Nasao mace na kisi... (slike :D)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

juventus

#51 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by juventus »

A ne kontam što je ova izbacila mače?

Kako surovo.

Možda ga je neko od komšija bacio u kontejner zajedno s paketom?
manki

#52 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by manki »

juventus wrote:A ne kontam što je ova izbacila mače?

Kako surovo.

Joj tebe. :lol:
dingosp0

#53 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by dingosp0 »

juventus wrote:A ne kontam što je ova izbacila mače?

Kako surovo.

Pa procitaj sta je cura pisala pa mozda i saznas...

jeste sigurno, pa nije mrav jbt da ga neko baci u kontejner s paketom...
pepito

#54 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by pepito »

femme, kojem veterinaru si vodila macu?
Cholina_Lokica

#55 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

pepito wrote:femme, kojem veterinaru si vodila macu?
na temi macke pitanja i savjeti, femme je pitala sta sa krpeljima i tad nije bila kontaktirala veterinara... Sad mi je malo jasnije suplja o krpeljima i djetetu. Izvinite ali ne stima...

Jako je tuzno da se zbog gluposti, nepaznje, bezobrazluka ili cega sve ne, macetov zivot okonca, a sto je vrlo vjerovatno jer je nestalo sa lica zemlje...
juventus

#56 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by juventus »

Niste se trebali tako poigrati s nemoćnom macom. Samo to znam.

To što ste vas dvoje uradili nije nikako OK i trebalo bi vas biti sramota. Mene bi bilo.

A macine šanse da je preživila su 1%, samo zbog vas. Da se niste pojavili, barem majku ne bi izgubila, koja je napustila zbog vas. Samo nije imalo šanse da preživi.
femme

#57 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by femme »

I ja sam sad s alipasina obisla sve zivo i kontejnere i sve.... Nigdje je.... Piala sam prolaznike i stanare i tog haustora niko nita ne zna. Ako se mace pojavi znat ce se....
femme

#58 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by femme »

pepito wrote:femme, kojem veterinaru si vodila macu?
Vet stanica slatina, oni nisu skuzili krpelje....
femme

#59 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by femme »

Kriva jesam, krivo mi je... Napravila sam glupost i eto. Ne znam sta drugo da uradim, sve sam dole pretrazila. Svakome se moglo desiti. Krivi smi i ja i dingospo pa sta cemo sad. Trazili smo je i trazit cemo. A svi ostali pametnjakovici koji nas kide mogli su udomiti to isto mace kad se trazio dom a njega. Prema tome dosta vas vise sa kletvama i ubredama.
juventus

#60 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by juventus »

Mače se neće pojaviti, nemoj da se lažemo.

Ja bi ga rado udomio, da nisi ti uzela. Ne možemo svi prvi stići.

Da sam ga ja udomio, bilo bi sretno, a ovako je vjerovatno MRTVO! :sad:
Cholina_Lokica

#61 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

Pametnjakovici nisu mogli doci na red od tebe ;-)

Ne mozes se tako obracati ljudima ako se razgovara o necemu za sta si krivac, a nije u sustini mala stvar. I o tome i te kako treba da se prica i da se zna...
dingosp0

#62 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by dingosp0 »

juventus wrote:Mače se neće pojaviti, nemoj da se lažemo.

Ja bi ga rado udomio, da nisi ti uzela. Ne možemo svi prvi stići.

Da sam ga ja udomio, bilo bi sretno, a ovako je vjerovatno MRTVO! :sad:
joj ovog pesimiste ...
polahko haveru...
zar odma mora sve biti crno...
mozda je mace kod nekog u stanu sada i sve je super....
ccccccc
kokuz_sa

#63 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by kokuz_sa »

temu treba zakljucat..mace nema i vise tema nije potrebna
Cholina_Lokica

#64 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

kokuz_sa wrote:temu treba zakljucat..mace nema i vise tema nije potrebna
Ne treba, treba da stoji da se zna za ubuduce...
juventus

#65 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by juventus »

Nek ostane za buduće generacije, da se "zločin" ne ponovi!
krompir i riza

#66 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by krompir i riza »

Ovo nažalost nije usamljen slučaj i nije najgori..svega ima
nedavno je forumašica @zvrk pisala o svom problemu sa udomljavanjem psa koga su jaako loše tretirali pa prodali :(
nije posjedovanje životinje za svakoga .. dobro gledati kome se poklanja, uzeti pune podatke u slučaju kakvih komplikacija..i vala brate -ako se ne mogu pružiti adekvatni uslovi ne treba ni uzimati , niko te ne tjera, naći će se već neko ko će se bolje brinuti..

ja sam se sva istopila od miline kad sam vidjela ovu macu, ali trenutno nemam uslove za njeno udomljavanje pa se nisam ni trpala gdje mi nije mjesto

nadam se da će je uskoro naći neko jer vidim da ima ljudi koji bi je primili..
kokuz_sa

#67 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by kokuz_sa »

Cholina_Lokica wrote:
pepito wrote:IMA LI NEKO INFORMACIJU STA JE SA MACOM?
Evo sad mi fino ispricase sta je bilo, djevojka je momku koji ga je nasao sionoc u neka doba javila da ga vraca iz razloga koji sam vec napisala, i momak nije valjda mogao da ga unese u kucu opet, sta li, i ostavio u kutiji u ulazu. Poslije toga macetu se gubi svaki trag... Jako tuzno i u najmanju ruku bezobrazno, poigravati se tako sa zivotima
al cija je tu glupost,nepaznja i bezobrazluk doveli do ovoga?

Berzobrazno je kad ljudi lazu poput ljubitelja zivotinja! Curu ste lagali i zavlacili od nedelje (tj. October 8, 2011) koja je trebala udomiti macu... sa x razloga i izgovora... ljudi jedna rijec ordron... e sad ko veci pitanje je ;)

nije ovdje samo kriv ovaj momak i ova mala femme sto je uzela macu pa vratila..

ova maca je prije nego je ovdje tema otvorena se pocela vrtiti na slikama na fb i to su je stavljale jako aktivne osobe iz udruzenja za zastitu zivotinja..
nakon sto sam se jednoj od tih osoba javio(poznajem je licno vec godinama) i rekao da macu ce sigurno udomiti moja prijateljica i da nabavi mi broj od nekog kod koga je ta maca tek tad je pocelo zavlacenje te nazovite me danas te za par sati te nocas te ujutro..uvijek tipa izgovor nismo se jos culi nismo dobili broj javit cemo vam..

djevojka koja je trebala udomiti macu zbavila je onu putnu torbicu za prenos mace,zbavila prasak za buhe,ogrlicu protiv krpelja(ili kako se to vec kaze)
i onda nakon sto se potrosilo brdo para zovuci i raspitujuci se za macu..dodje se na forum i tu se sazna da je maca najvjerovatnije zavrsila tragicno..
i tak nakon sto se javis opet "clanovima udruzenja za zastitu zivotinja" dobijes odgovor ovakav
evo citirat cu

JESTE KRETEN JE IZBACIO ,I NEMA JE ,JAVILA SAM BAS (ime od prijateljice)

ni udostojili se nisu javiti da od mace nece nista biti da je udomita i da je zavrsila u ulazu negdje
nego ovako zavlacili..
a samo kukate treba pomagat zivotinjama..i kad se nadje neko ko ce da pomogne onda tu osobu ignorisete i dopustite da se desi sta se desilo..
jako profesionalno i humano

ako se nekom ovo cini ostro sto je napisano sta cu mu ja..ovo je sve cista stvarnost i realnost koja se desila
Cholina_Lokica

#68 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

Zasto mene petljas u sve to :? Nit' sam ja koga zavlacila nit' petljala, nit' kakve veze imam sa macom, osim sto prenijeh sta sam cula i procitala, sljedeci put kad budes nekoga napadao obrati se na pravu adresu a ne meni, jasno? A tvoja prijateljica se valjda trebala obratiti momku kod kojeg je bila, jer ju je on sam objavio za udomljavanje a ne neko drugi
kokuz_sa

#69 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by kokuz_sa »

Cholina_Lokica wrote:Zasto mene petljas u sve to :? Nit' sam ja koga zavlacila nit' petljala, nit' kakve veze imam sa macom, osim sto prenijeh sta sam cula i procitala, sljedeci put kad budes nekoga napadao obrati se na pravu adresu a ne meni, jasno? A tvoja prijateljica se valjda trebala obratiti momku kod kojeg je bila, jer ju je on sam objavio za udomljavanje a ne neko drugi
eto zapala si da budes citirana radi onog sto sam boldirao..

a sada procitaj malo moj post sto je napisan pa onda vidi za ovo novo boldirano..

TEMA nije ni postojala na ovom forumu kad smo se obratili za udomljavanje mace..
a nakon sto sam slucajno nasao na temu 2 puta na temi sam trazio broj od momka i jednom preko pp da mi da da se cujemo u vezi mace..iako su nas aktivni clanovi udruzenja uvjerili da ce nam javiti sve kad da maca bude preuzeta
znaci nije kriv samo lik,ili ova djevojka koja je vratila macu..krivi su i ovi ostali koji se izgleda predstavljaju za nesto sto nisu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#70 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by KatarinaKosaca »

kokuz_sa wrote:znaci nije kriv samo lik,ili ova djevojka koja je vratila macu..krivi su i ovi ostali koji se izgleda predstavljaju za nesto sto nisu
Kao nekom ko je čitao temu i ljubitelju životinja, a sa aspekta informacije samo sa foruma, meni je kriva samo cura što je uzela pa skontala da postoje krpelji. Moš mislit, strašni krpelj. Sa milion laži jedno živo biće je upropašteno, radi nečijeg jeftinog prizemnog ćejfa. Momak, ne vidim zašto je kriv, da je mogao uzeti macu zadržao bi je, ponudio je na udomljenje, udomio i čak preuzimao u 1h ujutro. Dakle, ja samo vidim monstruozan potez samo jedne osobe.
Za fb i ostalo, ne znam, pa ne bih komentirala.
Cholina_Lokica

#71 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

Zapala, a rece mi lagali ste, nidje veze :-)

Evo sad gledala, na fejsu isto macu objavio ovaj momak par sati prije teme, i onda samo islo share medju ljudima. A ja koliko skontah da njega niko nije mogao dobiti, i sam si rekao da si mu nekoliko puta trazio broj a nisi ga dobio. Mozda nije njihova potpuna krivica, ali najveca sigurno jeste i to njegova manje nego njena
kokuz_sa wrote:
Cholina_Lokica wrote:Zasto mene petljas u sve to :? Nit' sam ja koga zavlacila nit' petljala, nit' kakve veze imam sa macom, osim sto prenijeh sta sam cula i procitala, sljedeci put kad budes nekoga napadao obrati se na pravu adresu a ne meni, jasno? A tvoja prijateljica se valjda trebala obratiti momku kod kojeg je bila, jer ju je on sam objavio za udomljavanje a ne neko drugi
eto zapala si da budes citirana radi onog sto sam boldirao..

a sada procitaj malo moj post sto je napisan pa onda vidi za ovo novo boldirano..

TEMA nije ni postojala na ovom forumu kad smo se obratili za udomljavanje mace..
a nakon sto sam slucajno nasao na temu 2 puta na temi sam trazio broj od momka i jednom preko pp da mi da da se cujemo u vezi mace..iako su nas aktivni clanovi udruzenja uvjerili da ce nam javiti sve kad da maca bude preuzeta
znaci nije kriv samo lik,ili ova djevojka koja je vratila macu..krivi su i ovi ostali koji se izgleda predstavljaju za nesto sto nisu
.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#72 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by KatarinaKosaca »

Baš se nekako nadam da je macu netko usvojio...
Dakle, razmislite prije nego uzmete ljubimca, ljubimac ima dlake, na dlake idu krpelji,vodite ga veterinaru, vakcinišete, jede, pije , veseli se, tužan je.
Kad ga jednom uzmete to je član obitelji i kao što ne izbacujete na ulicu niti jednog člana obitelji nemojte ni nemoćno biće.
kokuz_sa

#73 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by kokuz_sa »

kokuz_sa wrote:ako je to maca koja je objavljena na fb..kod korisnice Lejle i Dzenane..znaj da ce to mace biti udomljeno od strane moje prijateljice..vec sam dao broj od Dzeni pa ce se one cuti danas ili sutra da ga ova uzme :D

ucinih dobro djelo..nadjoh nekog da hoce macu :D

btw ak oje maca kod tebe..daj ti broj meni na pp pa nek te zovne
kokuz_sa wrote:
dingosp0 wrote:
kokuz_sa wrote:ako je to maca koja je objavljena na fb..kod korisnice Lejle i Dzenane..znaj da ce to mace biti udomljeno od strane moje prijateljice..vec sam dao broj od Dzeni pa ce se one cuti danas ili sutra da ga ova uzme :D

ucinih dobro djelo..nadjoh nekog da hoce macu :D

btw ak oje maca kod tebe..daj ti broj meni na pp pa nek te zovne
aham, jeste :D

maca je kod mene trenutno ...
deder ti meni broj daj :D
to je sto se tice momka kad je bilo trazenje broja..
a preko FB-a se javilo da se poklanja maca u
"8. listopad u 20:06, Sarajevo"

ja se javio da cu uzet macu 4minute kasnije
Cholina_Lokica

#74 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by Cholina_Lokica »

Pa to ti i ja rekoh da nisi dobio broj i nije ti se javnuo kao i ostalima osim femme :-) :lol:
minjonja

#75 Re: Nasao mace na kisi... (slike :D)

Post by minjonja »

e ne mogu da vjerujem :( :( :( :( :( pa ne skacu krpelji kilometrima sa domacina na domacina niti lebde u zraku. ako se vec doslo do iznenadnog zakljucka da se macka ne moze zadrzati, mogla se drzati u drugoj sobi u kutiji do ujutro jer je bilo mnogo kandidata za mace. mah... bolje da ne govorim vise nista. hej molim te 21. stoljece, sa jednim klikom saznas sve, i kako se krpelji skidaju i kako se prenose bolesti itd itd, ali lakse je naravno proslijedit "problem" dalje i tjesit se da si nesto dobro uradio.
Locked