Pa nije bas tako jednostavno!Motorola wrote:Pa to ti sve govori koliko nas sad lupaju po dzepu!!!Jedina ispravka u citiranom tekstu je da je barel bio 147 dolara(najvisa cijena)..Tada je benzin 95-ca bila 2,29KM,a sad kad je barel 85-100 dolara,sada je benzin 2,25...Jedino sto su jos jednu taxu ubacili ili povecali,mislim za 10 feninga(drzava)..
Ja mislim da se ovdje nema vise sta reci i mislim da treba pokrenuti jednu kvalitetnu temu koja bi i mogla rijesiti neke od problema...Ovdje( u drzavi) i budala vidi da nas vlada hebe ko sansku kozu sa ovim dopustanjem divljanja cijena svega i svacega da bi kroz te vise cijene dobile vise PDV-a i tako napunile budzet za svoja sranja.Od hrane(brasna,kruha i ostalih namirnica) pa do cijene goriva...Eh sad bi trebalo pokrenuti temu koja bi govorila kako se suprostaviti drzavi,njihovim raznoraznim inspekcijama koje navodno rade i koji bi mjere mogle pomoci da se ove cijene smanje i vrate u normalu..Znaci kako shebati drzavu i izvrsiti pritisak na drzavne organe da rade svoj posao za koji dobijaju mjesecno ogromne sume novca????Da li postoji ikakav nacin osim izlaska na ulicu i ne ganjanja politicara po ulici nego ubijanja istih,jer dok neko ne plati glavom ove budale se nece kaniti ovog sr.nja...
Postoji li ikakav normalan put kroz institucije ove nazovi drzave?????
Nafte jeste u jednom momentu bila skuplja, ali se radilo o kratkorocnom reliju. U roku od tri mjeseca je skocila sa 80 dolara na 147, a nakon ulaska u recesiju pala je na 45$ za sljedecih 5 mjeseci.
Situacija je danas takva da cijena evo vec 18 mjeseci oscilira izmedju 90-115$.
U godisnjem prosjeku dakle nije nikad bila skuplja. Jos kad se uzme u obzir da je 2008 euro kostao 1,6$, a danas kosta nekih 1,29$ ne trebas se cuditi zasto je cijena onakva kakva je.