Sportski novinari u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#51 Re: Sportski novinari u BiH
da šta je ovo nego offside
- drugtito2011
#52 Velid Spaho - komentator
Koliko mi je tesko sto smo izgubili sinoc, toliko me do ludila doveo "komentator" VELID SPAHO - bublo.
Predlazem da su u Ustav BiH upise sljedece:
Spaho Velidu se strogo zabranjuje, ne komentarisanje, nego i pristup sportim terenima, a samo ponekad pustiti ga da pogleda na tv-u ritmicku gimnastiku, strljastvo, gadanje glinenih golubova i slicne sportove.
Lik je kompletan idiot i neznam sta smo mi u BiH Bogu zgrijesili da nas idioti poput Spahe maltretiraju vec godinama, a ono sinoć je bio vrhunac idiotizma.
Predlazem da su u Ustav BiH upise sljedece:
Spaho Velidu se strogo zabranjuje, ne komentarisanje, nego i pristup sportim terenima, a samo ponekad pustiti ga da pogleda na tv-u ritmicku gimnastiku, strljastvo, gadanje glinenih golubova i slicne sportove.
Lik je kompletan idiot i neznam sta smo mi u BiH Bogu zgrijesili da nas idioti poput Spahe maltretiraju vec godinama, a ono sinoć je bio vrhunac idiotizma.
- dječak sa šibicama
#53 Re: Sportski novinari u BiH
Mozda sudija nije vidio asistenta jer se tu naredalo 4-5 igraca.
-
hau jes no
#54 Re: Sportski novinari u BiH
treba zaslužit i dobro suđenje, kad si bolji i sudije šilje za tebe kao nama u bjelorusiji. ima osimov komentar u vezi suđenja u onom intervjuu za tvsa. čovjek sve objasnio. zakonom zabraniti svaku priču protiv sudija
sudije loše. štark šiljio za njih, pomoćnici za nas.
a mi novinare nemamo. evo ja bih volio pročitati nešto konstruktivno od nekog kojemu je to posao - gdje smo pogriješili i šta smo mogli bolje uraditi u ovom dvomeču bez da se iko osuđuje i proglašava krivim. to bi mogao biti topalbećirević al njega nema. imaju ovi što zarad jaranstva i putovanja sa savezom i igračima vrte istu priču godinama tipa treba se okrenuti narednim kvalifikacijama a sve isto se ponavlja kroz svake kvalifikacije - dejavu.
sudije loše. štark šiljio za njih, pomoćnici za nas.
a mi novinare nemamo. evo ja bih volio pročitati nešto konstruktivno od nekog kojemu je to posao - gdje smo pogriješili i šta smo mogli bolje uraditi u ovom dvomeču bez da se iko osuđuje i proglašava krivim. to bi mogao biti topalbećirević al njega nema. imaju ovi što zarad jaranstva i putovanja sa savezom i igračima vrte istu priču godinama tipa treba se okrenuti narednim kvalifikacijama a sve isto se ponavlja kroz svake kvalifikacije - dejavu.
- Janjicar
#55 Re: Sportski novinari u BiH
BHT nakon sinocnje utakmice niste zasluzili ni 1 KM od pretplate koju placamo ( a mnogi od sinoc nece ni placati )
-
Stari
#56 Re: Sportski novinari u BiH
dječak sa šibicama wrote:Stari wrote:Mislio sam da mi ovo nikad nece pasti na pamet ...da uzmem na sebe ulogu "vrazijeg" advokata ...jer radi se o nasem kapitenu koji mi je antipatican jos od onih utakmica protiv Madjarske i Grcke (koje je upropastio najvecim dijelom on ) ....ali dozvolite gospodo ovdje se svega moze procitati ...pa nek cirkus kompletan ...Stari u ulozi branioca i losih kapitena i polovnih novinara . Dakle pregledavsi onaj snimak i prostudiravsi ga pomno ...gospodo draga izvolite kusati ovo....znam da ste nadrkani i ovo vam nece bas biti milo za citati ...ali budimo egzaktni ...
Gol Emira Spahica ...to se moze sa velikom dozom sigurnosti reci ...NIJE bio iz ofsjada. Tesko mi je to priznati ...ali slika govori svojim jasnim jezikom. Pogledajte i sami uostalom. Svi vi koji ste govorili o ogromnom ofsjadu ...ili ste pristrasni ili stvar niste bas najbolje osmotrili...gol je bio i ostao sasvim regularan i Ofsjada nije bilo.
cini ti se djecace sa zigicama ...prizor na fotografiji koju prilazete predstavlja jednu milisekundu prije nego ce Zvjezdan uputiti loptu - ovdje jos uvijek nesto petlja oko lopte ...u trenu kad on (Misimovic) konacno uputi loptu -vec su i Emir i Pepe uspjeli zagaziti ...svatko
znaci po jedan korak ...i svatko u svojemu smjeru ... Vjeruj mi da bih najradije sve ovo prikrio ili povukao ...toliko su mi mili i ovi toboz zurnalisti ..a i Emir ....Ali daj da budemo u domenu egzaktnih nauka i pokusamo iskljuciti dramaticno jaka osjecanja
- Comrad
#57 Re: Sportski novinari u BiH
Ja ne bi.Black swan wrote:ja bih euforiju zakonom zabranio
To je normalna stvar u citavom svijetu. Nismo mi nesto tu nista vise euforicni od ostalih. Normalno je da covjek koji navija za svoju domovinu i voli je bude euforican. Pa nismo roboti. Ja sam predrhto cijelu tekmu, kao i ostatak ljudi...to je tako, to se ne moze kontrolisat.
Dakle, sasvim normalna stvar. Samo sto nama ta euforija sluzi kao neko opravdanje. Sve cemo trazit, osim priznat da je protivnik bio bolji. Te sudija, te euforija, te ovo, te ono...ma poderali nas ljudi. Hebaji ga sad. Bila njihova noc, sve im se poslozilo, a mi s druge strane odavno nismo pokazali gore izdanje. I onaj Nani u zenici nista, a eto onu noc spuca gol milimetarski precizno. Onakav sut se desava jednom u 5-6 utakmica, al jbg desio se nama.
- Comrad
#58 Re: Sportski novinari u BiH
Slika 1 je slika koja je zamzrnuta na TV-u tokom prenosa. Mislim da reziser nije potrefio trenutak kad je Miske uputio loptu. Pa se ima dojam da je Spaha duboko u ofsajdu. Na slici 2. je trenutak kada je Miske vec uputio loptu, a Spaha je kao sto se vidi u ofsajdu. Malom, ali ipak ofsajdu.Stari wrote:cini ti se djecace sa zigicama ...prizor na fotografiji koju prilazete predstavlja jednu milisekundu prije nego ce Zvjezdan uputiti loptu - ovdje jos uvijek nesto petlja oko lopte ...u trenu kad on (Misimovic) konacno uputi loptu -vec su i Emir i Pepe uspjeli zagaziti ...svatko
znaci po jedan korak ...i svatko u svojemu smjeru ... Vjeruj mi da bih najradije sve ovo prikrio ili povukao ...toliko su mi mili i ovi toboz zurnalisti ..a i Emir ....Ali daj da budemo u domenu egzaktnih nauka i pokusamo iskljuciti dramaticno jaka osjecanja

Da je bilo 0-0, sudija bi ovo mozda svirao. Opet Stark je lud, ko ce mu ga znati. Medjutim da je ovo protiv Francuza, bilo bi svirano 150%.
- ganjeta
#59 Re: Sportski novinari u BiH
Ne znam gdje bi ovo postavio, pa ću ovdje jer je vezano za ove šupke sa BHT-a.
http://www.bosanka.net/bht-i-reklame-pr ... show=slide
-
palermo
#60 Re: Sportski novinari u BiH
Comrad wrote:Ja ne bi.Black swan wrote:ja bih euforiju zakonom zabranio
To je normalna stvar u citavom svijetu. Nismo mi nesto tu nista vise euforicni od ostalih. Normalno je da covjek koji navija za svoju domovinu i voli je bude euforican. Pa nismo roboti. Ja sam predrhto cijelu tekmu, kao i ostatak ljudi...to je tako, to se ne moze kontrolisat.
Dakle, sasvim normalna stvar. Samo sto nama ta euforija sluzi kao neko opravdanje. Sve cemo trazit, osim priznat da je protivnik bio bolji. Te sudija, te euforija, te ovo, te ono...ma poderali nas ljudi. Hebaji ga sad. Bila njihova noc, sve im se poslozilo, a mi s druge strane odavno nismo pokazali gore izdanje. I onaj Nani u zenici nista, a eto onu noc spuca gol milimetarski precizno. Onakav sut se desava jednom u 5-6 utakmica, al jbg desio se nama.
nego smo mi stvarno negdje umislili, ili izmislili, da gubimo zbog navijačke euforije, jok, kao što drug Comrad reče, izgubili smo što su oni bolja ekipa, što ima se tu veče potrefilo da pruže svoju najboluj igru u zadnjih par godina, što imaju Ronalda. Bolan, ne nanosite na euforiju, euforija je divna stvar, nepatvorena emocija, onog trenutkakad prestanemo biti euforični, ja ću preći na boćanje
-
sumirprimus
#61 Re: Sportski novinari u BiH
da se vrati vrijeme ja bi opet isto,biJo euforican,bodrio samog sebe,druge,al nikad za NIKAD,ne bi ko onaj snaho,divio se cristini,dok nasi ginu...hebo ti i tu civiliziranost,profesionalizam,objektivnost,nazov kako hos...
zivzde nam na himnu,gadjaju se i oni laserima,podmecu navijacima,gubimo,a on kakva golcina nanija,kakav prijem lopte,kakav pregled,kakav udarac
i ono,dobilo ČAST prenosa uzivo nase repke fuj...
zivzde nam na himnu,gadjaju se i oni laserima,podmecu navijacima,gubimo,a on kakva golcina nanija,kakav prijem lopte,kakav pregled,kakav udarac
-
bahonnen
#62 Re: Sportski novinari u BiH
Ovo je definitivno za posebne teme... Čak predlažem redakciji Sa-X da napravi bar jedan, ako ne i više vezanih članaka na ovu temu. Jer ovo traži antikampanju.ganjeta wrote:Ne znam gdje bi ovo postavio, pa ću ovdje jer je vezano za ove šupke sa BHT-a.
Mislim da je autorica pogodila u srž. Potrudila se, ispitala sve činjenice. Ovo ja zovom novinarstvom.
- jeza u ledja
#63 Re: Sportski novinari u BiH
Kad kazes mesnica meni pred ocima Velidova glava.dječak sa šibicama wrote:Jest, Velid kenja ko veliki, pola ekrana prekriveno reklamom za mesnicu Maksumic, vidis samo Dzekinu glavu, nekog dribla sta li vec radi, ali mi to ne vidimo jer Maksumic reklamira svoje sudzukice i cevape.
Sudzukice, cevapi i Spahina buhtla. Neprocjenjivo!
- poznanik
#64 Re: Sportski novinari u BiH
ganjeta wrote:Ne znam gdje bi ovo postavio, pa ću ovdje jer je vezano za ove šupke sa BHT-a.
Odlično
- Comrad
#65 Re: Sportski novinari u BiH
Ovo je katastrofalan potez i gubljenje novca ovih preduzeca. A glavni razlog je za to sto vjerovatno u njihovim marketing sluzbama (ako ih i imaju) rade nehljebovici i osobe koje nemaju pojma o oglasavanju.
Ako su vec htjeli da se promovisu, to su mogli uraditi na milion drugih nacina. Dakle, gledaoca nervira reklama jer mu prekrivas pola terena istom! Drugo, niko tu reklamu i ne gleda, odnosno gleda kad ce se sklonut, pa da moze vidjeti gdje je lopta. Evo kod mene je npr. pivo Preminger stvorilo ogromona kontraefekat. Sad kad bi samo ta piva bila u samoposluzi, radije je necu ni popit. Onda oni kamioni? Totalno promasena ciljna grupa kojoj se obraca. Koliko uopste gledalaca zanima gdje moze kupiti one ogromne kamione i bagere
Umjesto da sjednu za stol i skontaju neke stvari. Ako ovo vec sve iritira gledaoce, i ako hoces da svi vide da prodajes kamione, pa hajmo uzet taj kamion, platit 50-ak navijaca i stavit ga kod katedrale nek navijaju u njemu i masu zastavama. Zakon vjerovatno ne dozvoljava da se taj kamion voza po gradu sa navijacima, ali et parkirat ga negdje il eto nesto na taj fazon. Ispred stavit neki stand sa picima, zastavama...itd. Organizuj nagradnu igru, turnir u pesu, fifi...bilo sta milion drugih, mozda i jeftinijih nacina promocije...Al jok, kod nas i dalje taj zaostali marketing. Pusti reklamu na tv i to je to.
Bas me zanimaju podaci o uspjesnosti oglasavanja tokom ove dvije utakmice ovih firmi.
Ako su vec htjeli da se promovisu, to su mogli uraditi na milion drugih nacina. Dakle, gledaoca nervira reklama jer mu prekrivas pola terena istom! Drugo, niko tu reklamu i ne gleda, odnosno gleda kad ce se sklonut, pa da moze vidjeti gdje je lopta. Evo kod mene je npr. pivo Preminger stvorilo ogromona kontraefekat. Sad kad bi samo ta piva bila u samoposluzi, radije je necu ni popit. Onda oni kamioni? Totalno promasena ciljna grupa kojoj se obraca. Koliko uopste gledalaca zanima gdje moze kupiti one ogromne kamione i bagere
Umjesto da sjednu za stol i skontaju neke stvari. Ako ovo vec sve iritira gledaoce, i ako hoces da svi vide da prodajes kamione, pa hajmo uzet taj kamion, platit 50-ak navijaca i stavit ga kod katedrale nek navijaju u njemu i masu zastavama. Zakon vjerovatno ne dozvoljava da se taj kamion voza po gradu sa navijacima, ali et parkirat ga negdje il eto nesto na taj fazon. Ispred stavit neki stand sa picima, zastavama...itd. Organizuj nagradnu igru, turnir u pesu, fifi...bilo sta milion drugih, mozda i jeftinijih nacina promocije...Al jok, kod nas i dalje taj zaostali marketing. Pusti reklamu na tv i to je to.
Bas me zanimaju podaci o uspjesnosti oglasavanja tokom ove dvije utakmice ovih firmi.
Last edited by Comrad on 17/11/2011 12:03, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#66 Re: Sportski novinari u BiH
Ja sam procitao od barem 2 forumasa da ce kupiti te bagere. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#67 Re: Sportski novinari u BiH
Ma od silnog nerviranja nisam ni cuo Spahu. A umalo rukama nisam poceo skidati reklame sa TV-a.
- Obuca9
#68 Re: Sportski novinari u BiH
Što Švabo majstorski naruži novarčiće, po ko zna koji put.
I zanimljivo, svaki put ih ušuti, da ne smiju ni pisnuti, a kamoli da mu kontriraju.
I zanimljivo, svaki put ih ušuti, da ne smiju ni pisnuti, a kamoli da mu kontriraju.
- BHF_Manijak
#69 Re: Sportski novinari u BiH
Gdje to?hz__semir wrote:Što Švabo majstorski naruži novarčiće, po ko zna koji put.
- Acheron
#70 Re: Sportski novinari u BiH
Eto, 90% populacije ne podnosi Velidu Spaho, ali dzaba kad u BHT-u nema neka unutrasnja kontrola, neki organ koji sankcionise; salje na kurs za izobrazbu itd. Sve je dzaba. On je tu jos 20+ g.
Lik je klasicna, ljigavo-podanicka tetkica. Zgadio mi se nakon BL za sva vremena. Posebno je jadan kad pun sebe primjeti neku 'promjenu formacije na terenu'...Skonto lik ono sto se s mjeseca vidi, i jos cvijeta zbog te sposobnosti.
Puuuuu
Lik je klasicna, ljigavo-podanicka tetkica. Zgadio mi se nakon BL za sva vremena. Posebno je jadan kad pun sebe primjeti neku 'promjenu formacije na terenu'...Skonto lik ono sto se s mjeseca vidi, i jos cvijeta zbog te sposobnosti.
Puuuuu
- luckylaka
#71 Re: Sportski novinari u BiH
Gdje,sta,kako daj ba postavljaj il pricaj jebem ga ko da samo za sebe gledas tvhz__semir wrote:Što Švabo majstorski naruži novarčiće, po ko zna koji put.
-
The 51st State
#72 Re: Sportski novinari u BiH
tek sad vidim da moram drugu zahvaliti sto ima one digitalne dzidje pa odgledah tekmu na al jazeeri
, na poluvremenu analiza sa grafikom ko soker
.
- Obuca9
#73 Re: Sportski novinari u BiH
http://www.cazin.net/sport/ivica-osim-p ... zamisliti/BHF_Manijak wrote:Gdje to?hz__semir wrote:Što Švabo majstorski naruži novarčiće, po ko zna koji put.
Mislite na novinare? Ne mislite, valjda, da smo mi krivi?
- Ma, ne kažem da ste krivi, ali zapitajte se kako ste svi pisali i govorili prije utakmice. Malo ste pretjerali u procjenama i komplimentima na račun nekih igrača, a oni to, očito, nisu mogli podnijeti. Ipak, mi nemamo toliko svjetskih fudbalera da bismo ih toliko hvalili. Trebate ih sve lijepo izanalizirati pa ćete i sami vidjeti što nismo mogli pobijediti Portugal. Treba znati koliko oni zaista mogu.
- alphonse kauders
#74 Re: Sportski novinari u BiH
Sve žalbe na Velida Spahu možete poslati na: [email protected] (garant ima i [email protected], ali se ne mogu zaklet')
Haj što se nerviram zbog utakmice, nego svaka njegova rečenica sadrži nevjerovatnu količinu gluposti, izmišljanja teorija zavjere, totalno nepoznavanje fudbalske igre, a boja glasa ne da mu je iritantana, dikcija ne da mu je užasna, pa taj čovjek ima toliku štelu u tom BHT-u da čovjek ne povjeruje.

Haj što se nerviram zbog utakmice, nego svaka njegova rečenica sadrži nevjerovatnu količinu gluposti, izmišljanja teorija zavjere, totalno nepoznavanje fudbalske igre, a boja glasa ne da mu je iritantana, dikcija ne da mu je užasna, pa taj čovjek ima toliku štelu u tom BHT-u da čovjek ne povjeruje.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#75 Re: Sportski novinari u BiH
ma i Švabo pametuje malo, da prostiš... i on je prije utakmice govorio "imaju se zbog čega i Portugalci brinuti" bla, bla, a sad pegla da je ovaj ili onaj uzdizao naše igrače...
Nema toga u Bosni, osim cyprusa
, ko se nije bio malo uzoholio nakon Francuske... svi smo mi kontali da ih možemo uzeti tamo, mnogi su kontali da to možemo napraviti laganini
Nema toga u Bosni, osim cyprusa