Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
- Cholina_Lokica
#51 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
E kako ce nam ovakva razmisljanja i sa jedne i sa druge strane opet radit o glavi...
- HAVANA
#52 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
micki125 wrote:
a oni naravno dolaze, imaju i autobusku liniju koja polazi iz Istočnog Sarajeva, tj. .......(dopuniti) i vozi do Bjelašnice.
koje naivčine![]()
Mozda je tebi i takvim umovima tesko povjerovati da ima...ali ima...Glupo mi ovo i pisati,NJIH sto dodju kod nas i nas što dodjemo kod njih...Prosle godine je bilo takmicenje pa si mogao vidjeti nasmijanu i neopterecenu djecu kako skijaju...Boravili su mi gosti iz beograda na bjelasnici,moje dijete skija i na bjelasnici i jahorini...
Raspitaj se koja hemijska cistiona iz sarajeva radi za par hotela na jahorini...Raspitaj se ko je u pocetku drzao pored lisice prodavnicu skijaske opreme...Malo je toga,malo kako bi trebalo...ali ima,ima ljudi koji hoce da zive,posluju...zajedno.Pustite ljude da zive ,koji vam je vise kurac?Šta hoćete?Zidove,rat,rokanje...
Medjed zasjeo i vodi kolo na jahorini,medjed zasjeo i vodi kolo na bjelasnici,tor tamo,tor vamo...hoćete mudo moje...kad tad proće i to...zavrsice na smetljistu ko i svo drugo zlo...Kući pa dijelite,ovde nećete...
- Cholina_Lokica
#53 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Pa naravno da je potrebno dvoje, takvi sa ove strane i ravnogorci sa druge...micki125 wrote:tako je, mirno ti spavaj, baš kao i onda, za belaj je potrebno dvoje......nemoj gledati dnevnik, dodik ne zna o čemu priča, naivčina obična.......Cholina_Lokica wrote:E kako ce nam ovakva razmisljanja i sa jedne i sa druge strane opet radit o glavi...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#54 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Nerado ovo činim, jer si u manjini i svi se zaskaču na tvoje postove, pa nije elegantno ali ako možeš samo da mi odgovoriš na pitanje.. Da li je Jahorina planina u tvojoj zemlji?micki125 wrote:tako je, mirno ti spavaj, baš kao i onda, za belaj je potrebno dvoje......nemoj gledati dnevnik, dodik ne zna o čemu priča, naivčina obična.......
-
maximilijana
#55 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Rajska dolina
joj sto je pocelo padati..
joj sto je pocelo padati..
-
maximilijana
#56 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
a zasto ne ignorisete micki125
ne vidim razloga zasto ne ici na Jahorinu..Trebevic..Bjelasnicu..Vlasic..
ne sjecam se da planine imaju nacionalnost isl.. ili? to vas izgleda uce necemu novom u skolu
nova igra gradova i sela i jos dodate podkategoriju : nacionalnost
a sta je sa rijekama?
ne vidim razloga zasto ne ici na Jahorinu..Trebevic..Bjelasnicu..Vlasic..
nova igra gradova i sela i jos dodate podkategoriju : nacionalnost
a sta je sa rijekama?
- Cholina_Lokica
#57 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Zasto bih ja, kad ocigledno vise odgovaraju tvom nacinu razmisljanjamicki125 wrote:takvi sa ove strane su ti jednom spasili guzicu, a drugi put ti probaj sa ravnogorcima![]()
-
donBeton
#58 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
e ovo još nisam vidio, jebote.
Ja, kao desničar, sam kontao da će svi ovi, s kojima djelim glasački odabir, ali ne i moć rasuđivanja, podržati pohode na Jahorinu?
Nekako... dosad je bila ta matematika... Njihovo? Nema njihovo? Sve je i njihovo i naše. (ili kod nekih - sve je naše. tačka.) Ajmo svi tamo odakle nismo ni trebali otići. Ili se radi o većim simpatijama prema bjelašničkom lopovluku u odnosu na tamo njihov rsovski?
Nego ono čemu se trebamo nadati jeste da konačno padne i taj snijeg ove godine.
Ja, kao desničar, sam kontao da će svi ovi, s kojima djelim glasački odabir, ali ne i moć rasuđivanja, podržati pohode na Jahorinu?
Nego ono čemu se trebamo nadati jeste da konačno padne i taj snijeg ove godine.
- suncica24
#59 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Jest, sve ovo gradonacelnik samo da napakosti sarajevskom turizmu
Nego, je l' tvoj grasak mozak mogao i pomisliti da bi turisti, skijasi, s mrske nam Jahorine mogli istim tim autobusom spustiti se do Sarajeva i tu potrosit' koju kintu?
Btw, ne pada mi na pamet da idem u Njemacku, od tih svaba mi je deda strad'o. Francuska, ma kakvi, oni bi zabranili burku koju moja poznanica nosi. Cek, cek, je l' ono Italija kidnapovala onu djecu iz Doma Bjelave za vrijeme rata? E, pa ni tamo ne idem! Svedi su dobri, oni su primali nase izbjeglice, ali onaj Carl Bildt je na strani onijeh tamo, pa ni tamo vala necu. Ko ni u Japan zbog onoga Jasušija (Jah) Akašija (a i da me ne ozraci).
A Beograd, pu pu pu, Novi Sad, pu pu, ili Budvu ni da ne spominjem. Ko ni Zagreb, Split, pa one tamo "nesvrstane" slovence... pih ba.
Ne idem ja nigdje. Sve je to bjelosvjetska zavjera protiv nas bosnjaka, tako da cu da fino ostanem u svom fildzan domu, i uz kahvu sa hanumom tabirim kako je fuj tamo gore, dok ovdje dole truje smog, magla, imamo redukcije vode, poskupljenje struje, zavrtanje plina... i ostalih ograna... sve od nasih.
Neka nama nasih i naseg...
MOOOOOOJAAAAAAA JAHORINAAAA, MOJAAAAAAAA (a ja noge polomila gore na stazi, i opet... mojaaaaa)
Nego, je l' tvoj grasak mozak mogao i pomisliti da bi turisti, skijasi, s mrske nam Jahorine mogli istim tim autobusom spustiti se do Sarajeva i tu potrosit' koju kintu?
Btw, ne pada mi na pamet da idem u Njemacku, od tih svaba mi je deda strad'o. Francuska, ma kakvi, oni bi zabranili burku koju moja poznanica nosi. Cek, cek, je l' ono Italija kidnapovala onu djecu iz Doma Bjelave za vrijeme rata? E, pa ni tamo ne idem! Svedi su dobri, oni su primali nase izbjeglice, ali onaj Carl Bildt je na strani onijeh tamo, pa ni tamo vala necu. Ko ni u Japan zbog onoga Jasušija (Jah) Akašija (a i da me ne ozraci).
A Beograd, pu pu pu, Novi Sad, pu pu, ili Budvu ni da ne spominjem. Ko ni Zagreb, Split, pa one tamo "nesvrstane" slovence... pih ba.
Ne idem ja nigdje. Sve je to bjelosvjetska zavjera protiv nas bosnjaka, tako da cu da fino ostanem u svom fildzan domu, i uz kahvu sa hanumom tabirim kako je fuj tamo gore, dok ovdje dole truje smog, magla, imamo redukcije vode, poskupljenje struje, zavrtanje plina... i ostalih ograna... sve od nasih.
Neka nama nasih i naseg...
MOOOOOOJAAAAAAA JAHORINAAAA, MOJAAAAAAAA (a ja noge polomila gore na stazi, i opet... mojaaaaa)
- kockica_kockica
#60 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Tema je glupa da gluplja ne moze biti..
Meni nisu jasni ovi nacionalisti koji se bore za jedinstvenu BiH a kad spomenes odlazak na Jahorinu pocnu galamiti da je to "njihovo" i da se "njima" pare ostavljaju.. Rat zavrsio prije 20 godina a neki jos uvijek zive u 1993. i nisu se makli s te godine vec godinama... Ne razumijem... Svi bi cjelovitu BiH a sami je dijelimo nasim stavovima na njihovo i nase... Koje ba njihovo i koje nase... Sve nam je zajednicko ... I dok god u glavama nacionalista koji dalje od svog fildzana ne vide postoji njihovo i nase nista nisu bolji od Dodika koji takvu podjelu namece...
Pogledajte Vi "patriote" svoje stavove o BiH... Vasi pogledi se ne razlikuju od Dodikovog osim mozda u dijelu teritorije koju prisvajate kao svoju... Sramite se...
Jahorina je moja isto kao i svacije... I ici cu kad mi se prohtije na Jahorinu bez trunke osjecaja krivice
Meni nisu jasni ovi nacionalisti koji se bore za jedinstvenu BiH a kad spomenes odlazak na Jahorinu pocnu galamiti da je to "njihovo" i da se "njima" pare ostavljaju.. Rat zavrsio prije 20 godina a neki jos uvijek zive u 1993. i nisu se makli s te godine vec godinama... Ne razumijem... Svi bi cjelovitu BiH a sami je dijelimo nasim stavovima na njihovo i nase... Koje ba njihovo i koje nase... Sve nam je zajednicko ... I dok god u glavama nacionalista koji dalje od svog fildzana ne vide postoji njihovo i nase nista nisu bolji od Dodika koji takvu podjelu namece...
Pogledajte Vi "patriote" svoje stavove o BiH... Vasi pogledi se ne razlikuju od Dodikovog osim mozda u dijelu teritorije koju prisvajate kao svoju... Sramite se...
Jahorina je moja isto kao i svacije... I ici cu kad mi se prohtije na Jahorinu bez trunke osjecaja krivice
- Ateista
#61 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Sve to stoji, donekle ja tebe i razumijem, pogotovo ako si izgubio nekog u ratu, ali ne mzoe se zauvijek tako, ne moze se stalno zivjeti u proslosti, treba krenuti dalje, a da bi se krenulo treba prvo krenuti od sebe i pokazati dobru volju, ako nista zbog ono malo ljudi sa druge strane koji isto tako pokazu dobru volju i da su normalni, a vjeruj mi ima ih. Tek kad se takav nacin razmisljanja bude sirio, mozemo se nadati nekoj normalnijoj situaciji, ali cinjenica je da koliko god dio njih sa jedne strane podrzavali otcijepljenje i mrznju, ti isto to podrzavas svojim stavom i tvoji istomisljenici sa druge strane.micki125 wrote:ja poštujem tebe i tvoje stavove, ali bi ih još više poštovao da si ih 93 iznio negdje baš na jahorini. trebao sim im tada objasniti da hoćeš normalan život i da te politika ne interesuje.Ateista wrote:Mogu li te nesto iskreno pitai a da se ne naljutis i ne shvatis kao provokaciju?micki125 wrote:
povedi amricu i hajte lagano na jahorinu, budite pioniri ujedinjene bih. objasnite onim ravnogorcima koliko su zatucani.![]()
Po cemu si ti sa takvim razmisljanjem bolji od njih, kako ocekujes normalan zivot i cjelovitu BiH ako ti imas takav nacin razmisljanja?
Prvo treba krenuti od sebe, preispitati svoje stavove, pa onda tek imas pravo napadati tudje, govoris o zatucanim ravnogorcima a ovim stavovima pokazujes da razmisljas isto kao i oni.
Rat je bio, svasta se desilo, ali srecom i prosao, treba krenuti dalje.
- poznanik
#62 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Pa što te onda boli k.... što drugi ostavljaju svoje pare na Jahorini, upravljaj svojim novcima kako znaš i umiješ, pusti i druge da upravljaju svojimmicki125 wrote:neka zaskaču, ovo mi dođe ko neka zabava. za neke inteligentnije rasprave forum svakako nije mjesto.KatarinaKosaca wrote:Nerado ovo činim, jer si u manjini i svi se zaskaču na tvoje postove, pa nije elegantno ali ako možeš samo da mi odgovoriš na pitanje.. Da li je Jahorina planina u tvojoj zemlji?
naravno da jeste, no ja svakako više volim svoje pare ostaviti u svome kantonu, gdje zarađujem platu, gdje živim, nego ih nositi na jahorinu nekim drugim ljudima koji su pokazali ko su i šta su...
ttctctccc koji primitivizam
A kako ti znaš koji su to ljudi na Jahorini, koji su "pokazali ko su i šta su" ?
Last edited by poznanik on 19/12/2011 15:09, edited 1 time in total.
- žulijan asanž
#63 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
1992 godine mi je poginuo otac u uniformi armije BiH, posthumno svrstan u hiljadusedamstočetrdesetdvojicu. osim njega još dvoje mi je poginulo iz uže porodice. nisam bio u njemačkoj, nisam bio nigdje. a opet idem na jahorinu jer neću da budem doživotni rob ideologija. idem i u banja luku i gdje god je meni qrcu ćeif da idem - ja idem. i ne zaobilazim "njihove teritorije" kad idem na put, ako ću brže stići na odredište preko njih. bosna je moja zemlja od bihaća do trebinja i od livna do foče. idem gdje mi se ide.micki125 wrote:e kad dobiješ po vagini nećeš se više tako busati.
i da, glede tih uspomena, trebao si ih se držati 93 kad si bio u njemačkoj.
a ti se zatvori u svoju konzervu i robuj sam sebi, bujrum, mali čovječe.
zato ti ovdje otvoreno kažem - odjebi u skokovima u svoj zakržljalji, umobolni, degresivni i zaostali svijet i molim te nemoj se iz njega vraćati.
-
maximilijana
#64 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
ja bas vidim da MI cvjetamo sto ostavljamo pare na Bjelasnici hahahahahahahahaha
ja sam odlucila samo u svojoj opcini piti kafu i izlaziti..da ne do bog tako neko iz novog sarajeva ne profitira
ja sam odlucila samo u svojoj opcini piti kafu i izlaziti..da ne do bog tako neko iz novog sarajeva ne profitira
- amrica
#65 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
nekad je ovaj bus kretao sa pricipovog, u kafani 3 sesira se cekao
taman narucimo kafe - dodje bus, i svi tutanj, niko ne plati
dok nisu poceli odmah naplacivati.
taman narucimo kafe - dodje bus, i svi tutanj, niko ne plati
- Banksy
#66 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Tačno. Sve čestitke svima koji su ovo pokrenuli.KatarinaKosaca wrote: Mi bismo kao htjeli BIH cijelu, a onda kao nećemo na Jahorinu, jer to kao nije naše. Pa infrastruktura te Jahorine je pravljena parama naših roditelja i nije nikako Jahorina više nekog seljačine iz Laktaša nego moja...
Dakle, BIH cijela i Jahorina BIH planina. NAŠA
Nitko ne ide više na ruku secesionističkim vlažnim snovima seljačina sa Romanije kao zagovornici bojkota jednog dijela BIH, planina, rijeka, izletišta i jezera.
Ipak, ja nekako gore ne mogu. Cijelo djetinjstvo i ranu mladost sam provela gore, znam svaki ćošak, svaku stazu, svako drvo. Poslije rata sam bila tek par puta, po pola sata. Želudac mi se okreće, ne mogu i džaba.
- Banksy
#67 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
To, to.amrica wrote:nekad je ovaj bus kretao sa pricipovog, u kafani 3 sesira se cekao![]()
taman narucimo kafe - dodje bus, i svi tutanj, niko ne platidok nisu poceli odmah naplacivati.
- KatarinaKosaca
#68 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ja sam Boga mi uvijek platilaBanksy wrote:To, to.amrica wrote:nekad je ovaj bus kretao sa pricipovog, u kafani 3 sesira se cekao![]()
taman narucimo kafe - dodje bus, i svi tutanj, niko ne platidok nisu poceli odmah naplacivati.
- Banksy
#69 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Onda si vjerovatno do gore stajala na jednoj noziKatarinaKosaca wrote:Ja sam Boga mi uvijek platilaBanksy wrote:To, to.amrica wrote:nekad je ovaj bus kretao sa pricipovog, u kafani 3 sesira se cekao![]()
- KatarinaKosaca
#70 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Banksy wrote:Onda si vjerovatno do gore stajala na jednoj nozimi smo sjedili
Ne bi više ni imala snage da se takmičim koliko ću žica i liftova napraviti... A u mene mi čoek ne zna ni hodati po snijegu
- amrica
#71 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
a bus isao samo preko trebevica, onom cesticom, po 2 sata se putovalo
jal' autom, jal' busom. napravi se kolona, niko ne moze preticati i guslaj do gore 20-30 na sat
a kad se napravio put preko bembase, onda je bilo sega otici.
- KatarinaKosaca
#72 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
amrica wrote:a bus isao samo preko trebevica, onom cesticom, po 2 sata se putovalojal' autom, jal' busom. napravi se kolona, niko ne moze preticati i guslaj do gore 20-30 na sat
![]()
Ja se ne sjećam to preko Trebevića.... Ali se sjećam da smo se nekoliko puta vratili u ceradi nekog kamiona jer se ne pojavi na povratku
- amrica
#73 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
cuj, koliko zica
pa nije bilo isto cvijanova i praca, ili sa satorske se spustiti do rajske doline
pa dvoguza kod kosute kad je napravljena
*##@^&*(^$% zamalo nisam nogu slomila, trebala nosati gips 3 sedmice. kupila ja nove rc 08 (za ove poletarce, na takvim skijama su vozili Krizaj i Stenmark
) i skrhala se na tek otvorenoj duploj.
pa nije bilo isto cvijanova i praca, ili sa satorske se spustiti do rajske doline
pa dvoguza kod kosute kad je napravljena
-
SSemir
#74 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
i sad neko sa strane dodje i procita uvodni post, i pomisli "zar su ovi ljudi ovdje toliko zaostali"

- Banksy
#75 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ja se i sjećam samo tog preko Trebevića,KatarinaKosaca wrote:Ja se ne sjećam to preko Trebevića.... Ali se sjećam da smo se nekoliko puta vratili u ceradi nekog kamiona jer se ne pojavi na povratkuamrica wrote:a bus isao samo preko trebevica, onom cesticom, po 2 sata se putovalojal' autom, jal' busom. napravi se kolona, niko ne moze preticati i guslaj do gore 20-30 na sat
![]()
Zadnji išao u 4 popodne, čini mi se ...