arnes_king wrote:Ma dobri su svi ali ako je neko kriptovao virus ili sta vec onda vam je svejedno koji imati, ili ako ste vi jednostavno takvi da sve zivo skidati pokrecete bez razmisljanja ....
Samo sto mogu reci da je nod32 s.anje u boji, nisam vidio antivirusa koji javlja vise fake pozitiva a propusta stvarne opasnosti ....
Imam instaliran nod32 antivirus ( na test-sistemu), 3-4 mjeseca i nikakvih false-pozitiv nisam imao,
niti je propustio nesto ozbiljno.
Najveci problem je cca. 60 cm udaljen od monitora.
Jel´ taj tvoj nod legalan ili imas "licencu od 10.000 dana" gdje signature ostaju iste, a datum
update -a se mjenja. Drugim rijecima update "tapka" u mjestu.
Mojoj hanumi istice kaspersky za nekih 20 dana, laptop je 4-5 godina star, solidan znaci,
kada je pokrenuto vise programa osjeti se da Kaspersky opterecuje sistem.
(Posto vec 3 godine koristi kaspersky, znam da je dobrim dijelom do Kasperskog, ali
i do ostalih programa kojima je sve vise resursa potrebno).
Ovih dana cu testirati Bitdefender i Nod32 na njenom laptopu, ako Bitdefender sistem ne
optereti vise od Kasperskog, ostati ce instaliran, ako optereti vise i racunar bude dosta
usporen onda ide Nod32 na racunar, uz Malwarebytes koji i danas ima instaliran,
solidna zastita.
Zahvaljujuci pametnom dizanju sistema i koristenju Backup programa, nije problem
testirati razne mogucnosti i zadrzati cist registry bez zaostalih fragmenata proslih
instalacija.