rece covjek koji citav zivot bjezi od novog i promjene.PeppermintSA wrote: pa ovako, ja prvenstveno imam averziju prema monotoniji. Gledam oko sebe, i viđam ljude u veoma sretnim vezama, s zacrtanim životnim putevima...ali ne mogu sebe vidjeti u tome svemu. Naprosto bih uvenuo od monotonije, sklada i forme.
Još jedna melodrama...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Not My Idea
#51 Re: Još jedna melodrama...
-
PeppermintSA
#52 Re: Još jedna melodrama...
Upravo u tome i leži caka - Mnogo sam se trudio da zaboravim na sve, da okrenem stranicu i da se samo, povremeno, prisjetim nje u kontektsu zanimljivih par sedmica tamo nekog, davnog ljetnog raspusta, ali, ipak, ne ide. Ubjeđen sam, znajući sebe, da nije riječ o nekoj fazi, jer kao što sam više puta rekao, apsolutno se nikad ne vežem za ljude a evo, ne mogu prestati misliti na nju.tanana33 wrote:E onda rizikuj SVE!!! Stavi na kocku sve sto imas u zivotu....srce, osjecanja, misli,....i probaj....iz ove perspektive nemas sta izgubiti.....!!!!PeppermintSA wrote:Pa vidi, očigledno život čine sitnice. Moja zaljubljenost, ili kako već ovo nazvati, nije bila odluka, odnosno spuštanje ručne koju inače držim dignutu, čisto jer ona nije odavde, već se samo desilo. Kako? Ne znam ni ja. Ipak, desilo se. Šta ona osjeća, naravno, da nikad neću moći stoprocentno znati, i to je najmanje i bitno, što se mene tiče. Kao što sam rekao, realista sam i svjestan sam svega, pa i činjenice da najvjerovatnije neće biti apsolutno ništa od ovoga, ali ipak, osjećam to što osjećam i ne mogu nikako protiv toga - a vjeruj mi, probao sam, okretao sam se obavezama, na silu se tjerao, odmah nakon što je otišla, da se viđam s drugim curama - čak veoma zanimljivim - ali nije upalilo. Naučio sam da se od sebe ne može pobjeći, a vjeruj mi, godinama sam probavao.tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Zar zaista mislis, da vecina nas 90% nije zatvorena? Da se vecina nas ne boji ljubavi? Da se ne boji osjecanja?
Vjeruj mi iznenadio bi se, kad bi svi mi bili iskreni...
Iskreno, zaista vjerujem u ljubav...ali ovu pricu necu podrzati, cisto iz objektivnih razloga...
Suvise ste daleko,i cisto sumnjam, da ce ona napustiti svoju karijeru samo da bi bila s tobom....
Ne kazem da joj se nisi dopao, iskreno sto i ne bi, ocigledno su nacitan, i jako obrazovan momak, pretpostavljam i da imas manire jednog dzentlmena, vjerovatno si i duhovit...sto da ne?
Ali da se zaljubila, vjeruj mi nije!!!
Moj ti je savjet, ako vec zelis znati na cemu si, iskreno i otvoreno razgovaraj s njom, i vidi da li opce postoje opcije da bi vasa "ljubav" opstala...i znaces na cemu si.
I ne padaj na zenske suze, zenama je najlakse zaplakati....
Ljubav cine dijela, ne rijeci!!!!!
Svakako se nalazis u nekom dilirijumu, dani ti prolaze kao kroz maglu, trudis se da vratis svoj zivot u staru kolotecinu ( ali vidis da ne ide)...misli te okupiraju...zivis u danima kad si bio s njom....pa rizikuj!Opet kazem nemas sta da izgubis.Iskreno, ja da se nalazim u tom "stanju" sve bih uradila, da budem s tobom osobom...a vrijeme ce pokazati jel bila prava ili ne...uostalom, sve je u zivotu sudbina....ko god nam udje u zivot, udje nam s nekim razlogom, sve sto nam se desava desava nam se razlogom.....Ja ti iskreno drzim fige!!!!!
Neću ništa planirati - šta bude, bude - šta uradio, uradio. Inače, odluke donosim brzopleto, s tim da nema drugog modusa u ovom slučaju.
svakako hvala.
-
hocunecu
#53 Re: Još jedna melodrama...
sta je istinatanana33 wrote:Ja sam samo iskrena i realna;););) i neka sam sto puta zensko, to je istina;)MedenoSrce wrote:tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Zar zaista mislis, da vecina nas 90% nije zatvorena? Da se vecina nas ne boji ljubavi? Da se ne boji osjecanja?
Vjeruj mi iznenadio bi se, kad bi svi mi bili iskreni...
Iskreno, zaista vjerujem u ljubav...ali ovu pricu necu podrzati, cisto iz objektivnih razloga...
Suvise ste daleko,i cisto sumnjam, da ce ona napustiti svoju karijeru samo da bi bila s tobom....
Ne kazem da joj se nisi dopao, iskreno sto i ne bi, ocigledno su nacitan, i jako obrazovan momak, pretpostavljam i da imas manire jednog dzentlmena, vjerovatno si i duhovit...sto da ne?
Ali da se zaljubila, vjeruj mi nije!!!
Moj ti je savjet, ako vec zelis znati na cemu si, iskreno i otvoreno razgovaraj s njom, i vidi da li opce postoje opcije da bi vasa "ljubav" opstala...i znaces na cemu si.
I ne padaj na zenske suze, zenama je najlakse zaplakati....
Ljubav cine dijela, ne rijeci!!!!!
Jel zbog ovakvih stoji da je žena ženi vuk
ne sudi po sebi, svi smo razliciti
od kud ti skonta da nije zaljubljena, meni recimo djeluje upravo suprotno
od kud znas da nece napustiti sve, ja nigdje ne procitah da joj je ista ponudjeno i da se o tom pricalo
samo da su u behutu oboje
a to za suze je notorna glupost
jedino tacno je da se pikaju djela a ne rijeci
-
PeppermintSA
#54 Re: Još jedna melodrama...
ne bježim ja od novog i promjena - ja iskačem iz novog u novo, iz promjene u promjenu, izbegavajući sazrijevanje situacija.Not My Idea wrote:rece covjek koji citav zivot bjezi od novog i promjene.PeppermintSA wrote: pa ovako, ja prvenstveno imam averziju prema monotoniji. Gledam oko sebe, i viđam ljude u veoma sretnim vezama, s zacrtanim životnim putevima...ali ne mogu sebe vidjeti u tome svemu. Naprosto bih uvenuo od monotonije, sklada i forme.
- Mis mekinjas
#55 Re: Još jedna melodrama...
Jbga, sretno, sad kad si našao tu vatru...PeppermintSA wrote:propalo...kao što sam rekao u uvodnom postu, sve moje veze su uglavnom bile puke floskule. Naprosto smo oboje ukapirali da smo samo veliki prijatelji i da nema te neke vatre koja je preduslov za nešto veće.Mis mekinjas wrote:Sam' da priupitam, ne bi li ti onaj što mu je cura nešto se vratila, Ljubljana, folovi?![]()
![]()
-
PeppermintSA
#56 Re: Još jedna melodrama...
jbg, morala se pljunuti istina u lice kad-tad. Ostali smo u odličnim odnosima i smatram je jednom od najboljih, ako ne i najboljim, prijateljem.Mis mekinjas wrote:Jbga, sretno, sad kad si našao tu vatru...PeppermintSA wrote:propalo...kao što sam rekao u uvodnom postu, sve moje veze su uglavnom bile puke floskule. Naprosto smo oboje ukapirali da smo samo veliki prijatelji i da nema te neke vatre koja je preduslov za nešto veće.Mis mekinjas wrote:Sam' da priupitam, ne bi li ti onaj što mu je cura nešto se vratila, Ljubljana, folovi?![]()
![]()
hvala
Last edited by PeppermintSA on 24/10/2011 15:48, edited 1 time in total.
-
BJB
#57 Re: Još jedna melodrama...
Hajd' digni sidro jos jedanput, nece ti kruna s glave
Ma ako je tako kako pises, sta ti fali promijeniti mjesto boravka jos jedanput.
Gledaj na to kao na jos jednu never-ending avanturu.
Ma ako je tako kako pises, sta ti fali promijeniti mjesto boravka jos jedanput.
Gledaj na to kao na jos jednu never-ending avanturu.
- Ghost_Rider_XXX
#58 Re: Još jedna melodrama...
Jesi li ti zaista siguran da je to to, ili je to samo "zabranjeno voće" i slične floskule koje opisu te situacije?
-
PeppermintSA
#59 Re: Još jedna melodrama...
Stvarno mislim da jesam. Činjenica da je imala momka nije nikad igrala ulogu. Sigurno nije bila prva cura s kojom sam 'nešto' imao, a da je bila zauzeta, s tim da nikad ranije nisam ništa osječao. Imala momka, nemala momka, živjela u Sarajevu, Kambodži ili Americi...isto bih osjećao.Ghost_Rider_XXX wrote:Jesi li ti zaista siguran da je to to, ili je to samo "zabranjeno voće" i slične floskule koje opisu te situacije?
Last edited by PeppermintSA on 24/10/2011 15:52, edited 1 time in total.
-
BJB
#60 Re: Još jedna melodrama...
Pa imao je vremena da je zaboravi (da je kao druge i bi), imao je vremena da nastavi ali mu nedostaje..To valjda nesto znaci..Sad treba otici tamo, upoznati je do kraja pa onda vidjeti svaki dan sta ce dalje.
- Mis mekinjas
#61 Re: Još jedna melodrama...
Ma ko ga šiša, jednom se živi, dum njoj sve u facu, pa kud te odvede.... Baš budi brutalno iskren s njom, kako si tu, i sretno ti bilo.PeppermintSA wrote:Stvarno mislim da jesam. Činjenica da je imala momka nije nikad igrala ulogu. Sigurno nije bila prva cura s kojom sam 'nešto' imao, a da je bila zauzeta, s tim da nikad ranije nisam ništa osječao. Imala momka, nemala momka, živjela u Sarajevu, Kambodži ili Americi...isto bih osjećao.Ghost_Rider_XXX wrote:Jesi li ti zaista siguran da je to to, ili je to samo "zabranjeno voće" i slične floskule koje opisu te situacije?
- Not My Idea
#62 Re: Još jedna melodrama...
u svakom slucaju, za momka koji uvijek igra na sigurno, kolko ti je pametno nadat se necemu s djevojkom ciji je cijeli zivot na drugom kontinentu?
kao sto sam rekla i u prvom postu na temi, sigurna sam da od tog nece bit nista, em zbog udaljenosti i izgradjenih zivota em sto mislim da je to neka iskra u vasim zivotima ciji je vijek trajanja stvarno kratak.
kao sto sam rekla i u prvom postu na temi, sigurna sam da od tog nece bit nista, em zbog udaljenosti i izgradjenih zivota em sto mislim da je to neka iskra u vasim zivotima ciji je vijek trajanja stvarno kratak.
- dr.Gonzo
#63 Re: Još jedna melodrama...
Ne treba tebi peperminte nikakav savjet, znas sam sve sta treba raditi, samo se trebas zagledati malo dublje u sebe. I biti hrabar, i uraditi pravu stvar 
A vidis kako je lijepo sto si neke stvari skontao, bolje ikad nego nikad.
A vidis kako je lijepo sto si neke stvari skontao, bolje ikad nego nikad.
- Ljuska_u_BaklaFi
#64 Re: Još jedna melodrama...
JThomas wrote:k'o da saltagino predavanje slušam...
- ljubav_aha
#65 Re: Još jedna melodrama...
jao zakljuckacitroen wrote:Ne ulazi u tu vezu,ostavice te isto k'o sto je ostavila i onog levata.
djevojak je fino rekla,da nije nikad imala poseben osjecaje prema levatom
- ljubav_aha
#66 Re: Još jedna melodrama...
evo ga ,jos jedanGhost_Rider_XXX wrote:I ja sam za ljubav, al mojne priča iz safunjica, to ne uspijeva.
Na kraju krajeva, cura ima momka tri godine i dođe ovdje na odmor i nafata našeg pulena, eto lojalnosti, ljubavi itd...
- ljubav_aha
#67 Re: Još jedna melodrama...
a slobodni muskarcimadner wrote:Sve trebe sto valjaju su zauzete, sto bi bile ne trzistu ako valjaju.
- ljubav_aha
#68 Re: Još jedna melodrama...
PepermintSA,da li si spreman za novu zivotnu lokaciju 
-
BJB
#69 Re: Još jedna melodrama...
Ozenjeni/udati ili madnerljubav_aha wrote:a slobodni muskarcimadner wrote:Sve trebe sto valjaju su zauzete, sto bi bile ne trzistu ako valjaju.![]()
- Ghost_Rider_XXX
#70 Re: Još jedna melodrama...
Kakva god da je ta veza, ljudski je jednog nogirat, pa drugog privest. Ja ne rekoh da je lik jadan, i da mu je teško ko Al'Dinu.ljubav_aha wrote:evo ga ,jos jedanGhost_Rider_XXX wrote:I ja sam za ljubav, al mojne priča iz safunjica, to ne uspijeva.
Na kraju krajeva, cura ima momka tri godine i dođe ovdje na odmor i nafata našeg pulena, eto lojalnosti, ljubavi itd...otkud znas kakva je bila njena veza,eto ona je manipulatorka,a jadan njen bivsi decko je mutavac ,a ne znate nista o njemu
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#71 Re: Još jedna melodrama...
Ja ne mislim da je ljubav ako tražiš da bude iz tvog grada, da nema momka, da je ... pa još sve zgodnije i lakša da bude. LJubav se desi i to odlučuje srce. To što je daleko, jedno će morati promijeniti život. Ako je jubav u pitanju ni to nije problem. Ja sam gledala svoj avion kako odlazi, a moj sadašnji muž mi je rekao, ne ulazi
.
Danas imamo dijete, psa, dvije mačke i zajednički kredit
Nisam se pokajala. Ako si zaista siguran u svoju ljubav kao što kažeš.. naprijed.
Danas imamo dijete, psa, dvije mačke i zajednički kredit
- ljubav_aha
#72 Re: Još jedna melodrama...
isto sam pomislilaBJB wrote:Ozenjeni/udati ili madnerljubav_aha wrote:a slobodni muskarcimadner wrote:Sve trebe sto valjaju su zauzete, sto bi bile ne trzistu ako valjaju.![]()
![]()
![]()
![]()
- suncica24
#73 Re: Još jedna melodrama...
Budi musko i bori se
Sad ozbiljno, ja sam na strani onih koji kazu da vrijedi pokusati. Uraditi nesto, preseliti se. Kucati na vrata svakodnevno. Sjediti ispred kuce (sa tom bocom vina). Pisati. Pjevati... ma sta god vec.
Jer, ljubav je rijetka danas. Jeste da moze biti da to nije ljubav, da to ne bude to, ali to neces znati dok ne pokusas. Onda ces se opet moci zazidati, jeste da ce boljeti malo vise nego obicno, vratiti u sive nijanse bivstvovanja, ali s tim da ces znati da si pokusao, borio se za nesto, nekog u koga si vjerovao, nekog kome si na neki cudan i neocekivan nacin dopustio da ti protrese zivot, promijeni ocekivanja i ono sto sam o sebi mislis.
Znam par osoba, meni izuzetno bliskih, koje su promjenile zivot, okrenule ga naopacke, zbog "tih par leptirica" koje je rasplesala jedna osoba. Vrijedi li? Zavisi od osobe do osobe, od tebe i nje, svake veze pojedinacno.
Ali jedno sigurno znam... ona promjena koja se desi u tebi, ono sto se u tebi promjeni kada "uhvatis" nekog s kim zelis provesti zivot, onaj osjecaj koji samo ti mozes opisati... vrijedi svega. Pa makar na kraju sve ne vrijedilo nista.
Zato... budi musko i bori se. Ne samo za nju, ne za vas, nego i za sebe kakav bi mogao, bi zelio biti.
Sad ozbiljno, ja sam na strani onih koji kazu da vrijedi pokusati. Uraditi nesto, preseliti se. Kucati na vrata svakodnevno. Sjediti ispred kuce (sa tom bocom vina). Pisati. Pjevati... ma sta god vec.
Jer, ljubav je rijetka danas. Jeste da moze biti da to nije ljubav, da to ne bude to, ali to neces znati dok ne pokusas. Onda ces se opet moci zazidati, jeste da ce boljeti malo vise nego obicno, vratiti u sive nijanse bivstvovanja, ali s tim da ces znati da si pokusao, borio se za nesto, nekog u koga si vjerovao, nekog kome si na neki cudan i neocekivan nacin dopustio da ti protrese zivot, promijeni ocekivanja i ono sto sam o sebi mislis.
Znam par osoba, meni izuzetno bliskih, koje su promjenile zivot, okrenule ga naopacke, zbog "tih par leptirica" koje je rasplesala jedna osoba. Vrijedi li? Zavisi od osobe do osobe, od tebe i nje, svake veze pojedinacno.
Ali jedno sigurno znam... ona promjena koja se desi u tebi, ono sto se u tebi promjeni kada "uhvatis" nekog s kim zelis provesti zivot, onaj osjecaj koji samo ti mozes opisati... vrijedi svega. Pa makar na kraju sve ne vrijedilo nista.
Zato... budi musko i bori se. Ne samo za nju, ne za vas, nego i za sebe kakav bi mogao, bi zelio biti.
Last edited by suncica24 on 24/10/2011 16:27, edited 1 time in total.
- sadmire
#74 Re: Još jedna melodrama...
mene samo interesuje kad sve ovo covjek prozivi, a jos ni fakultet nije zavrsio!?
Ne znam koliko mu je godina, al djeluje kao da je zivio jako intenzivno!
I tu bi se Kolumbija jako dobro uklapala, da izadje malo iz kolotecine u koju je ocigledno bio zapao. A kad si u tome, onda i mora doci neka sa strane, po mogucnosti iz Amerike, da ti poremeti cipove!
Ja bih to posmatrao kao znak da se makne odavde, da iskljuci mozak i krena za osjecajima! Ako ima snage, naravno
Ne znam koliko mu je godina, al djeluje kao da je zivio jako intenzivno!
I tu bi se Kolumbija jako dobro uklapala, da izadje malo iz kolotecine u koju je ocigledno bio zapao. A kad si u tome, onda i mora doci neka sa strane, po mogucnosti iz Amerike, da ti poremeti cipove!
Ja bih to posmatrao kao znak da se makne odavde, da iskljuci mozak i krena za osjecajima! Ako ima snage, naravno
- ljubav_aha
#75 Re: Još jedna melodrama...
pa tipa je nogirala nakon povratka iz BiHGhost_Rider_XXX wrote:Kakva god da je ta veza, ljudski je jednog nogirat, pa drugog privest. Ja ne rekoh da je lik jadan, i da mu je teško ko Al'Dinu.ljubav_aha wrote:evo ga ,jos jedanGhost_Rider_XXX wrote:I ja sam za ljubav, al mojne priča iz safunjica, to ne uspijeva.
Na kraju krajeva, cura ima momka tri godine i dođe ovdje na odmor i nafata našeg pulena, eto lojalnosti, ljubavi itd...otkud znas kakva je bila njena veza,eto ona je manipulatorka,a jadan njen bivsi decko je mutavac ,a ne znate nista o njemu
![]()