EURO 2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#52 Re: EURO 2012
realno Španija i Njemačka najboje izgledaju, pa onda tu su Holandija i Italija. to je to ko može osvoji EP. ostali teško.
-
hox79
#53 Re: EURO 2012
sta kazete gospodo za ukrajinu,gledo sam ih u petak onako u snimci protiv svaba (3:3)
jes da je jogi nesto experimentiso sa svojim elf ali slozise im zuti par kontri (ne vidja se svaki dan da cijela odbrana iz protivnicke polovine juri jednog igraca i ne da ga ne mogu stignuti,vec se i razmak izmedju njih drasticno povecava-da nije smijesno,bilo bi zalosno)
kao sto rekoh;imaju ukrajinci par zecova koji uz jos malo vjezbe mogu ispuniti normu za ep u atletici sa i bez prepona na 100m
jos cinjenica da su domacini.....moglo bi svasta biti....hm
jes da je jogi nesto experimentiso sa svojim elf ali slozise im zuti par kontri (ne vidja se svaki dan da cijela odbrana iz protivnicke polovine juri jednog igraca i ne da ga ne mogu stignuti,vec se i razmak izmedju njih drasticno povecava-da nije smijesno,bilo bi zalosno)
kao sto rekoh;imaju ukrajinci par zecova koji uz jos malo vjezbe mogu ispuniti normu za ep u atletici sa i bez prepona na 100m
jos cinjenica da su domacini.....moglo bi svasta biti....hm
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#54 Re: EURO 2012
Citao sam da je Bilic izjavio da ce igrati znacajnu ulogu na EP. Normalno da ce to izjaviti, ali zaboravlja neke stvari. Nisu bas tako uvjerljivo prosli na ovo EP, a i njihova javnost je bila skepticna i tokom kvalifikacija, pogotovo nakon poraza od Grcke. Onakvu Tursku su morali dobiti. Ne mogu oni pera odbiti ovakvom Portugalu. S Francuskom se mogu nositi, nije to ona Francuska. Ako nalete na Nijemce, mogli bi fasovati. Logicno je da ih sad nakon ovog s Turskom drzi euforija.Jack Be Nimble wrote:Navijam za Hrvate, a Njemci uzimaju. Volio bi da Hrvatska nekako dogura do polu finala, mozda da uzme portugal ili francusku na putu.
Nikad nisam bio ravnodusniji nego prema ovom EP. Ne navijam ni za koga, prije su Spanci imali moje simpatije. Ne sumnjam da ce EP biti jako i zanimljivo, pratice se, ali ne sa nekim velikim zarom. Ko sto gledam, uzece Portugal
Hebo EP, kad ce kvalifikacije za Svjetsko?!
-
gost iz ZG
#55 Re: EURO 2012
Tvrdokorna mrlja wrote:gdje letite![]()
de da prvo vidimo grupe,pa da prognoziramo
tako je,
slično je bilo i prije "baraža"
malo odmora od svega, pričekajmo 20-ak dana - a onda prognoze, želje i poruke.
- ultima_palabra
#56 Re: EURO 2012
Ja sam po defaultu za Espanu, ali nekako nije mi više toliko stalo kao kad su se tek dokazivali...vjerovatno se i Španci slično osjećaju
Holandiju sam gotivio uvijek, ali mi se sadašnja ekipa ne sviđa.
Realno, mislim da je došlo vrijeme za Švabe i da imaju kompletnu ekipu koja dolazi u prave fudbalske godine.
Holandiju sam gotivio uvijek, ali mi se sadašnja ekipa ne sviđa.
Realno, mislim da je došlo vrijeme za Švabe i da imaju kompletnu ekipu koja dolazi u prave fudbalske godine.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#57 Re: EURO 2012
Znam da je na razini SF filmova..ali zamislite finale Engleska- Irska

- Jack Be Nimble
#58 Re: EURO 2012
Ja mislim da ce Engleska 'iznenaditi' samu sebe....napokon nakon 90' dolaze do polufinala a onda ko zna.
- translater
#59 Re: EURO 2012
-LIBERO- wrote:Navijat cu za Irce. Muski,srcano...sa ne bas puno znanja,ali sa pregrst emocija i opasno ludim fanovima iza ledza![]()
Naravno,aucajderi su..dodatni razlog za moju podrsku. Dosta ba vise i Spanije ,Italije,Francuske,Portugala (![]()
).
Njemce namjerno nisam spominjao..oduvijek su mi kao reprezentacija bili antipaticni,masina za mljevenje protivnika,fizicka i trkacka dominacija,disciplina,sve pod konac...nemrem ja tu pricu nikako. Mada,uz Spaniju oni su najveci favoriti,istini za volju.
Dakle IRSKA![]()
![]()
![]()
(mada sam svjestan da ce tesko i grupu proci,kamoli sta vise...al' nema vez)
moj covjek!!!
- translater
#60 Re: EURO 2012
-LIBERO- wrote:Znam da je na razini SF filmova..ali zamislite finale Engleska- Irska![]()
![]()
nemoguce...nisu englezi toliko dobri da bi do finala dogurali
-
Rob_Atl
#61 Re: EURO 2012
Poljska,Engleska,Hrvatska,Ceska to bi solidna grupa bila u svim segmentima, pa i navijackog 
- Jack Be Nimble
#62 Re: EURO 2012
Uzivajte u ovom EURU jer je ovo zadnji EURO koji ce valjati, sljedeci put 24 tima 
- Mikado
- k3ngur
#64 Re: EURO 2012
Ja jedva cekam sljedeci sa 24 tima, vise fudbala, vise timova a i mi imamo vecu sansu da se kvalifikujemo i da napredujemo do osmine finala jer treci najbolji u grupi isto napreduje. Naravno bit ce i vise iznenadjenja.Jack Be Nimble wrote:Uzivajte u ovom EURU jer je ovo zadnji EURO koji ce valjati, sljedeci put 24 tima
Osim toga 23 tima i jedan domacin, eh to bi ovako izgledalo za cetri godine:
Najaci:
Francuska, Njemacka, Spanija, Engleska, Italija, Holandija, Portugal, Rusija
Srednji:
Belgija, Ceska, Hrvatska, Svedska, Danska, Turska, Srbija, Grcka
Ostali:
Irska, Svicarska, Austrija, Poljska, Rumunija, Norveska, Bosna, Slovenija
Pored toga imamo jos i sljedece kandidate za ostale:
Bugarska, Madjarska, Belarus, Slovacka, Skotska, Izrael, Crna Gora, Ukraina i Albanija
Svi drugi kao Estonija, Wels, Finska itd, mogu biti prava iznenadjenja.
Opet zavisi kako ce grupe za kvalifikacije izgledati...
-
kameni.spavac
#65 Re: EURO 2012
Mi kakvi smo ni naredno evropsko prvenstvo necemo vidjeti. I Feancuska 2016 ce nam ostati samo nedosanjani san.
-
sumirprimus
#66 Re: EURO 2012
KAKO NECEMO,pa da krenes redom ovim spiskom usli bi i svi OSTALIkameni.spavac wrote:Mi kakvi smo ni naredno evropsko prvenstvo necemo vidjeti. I Feancuska 2016 ce nam ostati samo nedosanjani san.
konacno,eto sanse
-
kameni.spavac
#67 Re: EURO 2012
Nego da se mi vratimo vecerasnjeg izvlacenju. Ja Portugalu zelim sljedecu grupu:
Spanija, Njemacka, portugal i Francuska. Zagarantovan fijasko

Spanija, Njemacka, portugal i Francuska. Zagarantovan fijasko
-
Baudelaire
#68 Re: EURO 2012
Elf igra daleko najbolji fudbal. Igraju klupski fudbal, ne reprezentativni. Pojedinačno Španija ima najjaču reprezentaciju, ali Nijemci imaju daleko bolji sistem, Ozil je trenutno za moj ukus najbolji fudbaler na svijetu za gledati ( samim tim i njemačka reprezentacija ), i jednostavno ne vidim kako mogu podbaciti. Mada je nezahvalno prognozirati, ipak vjerujem da uzimaju. Digli su reprezentativni fudbal na jedan novi nivo. Španci ipak nisu napravili ništa toliko revolucionarno, del Bosque je uglavnom kopirao Barcelonu po načinu igre, a očigledno mu fali neki španski Messi. Zato Švabama ništa ne fali. Mada, Loew je dva puta gubio na najvećim takmičenjima od Španaca, ostaje da se vidi da li je sposoban preskočiti tu zadnju prepreku.
- Edin H.
#69 Re: EURO 2012
Treba ovo jos prosiriti 
- Jack Be Nimble
#70 Re: EURO 2012
Vise timova ce pojeftini ovo prvenstvo, teze osvojiti EURO nego svjetsko. Takodjer unistava kvalifikacije, jer najvjerovatnije ce po tri ekipe ici iz grupa na prvenstvo. Sto znaci da vece zemlje ne moraju da brinu ako kiksaju jednom ili dva puta, kao sto sada moraju brinuti. Sto vise manjih drzava to opet ubija grupnu fazu i omogucuje da svaka velika zemlja bude nosioc i da ne vidimo grupu: spanija, njemacka, portugal, ceska. Sve u svemu prave od eura svjetskoak81 wrote:Ja jedva cekam sljedeci sa 24 tima, vise fudbala, vise timova a i mi imamo vecu sansu da se kvalifikujemo i daJack Be Nimble wrote:Uzivajte u ovom EURU jer je ovo zadnji EURO koji ce valjati, sljedeci put 24 tima
Kako ce grupe ici sa 24 tima, 8 grupa po tri tima?
- ReD aka Socijalista
#71 Re: EURO 2012
Dzabe ljudi ovaj put svabo uzima naslov i to garant. Ne volim ih nikako, ali jbg. uz Spaniju su trenutno najjaci u Evropi ako ne i svijetu. 
- JohnnyS.
#72 Re: EURO 2012
i ja bi mislio tako da nisam vidio kosarkasko evropsko prvenstvo. nikad bolje nikad kvalitetnije i nikad interesantnije bilo nije. ili barem odavno interesantnije. uvijek ces imati neku "malu" reprezentaciju koja ce bljesnuti, igrati genijalan fudbal i doci do polufinala (tipa makedonije u kosarci). idealno za nas malu bosnu. mislim da je to dobro sracunat i osmisljen potez eufe...Jack Be Nimble wrote:Vise timova ce pojeftini ovo prvenstvo, teze osvojiti EURO nego svjetsko. Takodjer unistava kvalifikacije, jer najvjerovatnije ce po tri ekipe ici iz grupa na prvenstvo. Sto znaci da vece zemlje ne moraju da brinu ako kiksaju jednom ili dva puta, kao sto sada moraju brinuti. Sto vise manjih drzava to opet ubija grupnu fazu i omogucuje da svaka velika zemlja bude nosioc i da ne vidimo grupu: spanija, njemacka, portugal, ceska. Sve u svemu prave od eura svjetskoak81 wrote:Ja jedva cekam sljedeci sa 24 tima, vise fudbala, vise timova a i mi imamo vecu sansu da se kvalifikujemo i daJack Be Nimble wrote:Uzivajte u ovom EURU jer je ovo zadnji EURO koji ce valjati, sljedeci put 24 tima, al sta ces pare su bitne.
Last edited by JohnnyS. on 19/11/2011 18:39, edited 2 times in total.
- burek_in_space
#73 Re: EURO 2012
Portugalu zhelim da naleti na Njemachku u eliminacionoj fazi turnira. Da vide shta je silovanje. 
- East_side
#74 Re: EURO 2012
Najozbiljniji kandidat za osvajanje EP-a po meni je Njemačka, odmah nakon njih i Holandija. Obje selekcije su na zadnjih nekoliko i S. i E. prvenstava dolazili do samog kraja ali nisu uspijevali preskočiti tu posljednju prepreku tako da je želja za uspjehom vjerovatno kod njih izraženija nego kod ostalih. I Njemačka i Holandija posjeduju potreban kvalitet i zrelost. Nije nerealno očekivati da će se baš ove dvije selekcije sresti u finalu, ako se ne sretnu ranije, naravno.
Prednosti ipak dajem švabama.
Što se Španije tiče, kod njih je uvijek 6-7 igrača Barselone u prvih 11.
Ti isti igrači su zadnjih nekoliko godina osnovna snaga i temelj igre ove reprezentacije.
Ti isti igrači su osvojili sve moguće sa Španijom.
Ti isti igrači su osvojili sve moguće sa Barselonom.
Ti isti igrači su vjerovatno prezasićeni, računajući i Casillasa koji je još ranije osvojio sve sa Realom... i nema sumnje da u motivacijskom smislu zaostaju za žednim Njemcima i Holanđanima.
Ako je suditi po ovoj teoriji, ni ispadanje u četvrtfunalu ne bi bila senzacija. Ipak je ovo samo teorija i ostaje da se vidi mada sam siguran da neće odbraniti naslov.
Što se tiče ostalih, ova generacija Italije je solidna ali ipak se mora još kaliti, maksimalan domet polufinale - realno četvrfinale.
Engleska, jednostavno nemaju snage za previsoke domete. Kao i Italiji, predviđam maksimalno polufinale (realno četvrtfinale).
Francuska - ako prođu grupu, mogu biti zadovoljni. Dalje od četvrtfinala, teško... ali ne bi bila senzacija.
Portugal - sumnjam da mogu dalje od četvrtfinala mada nije nemoguće.
Švedska - slično kao Portugal, mada im ni ostajanje u grupi "ne gine"
Rusija - s njima nikad ne znaš, mogu ostati u grupi a mogu i do polufinala...
Grčka - grupna faza
Hrvatska - grupna faza
Domaćini(Poljska i Ukrajina) - ako ih zapadnu grupe po mjeri (mada opet ne vidim kakve bi to grupe bile), uz prednost domaćeg terena i podršku brojne publike možda ih nekako i uspiju proći ali dalje od četvrfinala, nema šanse...
Češka - grupna faza
Irska - grupna faza
Daska - grupna faza
Naravno, ovo je onako "ofrlje" a mnogo realnija prognoza će se moći donijeti tek nakon izvlačenja grupa.
Prednosti ipak dajem švabama.
Što se Španije tiče, kod njih je uvijek 6-7 igrača Barselone u prvih 11.
Ti isti igrači su zadnjih nekoliko godina osnovna snaga i temelj igre ove reprezentacije.
Ti isti igrači su osvojili sve moguće sa Španijom.
Ti isti igrači su osvojili sve moguće sa Barselonom.
Ti isti igrači su vjerovatno prezasićeni, računajući i Casillasa koji je još ranije osvojio sve sa Realom... i nema sumnje da u motivacijskom smislu zaostaju za žednim Njemcima i Holanđanima.
Ako je suditi po ovoj teoriji, ni ispadanje u četvrtfunalu ne bi bila senzacija. Ipak je ovo samo teorija i ostaje da se vidi mada sam siguran da neće odbraniti naslov.
Što se tiče ostalih, ova generacija Italije je solidna ali ipak se mora još kaliti, maksimalan domet polufinale - realno četvrfinale.
Engleska, jednostavno nemaju snage za previsoke domete. Kao i Italiji, predviđam maksimalno polufinale (realno četvrtfinale).
Francuska - ako prođu grupu, mogu biti zadovoljni. Dalje od četvrtfinala, teško... ali ne bi bila senzacija.
Portugal - sumnjam da mogu dalje od četvrtfinala mada nije nemoguće.
Švedska - slično kao Portugal, mada im ni ostajanje u grupi "ne gine"
Rusija - s njima nikad ne znaš, mogu ostati u grupi a mogu i do polufinala...
Grčka - grupna faza
Hrvatska - grupna faza
Domaćini(Poljska i Ukrajina) - ako ih zapadnu grupe po mjeri (mada opet ne vidim kakve bi to grupe bile), uz prednost domaćeg terena i podršku brojne publike možda ih nekako i uspiju proći ali dalje od četvrfinala, nema šanse...
Češka - grupna faza
Irska - grupna faza
Daska - grupna faza
Naravno, ovo je onako "ofrlje" a mnogo realnija prognoza će se moći donijeti tek nakon izvlačenja grupa.
-
Rob_Atl
#75 Re: EURO 2012
Jack Be Nimble wrote:ak81 wrote:Ja jedva cekam sljedeci sa 24 tima, vise fudbala, vise timova a i mi imamo vecu sansu da se kvalifikujemo i daJack Be Nimble wrote:Uzivajte u ovom EURU jer je ovo zadnji EURO koji ce valjati, sljedeci put 24 tima
Isto ce ti biti sve samo sto ovaj put treci u baraz idu, znaci 9 grupa prva dva automatski ide i jedan treci najbolji, ostali treci u baraz idu...