Ukradeno auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Fauja Singh

#51 Re: Ukradeno auto

Post by Fauja Singh »

Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog :shock:
@Lud i ponosan
Moj poznanik placa za 4-orku 900+KM godisnje... Bilo mu prvo oko 1200 a svake naredne godine placa nesto manje...
To mi je ljetos govorio jer sam i ja htio uzeti full kasko.
technoGeek

#52 Re: Ukradeno auto

Post by technoGeek »

Zar jos iko placa kasko za Golfa 4 ? :D
Josko Domorocki

#53 Re: Ukradeno auto

Post by Josko Domorocki »

Lud i ponosan wrote:
Josko Domorocki wrote: Sta je smijesno :?: Moj drug platio 1003 km (sa popustom 10%) za kesh sve..
Pa da oprostis, taj tvoj drug je nevidjena budaletina, mada cisto sumnjam da je iko bio u stanju toliko da ga zavrne, samo malo preuvelicava. ;) I to jos sa popustom... :lol:

Full kasko sa 0% fransize za novog golfa VI nije toliko, kamoli za IV...

P.S. Premija moze biti tolika samo u slucaju da je drugar vec bio "aktivan" kod osiguravajucih kuca, ali to se onda ovdje treba naglasiti. :D
godina je bila 2009 doduse golf star 6 godina.
Josko Domorocki

#54 Re: Ukradeno auto

Post by Josko Domorocki »

technoGeek wrote:Zar jos iko placa kasko za Golfa 4 ? :D
Ljubav nema cijenu
technoGeek

#55 Re: Ukradeno auto

Post by technoGeek »

Image
E&E

#56 Re: Ukradeno auto

Post by E&E »

Lud i ponosan wrote:
Josko Domorocki wrote: Sta je smijesno :?: Moj drug platio 1003 km (sa popustom 10%) za kesh sve..
Pa da oprostis, taj tvoj drug je nevidjena budaletina, mada cisto sumnjam da je iko bio u stanju toliko da ga zavrne, samo malo preuvelicava. ;) I to jos sa popustom... :lol:

Full kasko sa 0% fransize za novog golfa VI nije toliko, kamoli za IV...

P.S. Premija moze biti tolika samo u slucaju da je drugar vec bio "aktivan" kod osiguravajucih kuca, ali to se onda ovdje treba naglasiti. :D
Reče čovjek "za sve" pa pretpostavljam da je tu bilo uključeno i obavezno osiguranje i registracija ;)
Brdar

#57 Re: Ukradeno auto

Post by Brdar »

stroga normala wrote:Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog :shock:
@Lud i ponosan
Moj poznanik placa za 4-orku 900+KM godisnje... Bilo mu prvo oko 1200 a svake naredne godine placa nesto manje...
Pa jaro kupis Volva i mozes ga golog ostavit na parkingu. a i ako ga proba nemoze jer je volvo = vrhunska sigurnost 8-)
Ateista

#58 Re: Ukradeno auto

Post by Ateista »

Qler wrote:Ja koliko znam to je dodatno. Znaci registracija, plus tih 550KM za kasko...
oklas wrote:Kasko nema nikakve veze sa obaveznim osiguranjem!
Obavezno osiguranje placa svaki vlasnik vozila, a kasko je opcionalno!
Znaci: obavezno + kasko (tko zeli)!

Kasko se placa oko 3-3,5% novonabavne vrijednosti vozila (nisam sada 100% siguran, a zavisi i od osiguravajuce kuce, mada su sve tu negdje)!
ElRe wrote:
Ateista wrote:
ElRe wrote:Kasko za Passata B5.5 TDI 2002god 550KM, a za novog Dobla Maxi 1.6Mjet 450 KM :D
Jeli to dodje ukupna cijena osiguranja, ili se to doda na onu za obicno osiguranje?
Ne, samo kasko i placa se dodatno na ono obavezno što ide uz registraciju. VGT je u pitanju.

:thumbup: :thumbup:

Hvala na odgovorima.
Fauja Singh

#59 Re: Ukradeno auto

Post by Fauja Singh »

Brdar wrote:
stroga normala wrote:Ne zelim nikome da prisjedam na muku, ali uvijek se sokiram kad vidim da ima raje koja kupi auto za koje zna da se krade i onda ga ostavi golog na parkingu. Pa majka mu stara nismo u Svedskoj, 'platit auto 15-20 hiljada i ne odvojiti 1 000 za zastitu mi je bas budalastina. Ja bi se pojeo da napravim takav kiks i ostanem bez auta, ovako bar znam da sam ucinio sve sto sam mogao da moje auto ne bude primamljivo lopovima jer na parkingu ima istih a i boljih bez zastite, a i ako ga povrh toga zapika namucit ce se sigurno, ode li nedaj Boze jbg znam da sam sve ucinio... al ostavit ga golog :shock:
@Lud i ponosan
Pa jaro kupis Volva i mozes ga golog ostavit na parkingu. a i ako ga proba nemoze jer je volvo = vrhunska sigurnost 8-)
Nece meni kriminalci odredjivati sta cu ja kupovati. Mogao sam ja kupiti Volva ali nije to to, njemu svaka cast i od mene veliki respekt, ali ja sam htio jednog VW-a pa pod cijenu da ugradim Hudiny, Alarm... Bar sam u podpunosti zadovoljan jer sam uzeo ono sto sam zelio, a o ukusima se ne raspravlja ;-)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
--usnee--

#60 Re: Ukradeno auto

Post by --usnee-- »

Ma kakve vi spominjete golf 4 da su 1000 km meni nov polo kasko 800 i nesto prvu godinu na cijenu od 23 000KM a da vidim koja to golf 4 vrijedi trenutno vise od 26000KM trenutno kad se sve uzme u obzir kilometraza.....
johntra

#61 Re: Ukradeno auto

Post by johntra »

Je li iko uzeo u obzir da je možda to auto prvi na listi kradljivaca, pa da je zbog toga skuplji kasko?
johntra

#62 Re: Ukradeno auto

Post by johntra »

Što ne bi mogao biti, kada ga je sigurnije lakše ukrasti nego novijeg Passata, petice ili šestice?
Da ne pominjem koliko više vlasnici tih vozila štite te automobile, dok se za četvorke rijetko ko odlučuje stavljati skuplju zaštitu, upravo radi razmišljanja da će neko prije ukrasti peticu ili šesticu, jer su novije i traženije...dok pritom zaboravljaju činjenicu da se njegovo četvorka može ukrasti radi dijelova ili narudžbe...
Ne bi bez razloga bila tolika cijena kaska....
johntra

#63 Re: Ukradeno auto

Post by johntra »

možda ja i griješim, ali ne vidim ni ja što bi tako skupo bilo...i osiguranje se mora nečim osigurati... :D
goran16v

#64 Re: Ukradeno auto

Post by goran16v »

Kod nas je zakljucivanja polica osiguranja (obaveznog i kaska) k'o pogadjanje na pijaci i preko stela. Bonusi od 50% se automatski obracunajavju, niko vise ne vodi stetovnik, malusi ne postoje ali tome ce brzo doci kraj. Taj dio pravne drzave ce biti obuhvacen pregovorima o EU integracijama (bas kao i u HR), bice uvedeni malusi, ukidace se bonusi nako stete, zna ce se tacna osnovica za svaku policu i polica sa istima karakteristikama ce svudje biti jednako novaca.
kornjas

#65 Re: Ukradeno auto

Post by kornjas »

Golf 2001 godina edition oprema. vrijednost kaska se određuje prema cijeni novog automobila koja je iznosila preko 20000 eura. full kasko s otkupljenom franšizom 1200 KM. za golfa peticu novijeg 4 godine isto takvo osiguranje je bilo povoljnije, jer mu je cijena kad je bio nov bila manja nego kod četvorke. nemam ništa više dodati :lol:
vjesticanametli

#66 Re: Ukradeno auto

Post by vjesticanametli »

Brdar wrote:
@Lud i ponosan
:mrgreen: jos ni jedan pokusaj :)
Post Reply