Urban B. wrote:Znal iko kakva je ovo furka medju ovim srednjoskolcima,sta se ovo furaju na neke amerikance pa fol bande prave i maltretiraju vrsnjake?Nesto MGG il tako nesto!Citao jucer u novinama pa me zanima.

MGG
Našoj redakciji u petak se obratila Emina Suljić, sestra dvojice učenika Srednje elektroenergetske škole u Sarajevu da bi ukazala na vršnjačko nasilje čije žrtve su i njena dvojica braće blizanaca.
Izvučeni iz tramvaja
- Prije petnaestak dana jedan od braće je uboden nožem u školi, ali moji roditelji nisu tražili krivično gonjenje za počinioca, jer je otac osumnjičenog policajac. Nakon toga, u srijedu uvečer (2. novembar), moja braća krenula su kući poslije druge smjene u školi. Oko 19.05 sati sjeli su u tramvaj, kada je grupa mladića iz susjedne Ekonomske i Drvno-tehničke škole razvalila vrata tramvaja, te mojoj braći naredila da izađu na sljedećoj stanici, što oni nisu namjeravali učiniti. Na tramvajskom stajalištu Dolac-Malta huligani su ih nasilno izvukli iz tramvaja. Jednog brata su dvojica držala, dok su ostala četvorica tukla drugog brata. Kada su ga izudarali šakama, pobjegli su prema Vilsonovom šetalištu - kazala je Emina.
Prije napada jedan od braće je mobitelom pozvao Eminu te joj je kazao da odmah dođe, jer ga prati grupa nasilnika te da se boji. Ona je nakon poziva odmah obavijestila MUP KS koji je uputio patrolu na mjesto događaja.
Teške povrede
Nedugo poslije toga uslijedio je drugi telefonski poziv u kojem je brat Eminu obavijestio da je pretučen te da su napadači pobjegli.
- Kada sam stigla na mjesto događaja, policija je već ispitivala moju braću. Otišli smo u Hitnu pomoć po ozljedni list, a ljekari su konstatirali teške tjelesne povrede. Zadobio je razderotinu na gornjoj usni i zubi mu se klimaju. Policiji smo kazali da su moju braću napali pripadnici neke maloljetničke bande koju zovu MGG. Među napadačima su bili Admir K. iz Drvno-tehničke škole i Jasmin Č., koji je navodno iz Doma "Bjelave". Otac je otišao do Kliničkog centra bolnice Koševo da se dječaku snimi gornja vilica. Mi ćemo tražiti isključenje iz škole svih aktera s ove slike koju sam vam dostavila, jer su svi bili tu kada su napali mog brata. Tražit ćemo odštetu od napadača, jer se djetetu sada trebaju praviti implantati na gornoj vilici, a angažirali smo i advokata - pojasnila je Emina.
Nasilnik isključen iz škole
Jasmina Gradaščević, direktorica Srednje elektroenergetske škole na Pofalićima, kazala nam je da se škola pobrinula da nasilničko ponašanje ne prođe nekažnjeno.
- Upoznata sam s incidentom koji se desio u našoj školi i taj slučaj je riješen. Učenik koji je ubo nožem svog kolegu iz razreda isključen je iz škole kao i učenik koji je nož donio u školu. Slučaj je odmah prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Svi akteri su saslušani u prisustvu roditelja. O premlaćivanju našeg drugog učenika koji je brat blizanac povrijeđenog Suljića nisam obaviještena. Ako se desio na tramvajskom stajalištu, onda je to u domenu policije koja treba uraditi svoj dio posla. Taj incident nije se desio u krugu škole - kazala nam je Gradaščević.
.............
Čuj učenici tek sad isključeni iz škole

Zar nije bila dužnost škole da odmah kretena prijavi policiji?
Kako će ove male idiote još kazniti ,osim izbacivanja iz škole?Isključenje nije za njih nikakva kazna!