Magnezij hlorid

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Magnezij hlorid

Post by PipiDugaDevetka »

lol_sa wrote:Vjerovatno cijena ima veze sa cistocom magnezij hlorida....aj dont nou

Samo znam da je ovo extra stvar :-D super se osjecam, smirenija sam, poletnija, super raspolozenje :)
sad i da stave 100 KM za 100 grama ja bi uzela....
navukla sam se :lol:
U rasolu i kiselom kupusu ima Mg, samo ne znam da li je hlorid ili nešto drugo, uglavnom prirodan je.
Bolje je da se ''navučeš'' na kiseli kupus. Jednom sam ja kupio dezodorans ''Old spice'', a imao je miris kao ''Old kiseli kupus''.
:D
lol_sa

#52 Re: Magnezij hlorid

Post by lol_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
lol_sa wrote:Vjerovatno cijena ima veze sa cistocom magnezij hlorida....aj dont nou

Samo znam da je ovo extra stvar :-D super se osjecam, smirenija sam, poletnija, super raspolozenje :)
U rasolu i kiselom kupusu ima Mg, samo ne znam da li je hlorid ili nešto drugo, uglavnom prirodan je.
Bolje je da se ''navučeš'' na kiseli kupus. Jednom sam ja kupio dezodorans ''Old spice'', a imao je miris kao ''Old kiseli kupus''.
:D
Kupus jako pristavljen da se kiseli :-D
Takodje, ispasirana banana i limunov sok cine cuda..
ledeny

#53 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

Ljudi dragi, ima li se igdje kupiti taj magnezij hlorid? :-)

Da li je ista količina (pakovanje) Nigarija u Makroviti koje košta 10 KM i ova u HR što prodaju za 15 kuna iliti 4 KM? Ako jeste onda Makrovita baš bezobrazno dere sa cijenom. Koliko sam skontao ovaj Nigari nije čisti mangezij hlorid, 95% jeste ali ovih 5% nisam siguran da bi trebali tek tako konzumirati.

Da li neko ima deklaraciju magnezij hlorida koje je kupio u Semikemu? Koji je postotak istog i koje je porijeklo?
fatamorgana

#54 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

ledeny wrote:Ljudi dragi, ima li se igdje kupiti taj magnezij hlorid? :-)

Da li je ista količina (pakovanje) Nigarija u Makroviti koje košta 10 KM i ova u HR što prodaju za 15 kuna iliti 4 KM? Ako jeste onda Makrovita baš bezobrazno dere sa cijenom. Koliko sam skontao ovaj Nigari nije čisti mangezij hlorid, 95% jeste ali ovih 5% nisam siguran da bi trebali tek tako konzumirati.

Da li neko ima deklaraciju magnezij hlorida koje je kupio u Semikemu? Koji je postotak istog i koje je porijeklo?
Nije toliko bitan postotak kad je već u pitanju 95%, Nigari je makrobiotički proizvod, njegovo porijeklo je prirodno, iz mora, pa je zato njegovo apsorbovanje u organizam odlično.
BIONA

#55 Re: Magnezij hlorid

Post by BIONA »

Nigari dodje u obliku kristala, a ne znam kako cu izvagati 33 g, mislim nemam vagu :D
lol_sa

#56 Re: Magnezij hlorid

Post by lol_sa »

prepisano sa bocice...

Magnezij hlorid-6-hidrat
(E-511, F.C.C.)
MgCl2x6H20 Mr 203,30

Sadržaj..................................99,0 - 105,0 %
Amonijak (NH4)........................max 0,005 %
Sulfati (SO4)............................max 0,03 %
Arsen (As)..............................max 3 ppm
Živa (Hg)...............................max 1 ppm
Olovo (Pb)..............................max 4 ppm
biram

#57 Re: Magnezij hlorid

Post by biram »

S obzirom na moje sadašnje zdravstveno stanje baš bi mi bilo potrebno nešto efekto kao što je magnezijum hlorid ali nije mi jasno otkud odjednom ta djelotvornost kad je magnezijum hlorid poznat od davnina i najvažnije nije mi jasno GDJE GA SAD MOGU KUPITI U SARAJEVU. Hvala :thumbup:
BIONA

#58 Re: Magnezij hlorid

Post by BIONA »

Nije ni nama jasno :D u decembru ce doci u Semikem i u Makrovitu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#59 Re: Magnezij hlorid

biram wrote:S obzirom na moje sadašnje zdravstveno stanje baš bi mi bilo potrebno nešto efekto kao što je magnezijum hlorid ali nije mi jasno otkud odjednom ta djelotvornost kad je magnezijum hlorid poznat od davnina i najvažnije nije mi jasno GDJE GA SAD MOGU KUPITI U SARAJEVU. Hvala :thumbup:
Na ovoj slovenackoj web. stranici pod linkovima datim u prvom ili drugom postu piše da klasična medicina ne priznaje kao lijek Mg hlorid. Valjda zbog toga ga studentima ni ne pokazuju kao lijek, pa novi doktori ne znaju za njega KAO IZVRSTAN LIJEK ZA RAZNE BOLEŠTINE.

Pošto nisam ni ja kupio Mg hlorid, pijem kombinaciju (Ca + Mg + Zn) Natural WEALTH USA firme, zatim Biolectra MAGNESIUM (šumeće tablete) nešto njemačko + 2 flaše Donat-a Mg+ mineralne vode dnevno. Osjećam poboljšanje i sa prostatom, a i sa koljenom i kukom zbog kojih koristim štake.
Naručen za CT kuka i koljena za 14.12. 2011.
fatamorgana

#60 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

BIONA wrote:Nigari dodje u obliku kristala, a ne znam kako cu izvagati 33 g, mislim nemam vagu :D
Pa posudiš u komšiluku ....
PipiDugaDevetka

#61 Re: Magnezij hlorid

fatamorgana wrote:
BIONA wrote:Nigari dodje u obliku kristala, a ne znam kako cu izvagati 33 g, mislim nemam vagu :D
Razmuti 100gr sa tri litra prokuhale vode, pa onda ta tri litra vode podijeli na tri, pa onda još na doze za doručak, ručak i večeru,...dok sve ne popiješ. 100:3=33,33333 i to je to.
fatamorgana

#62 Re: Magnezij hlorid

Post by fatamorgana »

PipiDugaDevetka wrote:
fatamorgana wrote:
Razmuti 100gr sa tri litra prokuhale vode, pa onda ta tri litra vode podijeli na tri, pa onda još na doze za doručak, ručak i večeru,...dok sve ne popiješ. 100:3=33,33333 i to je to.
PraktiĆno, :thumbup:
ledeny

#63 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

lol_sa wrote:prepisano sa bocice...

Magnezij hlorid-6-hidrat
(E-511, F.C.C.)
MgCl2x6H20 Mr 203,30

Hvala. Jesi li taj magnezijum hlorid kupla u Semikemu? Oprosti ako griješim, nisam nikad bio baš nešto dobar sa hemijom, ali zar amonijak, arsen, živa i olovo nisu štetni po zdravlje čovjeka?
PipiDugaDevetka

#64 Re: Magnezij hlorid

ledeny wrote:
lol_sa wrote:prepisano sa bocice...

Magnezij hlorid-6-hidrat
(E-511, F.C.C.)
MgCl2x6H20 Mr 203,30

Hvala. Jesi li taj magnezijum hlorid kupla u Semikemu? Oprosti ako griješim, nisam nikad bio baš nešto dobar sa hemijom, ali zar amonijak, arsen, živa i olovo nisu štetni po zdravlje čovjeka?
Ni ja baš ne stojim najbolje sa hemijom, ali mislim da je ova količina olova od 4ppm neke jedinice mnogo manja od količine olova koju pojedeš kada jedeš supu/juhu iz tanjira koji takođe sadrži olovo.

Evo na šta upozorava isporučilac magnezijevog hlorida iz Slovenije:
MJERE OPREZA
Lijećenje magnezijevim kloridom od strane službene medicinske struke nije priznati naćin liječenja. STOGA POZOR: Priprema i uzimanje napitka iz magnezijevog klorida je apsolutno na vlastitu odgovornost! Uzimanje magnezijevog klorida trebaju izbjegavati svi, koji imaju ozbiljne probleme s bubrezima, znaći ako su na dijalizi s ozbiljnom bubrežnom insuficijencijom.
Ljudi s bolesnim bubrezima ne smiju uzimati magnezijev klorid, dok se o tome ne posavjetuju sa svojim ljećnikom. I nakon toga moraju da budu posebno pažljivi te moraju OBAVEZNO postepeno prilagođavati organizam na magnezijev klorid.
lol_sa

#65 Re: Magnezij hlorid

Post by lol_sa »

To sam i ja pitala kad sam vidjela sta sadrzi,al...
Riba, vjerujem da sve ovo mozes naci u njoj.
Cigarete, ugljični monoksid, nikotin, policiklički aromatski ugljikovodici, acetaldehid, benzen, akrolein, neki pesticidi, kadmij, krom, olovo itd.
Zrak u Sarajevu, bolje da ne znam sta sve udisem.
itd. itd..nazalost okruzeni smo otrovnim tvarima tj. smecem

Najbitnije je uzimati dovoljno tekucine (ako mene pitate, koristite britu). Procitah da je neki lik zaglavio sa kamenom u bubregu - nije pio dovoljno tekucine i mg se natalozio. Takodje paznja kod visokog - niskog pritiska.
PipiDugaDevetka

#66 Re: Magnezij hlorid

@lol-sa,
Reci ti nama je li tebi bolje stanje sa zglobovima i mišićima nakon što si otpočela koristiti MgCl u ishrani (neću ga nazvati lijekom jer, eto, klasična medicina ga ne priznaje za lijek)?
PipiDugaDevetka

#67 Re: Magnezij hlorid

A, evo ovdje si objasnila kakvo je stanje,....
lol_sa

#68 Re: Magnezij hlorid

Post by lol_sa »

PipiDugaDevetka wrote:@lol-sa,
Reci ti nama je li tebi bolje stanje sa zglobovima i mišićima nakon što si otpočela koristiti MgCl u ishrani (neću ga nazvati lijekom jer, eto, klasična medicina ga ne priznaje za lijek)?
koga briga sta klasicna medicina kaze, ja digla ruke od nje :-D
stanje: nema vise glavobolja, bolova u sinusima (ti i tamo zaboli, al ne ko prije), vise energije, bolje raspolozenje...koljeno zezalo, pogotovo kad je promjena vremena, zadnjih mjesec dana se "ne cuje".. :-D

MgCl :thumbup:
BIONA

#69 Re: Magnezij hlorid

Post by BIONA »

Citala sam svasta nesto o Nigariju na engl. Ispade da se najbolje upija transdermalno, pa preporucuju da se prave kupke recimo za noge, koje treba 30 min.potopiti u rastvor nigarija. Dobro je i protiv opadanja kose- tjeme naspricati itd. Neko ga koristi umjesto dezodoransa, uglavnom svasta sam procitala, pa ako lazu mene i ja lazem vas.
Mozete i sami gooooooooglati :-D
Naravno napomena jos jednom, osobe koje imaju problema sa bubrezima, stitnom zlijezdom i trasnplantiranim organima NE SMIJU koristiti MgCl.
PipiDugaDevetka

#70 Re: Magnezij hlorid

Ebga, SEMIKEM slagao da će biti od 1. decembra MgCl kod njih,...Sad je novi datum 5. decembar, ponedjeljak sa cijenom od 20KM za 200gr umjesto prvobitno najavljenih 10KM/200gr.

Neljubazni putem telefona. Koriste situaciju kada niko drugi nema MgCl, moraću ipak iz Slovenije poručiti 1kg.

Ja razumijem da trgovci i jesu trgovci da nešto nabave po jednoj cijeni, a prodaju po većoj cijeni, ali fakat 20KM za 200gr. ne ide. I još pri tome petljaju sa datumom kada će biti moguće kupiti.
ledeny

#71 Re: Magnezij hlorid

Post by ledeny »

PipiDugaDevetka wrote:Ebga, SEMIKEM slagao da će biti od 1. decembra MgCl kod njih,...Sad je novi datum 5. decembar, ponedjeljak sa cijenom od 20KM za 200gr.
Neljubazni putem telefona. Koriste situaciju kada niko drugi nema MgCl, moraću ipak iz Slovenije poručiti 1kg.
Ja razumijem da trgovci i jesu trgovci da nešto nabave po jednoj cijeni, a prodaju po većoj cijeni, ali fakat 20KM za 200gr. ne ide. I još pri tome petljaju sa datumom kada će biti moguće kupiti.
A meni su rekli da 100gr košta 20 KM?! Kada sam ih nazvao na telefon ni dobar dan ni doviđenja. Prava seljačka firma.
BIONA

#72 Re: Magnezij hlorid

Post by BIONA »

Hahaha, i kod mene ista stvar. Ni mu ni be, ali mene to ne dotice, ko je papak-papak je, ja nemam nista s'tim :-)
PipiDugaDevetka

#73 Re: Magnezij hlorid

5 KM = 33 gr u apoteci u mom naselju, a dobavljač SEMIKEM.=>100gr = 15KM. Kupiću za ''prvu pomoć'' 100gr.

Porudžbina iz Slovenije za BiH se plaća 60€ = 120 KM, ali isporučilac ništa ne zna u vezi sa carinom i ostalim mogućim plaćanjima.

Pa, i nije SEMIKEM puno zacijenio, samo je pitanje čistoće MgCl kojeg isporučuje SEMIKEM.

@BIONA,
Znaš li ti je li slovenački MgCl isti kao ovaj SEMIKEM-ov?
BIONA

#74 Re: Magnezij hlorid

Post by BIONA »

Stvarno ne znam kakav je sastav tog MgCl iz SLO...
Kupljen u semikemu 100g-20 km...koji su ono mulci ne mogu vam opisati :shock:
zemo_online

#75 Re: Magnezij hlorid

Post by zemo_online »

pa gdje se u hrani nalazi taj mg hlorid?? koristenje suplemenata organiza ne prima kao hranu tako dobro.

dalje,vec sam nekoliko puta pisao na forumu zdravlje da je 1 uslov dobrog zdravlja,dugog zivota i jakog imuniteta fizicka aktivnost tj. kondicija. bolja kondicija= bolji imunitet i obratno.
drugim rijecima,nema te hrane ni lijecnika koji ce vam pomoci ako vodite sjedalacki zivot. preme najnovijim istrazivanjima sjedenje ubija i zato su ti sjedalacki poslovi u stvari najgori.
znaci,treba da se i znojite jer preko znoja organizam izbacuje stetne tvari iz samoga sebe. tada bolje jedete,bolje mislite,bolje spavate i ostalo sve bolje.
pa zasto su ljudi izmislili kupke?
Post Reply