Diskretna veza

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
DeNiro

#51 Re: Diskretna veza

Post by DeNiro »

@ Raspored

Niko ne spori da je brak kao institucija na izdisaju. Ovdje se radi o tome da jedna osoba drzi drugu osobu u jednoj kopreni, laznom uvjerenju, i da radi nesto sto istovremeno osporava drugoj osobi. Zasto se zeniti a siriti vidike na drugoj strani? Zasto osobu koju "volis" lagati?
Last edited by DeNiro on 19/11/2011 15:05, edited 1 time in total.
Zoya

#52 Re: Diskretna veza

Post by Zoya »

Auuff, pola nam se drzave kurva, a ovdje se to kao ne odobrava, fuj, kaka.. :-)
Halcyon

#53 Re: Diskretna veza

Post by Halcyon »

Zoya wrote:Auuff, pola nam se drzave kurva, a ovdje se to kao ne odobrava, fuj, kaka.. :-)
Kakve to veze ima? Pola države se bavi kriminalom pa jel i to treba odobravat?
DeNiro

#54 Re: Diskretna veza

Post by DeNiro »

Zoya wrote:Auuff, pola nam se drzave kurva, a ovdje se to kao ne odobrava, fuj, kaka.. :-)
Ja spadam u onu drugu polovinu, a ti?
žulijan asanž

#55 Re: Diskretna veza

Post by žulijan asanž »

DeNiro wrote:
Ja spadam u onu drugu polovinu, a ti?
ne diraj mi zoyu. zoya, haj ti vamo. svi smo naši, jel tako? :D
Zoya

#56 Re: Diskretna veza

Post by Zoya »

Aman za aman. Svi mi po par primjera znamo ili imamo u komsiluku od ovoga i ko biva se cudimo ovome :D
kokuz_sa

#57 Re: Diskretna veza

Post by kokuz_sa »

JThomas wrote:ono, familije se ne vole, đe će za vlaha, sandžakliju, kokuza... :-?
sta meni fali :D
DeNiro

#58 Re: Diskretna veza

Post by DeNiro »

Raspored wrote:
DeNiro wrote:@ Raspored

Niko ne spori da je brak kao institucija na izdisaju. Ovdje se radi o tome da jedna osoba drzi drugu osobu u jednoj kopreni, laznom uvjerenju, i da radi nesto sto istovremeno osporava drugoj osobi. Zasto se zeniti a siriti vidike na drugoj strani? Zasto osobu koju "volis" lagati?
Prelazna faza prijatelju. Drže nas još okovi prošlosti, moral, pritisak sredine, pokušaj da smirimo nešto u sebi, imamo potomstvo i još hiljadu razloga. Lažemo zato jer smo sebični, želimo imati svoga partnera uz sebe, imati sigurnu opciju a ujedno živjeti ludo i zabavljati se a to dvoje ne idu zajedno.
Muškarci nažalost jesu gori u tome ali žene ih ubrzano stižu i uskoro ćemo biti itekako jednaki. Osvrni se večeras oko svoga stola, vidjeti ćeš mnogo oženjenih kako vrebaju, udatih ili cura u dugim vezama kako tipkaju poruke o dogovorima za susrete nakon...govor tijela i pogledi tako lijepo odaju :-D
U pravu si, ima nas svakakvih.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#59 Re: Diskretna veza

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:
JThomas wrote:ono, familije se ne vole, đe će za vlaha, sandžakliju, kokuza... :-?
sta meni fali :D
:lol: :lol: :lol: jos pitas :D
Ridjobrki

#60 Re: Diskretna veza

Post by Ridjobrki »

Hehehe, čuj Zoyu... :D :D :D

A kad bi onaj njen širio vidike vrat bi mu suzila k'o da gledam! :lol:
žulijan asanž

#61 Re: Diskretna veza

Post by žulijan asanž »

Raspored wrote:
DeNiro wrote:@ Raspored

Prelazna faza prijatelju. Drže nas još okovi prošlosti, moral, pritisak sredine, pokušaj da smirimo nešto u sebi, imamo potomstvo i još hiljadu razloga. Lažemo zato jer smo sebični, želimo imati svoga partnera uz sebe, imati sigurnu opciju a ujedno živjeti ludo i zabavljati se a to dvoje ne idu zajedno.
Muškarci nažalost jesu gori u tome ali žene ih ubrzano stižu i uskoro ćemo biti itekako jednaki. Osvrni se večeras oko svoga stola, vidjeti ćeš mnogo oženjenih kako vrebaju, udatih ili cura u dugim vezama kako tipkaju poruke o dogovorima za susrete nakon...govor tijela i pogledi tako lijepo odaju....
mislim da samo mulder i scully mogu to riješiti večeras na bazenima.

Image
Last edited by žulijan asanž on 19/11/2011 15:23, edited 1 time in total.
azurna_obala

#62 Re: Diskretna veza

Post by azurna_obala »

Raspored wrote:Klasična monogamna veza 1+1 je na izdisaju. Iluzija je misliti da kvalitetan muškarac ili atraktivna djevojka nemaju u životu više od jedne opcije i da su kao ljudska bića u stanju 24 sata godinama tome odoljevati. Zadnjih 10 godina života nisam sreo u svom okruženju relaciju 1+1 u čistom stanju. Uvijek je tu bilo 3,4 ili više osoba u različitim i nekada čudnim kombinacijama. Lično sam imao situacije sa suprugama i majkama dvoje djece, djevojkama u višegodišnjim vezama a o muškim prijateljima i poznanicima bolje da i ne govorim.
Mislim da se moramo početi miriti sa budućnošću koja nam polako nosi veze u kojima će ljudi imati stalne partnere ali i povremene avanture. Jednostavno sve ide u tom smjeru tako da su ove situacije iako za osudu sa moralne strane ipak realnost doba u kojem živimo.
Shvatam ja itekako da je strašna pomisao da neko do koga ti je stalo u trenutcima kada nije sa tobom provodi vrijeme i uživa sa nekim drugim. Međutim, to je nažalost pravac kojim idemo. Nečiji mentalni sklop to lakše prihvati, nečiji teže. Pripremite srca i na takve situacije, to je sve što mogu reći.

Ja se nadam kad saznaš da tebe varaju, da ćeš to sa osmjehom prihvatiti, a svoju mladu bogato nagraditi...i da ćete živjeti sretno do kraja života.
JThomas

#63 Re: Diskretna veza

Post by JThomas »

pa lova, očito :D

zato moraš biti diskretan :D
Zoya

#64 Re: Diskretna veza

Post by Zoya »

Ridjobrki wrote:Hehehe, čuj Zoyu... :D :D :D

A kad bi onaj njen širio vidike vrat bi mu suzila k'o da gledam! :lol:
Ma neee, shirokih sam ja shvatanja i vidika :-) i puna tolerancije 8-)
JThomas

#65 Re: Diskretna veza

Post by JThomas »

ja sam uskih pogleda, indiskretan i netaktičan na nanu.

šta ću tako mi hagra pao.
žulijan asanž

#66 Re: Diskretna veza

Post by žulijan asanž »

Raspored wrote:Bio sam i na Azurnoj obali i u takvoj situaciji . Saznao sam baš na računaru sa kojeg ti sada pišem. Pogledao je, osmjehno se, zagrlio i zauvjek ispratio. Ne zbog prevare jer je to radila i ranije već zbog laži i obmane. Evo me, živ sam i idem dalje. Ništa strašno dešava se. Koliko sam toga prošao i gledao da me ništa više ne može iznenaditi.
jbg, meni kad se to desilo ja sam bio u trsteniku u kampu '87. Františka se zvala i bila je iz Brna. Ode mi nakon što sam konto već da je isprosim od oca joj u kamp prikolici nedaleko od našeg šatora, ode sa nekim zagorcem Jožom. i ja sam se osmjehnuo i evo me živ sam i dalje. ali srce još boli. i nikako da prestane. ne znam jarane, možda sam jednostavno takav u duši, emotivac teški. i danas kad popijem padne mi na pamet Františka i njen jednodijelni kostim na tufne.
slobodni armirach

#67 Re: Diskretna veza

Post by slobodni armirach »

Sve neke moralne vertikale, a vecini da im se pruzi sansi bi se diskretno sdružila :D

na kraju krajeva nije ovaj forum neka vrsta RAK-a, koja ce dati postavljacu teme certifikat za diskretno druzenje :D
žulijan asanž

#68 Re: Diskretna veza

Post by žulijan asanž »

slobodni armirach wrote:Sve neke moralne vertikale, a vecini da im se pruzi sansi bi se diskretno sdružila :D

na kraju krajeva nije ovaj forum neka vrsta RAK-a, koja ce dati postavljacu teme certifikat za diskretno druzenje :D
u našem slučaju institucija bi se zvala KAR :D
PalaSa Marsa

#69 Re: Diskretna veza

Post by PalaSa Marsa »

azurna_obala wrote:
Raspored wrote:Klasična monogamna veza 1+1 je na izdisaju. Iluzija je misliti da kvalitetan muškarac ili atraktivna djevojka nemaju u životu više od jedne opcije i da su kao ljudska bića u stanju 24 sata godinama tome odoljevati. Zadnjih 10 godina života nisam sreo u svom okruženju relaciju 1+1 u čistom stanju. Uvijek je tu bilo 3,4 ili više osoba u različitim i nekada čudnim kombinacijama. Lično sam imao situacije sa suprugama i majkama dvoje djece, djevojkama u višegodišnjim vezama a o muškim prijateljima i poznanicima bolje da i ne govorim.
Mislim da se moramo početi miriti sa budućnošću koja nam polako nosi veze u kojima će ljudi imati stalne partnere ali i povremene avanture. Jednostavno sve ide u tom smjeru tako da su ove situacije iako za osudu sa moralne strane ipak realnost doba u kojem živimo.
Shvatam ja itekako da je strašna pomisao da neko do koga ti je stalo u trenutcima kada nije sa tobom provodi vrijeme i uživa sa nekim drugim. Međutim, to je nažalost pravac kojim idemo. Nečiji mentalni sklop to lakše prihvati, nečiji teže. Pripremite srca i na takve situacije, to je sve što mogu reći.

Ja se nadam kad saznaš da tebe varaju, da ćeš to sa osmjehom prihvatiti, a svoju mladu bogato nagraditi...i da ćete živjeti sretno do kraja života.
Ja 'pak mislim da ce i u BiH doci "obicaj" k'o nov ispod cekica da se ljudi razvode i udaju kol'ko im puta to dusa pozeli. Tako je to u Evropi, svijetu, uda se, ozeni, zafali nesto (dal' ljubav, dal' avanture, dal' nastupi dosada sa partnerom/kom, monotonija i sl.,) te se razvode svako malo i sve tako u krug. :-)
PalaSa Marsa

#70 Re: Diskretna veza

Post by PalaSa Marsa »

žulijan asanž wrote:
slobodni armirach wrote:Sve neke moralne vertikale, a vecini da im se pruzi sansi bi se diskretno sdružila :D

u našem slučaju institucija bi se zvala KAR :D
Ovo je mislim - KARIZMA. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#71 Re: Diskretna veza

Post by dječak sa šibicama »

Volim ovaj argument, "kad bi ti se pruzila prilika".

Autor ubija dvije muhe odjednom, pobija te jer on tebe poznaje bolje nego sto ti poznajes sam sebe (naravno), a usput se hvali da se njemu pruzila prilika i da je, naravno, iskoristio.

U sustini, koga libo racku, neka svako radi sta hoce. Posljedice ce sam snositi.

A da je vjernost prevazidjena, nije nikakva tajna, jednako kao i iskrenost. Ko je jos vidio biti iskren prema ljudima, bitno da je meni ba dobro.
Mis mekinjas

#72 Re: Diskretna veza

Post by Mis mekinjas »

Ali nije strašno, ni otići od muža, žene, djevojke, momka s kojim su uzoriti u vezi.
To ni po čemu, nije više, ili manje strašnije,od poligamije.
Što da ne uvedemo, onda kao normalno ponašanje, živi solo, i kreši se sa svima, koji ti na put dođu...... :-)
dječak sa šibicama

#73 Re: Diskretna veza

Post by dječak sa šibicama »

Ma jebo logiku, idem ja polemizirati o tome kako monogamija nije u modi, out je, nije inn, a onda se ozeniti i varati zenu.

Budi bolan libero, pa jebi sve sto hoda, nece ti niko rijec reci. Cak si i jebac, zavidit ce ti 90% frajera.

Ali ne, stara balkanska licemjernost kaze, za mahalu sam konzerva, idem u dzamiju/crkvu i imam postenu zenu kojoj sam ja prvi. A kad padne noc...
glockov kolac

#74 Re: Diskretna veza

Post by glockov kolac »

*mima* wrote:
ssaammii wrote:Sta mislite o diskretnoj vezi ozenjenog muskarca i udate zene koji oboje vole svoju zenu odnosno muza,ali zele da prosire svoje vidike i da uzivaju u zivotu bez bilo kakve namjere da bilo ko bude povrijedjen jer ipak samo jednom se zivi zar ne ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ......cuj da prosire vidike u diskretnoj vezi......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meš' čini oženjeni muškarac bi nešto drugo proširivao, al' eto...
azurna_obala

#75 Re: Diskretna veza

Post by azurna_obala »

Pričajte vi moderna gospodo otvorenih umova samo u svoje lično ime, nemojte da trpate sve u isti koš. Kome je stalo do nekoga, ko želi da bude s tom osobom, ko voli, iskreno voli, ne vara da ima milion pruženih prilika.
To što ste vi neki tako širokogrudni, pa vam je tako ''sve je to život, bla bla bla'', objesite mačku od rep. Samo mi žao tih žena/muškaraca koji završe s takvim osobama.
Post Reply