Teorije zavjere na balkanski nacin

Post Reply
Mecena

#51 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Mecena »

Jedno je proizvodnja stupidnih "teorija zavjere" u nedostatku elementarnih znanja, a nešto sasvim drugo objektivna i kritička analiza političke stvarnosti bez tabua, iluzija i tzv. "političke korektnosti".

Uvodničar je sve to, čini mi se, stavio u jedan te isti koš.

Savremena politička teorija, npr, pravi jasnu razliku između države i političkog sistema, gdje je više nego očigledno da pojedini elementi političkog sistema imaju evidentan uticaj na državu (prije svega na zakonodavnu vlast). Mislim na sindikate, vjerske zajednice, medije itd. To je sasvim legitimna i legalna stvar. Ali, onoga časa, kada pojedini elementi političkog sistema (kao lobiji, korporacije ili nedržavni politički savjeti) postanu dominantni, onda država postaje njihovo oruđe, a posrednička demokratija se transformiše u oligarhiju. Ovaj fenomen su zapazili i izložili kritici brojni teoretičari, a izdvojiću dvojicu Amerikanaca: Noam Chomsky i Webster Tarpley.

Previđanje ovog drugog pristupa je temeljna manjkavost uvodnika.
SilveR_ScalE

#52 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by SilveR_ScalE »

Mecena wrote:Jedno je proizvodnja stupidnih "teorija zavjere" u nedostatku elementarnih znanja, a nešto sasvim drugo objektivna i kritička analiza političke stvarnosti bez tabua, iluzija i tzv. "političke korektnosti".

Uvodničar je sve to, čini mi se, stavio u jedan te isti koš.

Savremena politička teorija, npr, pravi jasnu razliku između države i političkog sistema, gdje je više nego očigledno da pojedini elementi političkog sistema imaju evidentan uticaj na državu (prije svega na zakonodavnu vlast). Mislim prije svega na sindikate, vjerske zajednice, medije itd. To je sasvim legitimna i legalna stvar. Ali, onoga časa, kada pojedini elementi političkog sistema (kao lobiji, korporacije ili nedržavni politički savjeti) postanu dominantni, onda država postaje njihovo oruđe, a posrednička demokratija se transformiše u oligarhiju. Ovaj fenomen su zapazili i izložili kritici brojni teoretičari, a izdvojiću dvojicu Amerikanaca: Noam Chomsky i Webster Tarpley.

Previđanje ovog drugog pristupa je temeljna manjkavost uvodnika.
Pa ne znam kakvu objektivnu i ktiritičku analizu političke stvarnosti vi nudite, osim što ne razumijete da politički sistem, zajedno sa svojim ograncima u koje osim lobija i korporacija, zakonodavne vlasti i ostalog, spadaju kapital i mediji, zapravo i jeste država. Ne znam da li vi imate osjećaj da se ovdje uprava sprovodi od baze prema gore, što je formalna postavka demokratije, ili zapravo odozgo opet prema gore i samo prema gore. Mi iz donjega sloja uopšte ni ne učestvujemo ni u čemu, osim što možemo ovdje uzaludno trabunjati i busati se, a na račun nečijeg mišljnja koje upravo možda i jeste istina. Naš je mentalitet ratoboran i ignorantan, zato smo se hvala bogu, u skorašnje vrijeme, tako lijepo međusobno poubijali. Naravno da je razjedinjavanje jedinstvenog naroda, koji je u velikoj mjeri živio po principima slobode i samostalnosti(i političke i ekonomske i moralne), išlo u prilog strukturama koje žele da spriječe razvijanje takvih društava, a u cilju potpune kontrole nad njenim resursima. Danas imate države koje su politički, vojno i ekonomski potpuno ovisne o stranom uticaju. Monetarni fond koji zapravo štampa novac(da li ste se ikada zapitali odakle im pare da finansiraju cijeli svijet), dovodi zemlj dužnike u poziciju kada će morati otplaćivati dug dugoročnim koncesijama. Čekajte još malo i vidjet će te da ovi tajnoviti Gospodari(koji se kriju iza lice ovih svjetskih institucija), nisu nimalo zahvalni. Pod krinkom demokratije, dešava se zapravo prelaz na moderno robovlasništvo. To moj dragi Mecena nisu nikakve zavjere, oni su ionako nezaustavljivi, jer su nas već odavna vješto podjelili nacionalno, religiozno, klasno i idejno, da bi se mi sada mogli ičim suprotstaviti. Ni ne sanjate u kojim smo govnima. U međuvremenu se možemo zabavljati piskaranjem.
popajic

#53 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by popajic »

"
SilveR_ScalE
...Pod krinkom demokratije, dešava se zapravo prelaz na moderno robovlasništvo.
Ne desava se - to je vec odradjeno i na svjetskom i na nasem balkanskom nivou.
"Simpaticno " je vidjeti kako nase naprasno osvijestene "demokrate " svaki pokusaj analize stanja drustva u kod nas dugo cekanoj demokratiji , automatski svrstavaju pod teoriju zavjere .
Kritika je uvijek zavjera i treba je sto brze degradirati i anulirati. A da bi se to ucinilo , osnovno orudje su im upravo politicki komploti , zavjere .
U nasem , balkanskom slucaju , "demokrate" imaju vrlo uhodan sistem zastite sebe samih .
Omiljene teorije zavjere koje atakuju na : nacionalni interes , konstantne pokusaje majorizacije , neizdrzivu ugrozenost od anamo njih :D ...
Vijest kod nas vec odavno nije vijest ako ne elaborira novu teoriju zavjere koja ce narod dodatno sluditi i skrenuti mu paznju sa stvarnih problema , a koja ce novokomponovane "demokrate" jos cvrsce ustoliciti kao moderne robovlasnike.

Da nije uzasno , bilo bi komicno !
Mecena

#54 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Mecena »

popajic wrote:"
SilveR_ScalE
...Pod krinkom demokratije, dešava se zapravo prelaz na moderno robovlasništvo.
Ne desava se - to je vec odradjeno i na svjetskom i na nasem balkanskom nivou.
"Simpaticno " je vidjeti kako nase naprasno osvijestene "demokrate " svaki pokusaj analize stanja drustva u kod nas dugo cekanoj demokratiji , automatski svrstavaju pod teoriju zavjere .
:thumbup:
roštilj

#55 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by roštilj »

MuaDib wrote:Teorije zavjere na balkanski način su iste:

Srbi kažu da su se svi urotili protiv njih jer su pravoslavci, socijalisti i prijatelji Rusije i kao takvi opasnost za interese masona, Bilderberg grupe, Vatikana, Angloamerričke sile i njihove perjanice Turske. Koji su podržavali Slovence, Hrvate, Muslimane (Bošnjake) i Albance protiv Srba.

Hrvati kažu da su se svi urotili protiv njih jer su prodor Europske civilizacije na Blakan, prirodni saveznici Njemačke i Austrije, veliki katolici i najsikreniji prijatelji Vatikana i kao takvi opasnost za nasljednicame sila Antante, masone, Bilderberg grupu i Aglomaeričke ineterese. Koji su podržavali Srbe, a kasnije i Muslimane Bošnjake protiv Hrvata.

Bošnjaci kažu da su se svi urotili protiv njih jer su muslimani po vjeri, i kao takvi opasnost po interese evrospkih sila, prvenstevno nasljedinca Atante (Francuske, Britanije i Rusije), zatim da su masoni, Bilderberg i druga tajna društva podržavali Slobu i Franju da dijele Bosnu i da su podržali Srbe i Hrvate da počine genocid nad Bošnjacima. Tu se dodaje kako su nam ubacili svoje plaćenike mudžahedine da nas proglase fundamnetalistima i da nas je Amerika jedino spasila.

A ono što neće da vide, je da su njihove političke vođe od pada SK do danas samo sluge različitih centara moći, koje zbog naciopnalizmom ograničenog pogleda na svijet nisu prezale od toga i da proliju krv nevinih ljudi. Jednostavno mi smo samo pijuni na Velikoj šahovskoj ploči Zbigniewa Brzezinskog i da smo mi "mali narod" podložni da nas odnese svaki đavo, što je nekad Tito govorio. Samo pogledajte svi koje su glavne Banke, koji su trgovački lanci, da imamo zajedničke reklame, koje kupio najvrijednije resurse i sve će vam biti jasno da su nas ovi naši prodali za šaku dolara i doveli do bijede. I da je rat zapravo bio rat za teritorije i resurse.

tacno.
SilveR_ScalE

#56 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by SilveR_ScalE »

roštilj wrote:
MuaDib wrote:Teorije zavjere na balkanski način su iste:

Srbi kažu da su se svi urotili protiv njih jer su pravoslavci, socijalisti i prijatelji Rusije i kao takvi opasnost za interese masona, Bilderberg grupe, Vatikana, Angloamerričke sile i njihove perjanice Turske. Koji su podržavali Slovence, Hrvate, Muslimane (Bošnjake) i Albance protiv Srba.

Hrvati kažu da su se svi urotili protiv njih jer su prodor Europske civilizacije na Blakan, prirodni saveznici Njemačke i Austrije, veliki katolici i najsikreniji prijatelji Vatikana i kao takvi opasnost za nasljednicame sila Antante, masone, Bilderberg grupu i Aglomaeričke ineterese. Koji su podržavali Srbe, a kasnije i Muslimane Bošnjake protiv Hrvata.

Bošnjaci kažu da su se svi urotili protiv njih jer su muslimani po vjeri, i kao takvi opasnost po interese evrospkih sila, prvenstevno nasljedinca Atante (Francuske, Britanije i Rusije), zatim da su masoni, Bilderberg i druga tajna društva podržavali Slobu i Franju da dijele Bosnu i da su podržali Srbe i Hrvate da počine genocid nad Bošnjacima. Tu se dodaje kako su nam ubacili svoje plaćenike mudžahedine da nas proglase fundamnetalistima i da nas je Amerika jedino spasila.

A ono što neće da vide, je da su njihove političke vođe od pada SK do danas samo sluge različitih centara moći, koje zbog naciopnalizmom ograničenog pogleda na svijet nisu prezale od toga i da proliju krv nevinih ljudi. Jednostavno mi smo samo pijuni na Velikoj šahovskoj ploči Zbigniewa Brzezinskog i da smo mi "mali narod" podložni da nas odnese svaki đavo, što je nekad Tito govorio. Samo pogledajte svi koje su glavne Banke, koji su trgovački lanci, da imamo zajedničke reklame, koje kupio najvrijednije resurse i sve će vam biti jasno da su nas ovi naši prodali za šaku dolara i doveli do bijede. I da je rat zapravo bio rat za teritorije i resurse.
Evo ja ću to pokušati objasniti onako kako su to, na svoj način nekada, činili Nadrealisti. Recimo ja sada imam nekoliko dobrih prijatelja sa kojima se dobro slažem, izađemo, platimo jedni drugima kafu i sl. Ponekad neko iz šireg društva naleti i sve tako. Uglavnom nije nam tako loše, gura se. Trudimo se da se nikome ne zamjerimo, i ne volimo da neko gura nos u naše stvari. Međutim, ponekad dođe do nesuglasica. Recimo nekome je do zajebancije, pa pomene kako je jaranovoj ženi dobra stražnjica, ili kako neki jaran ima pacerski posao(znate to se uglavnom radi iz dosade, i radi iscrpljenosti ostalih tema), onda ovaj njemu spomene majčicu, pa onda bude i privremenih obustava prijateljstava, sve do daljneg. E, recimo sad, baš u trenutku obustave tog prijateljstva sa starim jaranom, naiđe lik i spomene kako umalo, baš taj moj jaran, nije kresao moju ženu, dok je prošle godine bila preko vikenda u Zaostrogu, a njemu kaže, da je njegova žena, meni, kao slučajno, jesenas na bazenima, pokazivala sisu, i onda on skonta da mu je žena kurva koja se nabacuje njegovom jaranu(jebem li mu majku pedersku), a ja opet(jebat ću mu sisu), saznam da mi je jaran pošo kresat dragu. I onda opet onaj pomenuti lik koji sve zna o nama i našim ženama, kaže meni, ej, idem ja reći svom kompi da sačeka tvog jarana iza ćoška sa pajserom, pa da sredimo papka kad ti je već htio ženinu..., Ja normalno kažem u ljubomori i bijesu, može udira to svega ti, radi mene, neka ga dobro razvali. Onda nakon svega, opet onaj lik, kaže mojoj ženi, kako sam ja podmitio njegovog kompu, da razvali mog jarana. Onda moja jadna žena ode do moga rasturenog jarana i on joj kaže kako se upravo njegova žena nabacivala meni i ja mu zbog toga namjestio tipa na ćošku. Onda moja žena tek popizdi i traži razvod braka. Onda opet dođe onaj lik i pođe sada da nas miri itd. I šta je ostalo od našeg jaranstva? Ništa, osim što nam je pomenuti lik na kraju svima pokarao žene(pošto im se našao pri ruci kad im je bilo najteže, a one jadne osjetljive nisu ...),i sad nam još drži predavanja o tome kako je ipak prijateljstvo zakon i samo tako čovjek može dalje itd ..., a mi, već smo mu pravo zahvalni za njegovo dušebrižništvo, postao nam najbolji prijatelj(mi ni ne znamo da nam je povalio mlade) pa gledamo da ga što više gotivimo itd..., Hoću reći, da je neko jako dobro iskoristio, međunacionalne, i intersne napetosti , među narodima na prostorima Ex Yu, da bi preko kredita od Monetarnog Fonda te marionetskih i korumpiranih Vlada, došao u posjed i pravo na naša prirodna bogatstva, Jadransku obalu, i jeftinu radnu snagu. Naravno mi će mo tu prijateljsku i spasilačku ruku pomoći, objeručke prihvatiti, kad nas ovi naši doćeraju do duvara, ...

tacno.
jeza u ledja

#57 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by jeza u ledja »

Koliko su ljudi zaludjeni teorijama zavjere pokazuje i to sto su cak i na ovoj temi poceli uspjesno promovisati iste. Cak se i dovodi na neki novi nivo, teorije kontra zavjere(!), sa nekoliko odobravajucih thumbs upova. Nema nam spasa. :-)
Toda

#58 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Toda »

jeza u ledja wrote:Koliko su ljudi zaludjeni teorijama zavjere pokazuje i to sto su cak i na ovoj temi poceli uspjesno promovisati iste. Cak se i dovodi na neki novi nivo, teorije kontra zavjere(!), sa nekoliko odobravajucih thumbs upova. Nema nam spasa. :-)
Sa boldiranim dijelom se slažem. Takva je trenutna situacija u društvu.
Sve dok pučanstvo gleda tv i upija reklame, živi za narednu utakmicu, voli ali i ponekad psuje svog omiljenog političara (pastira) kad "popusti" a stalno psuje onog tamo političara (koji opet ima svoje stado); sve dotle nema spasa jer vide samo ono što im se servira. A servira se majstorski!
Politika (a time i život svakog pojedinca u ovako (dez)organizovanom društvu) se kroji u inostranstvu.

Koliko je neko u stanju vidjeti šta se oko njega dešava zavisi od njegove svjesnosti. Svjesnost se gradi.

Kažeš da su ljudi zaluđeni teorijama zavjere. Neke od njih nisu teorije i vremenom će isplivati na površinu. U Americi poslije 50 godina neka dokumenta izađu u javnost. Neka neće nikad. Kroz istoriju (koju piše pobjednik) se provlači ogroman broj zavjera.

O nekima od zavjera se uči u osnovnoj školi.

Dio OFF Topic, sorry
Sjetite se šta je Njemačka upotrijebila kao razlog za invaziju Poljske, sa Wikipedije
Navodni napad Poljaka na radio stanicu Gleiwitz kojeg su izveli Nijemci kako bi dobili povod za napad.
Recimo da ovo u vezi Poljske nikad nije bilo zvanično objavljeno i da vam neko priđe i kaže šta se desilo u Poljskoj – najvjerovatnije bi u nevjerici odmahnuli glavom jer se to ne uklapa u vašu sliku o dešavanjima i o stvarnosti.

ON Topic:
Narednih godina će postepeno na površinu isplivati pojedine zavjere (ovdašnje i strane). Čini se da će dosta onih koji su vjerovali u ideale i idealizirali Stvarnost biti veoma razočarani.

Neke od teorija zavjera su izmišljotine pojedinaca željnih medijske pažnje, neke su zaista zavjere dok su neke namjerno plasirane kroz medije da bi odvratile ljude od pravih zavjera.

Kao u priči: Eto vuka! Eto vuka!
Kad se vuk zaista pojavi ljudi se više ne obaziru.

Još je dosta nepoznanica ali bez obzira ko je izazvao jučerašnja dešavanja kod ambasade (da li je to čin samotnjaka, nezavisne grupe ili neke grupe pod uticajem obavještajnih službi) ovo što se desilo će biti iskorišteno za medijsku promociju domaćih političkih i religijskih «faktora» (pastiri A i B) kao i «opravdano» jačanje stranih uticaja (pastiri C) na život ovdje. Ranjenom policajcu (žao mi je što je ranjen :sad: ) će pastiri A i C (a možda i B) ići u posjetu radi medijske promocije. Možda mu i dodijele medalju (opet njihova medijska promocija).

Pastiri A + B + C = žao mi je budućih generacija.

Ovo su moja subjektivna razmišljanja.
simpozijum delirijum

#59 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by simpozijum delirijum »

takonekako wrote:
Alfons Kauders wrote:Znam, znam, kriza na sve strane, zanimljivije je pricati o SDP-u, Dodiku i ostalim zvijezdama nase estradno-politicke scene, ali malo me brine i propagiranje teorija zavjere u nasiim "mainstream" medijima.

RTRS i FTV ovdje svakako prednjace u sirenju debilnih teorija zavjere, barem kada su ellektronski mediji u pitanju. Ipak su to smijesni rezimski megafoni i nista vise. Ali u stampi i na netu imamo jos puno vecih budaletina, koje bas i nisu zavrijedile previse paznje, jer imaju manje citatelja nego prijatelja na FB.

Danas odem kod starog da nesh dogovorimo i rucamo, gle cuda na FTV pice Paralele, Maric oplakuje Gadafija i prica o Bilderbergu, novom svjetskom poretku i CFR-u. Ponavlja iste bajke na koje se furaju tinejdzeri koji su otkrili YouTube, predstavljajuci ih kao neupitne cinjenice. Moj stari gleda i pita: "O cemu prica ovaj patokar svega ti?"I jebes ga, kako da ja to objasnim covjeku koji politku prati od faksa i koji se sjeca kako je Lyndon lagao o Tonkinu prije 47 godina?

"E stari, znas kako ste vi imali novinare, znas kako su novinari isli u skolu i citali, pa jos pride i provjeravali cinjenice?... E pa jebes ga, vise nije tako. Sad kupis racunar od par stoja, web kameru i pocnes pricati po internetu. Kakve god gluposti da valjas, naci ces par hiljada budala da ti vjeruju i lajkajju, puno je raje na netu... Ako ti se ni to ne da, onda odes na Google i krades raji vijesti..."

FTV je veceras posvetio opsezan prilog D.Margeticu, prvoklasnom komadu budale koji bi u svakoj iole ozbiljnoj redakciji dobacio do pravljenja kafe, eventualno bi mu uvalili da sta kopira. Rijec je o samozvanom strucnjaku o terorizmu, organiziranom kriminalu i odbrambenim pitanjima i manje-vise svakoj drugoj temi. Pomenuti "strucnjak" je u vise navrata pisao o iranskim vehabijama, sto dovoljno govori o njegovoj strucnosti.

RTRS cesto zove njegove kolege Galijasevica i Trifunovica, da sa vaskolikim srpstvom podijele svoje infantilne analize i teorije. Kamo srece da se RTRS zaustavlja na ova dva idiota, vec pravi i dokumentarce o drugim teorijama zavjere koje kod svakog s pola mozga i tastaturom na kojom rade tipke G-O-L-E izazivaju montipajtonovski smijeh.

Manje bitne medije je i smijesno komentarisati, jer nerijetko predstavljaju forum za kojekakve ludjake i fundamentaliste koji misle da je evolucija zidovsko-masonska zavjera protiv crvke i sl. Ruku na srce, nasi mediji nisu jedini. Russia Today i FOX su tu negdje, valjda zato jer ih mahom gledaju neobrazovani desnicari kojima su mama i tata imali isto prezime i prije nego sto su se uzeli.

Na stranu nacionalizam, politika i sl. Kod nas se u javnim servisima provlace stvari koje bi vani imale prolaza jedino u tabloidima koji pisu o tome kako venzemaljci siluju krave i kako je Elvis ziv. Ne bi se iznenadio da ovih dana na FTV bude udarna vijest kako Elvis drzi granap u Pazaricu. Ukratko, nasadim ih sve fino na kurac, placeni su da rade vijesti, a ne da gledaju Alexa Jonesa i slicne kretene. To sam doduse trebao reci na samom pocetku i cao.
Pazi mu teme, taman 2 dana pred "teroristički napad". Pardon, to ne može biti zavjera, samo teorija.

Teorija je i da je bradonju pustilo prvo sat da paradira (osim ako su znali da neće da ubija?), i onda ga ne ubiju već rane i to ispod pojasa tj. namjerno - pucalo u noge nekom ko možda ima EKSPLOZIVE oko sebe, jel zato da može da ih detonira!?!?! - osim ako nisu ZNALI da nema exploziva... al to je samo teorija :wink:

Onda tip zalegne, pa digne glavicu ko biva evo meee hajteee..onda mu oni priđu al samo obični specijalci imaju štitove protiv eksploziva, komandir nema , zašto? jer on ZNA da napadač nema eksploziva! JKažu neki da su vidjeli Sulejmana kupusovića kako viri iza zgrade... dere se KAMERA, KRENI!

Marić je najveći novinar kog je BiH ikad imala.

interesantno razmisljanje , a sada ce vecina da skoci i kaze; "ma daj covjece ! to su nebuloze !"
zna se da su teroristi ( poput poznatoga Shakala ili Abu Nidala ) bili placenici obavjestajnih sluzbi i guglajte o operaciji "Gladio" , NATO pakta u Evropi 80-tih godina prosla vijeka
jako dobro dokumentovano i bila je istraga u Italijanskome parlamentu
ili kako su nastali fakticki Mudzahedini u Afganistanu za vrijeme okupacije SSSR i ko ih je obucavao i davao im rakete za PVO "Stinger" u stotinama komada tada vrhunska tehnologija
zavjere !
ma kakvi :roll:
libertyBiH

#60 Mevlid Jasarevic-terorist

Post by libertyBiH »

Kruze price da je ovaj usamljeni napadac potplacen od strane Srbijanske tajne sluzbe da ucini ovo sto je ucinio.Sta mislite jeli ovo jos jedan od napada u nizu od istocnog susjeda koji cini mi se nelibi sredstva da ucini Dodigu uslugu u svom cilju.Sada nam ostaje samo da cekamo saslusanje ovog manijaka......
mrtva kokoš

#61 Re: Mevlid Jasarevic-terorist

Post by mrtva kokoš »

libertyBiH wrote:Kruze price da je ovaj usamljeni napadac potplacen od strane Srbijanske tajne sluzbe da ucini ovo sto je ucinio.Sta mislite jeli ovo jos jedan od napada u nizu od istocnog susjeda koji cini mi se nelibi sredstva da ucini Dodigu uslugu u svom cilju.Sada nam ostaje samo da cekamo saslusanje ovog manijaka......
iskreno, sta bi sa tim parama uradio da je pod zemljom?!

ocekivanja i njegovo ponasanje nisu u skladu sa tom tezom, jednostavno samo fanaticno zaludjen covjek se moze ponasati na onakav nacin, nikakve ga pare na to ne mogu natjerati!!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#62 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by sabina1 »

Na entitetskim televizijama mi više smetaju tendecioznost i apsolutna politička podanost od teorija zavjere - ali da ne skrećem s teme .

Teorije zavjere su svakako zanimljive , ako malo razmislimo do sada mnogi svjetski događaji mogu upućivati u vrhunske teorije zavjere , koje su naučno utemeljene uz odlično, gotovo savršeno poznavanje geopolitičkih i sličnih odnosa.
Tako je bar u svijetu !

Teorije zavjere na našim - entitetskim televizijama spadaju u domen održavanja podanosti i servilnosti spram političkih mecena. Toliko o njihovoj ozbiljnosti i "tačnosti"...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#63 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote:Haha, genijalno :lol:

Gadafija su ustvari smijenili Rotschildi, jer je planirao stvaranje afričkog zlatnog islamskog dinara :-) Jedino bi se njim mogla kupovati nafta :skoljka: To se ovima nije dopalo, pa su izlobirali i isfinansirali pobunu u Libiji...

Na kraju "ekskluzivni" prilog o skull&bones, iluminatima i Bilderberg grupi :-) I onda kažu plaćaj pretplatu...

Autor videa u misiji širenja istine:
razmišljao sam o prevodu na engleski, mogu to uradit ali hajde skontajte kako da se poveća gledanost da barem neko izvana vidi. Tko god, biće dobro..
Zeznuta je stvar sto je shvatanja cijele problematike u kojoj se trenutno nalazimo ,i u mikro varijanti,i globalno..sve cesce se tumaci teorijom zavjere.
Samo sto se po potrebi i po "toj logici" protivnik mijenja od bildebergovaca do cionista il' nekih lokalnih neprijatelja i tajnih udruzenja /klanova/bradstava i sl.

Mene je pravo pocelo zabrinjavti sto u svom okruzenju masovno nailazim na takva tumacenja bilo kojeg problema,situacije ili krize.

Rekao bih da je procvat i plodno tlo takvo rezonovanje i tumacenje "protivnika" desilo se pocetkom "arapskog proljeca". Krenulo je kao lavina,od navijanja i opravdavanja Mubaraka,Gadafina,Ahmadinejad ,Asada ... itd...pa do povezivanja Vatiakna i krstaskih ostavstina sa teznjom da se oformi zajadnicka planetarna vlada koja ce ,postepeno,dovesti do totalnog unistenja islama ..i cega sve ne. :roll:

Pravo puno ljudi se primilo na svu tu teoriju,sto je fakticki (skoro pa) postao opste prihvaceni kursus . Jos malo pa ce u sve to ubaciti i vilenjake,azdaje koje otimaju lijepe princeze i sl.

Opasno se primilo sve to kod raje na "terenu".
Alfons Kauders

#64 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Alfons Kauders »

takonekako wrote: Pazi mu teme, taman 2 dana pred "teroristički napad". Pardon, to ne može biti zavjera, samo teorija.

Teorija je i da je bradonju pustilo prvo sat da paradira (osim ako su znali da neće da ubija?), i onda ga ne ubiju već rane i to ispod pojasa tj. namjerno - pucalo u noge nekom ko možda ima EKSPLOZIVE oko sebe, jel zato da može da ih detonira!?!?! - osim ako nisu ZNALI da nema exploziva... al to je samo teorija :wink:

Onda tip zalegne, pa digne glavicu ko biva evo meee hajteee..onda mu oni priđu al samo obični specijalci imaju štitove protiv eksploziva, komandir nema , zašto? jer on ZNA da napadač nema eksploziva! JKažu neki da su vidjeli Sulejmana kupusovića kako viri iza zgrade... dere se KAMERA, KRENI!

Marić je najveći novinar kog je BiH ikad imala.

Priznajem, ja sam dio zavjere. :D

Zato sam dva dana pred napad otvorio temu, s accounta koji koristim pet godina. :D Zato sam otisao neki dan u Maocu da regrutujem Jasarevica... :D Bio je tvrd pregovarac, ali je na kraju pristao - mada nije bio jeftin - Passat dizel 1990 godiste, set zimskih guma i registracija u Brcko Gasu. :D

Naravno da su znali da nema eksploziva, rekao sam im. Naravno da su ga pustili da seta, jer je to dio dogovora. Ako upucas lika u prvih par minuta, jebes ga, niko ne snimi... Ako nije snimljeno, nije se ni desilo. To sam obasnio braci iz Bilderberga 2000... Prvo roknemo jedan avion, a tek onda uleti drugi, kad je na zgradu upereno metar kamera. :D

Odo sad se Morrisonom guzit Amy Winehouse, pjeva na vasaru u Puracicu.

Btw, ako je Maric najveci novinar kojeg je BiH ikad imala, onda smo JEBANI. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
Btw, ako je Maric najveci novinar kojeg je BiH ikad imala, onda smo JEBANI. :D
mi pederi nemamo ništa protiv 8-) :dance:
popajic

#66 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by popajic »

@Alfons
Odo sad se Morrisonom guzit Amy Winehouse, pjeva na vasaru u Puracicu.
Dje ce ti dusa tako o pokojnici :( Ili je sve bila neka zavjera , pa zena inkognito nastupa na prestiznom vasaru :D
stranacc

#67 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by stranacc »

Alfons Kauders wrote: . Russia Today i FOX su tu negdje, valjda zato jer ih mahom gledaju neobrazovani desnicari kojima su mama i tata imali isto prezime i prije nego sto su se uzeli.
OVo je yebeno dobro :) i ludo
Platonix

#68 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Platonix »

Pararele govore pored balkana većim dijelom o političkim zbivanjima u svijetu -stoga ovaj naziv teme uzimajući u obzir kritičko razmišljanje prema voditelju emisije Pararele i nije adekvatan-. I ako gledate ovu emisiju, i ako iole imalo poznajete tajna bratstav Iluminati, Masoni, Lobanja i kosti i ako logično razmišljate - sami ćete povezati dešavanja na Bliskom Istoku, Balkanu, Evropi i sada revolucija "99" u Americi.
Kada ne bude priče u medijima o Masonima kao u emisiji Pararele ili kada takve priče počnu smatrati ludosti, e onda budi uvjeren da su tu već stigli- to je isto kad toneš u vodu i dozivaš u pomoć, a kad ti voda uđe u u usta- onda nastane ćutanje!!!
moke_31

#69 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by moke_31 »

A ja baš ovih dana raji govorim da će onog Marića neko roknuti ili će mu bar ukinuti emisiju jer čovjek govori istinu koju drugi novinari u Evropi, i većini ostatka svijeta, a Ameriku da ne pominjem, ne smiju ni pomisliti a kamoli reći u eter ili napisati. ČOVJEK JE KRALJ I TO JEDINA EMISIJA KOJU PRATIM NA FTV-u otkako je SDP preuzeo uredništvo.

A ti jarane što si otvorio ovu temu ili stvarno ne kontaš ovu emisiju ili ti iz nekog razloga smeta, radiš za amerikance i sl., ili su ti strani mainstream mediji (a općenito i naši mediji) u tolikoj mjeri isprali mozak da ne možeš ništa logički povezati od onoga što Marić govori.

Najveći trik đavola je što je ubijedio svijet da ne postoji.

I ovo o čemu Marić govori nije nikakva TEORIJA ZAVJERE već AGENDA koja se sve otvorenije provodi!!!!!

Ljudi kad nešto hoće da dikredituju samo ga nazovu TEORIJA ZAVJERE a ti ove 2 riječi očigledno bukvalno shvaćaš.
ultima_palabra

#70 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by ultima_palabra »

Mevlidov napad je bio samo skretanje pažnje sa pravog cilja... sad FBI agenti imaju opravdanje da dođu u Sarajevo i uklone Bin Mladena 8-)

Government denies knowledge :cry:
žuta

#71 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by žuta »

i ja to mislim
Alfons Kauders

#72 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Alfons Kauders »

moke_31 wrote:A ja baš ovih dana raji govorim da će onog Marića neko roknuti ili će mu bar ukinuti emisiju jer čovjek govori istinu koju drugi novinari u Evropi, i većini ostatka svijeta, a Ameriku da ne pominjem, ne smiju ni pomisliti a kamoli reći u eter ili napisati. ČOVJEK JE KRALJ I TO JEDINA EMISIJA KOJU PRATIM NA FTV-u otkako je SDP preuzeo uredništvo.

A ti jarane što si otvorio ovu temu ili stvarno ne kontaš ovu emisiju ili ti iz nekog razloga smeta, radiš za amerikance i sl., ili su ti strani mainstream mediji (a općenito i naši mediji) u tolikoj mjeri isprali mozak da ne možeš ništa logički povezati od onoga što Marić govori.

I ovo o čemu Marić govori nije nikakva TEORIJA ZAVJERE već AGENDA koja se sve otvorenije provodi!!!!!

Ljudi kad nešto hoće da dikredituju samo ga nazovu TEORIJA ZAVJERE a ti ove 2 riječi očigledno bukvalno shvaćaš.
Ja nisam otvorio temu o Maricu, vec se desilo da sam taj dan slucajno bio kod starog i zajedno s njim gledao reprizu. Maric je samo jedan od primjera koje navodim, vjerovatno ga ne bi ni pomenuo da nisam gledao desetak minuta te emisije, jer jednostavno nije pretjerano bitan. Tema je zapravo vise o domacim teorijama zavjere, dakle nema veze s njegovom emisijom - jednostavno mi je dosao kao dobar primjer.

Sto se tice mog (ne)kontanja emisije, mog ucesca u bjelosvjetskoj americkoj zavjeri, ispranosti mozga i nemogucnosti da "logicki povezem" ono o cemu Maric prica, ne znam sta da ti kazem... Osim :lol:
moke_31

#73 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by moke_31 »

Alfons Kauders wrote:
moke_31 wrote:A ja baš ovih dana raji govorim da će onog Marića neko roknuti ili će mu bar ukinuti emisiju jer čovjek govori istinu koju drugi novinari u Evropi, i većini ostatka svijeta, a Ameriku da ne pominjem, ne smiju ni pomisliti a kamoli reći u eter ili napisati. ČOVJEK JE KRALJ I TO JEDINA EMISIJA KOJU PRATIM NA FTV-u otkako je SDP preuzeo uredništvo.

Ja nisam otvorio temu o Maricu, vec se desilo da sam taj dan slucajno bio kod starog i zajedno s njim gledao reprizu. Maric je samo jedan od primjera koje navodim, vjerovatno ga ne bi ni pomenuo da nisam gledao desetak minuta te emisije, jer jednostavno nije pretjerano bitan. Tema je zapravo vise o domacim teorijama zavjere, dakle nema veze s njegovom emisijom - jednostavno mi je dosao kao dobar primjer.

Sto se tice mog (ne)kontanja emisije, mog ucesca u bjelosvjetskoj americkoj zavjeri, ispranosti mozga i nemogucnosti da "logicki povezem" ono o cemu Maric prica, ne znam sta da ti kazem... Osim :lol:
A, tema je bila domaće teorije zavjere :D :D :D

Iskren da budem nisam čitao sve postove detaljno ali iz tvog uvodnog posta a i postova nekih drugih forumaša nisam imao nikakvih dvojbi da je tema o SVJETSKIM teorijama zavjere, ali ako ti kažeš da je o domaćim OK :? , i izvini na malo preoštrim opaskama :D :D :D !!

Samo mi fakat nije jasno kako si uspio staviti Marića kao primjer domaćih teorija zavjere??? Ja koliko znam on nikad nije govorio o tome.

Samo bi trebao objasniti šta podrazumijevaš pod domaćim teorijama zavjere??? Možda KOS, zloupotreba vehabija od strane srpskih/hrvatskih ili stranih obavještajnih agencija i sl.
Alfons Kauders

#74 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Alfons Kauders »

moke_31 wrote:
Alfons Kauders wrote:

A, tema je bila domaće teorije zavjere :D :D :D

Iskren da budem nisam čitao sve postove detaljno ali iz tvog uvodnog posta a i postova nekih drugih forumaša nisam imao nikakvih dvojbi da je tema o SVJETSKIM teorijama zavjere, ali ako ti kažeš da je o domaćim OK :? , i izvini na malo preoštrim opaskama :D :D :D !!

Samo mi fakat nije jasno kako si uspio staviti Marića kao primjer domaćih teorija zavjere??? Ja koliko znam on nikad nije govorio o tome.

Samo bi trebao objasniti šta podrazumijevaš pod domaćim teorijama zavjere??? Možda KOS, zloupotreba vehabija od strane srpskih/hrvatskih ili stranih obavještajnih agencija i sl.
Pa ti haman nisi procitao ni temu ni moj odgovor, u kojem sam objasnio zasto sam pomenuo Marica. Ne vidim zasto bi gubio vrijeme na raspravu s tobom. Ili ne citas, ili ne kontas, i u jednom i u drugom slucaju ne zasluzujes odgovor.
Alfons Kauders

#75 Re: Teorije zavjere na balkanski nacin

Post by Alfons Kauders »

Nego, evo bisera dana:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=92437
U pitanjima za jedan oglas na piku je postavljeno pitanje i odgovor na to pitanje, problem je sto ja niti osoba koja je postavila to pitanje nije postavila pitanje na piku (napisao i postavio), nego me je nazvao na mobitel i postavio to pitanje i ja mu odgovorio preko mobitela na to pitanje. Znaci pik izgleda prisluskuje brojeve tel koji se ostave kad se prijavis na pik.
:D

Ako vam vanzemaljci otmu i unakaze kravu... Pik.ba je kriv!
Post Reply