Ili recimo kad neko istovari kamion pijeska na ulicu i to ostavi tako par dana. Reci amidzi da nije nestasica ni pijeska ni sljunka, ne moras se ni predbiljeziti niti ima redova. Mogao mu je to taj autoprevoznik dovuci na dan kad ste vi dosli. Stavise, to je moglo biti dogovoreno sa maksimalnim odstupanjem od pola sata. Nije rat. Promjena pocinje od nas samih.LeonardoAC wrote:Kako spomenu tog kradljivca struje, na um mi pade jedan slučaj... kupio ti moj amidža prošle god. građ. materijal za gradnju vikendice i između ostalog bilo je tu par kubika pijeska. Dovezao kamion pijesak i istovario na ulicu jer je teren gradnje nepristupačan. Za par dana došli mi da mu pomognemo kad ono fali 50% pijeska. Šta će ti biti, komšije mislile da općina popravlja put pa je svako maznuo po 5-6 kolica. To ti je naš mentalitet preslikan u jednom malom bizarnom slučaju... i ne propali sa takvim razmišljanjem.PipiDugaDevetka wrote:Pljaha = Ono kada odneseš djetetu olovku iz kancelarije, sitna krađa.Shale wrote:Njaveca posast za drustvo generalno je, kad kod vecine u drustvu nestane osjecaj za stid, odnosno sramotu. Mislim, da smo vec uveliko postali, drustvo bez stida. Jedan veliki broj ljudi, da sire ne elaboriram, se ponosi kad nekog prevari, na bilo koji nacin.
Moj komšija krade struju od države. EDP mu toleriše tu krađu jer je njihov penzioner. Ne vrijede prijave (3 puta ga ja i pokojni komšija prijavljivali).
Kažem mu ja tokom svađe: Kako te bolan nije stid, sin i brat ti poginuli za državu, a ti kradeš od te iste države?
Još ugrožavaš nas ostale stanare i et. vlasnike,...jer za nulu koristiš radno uzemljenje zgrade?!
Srami se.
Ništa, ono,...džon obraz,...i takvih pljahatora na milione ima.
Još ''on topic'':
Najinteligentnija raketa nije tomahawka, nego je najinteligntnija bh. raketa: ZEMLJAK-ZEMLJAKU!
RAZARA DRUŠTVO!
U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
- 1gorstak
#51 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
- nosara
#52 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
U segmentu neprepoznavanja cinjenica o svojoj propasti... 
- 1gorstak
#53 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Petljanje i muljanje je preslo u naviku a posljedica je to da se pocelo vjerovati vlastitim lazima. Kada lazes druge, to se moze ispraviti, kada ti sam vise nisi svjestan gdje u tvojim rijecima pocinje laz a gdje istina, situacija je puno ozbiljnija. Treba iskrenost i postenje vratiti u modu.nosara wrote:U segmentu neprepoznavanja cinjenica o svojoj propasti...
-
Marketa24
#54 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
ma kad vidim one " na zapadu " mi smo jos i dobri
kod njih se bilioni maraka daju bankama koje su ih prije toga bukvalno popljackli
eh kad taj stepen dosegnemo tad smo propali
kod njih se bilioni maraka daju bankama koje su ih prije toga bukvalno popljackli
eh kad taj stepen dosegnemo tad smo propali
-
hecimnadri
#55 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
korupciji a evo i zašto:
savjetnici -podobni ili sposobni
:Ministarstvo rada i socijalne politike
Ministar Vjekoslav Čamber
Sektor za pravne i kadrovske, ekonomsko-financijske i opće poslove
Te.l: 033 651 386 Fax: 033 714 846
Vinko Jakić, savjetnik ministra
Tel: 033 661 772 Fax: 033 650 685
e mail [email protected]
S R A M O T A Z A N O V U V L AST
Jedan od najboljih pokazatelja kakkva nam je vlast
EKSPERT ZA PREVARE
Ključnu ulogu u Jurišićevom obračunu s Budimirom imao je sarajevski kriminalac Vinko Jakić
Nakon što se Živko Budimir na 4. izbornom saboru HSP-a, suprotno volji stranačkog šefa Zvonka Jurišića, kandidirao za predsjednika Glavnog stana, presudnu ulogu u njegovoj diskvalifikaciji (porazio ga je Žarko Pavlović iz Čapljine) odigrali su novopečeni pravaši, predvođeni prekaljenim spletkarošem Vinkom Jakićem iz Sarajeva. Bivši vlasnik i direktor tvrtke Vindex, kojem se više puta sudilo zbog prijevara i poreznih utaja, poslije debakla njegovih nekadašnjih političkih pokrovitelja iz NHI-a i HDZ-a, uspio je zadobiti povjerenje Zvonka Jurišića, po čijem je nalogu stavljen za nositelja liste HSP-a za XI. izbornu jedinicu, na nedavno održanim izborima u Republici Hrvatskoj. Jakić je, pored toga, proljetos izabran za predsjednika Županijskog vijeća HSP-a u Sarajevu, ali i savjetnika federalnog ministra rada i socijalne politike, HSP-ovca Vjekoslava Čambera.
Slobodna Bosna
PLATFORMAŠI,PLATFORMAŠI
savjetnici -podobni ili sposobni
:Ministarstvo rada i socijalne politike
Ministar Vjekoslav Čamber
Sektor za pravne i kadrovske, ekonomsko-financijske i opće poslove
Te.l: 033 651 386 Fax: 033 714 846
Vinko Jakić, savjetnik ministra
Tel: 033 661 772 Fax: 033 650 685
e mail [email protected]
S R A M O T A Z A N O V U V L AST
Jedan od najboljih pokazatelja kakkva nam je vlast
EKSPERT ZA PREVARE
Ključnu ulogu u Jurišićevom obračunu s Budimirom imao je sarajevski kriminalac Vinko Jakić
Nakon što se Živko Budimir na 4. izbornom saboru HSP-a, suprotno volji stranačkog šefa Zvonka Jurišića, kandidirao za predsjednika Glavnog stana, presudnu ulogu u njegovoj diskvalifikaciji (porazio ga je Žarko Pavlović iz Čapljine) odigrali su novopečeni pravaši, predvođeni prekaljenim spletkarošem Vinkom Jakićem iz Sarajeva. Bivši vlasnik i direktor tvrtke Vindex, kojem se više puta sudilo zbog prijevara i poreznih utaja, poslije debakla njegovih nekadašnjih političkih pokrovitelja iz NHI-a i HDZ-a, uspio je zadobiti povjerenje Zvonka Jurišića, po čijem je nalogu stavljen za nositelja liste HSP-a za XI. izbornu jedinicu, na nedavno održanim izborima u Republici Hrvatskoj. Jakić je, pored toga, proljetos izabran za predsjednika Županijskog vijeća HSP-a u Sarajevu, ali i savjetnika federalnog ministra rada i socijalne politike, HSP-ovca Vjekoslava Čambera.
Slobodna Bosna
PLATFORMAŠI,PLATFORMAŠI
- MuaDib
#56 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Balkanska dijagnoza i bosanska realnost...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !" Ivo Andrić
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !" Ivo Andrić
- Kinaski
#57 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Malo dosadna tema , znamo svi da je nase drustvo propalo i trubimo godinama o tome , niko da ponudi rijesenje
-
BISCANIN2
#58 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Samo izgrađen sistem u kojem je nemoguce muljati donosi rezultate, znam iz iskustva ,nekad mi se cinilo da je takvo sto ne moguce ali SISTEM ,DOBAR SISITEM I NAJVEĆE krimose dovede ili ćuzu ili u suru.
Samo treba prepisivat uspiješne koncepte i sisteme.
No u ovoj temi nešto me drugo zainteresovalo "DINARSKI MENTALITET" o ovome sam malo google i nije lose ,cak sto vise vrlo dobro.
Samo treba prepisivat uspiješne koncepte i sisteme.
No u ovoj temi nešto me drugo zainteresovalo "DINARSKI MENTALITET" o ovome sam malo google i nije lose ,cak sto vise vrlo dobro.