, baš bi mu loše bilo. Pomažem koliko mogu, kada mogu. Radile su se neke humanitarne akcije preko udruženja navijača Želje i radiće se uskoro. Pomognem koliko mogu, nahranim cuku, macu, dam starcu koji nema ženi. Nisam humanitarac za udžbenika ali pomognem kad sam u prilici. Onima koji ne mogu da se brinu za sebe. Lako se njima kurčiti, zar ne ?

Jeste zajebana situacija sa lutalicama ali se to može riješiti, da se malo manje priča a više čine konkretna djela čine bilo bi mnogo bolje. Svako ko živi u Sarajevu da donira u prosjeku marku mjesečno stvar bi bila manje-više riješena. Odnosno, da ljudi imaju malo više takta bilo bi manje siromašnih. Ali nije tako. Zašto. Prosudite sami.
Last edited by nemam_ideje on 31/12/2011 01:08, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#70 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

nemam_ideje wrote:Cvikeraš drži bank na temi. Nema, sve frajer zna, sve komentariše. Ono zna jel neko ima problema ili živimo u vili, vozamo Aston Martina i brinemo se za cuke. Iskreno, ako si i u stvarnom životu takav prije bi se pobrinuo za cuku nego za tebe. Odbojan si, mrzak, kurčevit, šta li već.

Bunim se kada neko predlaže ubijanje lutalica ili se buni zašto dajemo xy iznos na pse zbog par razloga. Sad sam natjeran i da ih objasnim. Nekima se neće svidjeti.

Ljudi(većina)su u suštini licemjeri. Idu na slabije i nemoćne, izbjegavaju jače. U bilo čemu. Imaš krimose u naselju, ugrožavaju ti djecu. Jesi li nešto uradio. Naravno da nisi, većina. Jebiga kume, opasno je. Ali stani, ugrožavaju ti djecu. Voze brzo, možda je i bila neka pucnjava zbog njih, galame, ne daju ti da spavaš. parkiraju pod prozorom, dobacuju ženi, itd. Šta je bilo, zvao muriju, možda.

Imamo cuke, napuštene koje su ljudi izbacili na ulicu kada su im dosadili. Sigurno se cuke nisu same odlučile hajmo postati lutalice i da mlao zajebavamo ljude, napadamo starice. Šta ćemo uraditi. Hajmo ih pobiti, sve redom. Šta će škevrija. Neko hoće da ih pazi, neko traži da se to plati, mrš, đeš to uraditi. Pobijmo gamad.

Dvije situacije, dva različita ponašanja. Prema jačem je obično ponizno, prema slabijem idemo silom. Meni je to jadno. Ako imaš principe imaj ih prema svima a ne selektivno. Ovdje je zajebano malo ću eskivirati, ovdje mogu, sad ću da se kurčim. Žalosno, zar ne.

Ljudi hoće da se plati čuvanje životinja, neka se plati. Ionako plaćamo mnogo nepotrbrnije stvari. Ovo je barem dobro djelo. Da bogdo ima više ljudi koji se bave ljudima, koji hoće da pomognu. Opet se vraćamo na istu priču. Ovi sposobniji, uglavnom neće da pomognu ovim što se nisu snašli. Da pomažu bilo bi nam bolje. Svaki čovjek koji hoće da pomogne bilo čovjeku ili životinji čini ovaj svijet boljim mjestom.

Također shvatam ljude koji kažu napali su mi dijete, hajmo ih pobiti, jasno mi je. Ali jebiga, auto udari čovjeka, hajmo zapaliti sva vozila. Medvjed napao čovjeka, hajmo pobiti sve medvjede itd, isti princip.

Cuku nemam jer živim sam a posao mi je takav da često nisam u kući. Nemoguće je da imam cuku, baš bi mu loše bilo. Pomažem koliko mogu, kada mogu. Radile su se neke humanitarne akcije preko udruženja navijača Želje i radiće se uskoro. Pomognem koliko mogu, nahranim cuku, macu, dam starcu koji nema ženi. Nisam humanitarac za udžbenika ali pomognem kad sam u prilici. Onima koji ne mogu da se brinu za sebe. Lako se njima kurčiti, zar ne ?

Sa ovom pocetnom recenicom pokazao si koliki si idiot.I nemam namjeru da citam idiotske komentare jednog idiota.Toliko od mene.
nemam_ideje

#71 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by nemam_ideje »

Imaš li muda da mi to kažeš u lice ?
dezurni_ucenik

#72 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

A i usput ti predlaze jedan kurceviti i odbojni forumas, da se prestanes druziti sa ljudima i pocni navece sa psima ici u grad.Nemoj ulaziti u brak sa zenom,vec ozeni jednu rasnu kuju pa pokusaj napraviti hibrid psa i homosapiensa.Budi prvi na svijetu koji ce to uraditi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#73 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» nemam_ideje, CVIKERASH

30 dana

tenk ju
:kravata:
astrid

#74 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by astrid »

nemam_ideje wrote:Imaš krimose u naselju, ugrožavaju ti djecu. Jesi li nešto uradio. Naravno da nisi, većina. Jebiga kume, opasno je. Ali stani, ugrožavaju ti djecu. Voze brzo, možda je i bila neka pucnjava zbog njih, galame, ne daju ti da spavaš. parkiraju pod prozorom, dobacuju ženi, itd. Šta je bilo, zvao muriju, možda.
:thumbup:
Richard Wagner

#75 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Richard Wagner »

cvikeraš, pazi se, on je... manijak
Locked