Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

doktor78

#51 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by doktor78 »

Tuzlanka1986 wrote:Kod nas u Tuzli i opcenito TK Bingo je broj jedan. Mercator uglavnom obilaze oni sa malo dubljim džepom, njima nije ni bitno koliko sta kosta. Nedavno su se otvorila neka dva ili tri mala Konzuma, nikada nisam ni usla, cula sam da su dosta skuplji. Trenutno Bingo ima jako dobru katalosku akciju, bilo bi dobro kad bi se negdje na internetu mogla naci i pregledati. Razlika nije bas 5kf, kkao sto neko spomenu, uglavnom je to 20 feninga mozda cak i vise. Navescu primjer kesica za pecenje koje sam kupila u Bingu i platila 2,40 KM a neki dan u Mercatoru slucajno vidim da iste kostaju 2,90.
Ja neki dan bio i ugodno se iznenadio. Da li je što je uoči Nove godine ili je nešto drugo u pitanju, ali finih sniženja sam našao:
Prženi kikiriki Pindas : redovna cijena 2,70 KM - na akciji 2,20 KM
Nescafe konzerva 250 g: redovna cijena 12,60- na akciji 10,65 KM
Hrana za bebe: u apotekama 11-11,50, u Bingu 9,75 KM
Ulje "Floriol" 1 l - redovna cijena 2,70 KM- na akciji 2,50 KM
Na ponudi nekakvih gelova za tuširanje njemačke proizvodnje, cijene u rasponu 1-2,5 KM
i.t.d.

I, da neko ne pomisli da sam Bingov "igrač": da, i dalje mi smeta prenatrpanost, nečitko ili pogrešno postavljene cijene, sumnja u ispravnost rokova...
Tuzlanka1986

#52 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Tuzlanka1986 »

http://www.topnews.ba/index.php?option= ... emid=20010

Evo nekih stvarcica koje su trenutno na snizenju.
detroit-mercy

#53 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by detroit-mercy »

Comrad wrote:Meni je nevjerovatno da su cijene u inostranstvu nize nego ovdje. Na ljeto dolazi dosta dijaspore i uvijek se zijane koliko je ovdje skuplje. A ljudi ne dolaze iz albanije, makedonije...vec njemacke, italije itd. Kontam, wtf jbt gdje ja zivim :? Ko da smo norveska...

Ne znam samo kako se boriti protiv ovih lihvara. Nebitno ko je u pitanju, Mercator, Robot, Bingo, Konzum...svi su oni isti. Dovoljno je samo vidjeti kako im nicu novi centri po BH gradovima i sve ce vam biti jasno. Oni kupe kajmak samo takav. I ovi veci centri bi valjda trebali imati nize cijene, jer nabavljaju i prodaju naveliko. Al kod nas ocito to ne funkcionise kao u ostatku svijeta...tj. funkcionise samo zasto bi gazda imao nize cijen proizvoda kad ce ih ionako prodati kakva god da je cijena, bolje sebi da uzme lovu.

Ne znam u cemu je problem. Pohlepa tolika...ne kontam. Shvatam da ja da smo mi malo trziste i da nema puno stanovnika, ali nas handre samo tako i handrit ce jer sutimo. To sto cijena goriva sad moze biti za pola marke niza, hebe se nekome. Sto ce onaj pumpadzija snizavati cijenu, ako mu se gorivo prodaje po bilo kojoj cijeni, pa nije budala. Isto tako i sa ovim centrima, pukne cijenu narod kupuje... a sta ces, moras kupovat. :x
Jaro moj, da su malo nize. Nego bi se iznenadio, kao sto se i ja iznenadim svake godine kada dodjem u BiH pa vidim kakve su cijene. Ove godine sam posebno pratio cijene i to svega, znaci od hrane, preko higjene, odjece, obuce, do tehnike i namjestaja. Sve ama bas sve je skuplje. Razumijem, da je malo trziste i normalno da ako kupujes naveliko za veci broj kupaca da ces i cijenu dobiti povoljniju. Ali da npr. za jedan sampon od 250mil u Bingu dobijes u Americi 1.1l istog sampona (od istog proizvodjaca) to mi je malo nelogicno. Ide dotle da sam neke Hrvatske proizvode kupovao jeftinije u Americi nego u Hrvatskoj.
cynemes

#54 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by cynemes »

da, ali sta je sa uvoznom taxom, sa pdvom, sa prevozom, sa popustom na kolicinu, zamisli popusta na kolicinu u americi a popust na kolicinu u bosni? Logicno. Mi nismo EU i normalno je da ce EU proivodi biti skuplji kod nas nego u Europi. EU je jednostavno otvoreno trziste. Nase stvari su jeftinije ovdje kod nas nego kada hoces da kupis bosansku sudzuku u Bosanskom marketu u Njemackoj.

:-)
convict

#55 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by convict »

doktor78 wrote:
Entropio wrote:Može li neko ukratko objasniti o povoljnostima kupovine u Mercatoru? Pike, popusti i slično?
Ma, pike im i nisu nesto. Za kupovinu od 8 KM dobijes jednu piku, a ostatak ti propada. Recimo, kupis robe u vrijednosti 45 KM, dobijas 5 pika (40 KM), a onih 5 KM pojela maca. Za popust od 3% moras skupiti 90 pika (moras potrositi najmanje 720 KM, u stvarnosti je ta cifra obicno mnogo veca), odnosno to je popust 21,60 KM, a toliko si zijanio kupujuci kod njih robu koja je skuplja nego npr. u Bingu. Ne znam, mozda se isplati nekome ko kod njih redovno kupuje i ganja ove dvojne ili trojne pike (obicno budu pred kraj bonitetnog perioda), ali ja imam utisak da je to sve po principu "na mostu dobijes, na cupriji izgubis". Nisu to dzaba Slovenci...
dobra je akcija 10% utorkom. prvi utorak potrošiš najmanje 50 KM i sljedeći imaš pravo na 10% popusta, ako i tad potrošiš preko 50 KM, imaš popust i naredne sedmice. popust ne daju na artikle koji su na akciji. uz popust od 10% i pike, mislim da su konkurentniji od Binga
Tuzlanka1986

#56 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Tuzlanka1986 »

convict wrote:
doktor78 wrote:
Entropio wrote:Može li neko ukratko objasniti o povoljnostima kupovine u Mercatoru? Pike, popusti i slično?
Ma, pike im i nisu nesto. Za kupovinu od 8 KM dobijes jednu piku, a ostatak ti propada. Recimo, kupis robe u vrijednosti 45 KM, dobijas 5 pika (40 KM), a onih 5 KM pojela maca. Za popust od 3% moras skupiti 90 pika (moras potrositi najmanje 720 KM, u stvarnosti je ta cifra obicno mnogo veca), odnosno to je popust 21,60 KM, a toliko si zijanio kupujuci kod njih robu koja je skuplja nego npr. u Bingu. Ne znam, mozda se isplati nekome ko kod njih redovno kupuje i ganja ove dvojne ili trojne pike (obicno budu pred kraj bonitetnog perioda), ali ja imam utisak da je to sve po principu "na mostu dobijes, na cupriji izgubis". Nisu to dzaba Slovenci...
dobra je akcija 10% utorkom. prvi utorak potrošiš najmanje 50 KM i sljedeći imaš pravo na 10% popusta, ako i tad potrošiš preko 50 KM, imaš popust i naredne sedmice. popust ne daju na artikle koji su na akciji. uz popust od 10% i pike, mislim da su konkurentniji od Binga
To sto u Mercatoru kupis za 50 KM u Bingu mozes sigurno za 45, tako da ti ostane 5 KM, cekas naredni utorak i kupis ponovo za 50 Km i uz popust platis 45,znaci isto, a ako kupis za 20 KM popust ti je 2 marke, znaci opet si na gubitku 3 KM . I jos moras cekat taj utorak.
Murisno1

#57 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Murisno1 »

Image

evo i zadnje sedmicne tabele cijena namirnica za ovu godinu
http://namirnice.ba/namirnice/sedma-sed ... ezi-10-km/
mirsek

#58 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by mirsek »

Pozdravljam otvaranje ove stranice ali, kada bude uvrsten i robot pa mozda i amko, i kada budu standardizirane namirnice u korpi koja se poredi bice vise relevantna..Ovako mi sad vuce na stranicu gdje bingo odabere kod sebe jeftinije proizvode i na osnovu toga sastavi korpu i ispadnu uvijek najjeftinji..
Murisno1

#59 Re: Je li ovo Bingo skonto dobar online fol?

Post by Murisno1 »

mirsek wrote:Pozdravljam otvaranje ove stranice ali, kada bude uvrsten i robot pa mozda i amko, i kada budu standardizirane namirnice u korpi koja se poredi bice vise relevantna..Ovako mi sad vuce na stranicu gdje bingo odabere kod sebe jeftinije proizvode i na osnovu toga sastavi korpu i ispadnu uvijek najjeftinji..
Ma ništa to, šta god da odabereš biće samo gore po ostale markete, vjeruj mi :D. Doće amko i robot na red. Inače su po cijenema u sredini, jeftiniji uglavnom od konzuma i mercatora, skuplji uglavnom od binga i interexa. Ako te štogod još interesuje o ovom portalu, pp baci :) a evo posljednje analize/tabele u kojoj smo sabrali sve ukupne iznose iz prethodnih sedmičnih tabela

Image

radi konteksta, evo i link:
http://namirnice.ba/namirnice/za-ono-st ... namirnica/
Post Reply