Necemo vise ovako!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

motachjointa

#51 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by motachjointa »

Sta hocete, hadžićki autobus su skroz izbacili iz saobraćaja, znaci nikako ne vozi dok su ostali autobusi prema našoj Opcini svedeni na minimum. Bruka i sramota kako se Kanton i njegova javna preduzeća ophode prema Općini Hadžići. Hebem ti državu i čovjeka i dan kad dođoše na vlast :-)
cappy_tempo

#52 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by cappy_tempo »

zato ja pristajem ostati samo ako cemo politicare prvo roknuti pa onda gras :mrgreen:
Nisrin

#53 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by Nisrin »

cappy_tempo wrote:
Nisrin wrote:MASOVNI PROTESTI PROTIV VLADE, VIK-A, GRAS-A, POSKUPLJENJA...

Dok ne izadje minimalno 20 000-30 000 gradjana na ulice Sarajeva promijeniti se nece nista! A trebalo bi poceti organizovati te proteste 20 dana prije, putem foruma i drustvenih mreza, medija, animirati "raju" da masovno izadje tokom radnog dana, u 12h ili 15h... :x :x

Svakako je velik broj nezaposlenih i nezadovoljnih i vjerujem kad bi se organizovalo nesto sto bi bilo najavljivano tokom svih medija 20ak dana, to bi ljude i podstaklo, animiralo da se tu i pojave!!!

Da napravimo organizacijski plan tih velikih protesta i krenemo u realizaciju? Ja sam ZA!!! :x

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nije nista protiv tebe nego me ovaj dio recenice nasmija pravo :lol: . pa ovoliko nas nece biti kad bi se opet zaratilo, svi bi se ispalili u svijet kod familije :mrgreen:
Da se zarati prva bih otisla vani- vise ni luda nikad ostala ne bih, jer svakako sam na gubitku bila, a i sad sam...

Iako je ovo "smijesno" vjeruj da se moze organizovati toliko hiljada ljudi samo ukoliko bi napravili dobar plan i izasli sa jasnim zahtjevima i ciljevima, ljude je potrebno ANIMIRATI, ja mislim da je svakome preko glave GRAS-a, ViK-a, Toplana, Telecoma, poskupljenja- danas niko nije zadovoljan (osim onih koji u BiH zive "americki san", da ne idemo raspravu kako), stoga nije nemoguce i da izadju ti ljudi uz dobru pripremu istih, koristeci se tehnikama propagande, ovaj put za ostvarivanje gradjanskih prava!
Melodicni

#54 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by Melodicni »

treba ih ubit ko mraz paprike :lol:
irnes77

#55 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by irnes77 »

Ma u ovoj "drzavi" niko ne radi svoj posao, i kad ga radi radi ga preko qrca. Njima je nas preko glave i obrnuto... Njima krivo sto su im plate katastrofalne,sto kasne, sto ovo sto ono, nama sto kasne sto su neljubazni, sto svoje probleme istresaju na nama, sto glavni su prodali sto se moze prodat, ne ulazu nista...
Sve u svemu svakome je dosta svega i svacega, svak se bori da prezivi sutrasnji dan, i zasto praviti veci problem od onoga kakav vec jeste...Sve u svemu nije samo gras katastrofa, ovdje je sve katastrofa, politicari su nesposobni, narod se uzda u drzavu kao sto se uzdao u zadnjih 60 god, i sve stagnira.
Meni je najvise krivo sto se niko ne bori za ono "bolje" , vjerovatno jer to "bolje" nikada nismo ni okusili pa ne trebamo ni sada...
nuki_cika

#56 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by nuki_cika »

irnes77 wrote:Ma u ovoj "drzavi" niko ne radi svoj posao, i kad ga radi radi ga preko qrca. Njima je nas preko glave i obrnuto... Njima krivo sto su im plate katastrofalne,sto kasne, sto ovo sto ono, nama sto kasne sto su neljubazni, sto svoje probleme istresaju na nama, sto glavni su prodali sto se moze prodat, ne ulazu nista...
Sve u svemu svakome je dosta svega i svacega, svak se bori da prezivi sutrasnji dan, i zasto praviti veci problem od onoga kakav vec jeste...Sve u svemu nije samo gras katastrofa, ovdje je sve katastrofa, politicari su nesposobni, narod se uzda u drzavu kao sto se uzdao u zadnjih 60 god, i sve stagnira.
Meni je najvise krivo sto se niko ne bori za ono "bolje" , vjerovatno jer to "bolje" nikada nismo ni okusili pa ne trebamo ni sada...
Jedan od najboljih postova koje sam pročitao u posljenje vrijeme,stvarno svaka cast,s posebnim osvrtom na tvoju prvu recenicu i to si 1000 posto upravu"osnovni problem ove države je sto svako radi tuđi posao i svima je svega preko glave",Samo bi se nadovezao da mi nismo spremni na promjene i da se borimo za njih,ne znam,al takav nam je valjda mentalitet,.Htjeli mi to priznati ili ne"mi smo indolentno društvo",a najbolji dokaz ti je kad na proteste izađe 200 ljudi,a treba da nas izđe najmanje 20000,jer je ovo područje tako da se svako 50 tak godina desvaju ratovi,pa je je ljudima dovoljno to sto nema rata,a ostalo ćemo pretrpiti.Da nije tako,ljudi bi mnogo češće bili na ulicima to ti mogu garantovati i kad se kanimo te priče"e samo da nije rata"ne može ovdje biti bolje.
Pogledaj samo tamo u americi mjesecima su ljudi protestovali,a mi ovdje ne možemo jedan dan. :-)
Mikado

#57 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by Mikado »

http://www.hayat.ba/video/vijesti-u-7.html

:x

Pogledati ovaj video od 24:15.
DJUltra
Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)

#58 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by DJUltra »

trcicu trceci wrote:Dakle ovako: danas je zajedno sa mnom na relaciji Z.stanica-Rajlovac, cekalo skoro 100 ljudi na vasu uslugu ! Tacno od 15:00 pa do 16:00 h nije bilo autobusa sa Z.stanice!
Ja cu vas zamoliti:
-da poduzmete sve sto je u vasoj moci da autobusi na ovoj relaciji dolaze po redu voznje
-da nadjete adetkvatnu zamjenu za pokvarena vozila koja saobracaju na ovoj relaciji, kako bi odmah imali zamjenu za ova koja se stalno kvare
-da poduzmete sve mjere kako se ovo ne bi ponavljalo
Pitanja:
-da li vi imate servis za ova vozila, jer kako sam vidio na ovom danas konkretno sto je prevozio, zglob na autobusu koji se poceo skidati tacnije njegova podloga, rijesen je tako sto je zavezan za sipku koja je namjenjena drzanju klijenata
-da li obavjestavate nadredjene(vozaci direktora, direktor vladu) o ovim problemima
Upozorenja:
-ja vam obecavam da cu poduzeti sve mjere kako bi se saznalo za ovaj problem ukoliko to vi ne uradite
-ja vam obecavam da jos 100 mladih ljudi zajedno sa mnom je spremno blokirati cestu ako vi to ne uradite
-ako nastavite sutiti, vjerujte da necemo mi koji vas placamo
.........................
ovo vam najdobronamjernije govorim!!!
...................................................................................................
dakle to je mail doticnim, sutiti vise necu sigurno...neka stoji i ovdje, pa cemo vidjeti dokle cemo se ovako igrati!
Samo da se nadovezem: ista situacija je i ujutru, konkretno jutrosnji autobus koji je trebao doci na stanicu na Pofalicima oko 06:45-06:50, 'ladno je dosao u 07:10 :? I jos vozac ima obraza da trazi kartu iako se vec godinama ( nazalost ) sa jos 4-5 kolega svako jutro vozim istim autobusom, vise nas znaju gotovo svi vozaci?! Imam mjesecnu kartu, znaci placam svaki mjesec GRAS-u tih 50 i kusur maraka, a opet kasnim na posao ( ne samo ja ) i gazda regularno pise kasnjenje na posao i vec 4-ti mjesec zaredom mi skida 10% od plate ( jer prema Pravilniku firme ima pravo na to, na osnovu kasnjenja na posao - vec se konsultovao sa advokatom, ne mogu mu nista, "sve je po zakonu" ).

I sta sad? Da tuzim GRAS za nadoknadu stete, nemam para da se ganjam po sudu, takse i ostale gluposti, advokata isto treba platiti ( ovo sto je pogledao Pravilnik i saslusao situaciju je bilo gratis, valjda lik kontao da ce tu biti nekih para ako tuzim GRAS ).

O samim autobusima, vozacima autobusa i ostalim cinjenicama vezanim za GRAS, nemam ni volje i vremena da pisem, mogao bi se napisati citav roman o dozivljajima na putu od kuce do posla i nazad...

Jedan detalj koji mi pada na pamet: znaci, oko 16:10 ( barem tako pise po GRAS-ovom redu voznje, u praksi je to izmedju 16:15-16:30 ) u Reljevo dolazi autobus sa Z.stanice. Taj autobus se zaustavlja na stanici kod Robota - onaj ko se vozio u tom pravcu, zna na koju stanicu mislim ). Nakon te stanice, autobus ide preko onog mosta prema Reljevo domu, tamo se zadrzi par minuta i krece nazad prema gradu. E sad, ukoliko pokusas da udjes na toj stanici, obidjes krug i nastavis prema gradu, SIPAK. Kreten ti NE DOZVOLJAVA da udjes, bez obzira sto imas mjesecnu kartu! Ono, WTF?! Ko je on da mi zabrani ulazak u sredstvo javnog prevoza i to jos sa kupljenom mjesecnom kartom?! Nisam se jednom posvadjao sa kretenom, lik hladnoooooooo zatvori vrata, ode do Reljevo doma i onda u povratku mi OBAVEZNO trazi kartu :x

Sta reci, bagra!
cappy_tempo

#59 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by cappy_tempo »

djultra fala bogu poceo sam auto od firme koristiti pa ne idem na taj vise bus,a cudi me kako ne da jer nisam jednom bio u busu kad bi neko usao kod robota,napravio krug kod reljevo doma i otisao za grad. inace za reljevo zna biti vozaca boze sacuvaj,a cuo sam da vozaci sve cine samo da reljevo ne voze. valjda im uvale autobus tobe jarabi pa ih strah voziti. vozio je par puta onaj stari plavi bus i vozac u voznji javlja da ce se vratiti nazad i da mu spreme drugi bus jer ovom su kocnice otisle i 99% busa :mrgreen: . kaze vozac ujutro mi kazu da odem na otpad i koji bus upali da ga vozim...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#61 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by JoseMujica »

firma postoji 120 godina a niko u njoj nije u stanju izračunati koliko vozilu treba od stanice do stanice pa da od toga napravi pravi vozni red.

GRASS-u treba ukinuti monopolističku poziciju u gradskom saobraćaju i pustit ih da se snalaze kako znaju i umiju.
DJUltra

#62 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by DJUltra »

cappy_tempo wrote:djultra fala bogu poceo sam auto od firme koristiti pa ne idem na taj vise bus,a cudi me kako ne da jer nisam jednom bio u busu kad bi neko usao kod robota,napravio krug kod reljevo doma i otisao za grad. inace za reljevo zna biti vozaca boze sacuvaj,a cuo sam da vozaci sve cine samo da reljevo ne voze. valjda im uvale autobus tobe jarabi pa ih strah voziti. vozio je par puta onaj stari plavi bus i vozac u voznji javlja da ce se vratiti nazad i da mu spreme drugi bus jer ovom su kocnice otisle i 99% busa :mrgreen: . kaze vozac ujutro mi kazu da odem na otpad i koji bus upali da ga vozim...
Upravu si, to su radili do unazad dva-tri mjeseca i onda kapak :(
shuma.ispod.pazuha

#63 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by shuma.ispod.pazuha »

Melodicni wrote:treba ih ubit ko mraz paprike :lol:
:lol:
leo_

#64 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by leo_ »

ja mislim da ovdje nije vishe problem sto niko nije okusio bolje, vec je problem sto je stanovnistvo staro (evo recimo ja se ubrajam u mlade ljude i ja bih prvi odavde otisao, pa nek rijesava ko sta hoce) i sto su svi naucili da ce se drzava pobrinuti za probleme (tako je valjda bilo prije rata i u Titovo doba), pa sad niko ne shvata da dok sami ne rijesimo problem, nece nam ga niko rijesiti za nas. ova mladja raja, predratna i ratna, jednostavno nisu ni od koga mogla nauciti kako se nesto rijesava i sve se svodilo na to da nas se nauci kako se mrziti medjusobno. bice gore, ne sekirajte se jos.

btw. jucer su tri ture fulili na relacijama ilidza-hrasnica i ilidza-sokolovic kolonija.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#65 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by KatarinaKosaca »

Sad kažu na Hayatu prosječna plata u Vodovodu 1447KM :roll:
DJUltra

#66 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by DJUltra »

KatarinaKosaca wrote:Sad kažu na Hayatu prosječna plata u Vodovodu 1447KM :roll:
A dosta nas radi za tu ili manju cifru od te ( kad odbijes keca, naravno ) :x
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#67 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by KatarinaKosaca »

.
Last edited by KatarinaKosaca on 08/12/2011 23:47, edited 1 time in total.
ema_

#68 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by ema_ »

U Italiji sav narod štrajkuje jer njihova pasta treba da poskupi (bilo je to jednoČ, prije koju godinu), a nama nek nema vode, nek nema prijevoza, nek nema ništa, ne bi se iskupilo 100 ljudi da protestuje, i još kažu šuti i sjedni, đe'š na protest, jesil' puk'o.. :roll:
roki

#69 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by roki »

Meni je prica da nema padavina opravdana.Od jula mjeseca negdje,Miljacka nijednom nije nadosla.Jeste jednom nekad u septembru mozda 5cm poslije 5 dana kise sto je opet dokaz velike suse.I danas uzasno smrdi i nivo joj je ispod prosjeka.I Bosna je na vrelu presahla skoro.Sve je to dokaz velike suse i kako rece jedan profesor Hidrotehnike na Gradevinskom fakultetu u Sarajevu,Sarajevo ce imati velikih problema sa vodom i Boga cemo moliti da nam padne snijeg i kisa.
irnes77

#70 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by irnes77 »

DJUltra wrote:
KatarinaKosaca wrote:Sad kažu na Hayatu prosječna plata u Vodovodu 1447KM :roll:
A dosta nas radi za tu ili manju cifru od te ( kad odbijes keca, naravno ) :x
Ja radio za 200 km, sad kako kada radim sedmicno 30 il 40 km. I jedino boga mogu molit da bude bolje. :x
GAU8

#71 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by GAU8 »

trcicu trceci wrote:prvo:krivi smo svi sto sutimo, i tako da trebamo svi ispastati
..................................
ovo stvarno nije suplja prica, poslije ovoga danas ja cu se potruditi da organizujem blokadu ceste na ovoj relaciji, potrebno je samo nekoliko osoba tj.nekoliko studenata koji su vec i sada sigurno zainteresovani
.......................................
ne znam ko je kriv, ali definitivno aj necu trpiti ovo...bar znam da sam pokusao...a fraza :"to je uvjek tako" vrlo lako moze postati "to je bilo tako"

Pa bolan ne bio bas ces im naskoditi, pa oni jedva cekaju da blokirate pa da nikako ne moraju voziti :D
betametazon

#72 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by betametazon »

Neki dan moradoh hitno do zetre od doma armije i stanem tamo, reko na bus cu...inace nisam iz sarajeva i vidim tamo neki vozni red, ne znam ni u koji bus trebam, kontam za jezero ili negdje tako :mrgreen: al nista, stojim ja, stoji svijet, nidje busa da ga *ebes i na kraju svih krajeva na taxi *ebaji ga :mrgreen:

inace rjesenje problema je definitivno KONKURENCIJA
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by Truba »

ema_ wrote:U Italiji sav narod štrajkuje jer njihova pasta treba da poskupi (bilo je to jednoČ, prije koju godinu), a nama nek nema vode, nek nema prijevoza, nek nema ništa, ne bi se iskupilo 100 ljudi da protestuje, i još kažu šuti i sjedni, đe'š na protest, jesil' puk'o.. :roll:
morate shvatiti da je došlo do pomijeranja više od 100.000 ljudi.

u sarajevu sada žive ljudi koji su mnogo propatili, bili izbjeglice, deložirani, napustili svoj kraj, protjerani, i sve ostalo
i sad kad su se konačno skrasili u nekom kutku u gradu NJIMA JE tako dobro i nemaju namjeru talasati

također žive i oni kojima je bolje sa redukcijama i svim negativnostima u sarajevu nego u srbiji ili crnoj gori tkz, raška oblast popularni sandžak

sarajevu prijeti ja je zovem budimpeštizacija
sarajevo će biti ko budimpešta u mađarskoj... imat će 2.000.000 stanovnika a najbliži drugi grad će biti 200.000 stanovnika
DJUltra

#74 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by DJUltra »

Dnodnevni izvjestaj sa fronta na relaciji Z.stanica - Reljevo dom: juce 08.12. i danas 09.12., autobus koji bi trebao da krene sa Z.stanice oko 06:40 i da na stanici na Pofalicima bude oko 06:45, se pojavio regularno u 07:30 ( juce ) odnosno oko 07:25, mozda cak i 07:30 ( danas ). Objasnjenje dezurnog dispecera (citat): "jbg, bio sudar na Drinskoj pa smo preusmjerili vozila na druge linije. - Sta me pitas kad ce doci drugi? - Ma doci ce kad dodje, haj' zdravo" - ovaj razgovor je vodjen jutros oko 07:00.

Gamad kretenska! Cuj "doci ce kad dodje" :x
shuma.ispod.pazuha

#75 Re: Necemo vise ovako!!!

Post by shuma.ispod.pazuha »

betametazon wrote:
inace rjesenje problema je definitivno KONKURENCIJA
ja sam ipak za metro
Post Reply