EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

manki

#51 Re: EUROSONG 2012

Post by manki »

Nesto kontam, ERATO bi isto super bio da pjevaju jos uvijek.. A i Maya Sar je odlicna! :thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#52 Re: EUROSONG 2012

Post by Entropio »

Naš predstavnik će biti Hari Varešanović. Pjesma je u završnoj fazi... Kompozitor je Vladimir Graić (koji je komponovao "Molitvu" za Mariju Šerifović), a tekst su napisali Fahrudin Pecikoza i Marina Tucaković.
ema_

#53 Re: EUROSONG 2012

Post by ema_ »

Entropio wrote:Naš predstavnik će biti Hari Varešanović. Pjesma je u završnoj fazi... Kompozitor je Vladimir Graić (koji je komponovao "Molitvu" za Mariju Šerifović), a tekst su napisali Fahrudin Pecikoza i Marina Tucaković.

Kako, ali KAKO im više nije ofirno da se uvijek iznova pojavljuju i siluju višemjesečnim davljenjima prije, a i nakon ES? :roll:
Zoya

#54 Re: EUROSONG 2012

Post by Zoya »

Rambo Amadeus predstavnik Crne Gore :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55 Re: EUROSONG 2012

Post by Velkoski »

Entropio

#56 Re: EUROSONG 2012

Post by Entropio »

Otp'o Hari? :lol: Nisu imali para da plate Graji, pa se okrenuli Mayi Sar koja neće naplatiti pjesmu, a muž će to besplatno isproducirati. Pošteno.

Meni je Maya Sar antipatična. To je sve što mogu reći o njoj na osnovu do sad viđenog.

Meni je stvarno dosta ovih "kulturnih" izvođača koje bira Dejan Kukrić i šalje na Evroviziju. Evrovizija ne cijeni umjetnike; Evrovizija cijeni šou. Pošalji Halida Bešlića ili Selmu Bajrami jednom... da vidimo kako bi to prošlo. Mi uvijek iste ljude i iste pjesme šaljemo... i uvijek smo donji. Dobro, budemo među prvih 10 SAMO i ISKLJUČIVO zahvaljujući našoj dijaspori, ali to je bezveze.
Revolucionar ★

#57 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

Ova djevojka sjajno pjeva, al' Evropa ni Evrovizija ne ocjenjuju kvalitet, ni' izvedbu' nit ista sto ima veze sa dobrom muzikom. Tamo se ocjenjuju kic, dobrosusjedski odnosi, tv prava i sl. Ne mislim da cemo nesto posebno dobro proci, jer za Evroviziju se treba imati ili nesto sto ce sokirati Evropu i ziri ( tipa Lordi ), slatkog metrosexualca sa pjesmom i lirikom za bukvare 2.razreda osnovne ( Alexander Rybak, Sakis Rouvas..) ili jednostavno lako-pamtljiv summer hit, il' na poslijetku skupe pripreme, ulaganja u medije i reklame sto je ucinio Azrebejdzan prosle godine . Pa ljudi moja cijena haljine i opreme koju su oni upotrijebili premasuje ukupan budzet bh-eurovision teama. Sto se mene tice, to ce bit samo par noci za ubit vrijeme, kvalitet tesko .

Sve i kad bi poslali Azru i Johnnya Stulica, Evropa nema zeludac da svari liriku . Evropa voli fast-food, turbo-folk, perverziju ..
Not My Idea

#58 Re: EUROSONG 2012

Post by Not My Idea »

o njoj bas i nemam neko misljenje (prosto jer ne vidim na osnovu cega bih imala...) al eto

Mayo, nek je sretno :) :bih:
alphonse kauders

#59 Re: EUROSONG 2012

Post by alphonse kauders »

Revolucionar ★ wrote:Ova djevojka sjajno pjeva, al' Evropa ni Evrovizija ne ocjenjuju kvalitet, ni' izvedbu' nit ista sto ima veze sa dobrom muzikom. Tamo se ocjenjuju kic, dobrosusjedski odnosi, tv prava i sl. Ne mislim da cemo nesto posebno dobro proci, jer za Evroviziju se treba imati ili nesto sto ce sokirati Evropu i ziri ( tipa Lordi ), slatkog metrosexualca sa pjesmom i lirikom za bukvare 2.razreda osnovne ( Alexander Rybak, Sakis Rouvas..) ili jednostavno lako-pamtljiv summer hit, il' na poslijetku skupe pripreme, ulaganja u medije i reklame sto je ucinio Azrebejdzan prosle godine . Pa ljudi moja cijena haljine i opreme koju su oni upotrijebili premasuje ukupan budzet bh-eurovision teama. Sto se mene tice, to ce bit samo par noci za ubit vrijeme, kvalitet tesko .

Sve i kad bi poslali Azru i Johnnya Stulica, Evropa nema zeludac da svari liriku . Evropa voli fast-food, turbo-folk, perverziju ..
:?:

Maja Sar ima sasvim prosječne vokalne mogućnosti, ali za sve ostalo se potpuno slažem. :thumbup:

Uostalom, svakako ću "navijati" za Ramba, tako da mi je svejedno koga ćemo poslati ove godine.
Last edited by alphonse kauders on 15/12/2011 19:04, edited 1 time in total.
Ambrozija

#60 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

A Hari?

U svakom slucaju, djevojka je odlicna, pjeva fantasticno, pise odlicne pjesme, samo je pitanje koliko ce se to prepoznati. Ne sumnjam u kvalitetnu pjesmu, i puno srece
Revolucionar ★

#61 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

alphonse kauders wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ova djevojka sjajno pjeva, al' Evropa ni Evrovizija ne ocjenjuju kvalitet, ni' izvedbu' nit ista sto ima veze sa dobrom muzikom. Tamo se ocjenjuju kic, dobrosusjedski odnosi, tv prava i sl. Ne mislim da cemo nesto posebno dobro proci, jer za Evroviziju se treba imati ili nesto sto ce sokirati Evropu i ziri ( tipa Lordi ), slatkog metrosexualca sa pjesmom i lirikom za bukvare 2.razreda osnovne ( Alexander Rybak, Sakis Rouvas..) ili jednostavno lako-pamtljiv summer hit, il' na poslijetku skupe pripreme, ulaganja u medije i reklame sto je ucinio Azrebejdzan prosle godine . Pa ljudi moja cijena haljine i opreme koju su oni upotrijebili premasuje ukupan budzet bh-eurovision teama. Sto se mene tice, to ce bit samo par noci za ubit vrijeme, kvalitet tesko .

:?:

Maja Sar ima sasvim prosječne vokalne mogućnosti, ali za sve ostalo se potpuno slažem. :thumbup:

Uostalom, svakako ću "navijati" za Ramba, tako mi je svejedno koga ćemo poslati ove godine.
Mislim da je vise stvar to sto nema nijedne pjesme da se dokaze, sve su joj srednja zalost . Al' poredeci je sa onim sto se pojavi na evroviziji, onda je sve relativno . Meni licno smeta sto nasi predstavnici obicno sluze za promicanje " lafo nadolazecih muzickih imena " , tipa , Marija Sestic, Feminem, Mia Martina, pa donekle i ovaj Vukasin Brajic, iako je kvalitetan aranzman i pjesmu imao, ipak je to uradjeno da izadje u medije.
julisiz es grant

#62 Re: EUROSONG 2012

Post by julisiz es grant »

Još jedna iz Merlinove menažerije...
...to joj je jedina kvalifikacija (suprug joj je Merlinov nekadašnji gitarista, sada kao neki producent), i tako se gura na mala vrata i u prošlu Evroviziju i druge unosne kvazi-humanitarne projekte, iako niko ne zna nijednu njenu pjesmu ni šta to ona pjeva ni kome.
Entropio

#63 Re: EUROSONG 2012

Post by Entropio »

julisiz es grant wrote:Još jedna iz Merlinove menažerije...
...to joj je jedina kvalifikacija (suprug joj je Merlinov nekadašnji gitarista, sada kao neki producent), i tako se gura na mala vrata i u prošlu Evroviziju i druge unosne kvazi-humanitarne projekte, iako niko ne zna nijednu njenu pjesmu ni šta to ona pjeva ni kome.
Mala ispravka: suprug joj je sadašnji Merlinov klavijaturista. Evo njih troje zajedno u Beogradu nedavno:

mrtva kokoš

#64 Re: EUROSONG 2012

Post by mrtva kokoš »

pa i nikog zanimljivijeg nismo imali poslati, mozda partijski bend, dubiozu, ali bice prilike narednih godina...
chuchumbamayumbe

#65 Re: EUROSONG 2012

Post by chuchumbamayumbe »

Ja ove godine glasujem za RASMC-a.
12 points goes to Montnegro.
:thumbup:

Maya Sar?! :roll:
Kako se zapravo zove?!
Entropio

#66 Re: EUROSONG 2012

Post by Entropio »

chuchumbamayumbe wrote: Maya Sar?! :roll:
Kako se zapravo zove?!
Maja Sarihodžić.
Revolucionar ★

#67 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

Zabranjeno pusenje & Arabeske, dobar spoj rock-a i duhovnosti
Dubioza kolektiv - Evropa ih je vec upoznala preko mtv nominacija

il'

Rizmu i Slovu :D . . da im pokazu kako se mucka kola :D :D

il' jednostavno, prateci ostale nadri drzave, poslat sta da zaludi mlade evropljanke, prstat ce glasovi na sve strane :D .. duet Soljanina i Muzaferije :D .. ako nam i Hrvatska ne bi dala 12 poena, eto, mozes me j***t ako ne bi :lol: :lol: :lol:
Jeff Bingham

#68 Re: EUROSONG 2012

Post by Jeff Bingham »

ja se mogu zaklet da bi halid pobijedio :-D

maja sar :roll:
manki

#69 Re: EUROSONG 2012

Post by manki »

Maya Sar! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
just principe

#70 Re: EUROSONG 2012

Post by just principe »

ko bi rekO da se nije islO po nacionalnom kljucu :shock: :skoljka:

btw drago mi je za Sar - najljepsi bek vokal svijeta :thumbup:
palermo

#71 Re: EUROSONG 2012

Post by palermo »

Entropio wrote:Otp'o Hari? :lol: Nisu imali para da plate Graji, pa se okrenuli Mayi Sar koja neće naplatiti pjesmu, a muž će to besplatno isproducirati. Pošteno.

Meni je Maya Sar antipatična. To je sve što mogu reći o njoj na osnovu do sad viđenog.

Meni je stvarno dosta ovih "kulturnih" izvođača koje bira Dejan Kukrić i šalje na Evroviziju. Evrovizija ne cijeni umjetnike; Evrovizija cijeni šou. Pošalji Halida Bešlića ili Selmu Bajrami jednom... da vidimo kako bi to prošlo. Mi uvijek iste ljude i iste pjesme šaljemo... i uvijek smo donji. Dobro, budemo među prvih 10 SAMO i ISKLJUČIVO zahvaljujući našoj dijaspori, ali to je bezveze.
kako bolan, pa kad bi u svemu bili kao što smo u eurosongu gdje bi nam bio kraj. Uvijek pri vrhu,u finalu....

Malo prelistah temu, pa pročitah , ne valja nam izboir, netransparentan, a ono svi od susjeda nam preuzeli, pa đe će hari, a ono hari ne ode, te dosadili i Kukrić i ekipa, a oni baš prave dobar šou od ovoga.......joj, što ste na kraj srca. A ja volim eurosong......muzička verzija fudbala :)

A što se tiče Maya.......ma meni je za nju navijati :)

P.S imali ko kakav you tube da stavi, da je se podsjetimo (mislim makar ja da se podsjetim :D
Irm@

#72 Re: EUROSONG 2012

Post by Irm@ »

diiiivna...prelijep glas... :bih:

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73 Re: EUROSONG 2012

Post by Velkoski »

Ja nesto ne vjerujem da cemo proci u finale ove godine :oops:
madFlava

#74 Re: EUROSONG 2012

Post by madFlava »

glasamooo za tebee! :lol: 8-)

just principe

#75 Re: EUROSONG 2012

Post by just principe »

zar taj isti Rambo nije ismijavao Evroviziju a sad bi da ide na istu..Vjerovatno da je sa svojim nastupom ismijava
Locked