@Lud i ponosan
Moj poznanik placa za 4-orku 900+KM godisnje... Bilo mu prvo oko 1200 a svake naredne godine placa nesto manje...
To mi je ljetos govorio jer sam i ja htio uzeti full kasko.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
godina je bila 2009 doduse golf star 6 godina.Lud i ponosan wrote:Pa da oprostis, taj tvoj drug je nevidjena budaletina, mada cisto sumnjam da je iko bio u stanju toliko da ga zavrne, samo malo preuvelicava.Josko Domorocki wrote: Sta je smijesnoMoj drug platio 1003 km (sa popustom 10%) za kesh sve..
I to jos sa popustom...
![]()
Full kasko sa 0% fransize za novog golfa VI nije toliko, kamoli za IV...
P.S. Premija moze biti tolika samo u slucaju da je drugar vec bio "aktivan" kod osiguravajucih kuca, ali to se onda ovdje treba naglasiti.
Ljubav nema cijenutechnoGeek wrote:Zar jos iko placa kasko za Golfa 4 ?
Reče čovjek "za sve" pa pretpostavljam da je tu bilo uključeno i obavezno osiguranje i registracijaLud i ponosan wrote:Pa da oprostis, taj tvoj drug je nevidjena budaletina, mada cisto sumnjam da je iko bio u stanju toliko da ga zavrne, samo malo preuvelicava.Josko Domorocki wrote: Sta je smijesnoMoj drug platio 1003 km (sa popustom 10%) za kesh sve..
I to jos sa popustom...
![]()
Full kasko sa 0% fransize za novog golfa VI nije toliko, kamoli za IV...
P.S. Premija moze biti tolika samo u slucaju da je drugar vec bio "aktivan" kod osiguravajucih kuca, ali to se onda ovdje treba naglasiti.
Pa jaro kupis Volva i mozes ga golog ostavit na parkingu. a i ako ga proba nemoze jer je volvo = vrhunska sigurnoststroga normala wrote:Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog
@Lud i ponosan
Moj poznanik placa za 4-orku 900+KM godisnje... Bilo mu prvo oko 1200 a svake naredne godine placa nesto manje...
Qler wrote:Ja koliko znam to je dodatno. Znaci registracija, plus tih 550KM za kasko...
oklas wrote:Kasko nema nikakve veze sa obaveznim osiguranjem!
Obavezno osiguranje placa svaki vlasnik vozila, a kasko je opcionalno!
Znaci: obavezno + kasko (tko zeli)!
Kasko se placa oko 3-3,5% novonabavne vrijednosti vozila (nisam sada 100% siguran, a zavisi i od osiguravajuce kuce, mada su sve tu negdje)!
ElRe wrote:Ne, samo kasko i placa se dodatno na ono obavezno što ide uz registraciju. VGT je u pitanju.Ateista wrote:Jeli to dodje ukupna cijena osiguranja, ili se to doda na onu za obicno osiguranje?ElRe wrote:Kasko za Passata B5.5 TDI 2002god 550KM, a za novog Dobla Maxi 1.6Mjet 450 KM
Nece meni kriminalci odredjivati sta cu ja kupovati. Mogao sam ja kupiti Volva ali nije to to, njemu svaka cast i od mene veliki respekt, ali ja sam htio jednog VW-a pa pod cijenu da ugradim Hudiny, Alarm... Bar sam u podpunosti zadovoljan jer sam uzeo ono sto sam zelio, a o ukusima se ne raspravljaBrdar wrote:Pa jaro kupis Volva i mozes ga golog ostavit na parkingu. a i ako ga proba nemoze jer je volvo = vrhunska sigurnoststroga normala wrote:Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog
@Lud i ponosan
Brdar wrote:Pa jaro kupis Volva i mozes ga golog ostavit na parkingu. a i ako ga proba nemoze jer je volvo = vrhunska sigurnoststroga normala wrote:Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog
@Lud i ponosan