Šta to za ime sveta prskaju
Moderator: anex
-
prha
#51 Re: Šta to za ime sveta prskaju
jaran stavio ovaj snimak na fejs i ono jebe mater sto nas SPRICAJU...
https://www.youtube.com/watch?v=CKLLs1DFVeQ
Zivio HAARP!
https://www.youtube.com/watch?v=CKLLs1DFVeQ
Zivio HAARP!
- Njanjavi
#52 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Druze, ja fakat ne kontam zasto je tebi zavjera jedna vrsta nauke, geoinzenjering?
Jeli zavjera samo zato jer ti to ne shvatas, ne razumijes i ne validujes licno?
Niko ovde ne prica izmisljotine, ja ti zalijepih link Unescov druze, iz 2010te godine, kad su organizovali konferenciju u Parizu o tim stvarima, o uticajima ispustanja aerosola na bazi aluminijuma i sulfida u ekosistem sa ciljem hladjenja atmosfere, i zamisli, ne bi samo onaj cikica sa harvarda kako gore pokusa ti rec, vec bi masa naucnika druze, masa, ucenih, jako pametnih ljudi sa karijerama na raznoraznim fakultetima koji i dan danas, zamisli rade i istrazuju tu materiju.
Ali vi ne validujete to, jel to i unesco laze?
Jesul to strasni zavjerasi dosli u unesco i lupetali o tome?
Masa un rezolucija o tim stvarima, masa vlada prica o tim stvarima, prije par godina koshkanje izmedju rusa i evrope bi oko toga, i samo zbog toga sto ti nisi upoznat sa tim, ne validujes ocigledne podatke.
I onda pricas meni o psiholoskim poremecajima
Kazem ti onako ljudski druze, sve te stvari oko geoinzenjeringa su prestale bit zavjera prije minimum desetak godina, razumi ako zelis, ako ne zelis tvoja stvar jbga.
Samo je presmjesno gledat kako se sprdate o necemu tako ozbiljnom i svrstavate to u teorije zavjere, kada masa ucenjaka te stvari istrazuje, propagira, provodi experimente oko toga na masu fakulteta sirom planete.
Al neise, Bosanac zna najbolje jelte
Niko ovde ne prica izmisljotine, ja ti zalijepih link Unescov druze, iz 2010te godine, kad su organizovali konferenciju u Parizu o tim stvarima, o uticajima ispustanja aerosola na bazi aluminijuma i sulfida u ekosistem sa ciljem hladjenja atmosfere, i zamisli, ne bi samo onaj cikica sa harvarda kako gore pokusa ti rec, vec bi masa naucnika druze, masa, ucenih, jako pametnih ljudi sa karijerama na raznoraznim fakultetima koji i dan danas, zamisli rade i istrazuju tu materiju.
Masa un rezolucija o tim stvarima, masa vlada prica o tim stvarima, prije par godina koshkanje izmedju rusa i evrope bi oko toga, i samo zbog toga sto ti nisi upoznat sa tim, ne validujes ocigledne podatke.
I onda pricas meni o psiholoskim poremecajima
Kazem ti onako ljudski druze, sve te stvari oko geoinzenjeringa su prestale bit zavjera prije minimum desetak godina, razumi ako zelis, ako ne zelis tvoja stvar jbga.
Samo je presmjesno gledat kako se sprdate o necemu tako ozbiljnom i svrstavate to u teorije zavjere, kada masa ucenjaka te stvari istrazuje, propagira, provodi experimente oko toga na masu fakulteta sirom planete.
-
saimidin
#53 Re: Šta to za ime sveta prskaju
ne govorim ja o tome da je geoinzenjering zavjera.Njanjavi wrote:Druze, ja fakat ne kontam zasto je tebi zavjera jedna vrsta nauke, geoinzenjering?
I onda pricas meni o psiholoskim poremecajima![]()
nego o tome da ti tvrdis da je dim iz aviona, nesto drugo a ne dima iz aviona, tj. sagoreno gorivo.
e to je teorija bez dokaza, i kada se ponude dokazi da je to samo dim od goriva, koji sam po sebi jeste otrov, i zagadjenje, vi opet pocnete sa tim svojim.
- insomnia78
#54 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Al pazi ti vapaja
"Sta to za ime sveta prskaju"
Cuj "za ime sveta"

I jebo majku, kako ce ti "prskaci" dalje zivjeti kad nas "reduciraju", sijace Monsatovo zito na zagadjenoj zemlji i zaljevati ga zagadjenom vodom
'ta ce oni piti, sampanjac?
Cuj "za ime sveta"
I jebo majku, kako ce ti "prskaci" dalje zivjeti kad nas "reduciraju", sijace Monsatovo zito na zagadjenoj zemlji i zaljevati ga zagadjenom vodom
- Njanjavi
#55 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Hajd ovako, ja vama lijepo zalijepim patente o tim stvarima pa citajte sami, i onda se crknite od smjeha i dalje 
http://www.google.com/patents/US5003186 ... 8QTy1YHoCA
eto patent koji detaljno pojasnjava metod o kojem pricam.
http://www.geoengineeringwatch.org/an-e ... f-patents/
A evo lista patenata od birvaktile do novijih, koga zanima geoinzenjering moze nac jako zanimljivih stvari.
Valjda je to validna referenca za vrle kliksove mozgalice i nas lude teoreticare zavjera
Znam vama bi bilo histericno smjesno kad bi vam insan rekao da medju ovim patentima ima metoda za pravljenje oblaka, kisnih il kakvih im pashe, raznih aerosola i nanofibera, cak i nekih gelova koji se ispustaju ispod formirajucih oblaka da sprjece padanje kishe sa tim gelom koji se formira ispod oblaka, al hajd, svaka lujka jelde moze dobit odobren paatent tamo u toj blesavoj americi jelde, nista od toga nije dokazano, probano, jerbo zna se kako se patenti odobravaju
Pa nam opet recite, nema dokaza
http://www.google.com/patents/US5003186 ... 8QTy1YHoCA
eto patent koji detaljno pojasnjava metod o kojem pricam.
http://www.geoengineeringwatch.org/an-e ... f-patents/
A evo lista patenata od birvaktile do novijih, koga zanima geoinzenjering moze nac jako zanimljivih stvari.
Valjda je to validna referenca za vrle kliksove mozgalice i nas lude teoreticare zavjera
Znam vama bi bilo histericno smjesno kad bi vam insan rekao da medju ovim patentima ima metoda za pravljenje oblaka, kisnih il kakvih im pashe, raznih aerosola i nanofibera, cak i nekih gelova koji se ispustaju ispod formirajucih oblaka da sprjece padanje kishe sa tim gelom koji se formira ispod oblaka, al hajd, svaka lujka jelde moze dobit odobren paatent tamo u toj blesavoj americi jelde, nista od toga nije dokazano, probano, jerbo zna se kako se patenti odobravaju
Pa nam opet recite, nema dokaza
- Njanjavi
#56 Re: Šta to za ime sveta prskaju
http://patents.com/us-6315213.html
eto da ne bude da lazem, poludio cojek njaki gelovi mu se pricinjavaju, malo ukljucite mozgic i procitate sami, pa onda dodjete i ismijavajte i dalje, negirajte i ibretite se do sabaha, samo za desetak godina, kada dodjete ovde i procitate cemu ste se smijali, bit ce vas stid vjerujte.
eto da ne bude da lazem, poludio cojek njaki gelovi mu se pricinjavaju, malo ukljucite mozgic i procitate sami, pa onda dodjete i ismijavajte i dalje, negirajte i ibretite se do sabaha, samo za desetak godina, kada dodjete ovde i procitate cemu ste se smijali, bit ce vas stid vjerujte.
- vješalica
#57 Re: Šta to za ime sveta prskaju
šta vi pričate ovdje više,ne kontam ništa?
samo je bila konstatacija,i sad se razvezalo na stranicu čitavu ovaj ovo i ovaj ono
i ovaj gore što priča o čikama sa univerziteta znanih i neznanih,vjerujem da garantuje za njegove motive priče i sistem ubjeđivanja
isto ko kad na reklami ubijede ljude da mogu oprati peksinavi veš sa nekakvom rogatom plastičnom lopticom
to je samo bila konstatacija da svaki,ama baš svaki put,kad isparaju nebo,isparaju ga do te mjere da 5 dana pada kiša
šta ja znam,nemate ni vi kakve kvalifikacije da kometirate i tvrdite ono što pričaju profesori ili oni koji tvrde suprotno da nas zaprašivaju
samo je bila konstatacija,i sad se razvezalo na stranicu čitavu ovaj ovo i ovaj ono
i ovaj gore što priča o čikama sa univerziteta znanih i neznanih,vjerujem da garantuje za njegove motive priče i sistem ubjeđivanja
isto ko kad na reklami ubijede ljude da mogu oprati peksinavi veš sa nekakvom rogatom plastičnom lopticom
to je samo bila konstatacija da svaki,ama baš svaki put,kad isparaju nebo,isparaju ga do te mjere da 5 dana pada kiša
šta ja znam,nemate ni vi kakve kvalifikacije da kometirate i tvrdite ono što pričaju profesori ili oni koji tvrde suprotno da nas zaprašivaju
-
saimidin
#58 Re: Šta to za ime sveta prskaju
opet ti,Njanjavi wrote:http://patents.com/us-6315213.html
ne kazem da geoinzenjering nije moguc, mozda i potreban,
ali to sto ti vidis iza aviona, je samo dim iz aviona,
a ti sad na to namontiraj da oni prskaju sta god hoces, pa to onda i dokazi.
do tad sav normalan svijet ce vidjeti samo dim od goriva, ogromne kolicine goriva, koja se sagori.
za prskanje tih sranja na nekoj iole znacajnoj razini, bila bi ti potrebna zavjera hiljada ljudi, i da niko ne primjeti.
ovakve teorije su ti na nivou onih da se ljudi nisu nikad spustili na mjesec, postoji masu ljudi koji u to vjeruje, cak i neki "naucnici" to tvrde,
ali dokazi za normalne su neumoljivi.
ti si druze samo paranoican, a to je jedan od simptoma sizofrenije, zato kazem da se zbog takvih stvari moze zavrsiti na psihijatriji.
-
Margita81
#59 Re: Šta to za ime sveta prskaju
insomnia78 wrote:Al pazi ti vapaja
Cuj "za ime sveta"![]()
![]()
-
Margita81
#60 Re: Šta to za ime sveta prskaju
insomnia78 wrote:Al pazi ti vapaja
Cuj "za ime sveta"![]()
![]()
Da naslov je za krepat
Kad bolje razmislim mozda nas i zaprasuju..to bi objasnilo mnogo toga
-
Avetinho
#61 Re: Šta to za ime sveta prskaju
O cemu profa prica? Eto ti prvi nisi ni pregledao onaj jutube koji si postavio, a ako si ga i pregledao, nisi shvatio o cemu govori.Njanjavi wrote:To je djevojcice draga teorija zavjere danas samo neukima jbga, realno samo pricam.Margita81 wrote:Jel znas da je sega sve sto buncas?
Pokusaj komunikacije izmedju mene i tebe kao zaludjenog stovatelja samo jedne od mnogih teorija zavjere bi bio kao da pokusavam voditi ozbiljan razgovor sa osobom na tramalima. Ja za tako nesto nemam zivaca vjeruj..ziv bio
Koliko je god vama ovdje smjesna teza i cinjenica da se radi uveliko na tim stvarima vec godinama, toliko je iole skolovanom insanu vani to sasvim normalno
I sad kobiva jedan samo ludi ciko sa harvarda koji je slucajno nako profa, godinama ono, samo on o tome prica, samo on o tome bunca hocete rec jel?
Presmjesno bgmi.
Masa konferencija sa masom ucesnika, naucnika, ucenih ljudi sa ozbiljnim karijerama o tome od 60tih godina prica, al Bosanacc sveznajuci se tome svemu ismije u brk![]()
Suplje jasta, sve je suplja dok se Bosancu sveznajucem ne nacrta i ne utufi u glavu, ja mislim da se ni planeta nije krenula okretat dok Bosanac nije aminovo birvaktile
Teza da "svi znamo" je cuveni argument boraca protiv masona i iluminatas a i aluminata. Kao Semir Osmanagic kojem je glavni argument za "piramide" u Visokom taj da "svi znamo" da su Maje gradili piramide uz pomoc drvenih frulica.
Eto, sta je po tvom misljenju rekao profesor sa Harvarda cime je potvrdio da nas prscu vec 30 godina iz putnickih i NATO aviona kad prelijecu Sarajevo, Vasington i Moskvu? Kako se masoni sami cuvaju od po potomstvo stetnih aerosola? Za Peking znam, tamo im ne trebaju avioni, tu tvornice izbacue u minuti vise smeca od ostatka planete zajedno.
- Njanjavi
#62 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Ja decko ne rekoh nigdje nit se osvrnuh na to, nit igdje rekoh da je taj cikica ista priznao. Lik samo naucno potvrdjuje cinjenicu da se radi na geoinzenjeringu. Da je moguce, da je realnost, a ne teorija zavjere kako vecina neukih misli
A sad zelil ko prepoznat te radnje i kod nas ili ne zeli, to je do individue ponaosob.
Ja se sjecam kad su se ovde ismijavali pojedinim idejama oko geoinzenjeringa prije par godina, upravo ovi sto smatraju te stvari nekom teorijom zavjere.
I btw ja skontah covjeka savrseno dobro, ne samo u tome malom klipu, vec gledah masu intervjua sa likom, masu studija i ideja o kojim prica.
Ja ti zalijepih decko i masu patenata oko tih stvari, zarovi se malo pa ces i sam naci dovoljno dokaza za te tvrdnje.
Nadjoh u onom spisku i smjesu koja se dodaje gorivu aviona za te potrebe, lijepo od do proces napisan, imas oci, imas mozak pa citaj jbga, i ja sam cackao i citao i nabasao na masu tih stvari.
A ako malo logike ukljucimo, i razmislimo malo o procesu odobravanja patenata i validnosti istih, jasno je i laiku da moraju postojat testovi, primjene, dokazani i primjenjeni metodi djelovanja patenata, pa ako se ne radi to, odakle onda patenti silni odobreni i cemu sve to.
Ovca ostaje ovca jbga, koliko god da mu se dokaza pred nos stavi, vi ne zelite to pojmit, vashe pravo, ali nema potrebe da nekoga ko vjeruje u te stvari ismijavate, jer ponavljam opet, za par godina, stid ce vas bit cemu ste se smijali
A sad zelil ko prepoznat te radnje i kod nas ili ne zeli, to je do individue ponaosob.
Ja se sjecam kad su se ovde ismijavali pojedinim idejama oko geoinzenjeringa prije par godina, upravo ovi sto smatraju te stvari nekom teorijom zavjere.
I btw ja skontah covjeka savrseno dobro, ne samo u tome malom klipu, vec gledah masu intervjua sa likom, masu studija i ideja o kojim prica.
Ja ti zalijepih decko i masu patenata oko tih stvari, zarovi se malo pa ces i sam naci dovoljno dokaza za te tvrdnje.
Nadjoh u onom spisku i smjesu koja se dodaje gorivu aviona za te potrebe, lijepo od do proces napisan, imas oci, imas mozak pa citaj jbga, i ja sam cackao i citao i nabasao na masu tih stvari.
A ako malo logike ukljucimo, i razmislimo malo o procesu odobravanja patenata i validnosti istih, jasno je i laiku da moraju postojat testovi, primjene, dokazani i primjenjeni metodi djelovanja patenata, pa ako se ne radi to, odakle onda patenti silni odobreni i cemu sve to.
Ovca ostaje ovca jbga, koliko god da mu se dokaza pred nos stavi, vi ne zelite to pojmit, vashe pravo, ali nema potrebe da nekoga ko vjeruje u te stvari ismijavate, jer ponavljam opet, za par godina, stid ce vas bit cemu ste se smijali
-
Avetinho
#63 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Genije, daj mi jedan citat iz onog relevantnog jutuba kojeg si postavio.Njanjavi wrote:Ja decko ne rekoh nigdje nit se osvrnuh na to, nit igdje rekoh da je taj cikica ista priznao. Lik samo naucno potvrdjuje cinjenicu da se radi na geoinzenjeringu. Da je moguce, da je realnost, a ne teorija zavjere kako vecina neukih misli![]()
I jos mi samo na jedno odgovori. Kako se ti "geoinzinjeri" koji nam projektuju kontrolu populacije prskanjem aerosola iz aviona sami brane od svog izuma? Ako nemas odgovor, onda su ovce na drugoj strani.
- Njanjavi
#64 Re: Šta to za ime sveta prskaju
A zasto bi ja tebi davao citate iz pomenutog videa, sta sad to kao neki trip provjere mog znanja il sta
Ne volim citirat nikog druze, to je tipicno ovcja furka, ja vise preferiram razmisljat svojom glavom i pisat svoje rjeci, saznanja, misljenja
Ja nit gdje rekoh da sam sveznajuci, pa da me ispitujes sva ta pitanja nit gdje napisah da sve znam do u bobu pa da ti odgovorim na ta nebulozna pitanja, a iskreno i da znam, ne bih vam rekao jer ne zasluzujete
Moze mali milion metoda bit, mozda imaju neke razradjene metode i vakcine koje pobijaju i anuliraju uticaj tih aerosola, mali milion metoda moze bit, cak i da znam kako i zasto, ne bi sigurno vama ovde rekao
Mozda su ljudi stvarno uvjereni da se taj program koristi u tu svrhu koju propagiraju pa i ne misle na te posljedice.
Ali je malo nazadno i suvise me podsjeca na trpanje glave u pjesak, ponasanje naroda pri saznanju i suocavanju sa cinjenicom, da imaju patente, oprobane, validne, testirane, experimente i pokuse koji druze iz aviona ispustaju bilo sta, za bilo koju potrebu, ne ulazeci dalje i dublje u pricu,razumijes li o cemu pricam.
Meni je barem malo to jezivo i ne shvatam razlog ismijavanja zabrinutosti u masi ljudi, inteligentnih, skolovanih, svjesnih mogucih zloupotreba toga, ustvari zloupotrjebljenih vec x puta do sad.
Sam taj isti cikica priznade da nisu dovoljno ni testirali uticaj tih aerosola na ljudsko tjelo a ispustali su ih. Jel ludost sto sam ja zabrinut zbog toga, il je vise ludo smijat se ljudima koji vide rizike od zloupotrebe tih stvari i praksi.
Think about it
Ne volim citirat nikog druze, to je tipicno ovcja furka, ja vise preferiram razmisljat svojom glavom i pisat svoje rjeci, saznanja, misljenja
Ja nit gdje rekoh da sam sveznajuci, pa da me ispitujes sva ta pitanja nit gdje napisah da sve znam do u bobu pa da ti odgovorim na ta nebulozna pitanja, a iskreno i da znam, ne bih vam rekao jer ne zasluzujete
Moze mali milion metoda bit, mozda imaju neke razradjene metode i vakcine koje pobijaju i anuliraju uticaj tih aerosola, mali milion metoda moze bit, cak i da znam kako i zasto, ne bi sigurno vama ovde rekao
Mozda su ljudi stvarno uvjereni da se taj program koristi u tu svrhu koju propagiraju pa i ne misle na te posljedice.
Ali je malo nazadno i suvise me podsjeca na trpanje glave u pjesak, ponasanje naroda pri saznanju i suocavanju sa cinjenicom, da imaju patente, oprobane, validne, testirane, experimente i pokuse koji druze iz aviona ispustaju bilo sta, za bilo koju potrebu, ne ulazeci dalje i dublje u pricu,razumijes li o cemu pricam.
Meni je barem malo to jezivo i ne shvatam razlog ismijavanja zabrinutosti u masi ljudi, inteligentnih, skolovanih, svjesnih mogucih zloupotreba toga, ustvari zloupotrjebljenih vec x puta do sad.
Sam taj isti cikica priznade da nisu dovoljno ni testirali uticaj tih aerosola na ljudsko tjelo a ispustali su ih. Jel ludost sto sam ja zabrinut zbog toga, il je vise ludo smijat se ljudima koji vide rizike od zloupotrebe tih stvari i praksi.
Think about it
-
Avetinho
#65 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Daj citat iz videa gdje taj cikica to tvrdi. Ja ga nisam vidio u videu.Njanjavi wrote:A zasto bi ja tebi davao citate iz pomenutog videa, sta sad to kao neki trip provjere mog znanja il sta![]()
Think about it
Ismijavanje je upravo zato sto je nemoguce kontrolisati distribuciju "aerosola" na visinama na kojima lete airlineri, pa da populaciju kontrolisu samo u Africi. Ali takve sitnice ne zanimaju generaciju koja je znaje stekla na jutub klipovima.
- Njanjavi
#66 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Pa nije na tome klipu ni izjavio to vec na drugom, snimanom na jednoj konferenciji posvecenoj toj tematici. Ima i to na tubu samo mislim da se tebi ne bi svidio jer je dug sat i 40 minuta 
A druga stvar, decko to sto je nesta nadjeno na tubu, ne znaci da je glupost. Snimljeno i stavljeno na tube znaci pobija cinjenicu da je rjec o relevantnim podatcima i konferencijama sa validnim profesorima, strucnjacima i cinjenicama?
A to oko kontrole distribucije aerosola i kontrolisanju istih izvlacis iz guze da prostis, nemas o tome pojma kao ni ja, barem ne dovoljno da tako nesta tvrdis
Samo je bitna razlika u tome, sto se ja ne ismijavam necemu o cemu nemam pojma, ne pobijam validnost necega samo jer ja imam manje saznanja o istom, kontas
I da ne davim vise, ovde stavljam tacku na ucesce u ovoj temi.
Vozdrica
A druga stvar, decko to sto je nesta nadjeno na tubu, ne znaci da je glupost. Snimljeno i stavljeno na tube znaci pobija cinjenicu da je rjec o relevantnim podatcima i konferencijama sa validnim profesorima, strucnjacima i cinjenicama?
A to oko kontrole distribucije aerosola i kontrolisanju istih izvlacis iz guze da prostis, nemas o tome pojma kao ni ja, barem ne dovoljno da tako nesta tvrdis
Samo je bitna razlika u tome, sto se ja ne ismijavam necemu o cemu nemam pojma, ne pobijam validnost necega samo jer ja imam manje saznanja o istom, kontas
Vozdrica
-
saimidin
#67 Re: Šta to za ime sveta prskaju
e ovo je toj problem, ti bi da se bavis naukom kao da je to vjera.Njanjavi wrote:Ja decko ne rekoh nigdje nit se osvrnuh na to, nit igdje rekoh da je taj cikica ista priznao. Lik samo naucno potvrdjuje cinjenicu da se radi na geoinzenjeringu. Da je moguce, da je realnost, a ne teorija zavjere kako vecina neukih misli![]()
nije bitno sa ja, ti, i bilo ko vjeruje, samo dokazi.
a u modernoj nauci, da bi nesto postalo opce prihvacena cinjenica, potrebno je puno dokaza, nezavisnih dokaznih postupaka,
od strane vise nezavisnih izvora(univerziteta), koji vec imaju iza sebe potvrdjene rezultate.
ovo tvoje prskanje nema nista od toga.
sve sto ovdje ima, je dosta ljudi, koji mozda vjeruju u to kao i ti, mozda su ludi, mozda to svjesno rade jer je bar u americi na teroijama zavjere moguce zaraditi dobre pare,
al nista od toga nije ni bitno,
bitno je da 99.99% naucnih radova kaze da su chemtrailsi, samo teorija zavjere, drugim rijecima suplja prica,
zanimljivo da je isti pricenat naucnih radova koji kazu da je globalno zagrijavanje posljedica ljudskog djelovanja, industrija i sl., i opet imas istrazivanja da vecina ljudi u to ne vjeruju,
ali to ne mijenja cinjenicu da ljudi utjecu na klimu, vec samo na to da vecina ljudi nema logicke sposobnosti da poveze uzroke i posljedice.
eh isto je i sa tobom.
-
Avetinho
#68 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Nije na tom klipu izjavio? Zasto onda stavljas jutub klipove kao podrsku svojoj "teoriji"? Tek da i ti nesto napsises? Trolu, dovidjenja.Njanjavi wrote:Pa nije na tome klipu ni izjavio to vec na drugom, snimanom na jednoj konferenciji posvecenoj toj tematici. Ima i to na tubu samo mislim da se tebi ne bi svidio jer je dug sat i 40 minuta
A to oko kontrole distribucije aerosola i kontrolisanju istih izvlacis iz guze da prostis, nemas o tome pojma kao ni ja, barem ne dovoljno da tako nesta tvrdis![]()
Vozdrica
- Njanjavi
#69 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Druze, lupas loncice zestoko.saimidin wrote:e ovo je toj problem, ti bi da se bavis naukom kao da je to vjera.Njanjavi wrote:Ja decko ne rekoh nigdje nit se osvrnuh na to, nit igdje rekoh da je taj cikica ista priznao. Lik samo naucno potvrdjuje cinjenicu da se radi na geoinzenjeringu. Da je moguce, da je realnost, a ne teorija zavjere kako vecina neukih misli![]()
nije bitno sa ja, ti, i bilo ko vjeruje, samo dokazi.
a u modernoj nauci, da bi nesto postalo opce prihvacena cinjenica, potrebno je puno dokaza, nezavisnih dokaznih postupaka,
od strane vise nezavisnih izvora(univerziteta), koji vec imaju iza sebe potvrdjene rezultate.
ovo tvoje prskanje nema nista od toga.
sve sto ovdje ima, je dosta ljudi, koji mozda vjeruju u to kao i ti, mozda su ludi, mozda to svjesno rade jer je bar u americi na teroijama zavjere moguce zaraditi dobre pare,
al nista od toga nije ni bitno,
bitno je da 99.99% naucnih radova kaze da su chemtrailsi, samo teorija zavjere, drugim rijecima suplja prica,
zanimljivo da je isti pricenat naucnih radova koji kazu da je globalno zagrijavanje posljedica ljudskog djelovanja, industrija i sl., i opet imas istrazivanja da vecina ljudi u to ne vjeruju,
ali to ne mijenja cinjenicu da ljudi utjecu na klimu, vec samo na to da vecina ljudi nema logicke sposobnosti da poveze uzroke i posljedice.
eh isto je i sa tobom.
Eto vidim upucen si u te stvari kobiva, spominjes neke NAUCNE radove koji u 99 posto slucajeva pobijaju chemtrailse, paaa onako ljudski bih te zamolio, samo jedan da nam ovde zalijepis.
Mislim ono ako ih toliko ima, tih famoznih naucnih radova.
Ja zalijepih masu patenata koji neoborivo dokazuju tu praksu, jer da bi ti se patent odobrio, moras proc masu testiranja, dokazivanja djelotvornosti patenta, ucinkovitosti, primjene u reali, i samim tim, to ne podnose neki beljulji hajvani i tube bubuljicari vec naucnici, ljudi sa diplomama, ljudi sa ugledom i dugogodisnjim karijerama.
Zato te onako ljudski zamoljavam, daj mi barem jedan NAUCNI rad na tu temu, koji pobija postojanje chemtrailsa. Ja kolko pratim tu tematiku nigdje ne naletih na tako nesto.
A ja tebi maltene dokaz dadoh preko masu tih patenata da chemtrailsi postoje, jer i sami opisuju procese, djelovanja i praksu tih aerosola i postupaka.
- Njanjavi
#70 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Pa druze stavih samo kratki klip lika da vas ne peglam sa visesatnim pricama.Avetinho wrote:Nije na tom klipu izjavio? Zasto onda stavljas jutub klipove kao podrsku svojoj "teoriji"? Tek da i ti nesto napsises? Trolu, dovidjenja.Njanjavi wrote:Pa nije na tome klipu ni izjavio to vec na drugom, snimanom na jednoj konferenciji posvecenoj toj tematici. Ima i to na tubu samo mislim da se tebi ne bi svidio jer je dug sat i 40 minuta
A to oko kontrole distribucije aerosola i kontrolisanju istih izvlacis iz guze da prostis, nemas o tome pojma kao ni ja, barem ne dovoljno da tako nesta tvrdis![]()
Vozdrica
Ako te zanima vise, ukucas ime lika u tube i biras izvore i tematike. Biraj od bbc intervjua do snimaka raznih konferencija i panela o tome sa masom naucnika i profesora, ne shvatam sta je tu toliko tesko za shvatit i po cemu sam trol
Zapanjujete me fakat
-
neki
#71 Re: Šta to za ime sveta prskaju
jbt dokle je doslo s izvrtanjem teza..
cuj lik trazi naucni dokaz koji pobija postojanje ublehaskih teorija
isto ko da trazis naucni dokaz da su tom i dzeri izmisljeni likovi...
cuj lik trazi naucni dokaz koji pobija postojanje ublehaskih teorija
isto ko da trazis naucni dokaz da su tom i dzeri izmisljeni likovi...
- Njanjavi
#72 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
Ja kolko znam za ovu tematiku ne naletih ni u slucajnosti na neki NAUCNI rad oko toga, kamoli na dokaz o nepostojanju te stvari.
Shvatite da sam dao DOKAZ O POSTOJANJU TE PRAKSE, sa listom patenata http://www.geoengineeringwatch.org/link ... g-patents/
Eto opet, ko ima strpljenja nek procita i nek procacka.
Dosta vas izgleda ne razumije pojam chemtrail i razliku izmedju contraila i chemtraila.
Contrail je znaci obicno gorivo, obican trag, chemtrail je smjesa jednog ili vise elemenata u obliku aerosola zbog ko zna kakvih stvari, u to sad ne ulazim.
Ali pobit POSTOJANJE chemtraila, unatoc ociglednih dokaza i spiska patenata odobrenih od strane americkog instituta za patente mi je presmjesno.
Jer ok ako ja bubam, odakle ideja da oni lazu, i nesta petljaju.
Druze imas spisak patenata malo se zadaj i naci ces masu pojasnjenih procesa, hemijskih sastava, pojasnjenja o primjeni procesa, izvodivosti istih, cak i kad se zadnji put uplacivalo koristenje tih patenata od strane kojih firmi i univerziteta.
Ne izmisljam toplu vodu samo vam dajem cinjenicno stanje. Chemtrail je bilo kakav drugi sastav sem obicnog sagorenog goriva.
Ja kolko znam za ovu tematiku ne naletih ni u slucajnosti na neki NAUCNI rad oko toga, kamoli na dokaz o nepostojanju te stvari.
Shvatite da sam dao DOKAZ O POSTOJANJU TE PRAKSE, sa listom patenata http://www.geoengineeringwatch.org/link ... g-patents/
Dosta vas izgleda ne razumije pojam chemtrail i razliku izmedju contraila i chemtraila.
Contrail je znaci obicno gorivo, obican trag, chemtrail je smjesa jednog ili vise elemenata u obliku aerosola zbog ko zna kakvih stvari, u to sad ne ulazim.
Ali pobit POSTOJANJE chemtraila, unatoc ociglednih dokaza i spiska patenata odobrenih od strane americkog instituta za patente mi je presmjesno.
Druze imas spisak patenata malo se zadaj i naci ces masu pojasnjenih procesa, hemijskih sastava, pojasnjenja o primjeni procesa, izvodivosti istih, cak i kad se zadnji put uplacivalo koristenje tih patenata od strane kojih firmi i univerziteta.
Ne izmisljam toplu vodu samo vam dajem cinjenicno stanje. Chemtrail je bilo kakav drugi sastav sem obicnog sagorenog goriva.
-
saimidin
#73 Re: Šta to za ime sveta prskaju
http://mynasadata.larc.nasa.gov/804-2/contrail-studies/Njanjavi wrote:Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
za pocetak
znaci trag od goriva je contrail - condensation trail
trag od prskanja hemikalijama - chemtrail.
mislim da ako malo potrazis mozes naci opce prihvacene cinjenice, o contrailu.
ovaj lik na jutubu, samo prodaje maglu, nepismenima, ludima i lijenima, i na tome vjerovatno mlati dobre pare,
posto su takvi u apsolutnoj vecini.
kad se samo sjetim sta je kod nas onaj torabi uradio, mislim treba njima cestitati, oni jebu glupe u ono malo mozga sto imaju,
i neka, tako im i treba.
ti druze, ako si toliko zaglibio da nevidis sumu od drveta, jebiga pocni bar pisi knjige, blog, jutube kanal, pai ti neke pare navuci od toga,
nije ovdje se raspravljas, a nikakve koristi.
ovako djelujes ko obicni paranoik/ zatucani vjernik.
skoro je izasla studija, kako takvi kao ti nisu sposobni da vide drugi dio price, nego se samo dalje zakopavaju u svoja uvjerenja,
ali tako ti je sa paranojom, ako se ne lijeci, posljedice su sve gore
za par godina ti ces vjerovatno biti ubijedjen da planetom vladaju vanzemaljci(gusteri), preruseni u ljude, i naci ces masu dokaza,
masu ljudi koji vjeruju u to, i naravno masu "naucnika", koji na tome zaradjuju dobru lovu, jer jebiga tako im je lakse doci novca.
-
Avetinho
#74 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Molim te ubuduce nemoj stavljati linkove na irelevantne jutub klipove koji ne podrzavaju tvoju tvrdnju.Njanjavi wrote:Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
Takodjer nemoj ocekivati da cu ja pretrazivati internet u potrazi za dokazima tvoje tvrdnje.
Ovakva dva tvoja postupka samo potvrdjuju da si trol.
Ali evo ti jos jedna sansa. Daj jedan patent sa one tvoje liste koji po tebi dokazuje da avioni ispustaju hemikalije za kontrolu populacije u Africi.
- Njanjavi
#75 Re: Šta to za ime sveta prskaju
Druze, stavio si samo link za studiu o promatranju contraila na koji se mogu prijaviti i djeca od 11 godina nadalje. Kakav dokaz to daje o nepostojanju chemtraila.saimidin wrote:http://mynasadata.larc.nasa.gov/804-2/contrail-studies/Njanjavi wrote:Al lik spomenu da u nekih 99 posto slucajeva, neki naucni radovi pobijaju chemtrailse.
za pocetak
znaci trag od goriva je contrail - condensation trail
trag od prskanja hemikalijama - chemtrail.
mislim da ako malo potrazis mozes naci opce prihvacene cinjenice, o contrailu.
ovaj lik na jutubu, samo prodaje maglu, nepismenima, ludima i lijenima, i na tome vjerovatno mlati dobre pare,
posto su takvi u apsolutnoj vecini.
kad se samo sjetim sta je kod nas onaj torabi uradio, mislim treba njima cestitati, oni jebu glupe u ono malo mozga sto imaju,
i neka, tako im i treba.
ti druze, ako si toliko zaglibio da nevidis sumu od drveta, jebiga pocni bar pisi knjige, blog, jutube kanal, pai ti neke pare navuci od toga,
nije ovdje se raspravljas, a nikakve koristi.
ovako djelujes ko obicni paranoik/ zatucani vjernik.
skoro je izasla studija, kako takvi kao ti nisu sposobni da vide drugi dio price, nego se samo dalje zakopavaju u svoja uvjerenja,
ali tako ti je sa paranojom, ako se ne lijeci, posljedice su sve gore
za par godina ti ces vjerovatno biti ubijedjen da planetom vladaju vanzemaljci(gusteri), preruseni u ljude, i naci ces masu dokaza,
masu ljudi koji vjeruju u to, i naravno masu "naucnika", koji na tome zaradjuju dobru lovu, jer jebiga tako im je lakse doci novca.
Ljudski ti kazem druze, contrail je obicno gorivo bez icega, a evo ti sad direkt link za patent koji pojasnjava proces ispustanja raznih hemikalija u svrhu cloud seedinga, samim tim, to je vec chemtrail, jer si ispustio nesta drugo sem obicnog goriva, razumijes li? http://www.google.com/patents/USRE29142 ... 9gTpv4HgDQ
Eto pa citaj druze, samim tim to ti je vec chemtrail, razumi, iako nema koncenzusa u naucnoj zajednici oko imenovanja toga, jer se vrsi pritisak na akademske gradjane zbog koristenja termina chemtrail
Niko ne spominje iluminate, masone, gustere, sem vas koji ne zelite vidjet te dokaze. Vi te smjesne i debilne stvari vezete automatski uz ovo jer jbga nemate dovoljno znanje iz tematike