Problemi sa komšijama
Moderator: anex
- alica.k
#51 Re: Problemi sa komšijama
ma kad su djeca u pitanju to jednostavno treba razumjet :S svi smo bili djeca (doduse u granicama, sta dijete ima radit budno u 10 navecer i trcat?)
al kad klipaca od 20 godina krene skakat po kuci u 11 navecer, e to je bas ono :S seljacki.
al kad klipaca od 20 godina krene skakat po kuci u 11 navecer, e to je bas ono :S seljacki.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#52 Re: Problemi sa komšijama
Al' ja se jos uvijek ibretim ono za kuglanu 
Djeca ce se smirit kad bude skola,nekakva obaveza,barem je tako slucaj bio sa mojim komsijama,s tim sto im mama jos uvijek cekicem lupa orahe
edit,
alica.k napisa slicno
Djeca ce se smirit kad bude skola,nekakva obaveza,barem je tako slucaj bio sa mojim komsijama,s tim sto im mama jos uvijek cekicem lupa orahe
edit,
alica.k napisa slicno
-
Mona.
#53 Re: Problemi sa komšijama
Joj ovaj slucaj je 10 puta gori od mog, a ja se zalim.
Ja bih u tom slucaju slom zivaca dobila.
Btw otisla sam svojim komsijama jucer na vrata i posljednji put ih upozorila, ali sada sa povisenim tonom i na drzak nacin (jer ocigledno ne pali kada pokusavas mirno da rijesis situaciju). Madam mi se izvinula i rekla da ce nastojati da ne prave vise buku, i stvarno jucer je poslije toga bilo sve ok, nista se nije culo, da bi od jutros opet krenulo.
Kao sto je Macan napisao, ne preostaje mi nista drugo nego Eko policiju pa neka izmjere buku i idemo na prijavu. Seljacima treba stati u kraj.
Btw otisla sam svojim komsijama jucer na vrata i posljednji put ih upozorila, ali sada sa povisenim tonom i na drzak nacin (jer ocigledno ne pali kada pokusavas mirno da rijesis situaciju). Madam mi se izvinula i rekla da ce nastojati da ne prave vise buku, i stvarno jucer je poslije toga bilo sve ok, nista se nije culo, da bi od jutros opet krenulo.
Kao sto je Macan napisao, ne preostaje mi nista drugo nego Eko policiju pa neka izmjere buku i idemo na prijavu. Seljacima treba stati u kraj.
- DJUltra
- Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)
#54 Re: Problemi sa komšijama
Eee, da je meni docekati da kreten otvori vrataMona. wrote:Joj ovaj slucaj je 10 puta gori od mog, a ja se zalim.![]()
Btw otisla sam svojim komsijama jucer na vrata i posljednji put ih upozorila, ali sada sa povisenim tonom i na drzak nacin (jer ocigledno ne pali kada pokusavas mirno da rijesis situaciju). Madam mi se izvinula i rekla da ce nastojati da ne prave vise buku, i stvarno jucer je poslije toga bilo sve ok, nista se nije culo, da bi od jutros opet krenulo.![]()
Majko moja mila i draga, zasto me fino odgoji?
- nosara
#55 Re: Problemi sa komšijama
Ma kakva eko policija... Kontraudar...! Dobro pojacalo i zvucnike uz cijevi od grijanja i opleti po klasici... Vagner, Straus... Do daske... Pocece iskakat kroz prozor, jer seljo-beljo trune iznutra kad cuje klasiku...Mona. wrote:Joj ovaj slucaj je 10 puta gori od mog, a ja se zalim.![]()
Btw otisla sam svojim komsijama jucer na vrata i posljednji put ih upozorila, ali sada sa povisenim tonom i na drzak nacin (jer ocigledno ne pali kada pokusavas mirno da rijesis situaciju). Madam mi se izvinula i rekla da ce nastojati da ne prave vise buku, i stvarno jucer je poslije toga bilo sve ok, nista se nije culo, da bi od jutros opet krenulo.![]()
- Cholina_Lokica
#56 Re: Problemi sa komšijama
Ma sve ful kul, eto djeca, ali stvarno nije niko duzan trpiti necije neodgojeno deriste da mu bukvalno skace po glavi po vas dan i pola nociWipeOut wrote:Al' ja se jos uvijek ibretim ono za kuglanu
Djeca ce se smirit kad bude skola,nekakva obaveza,barem je tako slucaj bio sa mojim komsijama,s tim sto im mama jos uvijek cekicem lupa orahe![]()
edit,
alica.k napisa slicno
-
Mona.
#57 Re: Problemi sa komšijama
Ja sam ih trpila dobrih pola godine, i inace mogu dugo trpiti ali kada puknem bolje je da se bjezi od mene.
Jucer mi je doslo 5 do 12 i morala sam. Pokusas na fin nacin, vidis ne ide, pa moras malo pokazati zube. Nema lijepog odgoja kada trebas da se suocis sa seljakom, ako hoces da se izboris za svoj mir zaboravi na vaspitanje.
Jucer mi je doslo 5 do 12 i morala sam. Pokusas na fin nacin, vidis ne ide, pa moras malo pokazati zube. Nema lijepog odgoja kada trebas da se suocis sa seljakom, ako hoces da se izboris za svoj mir zaboravi na vaspitanje.
- WipeOut
#58 Re: Problemi sa komšijama
Pitanje za Monu jer je ona koristila ovu rijec u vise postova ,kad ovo kazes seljaci jel mislis na ljude koji su dosli sa sela da zive u zgradi ili mislis na nekulturne divljake bez obzira na porijeklo
Sve su zgrade iste,i svi imaju slicne komsije,od tih ljepotica sto lupaju stiklama,do onih sto urlicu,pojacaju TV da komotno mozes smanjiti ton na svom i slusat njihov
,do onih ekstremnih tipa DjUltirni 
Predlazem da se mi mirni uselimo u istu zgradu pa da vidimo ko ce se prvi pozalit na komsije
Sve su zgrade iste,i svi imaju slicne komsije,od tih ljepotica sto lupaju stiklama,do onih sto urlicu,pojacaju TV da komotno mozes smanjiti ton na svom i slusat njihov
Predlazem da se mi mirni uselimo u istu zgradu pa da vidimo ko ce se prvi pozalit na komsije
- hamza_sa
#59 Re: Problemi sa komšijama
Ne zelim te razocarati svojim postom, ali vjeruj da neces nista postici.Mona. wrote:Kome prijaviti komsiju koji narusava kucni red? Ima li neka posebna sluzba za to ili policiji?
Znam da na nivou Grada ima Odluka o kucnom redu u stambenim zgradama i propisane kazne za nepostivanje istog, ali kome prijaviti? Licno smo ih vec nekoliko puta upozoravali, ali oni to ocigledno nisu shvatili ozbiljno pa su nastavili po starom. Da se vise ne bih nervirala i svadjala, zelim da ih prijavim.
I ja sam prije godinu dana imao mnogo gori problem, koji sam pokusavao da rijesim na sve moguce nacine, ali mi nije uspjelo.
Neko ti je vec postavio ranije na ovoj temi link da procitas kroz sta sam prolazio sa svojom porodicom.
Medjutim, ja sam ipak prije godinu dana rijesio svoj problem.
Pokupio sam svoju porodicu i otisao iz sopstvenog stana u podstanare. Danas zivim normalno bez bilo kakvog uznemiravanja (hvala komsijama!)
U tih godinu dana otlkako sam otisao u podstanare, jedina pozitivna stvar koja se je desila je ta da je covjek koji mi je pravio probleme i svojim ponasanjem natjerao da napustim svoj stan, otkriven kao lazni ratni invalid, tako da ce po zakonu morati da napusti stan, sto mi otvara mogucnost da se ponovo vratim u svoj stan.
- muha_sa
#60 Re: Problemi sa komšijama
nek si se javio Hamzahamza_sa wrote:Ne zelim te razocarati svojim postom, ali vjeruj da neces nista postici.Mona. wrote:Kome prijaviti komsiju koji narusava kucni red? Ima li neka posebna sluzba za to ili policiji?
Znam da na nivou Grada ima Odluka o kucnom redu u stambenim zgradama i propisane kazne za nepostivanje istog, ali kome prijaviti? Licno smo ih vec nekoliko puta upozoravali, ali oni to ocigledno nisu shvatili ozbiljno pa su nastavili po starom. Da se vise ne bih nervirala i svadjala, zelim da ih prijavim.
I ja sam prije godinu dana imao mnogo gori problem, koji sam pokusavao da rijesim na sve moguce nacine, ali mi nije uspjelo.
Neko ti je vec postavio ranije na ovoj temi link da procitas kroz sta sam prolazio sa svojom porodicom.
Medjutim, ja sam ipak prije godinu dana rijesio svoj problem.
Pokupio sam svoju porodicu i otisao iz sopstvenog stana u podstanare. Danas zivim normalno bez bilo kakvog uznemiravanja (hvala komsijama!)
U tih godinu dana otlkako sam otisao u podstanare, jedina pozitivna stvar koja se je desila je ta da je covjek koji mi je pravio probleme i svojim ponasanjem natjerao da napustim svoj stan, otkriven kao lazni ratni invalid, tako da ce po zakonu morati da napusti stan, sto mi otvara mogucnost da se ponovo vratim u svoj stan.
- muha_sa
#61 Re: Problemi sa komšijama
uzet cu sebi za pravo da odgovorim umjesto MoneWipeOut wrote:Pitanje za Monu jer je ona koristila ovu rijec u vise postova ,kad ovo kazes seljaci jel mislis na ljude koji su dosli sa sela da zive u zgradi ili mislis na nekulturne divljake bez obzira na porijeklo![]()
Sve su zgrade iste,i svi imaju slicne komsije,od tih ljepotica sto lupaju stiklama,do onih sto urlicu,pojacaju TV da komotno mozes smanjiti ton na svom i slusat njihov,do onih ekstremnih tipa DjUltirni
-nije seljak što se na selu rodi vec idiot koji se ne zna ponašat nit prilagodit sredini.
- DJUltra
- Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)
#62 Re: Problemi sa komšijama
@WipeOut
Ovo moje nije ni blizu onog sto je bilo kod Hamze, sjecam se velike vecine detalja, ovo moje je mala maca u odnosu na ono sto je bilo kod njega.
@Hamza_sa
Drago mi je cuti da si nasao kakav-takav mir, barem sto se tice komsija. Pozdrav za tebe i tvoje ukucane.
Ovo moje nije ni blizu onog sto je bilo kod Hamze, sjecam se velike vecine detalja, ovo moje je mala maca u odnosu na ono sto je bilo kod njega.
@Hamza_sa
Drago mi je cuti da si nasao kakav-takav mir, barem sto se tice komsija. Pozdrav za tebe i tvoje ukucane.
- duh_sa_sjekirom
#63 Re: Problemi sa komšijama
iliti, u prijevodu, neobrađeni materijal-sirovinamuha_sa wrote: uzet cu sebi za pravo da odgovorim umjesto Mone![]()
-nije seljak što se na selu rodi vec idiot koji se ne zna ponašat nit prilagodit sredini.
-
zamzija
#64 Re: Problemi sa komšijama
Ja kontam, pa da priupitam - postoji li ikakva vrsta unutrašnje izolacije, zidova i plafona, kao recimo što stiropor pomaže kod regulisanja temperature, da se postavi, pa da se barem malo ublaži takvo stanje - ako se uopšte može ublažiti...i vjerovatno je skupa investicija ?
Kako studija na radiju i televiziji slično rade...
Kako studija na radiju i televiziji slično rade...
-
Trebam te
#65 Re: Problemi sa komšijama
Muha to se kaze bezobrazan i kulturan.muha_sa wrote:uzet cu sebi za pravo da odgovorim umjesto MoneWipeOut wrote:Pitanje za Monu jer je ona koristila ovu rijec u vise postova ,kad ovo kazes seljaci jel mislis na ljude koji su dosli sa sela da zive u zgradi ili mislis na nekulturne divljake bez obzira na porijeklo![]()
Sve su zgrade iste,i svi imaju slicne komsije,od tih ljepotica sto lupaju stiklama,do onih sto urlicu,pojacaju TV da komotno mozes smanjiti ton na svom i slusat njihov,do onih ekstremnih tipa DjUltirni
Predlazem da se mi mirni uselimo u istu zgradu pa da vidimo ko ce se prvi pozalit na komsije![]()
Ja vjerujem da ovakvi bzobrazluci vise dolaze od toboze gradskog rodjenog svijeta...
-
Mona.
#66 Re: Problemi sa komšijama
Nije seljak onaj koji je dosao sa sela, nego onaj koji se ne zna ponasati. Znam dosta ljudi koji su dosli sa sela pa se ponasaju bolje od 90% gradjana.
@Hamza zao mi je sto si morao iseliti iz stana, citala sam tvoju situaciju, i moj problem nije nista naspram torture koju si ti prosao. Meni ne pada na pamet da zbog ikoga selim iz zgrade, naucit ce se ponasati milom ili silom. Ja ne zelim nikoga da trpim.
@zamzija Ja koliko znam izolacija je prilicno skupa, tako da se to ne isplati osim ako ne mislis cijeli zivot provesti u tom stanu.
@Hamza zao mi je sto si morao iseliti iz stana, citala sam tvoju situaciju, i moj problem nije nista naspram torture koju si ti prosao. Meni ne pada na pamet da zbog ikoga selim iz zgrade, naucit ce se ponasati milom ili silom. Ja ne zelim nikoga da trpim.
@zamzija Ja koliko znam izolacija je prilicno skupa, tako da se to ne isplati osim ako ne mislis cijeli zivot provesti u tom stanu.
-
Mistik_
#67 Re: Problemi sa komšijama
Veeeelikom vecina ljudi koji su dosli sa sela su ti koji ne znaju da se ponasaju, pogotovo u zajednickim stambenim objektima. Prije svega jer nisu naucili kako da tolerisu druge i da obracaju paznju na njih, islkljucivo gledaju samo na sebe, posmatrajuci sela u kojim ti je najblizi komsija od 20metara do par kilometara udaljen to je normalno. Problem je sto ti ljudi ne zele da nauce, ne zele da se prilagode, vecina ih nikad nije ni cula za kucni red. Zgradu i prostor oko zgrade smatraju svojom kucom i avlijom.Mona. wrote:Nije seljak onaj koji je dosao sa sela, nego onaj koji se ne zna ponasati. Znam dosta ljudi koji su dosli sa sela pa se ponasaju bolje od 90% gradjana.
U mojoj zgradi ima ljudi koji su prije rata zivjeli po selima a u ratu otisli vani pa se sad vracaju i kupuju stanove u gradu. Vjerujte mi ni jedan od njih se nije nucio ponasati. Nevjerovatno je kakve sve stvari ti ljudi rade. A vecina ima osnovu u nacinu kako se zivi u kuci na nekom odvojenom imanju.
- LieToMe
#68 Re: Problemi sa komšijama
Covjek ce otici sa sela, ali selo iz covjeka nikad! 
- alica.k
#69 Re: Problemi sa komšijama
bezveze vam je to.
nije do toga odakle si, vec je do kucnog odgoja.
- muha_sa
#70 Re: Problemi sa komšijama
a i udara po džepualica.k wrote:bezveze vam je to.
-
Mistik_
#71 Re: Problemi sa komšijama
Ne vidim sto mi je bezveze to. Nije ovo nista apstraktno nego nesto sto mozes vidjeti posmatrajuci ljude oko sebe.alica.k wrote:bezveze vam je to.
Naravno da se radi o kucnom odgoju i u tom se i ogleda razlika izmedju seoskog zivota i zivota u gradu. Seoski zivot je drugaciji i samim tim je i odgoj drugaciji.
-
Trebam te
#72 Re: Problemi sa komšijama
Mistik, bezveze ti post!?Mistik_ wrote:Veeeelikom vecina ljudi koji su dosli sa sela su ti koji ne znaju da se ponasaju, pogotovo u zajednickim stambenim objektima. Prije svega jer nisu naucili kako da tolerisu druge i da obracaju paznju na njih, islkljucivo gledaju samo na sebe, posmatrajuci sela u kojim ti je najblizi komsija od 20metara do par kilometara udaljen to je normalno. Problem je sto ti ljudi ne zele da nauce, ne zele da se prilagode, vecina ih nikad nije ni cula za kucni red. Zgradu i prostor oko zgrade smatraju svojom kucom i avlijom.Mona. wrote:Nije seljak onaj koji je dosao sa sela, nego onaj koji se ne zna ponasati. Znam dosta ljudi koji su dosli sa sela pa se ponasaju bolje od 90% gradjana.
U mojoj zgradi ima ljudi koji su prije rata zivjeli po selima a u ratu otisli vani pa se sad vracaju i kupuju stanove u gradu. Vjerujte mi ni jedan od njih se nije nucio ponasati. Nevjerovatno je kakve sve stvari ti ljudi rade. A vecina ima osnovu u nacinu kako se zivi u kuci na nekom odvojenom imanju.
-
Mistik_
#73 Re: Problemi sa komšijama
Bezveze je i sto moram trpiti raznorazne balvane u zivotu, da nije tako ne bi ni ovakve postove pisoTrebam te wrote:Mistik, bezveze ti post!?Mistik_ wrote:Veeeelikom vecina ljudi koji su dosli sa sela su ti koji ne znaju da se ponasaju, pogotovo u zajednickim stambenim objektima. Prije svega jer nisu naucili kako da tolerisu druge i da obracaju paznju na njih, islkljucivo gledaju samo na sebe, posmatrajuci sela u kojim ti je najblizi komsija od 20metara do par kilometara udaljen to je normalno. Problem je sto ti ljudi ne zele da nauce, ne zele da se prilagode, vecina ih nikad nije ni cula za kucni red. Zgradu i prostor oko zgrade smatraju svojom kucom i avlijom.Mona. wrote:Nije seljak onaj koji je dosao sa sela, nego onaj koji se ne zna ponasati. Znam dosta ljudi koji su dosli sa sela pa se ponasaju bolje od 90% gradjana.
- WipeOut
#74 Re: Problemi sa komšijama
@Mona
mator konj se ne uci jahat,tako da je slaba vajda da ce se i ovi tvoji naucit ponasat
@mistik
o kakvom ti selu pises zivota ti?
CUj 20 metara do par kilometara udaljen prvi komsija...
mator konj se ne uci jahat,tako da je slaba vajda da ce se i ovi tvoji naucit ponasat
@mistik
o kakvom ti selu pises zivota ti?
CUj 20 metara do par kilometara udaljen prvi komsija...
- alica.k
#75 Re: Problemi sa komšijama
ni blizu.Mistik_ wrote:Ne vidim sto mi je bezveze to. Nije ovo nista apstraktno nego nesto sto mozes vidjeti posmatrajuci ljude oko sebe.alica.k wrote:bezveze vam je to.
Naravno da se radi o kucnom odgoju i u tom se i ogleda razlika izmedju seoskog zivota i zivota u gradu. Seoski zivot je drugaciji i samim tim je i odgoj drugaciji.
dobar odgoj je kad si naucen da postujes drugog i tudje, propali roditelj je kad te ne nauci nicemu, a tome pogotovo.
to veze nema s tim gdje zivis.
medjutim, to je sve offtopic.
smijesno mi je sto se tema okrece u smjeru "doslje su za sve krive". to jednostavno nije istina.