goran16v wrote:Fakat nisam pristrasan kad su marke auta u pitanju, vozim sto stignem i kupujem ono sto procjenim da si mogu priustiti a da je usput dobar odnos ulozeno - dobiveno i da nema neki strmopizdeci pad cijene i u svemu tome je i BMW i fakat ne bih ulazio u diskusije sta je bolje, sta je losije ali moram primjetiti da BMW kao proizvodjac skupih RWD auta, golih k'o pistolj - i ovo je diskutabilno, al ajd, ne samo da ne propada, nego je jako stabilan, za razliku od Opela i slicnih, koji pridaju dosta oprme za malo para i koje su od bankrota spasavale nacionalne vlade. Mora biti razlog za to. Da ne zaboravim, nasa zemlja kao automobilsko trziste na karti svjeta haman da ne postoji, niti smo mi bosanci merotorni da ista pricamo o kupovini novih automobila, jer tu privilegiju nazalost uziva jako mali % - cisto opaska da stanje u autoindustriji nema veze s nama niti mi uticemo ikako na njega.
nema to veze sa ovom pričom...čovjek je tražio modele koji se mogu uzeti za 46.000 KM, ja mu nabrojao..jesam naglasio da su opremljeniji, što je i logično, jer nisu ista klasa, jer ih dijeli onaj prefiks viša...ipak, kada bih uzimao auto te klase, ne bi sigurno bježao od ovih nabrojanih automobila, jer znam da ne bi isto dobio u BMW-u ili recimo u ovom Pugu...vjerovatno ne bi dobio ni kvalitet, što je i logično, mada je Pežo jako dobar auto, ali i da krenem u avanturu kupovine BMW-a, krajnja cijena sa nekom normalnom opremom bila bi daleko od 46 milja, vjerovatno bi bila onolika koliko je BMW bio pod regularnom cijenom...
pričali smo o ovome iks puta, neko bi radije golog BMW-a sa čeličnim felgama, dok bi neko FULL Lagunu ili dobro opremljenog Puga ili Opela...ja ipak spadam u ove druge...