nije bas toliko losZvek wrote:Milkos jogurt, Natura Vita, Aleksandrija, Vitaminka, Bonito, Tomico, ma vecina proizvoda iz RS-a je uzasna, i nikome ne bih preporucio da ista od njih kupuje. Ima i pozitivnih primjera, Vitinka.
Ne znam ko im kontrolise kvalitet, i da li im je uopce cilj da imaju kvalitet.
Klasov hljeb mi se u zadnje vrijeme ne sviđa.
Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Moderator: anex
-
betametazon
#51 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
-
El_presidente
- Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why
#52 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
kojeime wrote:Thea, radi neko za 400KM mjesecno, bracni drug ne radi, ima dvoje djece u skoli koja bi pojela cokoladu. Sta mislis, da moze platiti Lindt, Mak Zara, pa cak i Milku ili Dorinu? Ne moze, moze kupiti samo Kent i slicno Tusko smece. Ili ne kupiti i gledati kako djeca nemaju ni to jadno i jeftino "zadovoljsvo".
Odem i ja u Vino i Cokolada, pa kupim bocu kvalitetnog vina (domaceg, ako imamo kvalitetan proizvod to su vina), i to bi se iznenadila kako su nasa kvalitetna vina pristupacna, ne pijem Zdrepcevu krv i slicne kiseline. Medjutim, na mene jednog dodje njih 100 ili vise koji kupe vino u tetrapaku za 3 marke. Oni nece prestati piti, a ne mogu ili nece priustiti nista drugo.
Ne jede narod Kent sto voli, vec sto ima nesrecu da zivi u ovoj zemlji.
A koji je najgori domaci proizvod? Ne znam, ja znam koje proizvode koristim, ostali mozda jesu a mozda i nisu najgori, ali ne razmisljam o tome.
ne diraj mi vino u tetrapaku
mladost mi je prosla nejasno zbog tog vina, zato o njemu sve najbolje
-
L@BuD
#53 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Klasov hljeb je ipak za klasu bolji od bilo kojeg iz privatne pekare.Barem je to moje mišljenje, tako da navoditi to kao primjer najlošijeg proizvoda je za mene smiješno.Kad sam god kupio neki drugi obično je to bilo šupljo i za pet sati otvrdne ko kamen.Uglavnom kupujem crni klasov ili top fit,rijeđe polubijeli i zadovoljan sam.
-
El_presidente
#54 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
L@BuD wrote:Klasov hljeb je ipak za klasu bolji od bilo kojeg iz privatne pekare.Barem je to moje mišljenje, tako da navoditi to kao primjer najlošijeg proizvoda je za mene smiješno.Kad sam god kupio neki drugi obično je to bilo šupljo i za pet sati otvrdne ko kamen.Uglavnom kupujem crni klasov ili top fit,rijeđe polubijeli i zadovoljan sam.
druze ovdje vlada neka mrznja prema svemu sto drze selimovici (nisu niti meni nesto narocito dragi, da se razumijemo) al govoriti za klasov hljeb da ne valja, i ocekivati da ga jedes poslije 3-4 dana kao da je svjez je besmisleno, jos ga uporedjivati sa onim splacinama koje prodaju pod imenom hljeb u pekarama
evo sad ni sarajevsko pivo ne valja, a razlog pogadjas
ubi avaz i "neovisno" novinarstvo
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#55 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovako viršle (Mini, Jumbo). Katastrofa.
- karanana
#56 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
pupi salame i virsle.
trebali su se drzati samo gastro merak suhovine.
generalni problem sa domacim proizvodima je pad kvalitete. ne mogu ili nece da odrze kvalitetu koju su imali na pocetku prodaje toga proizvoda. po meni primjer toga je i jami sa svojim pitama i drugim gotovim jelima. kontaju dobro im krenulo pa ce probati ushichariti na kvaliteti, ubaciti mozda neki drugi jeftiniji sastojak i kontaju da to raja nece primjetiti i da ce nastaviti kupovati. tipicno nase razmisljanje.
trebali su se drzati samo gastro merak suhovine.
generalni problem sa domacim proizvodima je pad kvalitete. ne mogu ili nece da odrze kvalitetu koju su imali na pocetku prodaje toga proizvoda. po meni primjer toga je i jami sa svojim pitama i drugim gotovim jelima. kontaju dobro im krenulo pa ce probati ushichariti na kvaliteti, ubaciti mozda neki drugi jeftiniji sastojak i kontaju da to raja nece primjetiti i da ce nastaviti kupovati. tipicno nase razmisljanje.
Last edited by karanana on 24/10/2011 13:56, edited 1 time in total.
- poznanik
#57 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Bilo bi dobro kad bi bilo obrazloženja nezadovoljstvu određenim "najlošijim" proizvodima, da se ne postavlja samo naziv firme i loš proizvod.
- chuchumbamayumbe
#58 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne znam šta su u Jamiju toliko nabudžili cijene onih pita?! Čini mi se burek 12, zeljanica 10 ili tome slično!
Fakat su preskupi u odnosu na buregdžinice, kupio sam nekoliko puta po 1 zvrk, jednom zelje za 10, drugi put niđe veze. Isto tako i sa mesom, jednom loj, drugi put ramstek.
Fakat su preskupi u odnosu na buregdžinice, kupio sam nekoliko puta po 1 zvrk, jednom zelje za 10, drugi put niđe veze. Isto tako i sa mesom, jednom loj, drugi put ramstek.
- karanana
#59 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
smrznuta margarita pizza od 3,70 do 4,30.chuchumbamayumbe wrote:Ne znam šta su u Jamiju toliko nabudžili cijene onih pita?! Čini mi se burek 12, zeljanica 10 ili tome slično!
pa mogu u pizzeriji za te pare kupiti gotovu a bolju.
-
El_presidente
#60 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
karanana wrote:smrznuta margarita pizza od 3,70 do 4,30.chuchumbamayumbe wrote:Ne znam šta su u Jamiju toliko nabudžili cijene onih pita?! Čini mi se burek 12, zeljanica 10 ili tome slično!
pa mogu u pizzeriji za te pare kupiti gotovu a bolju.
upravo
- chuchumbamayumbe
#61 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
I od čega se naježim - izjava da većina proizvoda iz RS ne valja. Eto, u Pederaciji je drugačije!?
Tomico kečap, kupih malo pakovanje ponukan hvaljenjem tog kečapa na temi "Najbolji proizvodi..." i fakat ostah iznenađen kako je dobar.
Generalno je problem što mnogo proizvoda iz RS nije prisutno u FBiH, i obrnuto. Semberka ima mnogo dobrih proizvoda, ali ja nigdje ne vidjeh ništa od njih u Sarajevu.
Tomico kečap, kupih malo pakovanje ponukan hvaljenjem tog kečapa na temi "Najbolji proizvodi..." i fakat ostah iznenađen kako je dobar.
Generalno je problem što mnogo proizvoda iz RS nije prisutno u FBiH, i obrnuto. Semberka ima mnogo dobrih proizvoda, ali ja nigdje ne vidjeh ništa od njih u Sarajevu.
- karanana
#62 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
ja sam isto cuo dobre stvari o semberci ali ih nema u sarajevu. cuo sam da ih bingo tuzla ima ali nema ih u bingo sarajevo.
- GAU8
#63 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Potpis ko Mount Everest!Entropio wrote:Ovako viršle (Mini, Jumbo). Katastrofa.
Nema odvratnijih viršli od "Ovako" ako ne uzmemo u obzir one "NO NAME" mesnice kojih uopste nema po reklamama itd.
Znaci mislim samo na ove sto se vrte po TV i sl.
- O'zone
- Globalni moderator
#64 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Izgleda da OVAKO mesna industrija ima stvarno problem kvalitete svojih proizvoda 
-
Gospoda Ministarka
#65 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Proizvodi Vimara iz Visokog. Znam da nam svi podmecu staro i zaledeno "meso" tj. smece, ali njihovi proizvodi usmrde ne kucu, vec ulicu.
- thea
#66 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Osobno moram pohvaliti tarhanu- zrnca za supu koju proizvodi breza-visoko kucna radinost. Jako dobrar recept tijesna sigurno neki nanin-recept. Pakovanje je za pohvaliti. Imaju nekoliko vrsta tarhana. Cijena je oko 3.5km solidno.
- GAU8
#67 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Potpis!Gospoda Ministarka wrote:Proizvodi Vimara iz Visokog. Znam da nam svi podmecu staro i zaledeno "meso" tj. smece, ali njihovi proizvodi usmrde ne kucu, vec ulicu.
Jednom kupio (čitaj zajeb'o se jer mi mrsko bilo prošetati 100-tinjak metara dalje) i nikad više.
Smrdi ko da su mumificirani ostaci nekog faraona jbt. A tako nekako i izgleda
Vimar = trovač (u pravom smislu)
- chuchumbamayumbe
#68 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovo je tema za "pljuvanje".thea wrote:Osobno moram pohvaliti tarhanu- zrnca za supu koju proizvodi breza-visoko kucna radinost. Jako dobrar recept tijesna sigurno neki nanin-recept. Pakovanje je za pohvaliti. Imaju nekoliko vrsta tarhana. Cijena je oko 3.5km solidno.
Pohvale su na temi pored.
-
Gospoda Ministarka
#69 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Smrdi isto lesina kad se pocne termicki obradivatiGAU8 wrote:Potpis!Gospoda Ministarka wrote:Proizvodi Vimara iz Visokog. Znam da nam svi podmecu staro i zaledeno "meso" tj. smece, ali njihovi proizvodi usmrde ne kucu, vec ulicu.
Jednom kupio (čitaj zajeb'o se jer mi mrsko bilo prošetati 100-tinjak metara dalje) i nikad više.
Smrdi ko da su mumificirani ostaci nekog faraona jbt. A tako nekako i izgleda![]()
![]()
![]()
![]()
Vimar = trovač (u pravom smislu)
Tomico kecap je odlican kecap.
Jamijeve pite su preukusne, ja nikakve zamjerke nemam, pa ni za cijenu, kad nesto valja nije mi zao platiti.
Last edited by Gospoda Ministarka on 24/10/2011 15:56, edited 1 time in total.
-
lajk
#70 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Bony kola !
-
Max Bunker
#71 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Meni je " Ovako " do prije par godina, bio KATASTROFA.
Sada su se popravili plaho i stalno ih konzumiram, mada vidim da ima raje koja ne misli tako.
Sto se tice " Sarajevske pive ", istina da ona od 2l mi nista ne valja, ali ove ostale su vala meni licno ekstra.
Aura mi se skroz pokvarila ( nekako mi slatkasta ) i definitivno mi vise nije ona ista " Aura " od prije par godina.
Sada su se popravili plaho i stalno ih konzumiram, mada vidim da ima raje koja ne misli tako.
Sto se tice " Sarajevske pive ", istina da ona od 2l mi nista ne valja, ali ove ostale su vala meni licno ekstra.
Aura mi se skroz pokvarila ( nekako mi slatkasta ) i definitivno mi vise nije ona ista " Aura " od prije par godina.
-
StupskaBitanga
#72 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ako misliš na Sava Bijeljina prozivode tipa krastavice, džemovi i šta sve ne proizvode ima ih u Bingu Alipašinokaranana wrote:ja sam isto cuo dobre stvari o semberci ali ih nema u sarajevu. cuo sam da ih bingo tuzla ima ali nema ih u bingo sarajevo.
- strong69
#73 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Koliko ljudi toliko cudi. Meni je sarajevsko pivo odlicno, Klas hljeb takoder a vidim da se ovdje nekima apsolutno ne svida
Ono sto se meni NE SVIDA su definitivno Ovako hrenovke (imaju cudan okus koji ne mogu definisati), Meggle jogurt i pavlaka (cudan i ljepljiv jogurt sa nekakvim grudvicama, pavlaka im je brate vodenasta) i i Vispak cokolade (bile odlicne)...
Zadnji put sam ove proizvode davno probao i mozda su se popravili. Mislim da bi to bilo korektno reci, otkad ne koristimo proizvode na koje se zalimo.
Ono sto se meni NE SVIDA su definitivno Ovako hrenovke (imaju cudan okus koji ne mogu definisati), Meggle jogurt i pavlaka (cudan i ljepljiv jogurt sa nekakvim grudvicama, pavlaka im je brate vodenasta) i i Vispak cokolade (bile odlicne)...
Zadnji put sam ove proizvode davno probao i mozda su se popravili. Mislim da bi to bilo korektno reci, otkad ne koristimo proizvode na koje se zalimo.
-
vouvl
#74 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
GAU8 wrote:Potpis ko Mount Everest!Entropio wrote:Ovako viršle (Mini, Jumbo). Katastrofa.
Nema odvratnijih viršli od "Ovako" ako ne uzmemo u obzir one "NO NAME" mesnice kojih uopste nema po reklamama itd.
Znaci mislim samo na ove sto se vrte po TV i sl.
pa jeste li vi probali puris koji se reklamira na svakom koraku.
pa to nije meso nego KUR*C umotan u najlon kako je odvratno.
po meni su ovako virsle najbolji ovako proizvod i mislim da ako se malo bolje pripreme da nisu uopste lose..
- cyprus
#75 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne sviđa mi se tariguz iz Violete

PS Pikate li hercegovačke proizvode pod BH proizvode?
PS Pikate li hercegovačke proizvode pod BH proizvode?