Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
- blue_sky
#51 Re: 15. Oktobar 2011
Mi? Nikad 
-
Ultimate
#52 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Ovdje je organizator sekundarna stvar. Nemojmo se vezati za simpatije ili protivljenje načela formalnog organizatora protesta. Budimo dio svijeta, razmišljamo globalno, budimo bar jednom iznad dnevne politike ...
- atko
#53 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Ok, izraz solidarnosti sa globvalnim protestima ... okupiti se poslati signal ...al sta ba napucavate neke parole ... isto ko da smo mi bitan faktor na globalnom planu ... pa mi nemozemo da zavedemo red u tramvaju
na kraju ce se sve pretvoriti u totalnu djetinjariju ... FB generacija se nafurava na revolucije ko nekad birvaktile
... nemojte se sokirati kad na trgu ne bude button LIKE
i kad podjete na globalne proteste pazite da ne budete upucani ili zbodeni lokalno ...
na kraju ce se sve pretvoriti u totalnu djetinjariju ... FB generacija se nafurava na revolucije ko nekad birvaktile
i kad podjete na globalne proteste pazite da ne budete upucani ili zbodeni lokalno ...
- azurna_obala
#54 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
joooooooo što mi idu na živac ova revolucionarska šupljiranja....eto nešto će se promijenit....
prvo nek se ovi MLADI dozovu pameti i mijenjaju sebe...pa tek onda mijenjaju svijet....
A SARAJEVO JE VEĆ BILO OKUPIRANO........
prvo nek se ovi MLADI dozovu pameti i mijenjaju sebe...pa tek onda mijenjaju svijet....
- atko
#55 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
i btw ... naziv okupljanja je uvredljiv za grad sa najduzom opsadom u istoriji ... mogli ste skontati bilo kakav simbol koji asocira na kapitaizam ... mogli bi ovi sa Pala pogresno protumaciti poziv
- azurna_obala
#56 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
atko wrote:i btw ... naziv okupljanja je uvredljiv za grad sa najduzom opsadom u istoriji ... mogli ste skontati bilo kakav simbol koji asocira na kapitaizam ... mogli bi ovi sa Pala pogresno protumaciti poziv
-
MUNAFIK
#57 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Đoin d grup on a fejsbuk
-
simpozijum delirijum
#58 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
osvijescenje gradjana BiH je naravno vrlo sporo i tesko zbog velikih trauma a i dosta naroda je zatrovano nacional -sovinizmom , needukovano i umorno od poraza u kojemu zive
a ovaj pokret mozda , moze ujediniti pogotovo mlade Balkana i iscupati ih iz kandzi etremista i mrznje ( poput nedavnih nereda navijaca u Sarajevu, izmedju Hajduka i Zelje' )
sta zelite svojoj mladosti ?
kakvu buducnost ?
morate prvo skontati sta je u stvari "Okupacija Volstrita " i njegov istorijat , nisu krenuli oni prvi vec Tunizani sa 'Jasmin revolucijom" pa Egipt i itd .. i dalje traje , na zalost krvavo i u Bahreinu .. i dalje
ovo je globalni pokret
ne partija , vec pokret za spas nase zatrovane planete i ljudi na njoj
sistem se rusi , zvali ga kako god hocete ; kapitalizam , Globalni neokapitalizam , ..EU se urusava , Grcka , Spanija Portugal , Italija na rubu ...itd ..
USA na koljenima , masa ratova i kriznih zona ukljucujuci i Bosnu i Hercegovinu u kojoj zahvaljujuci Dejtonu nema pobjednika ..
cinjenice , tako kako je ...
ako vama to nije vazno ?
OK ! sjedite i dalje na kaucu dok se hrabri bore za vase dupe ...i vase djece
a veliku pomoc su u USA ustvari dali Spanci koji su krenuli sa fazonom "Okupacije"(ima ih par ekipa iz Spanije i Evrope koje pomazu Americkim bracama i sestrama , jer to i jesmo svi mi na planeti ) ali sada tu globalnu pobunu trenutno vodi Americka osvijestena populacija , zato sto je tehnoloski i komunikacijski centar planete uz 310 miliona ljudi
a sutra mozda probudjeni Kinezi ili Indijci ili Japanci ili ? Bosanci i Hercegovci
( e jasta !)
morate znati sta je "narodna skupstina " koja se odrzava svake veceri
morate skontati sta je "narodni mikrofon "
morate znati kako se samoorganiziraju komiteti , i kako djeluju ekipe dobrovoljaca
kako se glasa i kako se prezentiraju ideje , za svakoga otvoreno...
nije tako jednostavno poput ;
"par hasisara i probisvjeta se skupilo pa hajmo malo demonstracije ciniti " u pitanju su stotine miliona ljudi sirom planete
mnogo truda i mnogo ucenja treba
jeste li spremni ili ce te i ovu sansu da svoj zivot napravite boljim propustiti poput jos jednoga "Dejtona "?
ovo je tek pocetak velikih promjena i burnih , vrlo burnih..., a i onako i ovako necemo jos dugo koristiti internet u ovakvome obliku jer vec se uvode restrikcije , bas zbog ovih pobuna naroda , borite se i komunicirajte koliko mozete , dok ne bude 'kapak" ..
budite hrabri...
a ovaj pokret mozda , moze ujediniti pogotovo mlade Balkana i iscupati ih iz kandzi etremista i mrznje ( poput nedavnih nereda navijaca u Sarajevu, izmedju Hajduka i Zelje' )
sta zelite svojoj mladosti ?
kakvu buducnost ?
morate prvo skontati sta je u stvari "Okupacija Volstrita " i njegov istorijat , nisu krenuli oni prvi vec Tunizani sa 'Jasmin revolucijom" pa Egipt i itd .. i dalje traje , na zalost krvavo i u Bahreinu .. i dalje
ovo je globalni pokret
ne partija , vec pokret za spas nase zatrovane planete i ljudi na njoj
sistem se rusi , zvali ga kako god hocete ; kapitalizam , Globalni neokapitalizam , ..EU se urusava , Grcka , Spanija Portugal , Italija na rubu ...itd ..
USA na koljenima , masa ratova i kriznih zona ukljucujuci i Bosnu i Hercegovinu u kojoj zahvaljujuci Dejtonu nema pobjednika ..
cinjenice , tako kako je ...
ako vama to nije vazno ?
OK ! sjedite i dalje na kaucu dok se hrabri bore za vase dupe ...i vase djece
a veliku pomoc su u USA ustvari dali Spanci koji su krenuli sa fazonom "Okupacije"(ima ih par ekipa iz Spanije i Evrope koje pomazu Americkim bracama i sestrama , jer to i jesmo svi mi na planeti ) ali sada tu globalnu pobunu trenutno vodi Americka osvijestena populacija , zato sto je tehnoloski i komunikacijski centar planete uz 310 miliona ljudi
a sutra mozda probudjeni Kinezi ili Indijci ili Japanci ili ? Bosanci i Hercegovci
morate znati sta je "narodna skupstina " koja se odrzava svake veceri
morate skontati sta je "narodni mikrofon "
morate znati kako se samoorganiziraju komiteti , i kako djeluju ekipe dobrovoljaca
kako se glasa i kako se prezentiraju ideje , za svakoga otvoreno...
nije tako jednostavno poput ;
"par hasisara i probisvjeta se skupilo pa hajmo malo demonstracije ciniti " u pitanju su stotine miliona ljudi sirom planete
mnogo truda i mnogo ucenja treba
jeste li spremni ili ce te i ovu sansu da svoj zivot napravite boljim propustiti poput jos jednoga "Dejtona "?
ovo je tek pocetak velikih promjena i burnih , vrlo burnih..., a i onako i ovako necemo jos dugo koristiti internet u ovakvome obliku jer vec se uvode restrikcije , bas zbog ovih pobuna naroda , borite se i komunicirajte koliko mozete , dok ne bude 'kapak" ..
budite hrabri...
- atko
#59 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
da vidimo sta kazu cifre ...
20 000 ljudi na ulicama USA gradova (to ono kad maximalno navucemo cifru)
200 000 ljudi u prvih par sati narucilo iphone 4s jer zaboga prije toga su imali bijeli iphone 4 a prije toga crni phone 4
dakle 1:10
Dokle cemo da se lazemo ba ??? @Simpozijum delirijum ... ti ko da si napusen gledo "brilijantni um"
da sranje je u svijetu ... zbog pohlepe... covjecanstva u svakom smislu... da, bune se neki ... al sad kad im prestaje biti dobro...
poslije nja nja nja nema kajanja
200 000 ljudi u prvih par sati narucilo iphone 4s jer zaboga prije toga su imali bijeli iphone 4 a prije toga crni phone 4
Dokle cemo da se lazemo ba ??? @Simpozijum delirijum ... ti ko da si napusen gledo "brilijantni um"
da sranje je u svijetu ... zbog pohlepe... covjecanstva u svakom smislu... da, bune se neki ... al sad kad im prestaje biti dobro...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#60 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
atko wrote:da vidimo sta kazu cifre ...
Dokle cemo da se lazemo ba ??? @Simpozijum delirijum ... ti ko da si napusen gledo "brilijantni um"![]()
![]()
- psydelija
#61 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
jutros dw prenosi da ce policija u frankfurtu i cirihu brzo i efikasno reagovati na bilo kakva okupljanja 15.10. u tim gradovima levicarskih org. i teoreticara zavere.
inace, skupovi su u oba grada (drzave), uredno prijavljeni policiji.
ps. demokratija, aha...
inace, skupovi su u oba grada (drzave), uredno prijavljeni policiji.
ps. demokratija, aha...
Last edited by psydelija on 13/10/2011 07:45, edited 1 time in total.
-
simpozijum delirijum
#62 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
leet wrote:atko wrote:da vidimo sta kazu cifre ...
Dokle cemo da se lazemo ba ??? @Simpozijum delirijum ... ti ko da si napusen gledo "brilijantni um"![]()
![]()
![]()
kao prvo niko ( naravno uz moju skromnu malenkost i par malo osvijescenijih forumasa ) nije niti u snu pretpostavio da ce se bilo sta slicno desiti u USA , "Arapsko proljece u USA "
i meni je bilo smijesno
ali sada niti u Vasingtonu i Bijeloj Kuci nimalo im nije smijesno
niti Londonu Parizu Berlinu i itd...
pa i prije mjesec dana se vecina smijala na "par hipika u Njujorku ", a sada je puno , puno vise od 20 000 u oko 50-ak gradova , toliko ih kampuje u parkovima , a dnevnu i podrsku vikendom im daju mase ljudi , za manje od mjesec dana od inicijative nekakvoga anarho-ljevicarskoga casopisa ??
znaci ? narod jako nezadovoljan ! trazio i nasao nacin i dalje usmjerava energiju ka promjenema
treba otvoriti oci , treba manje gledati TV
nije u pitanju novi Iphone ili laptop , pa i u BiH svako voza auto i ima mobilni i jeste li sretni ?
vidim ! "pucate od srece"
ljudi nemaju dovoljno za zivot a okruzena krvozednom pohlepom 1% elite , zivim ovdje u USA i znao sam odavno da ce buknuti prije ili kasnije
globalno je vec odavno
samo pratite ...i ukljucite se
15 Oktobar ! vidimo se na ulicama
- Edmond
#63 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Ma nije ovo za nas. " 'ta to oni tamo nešto, lafo ..." Nemamo mi to u genima, nas treba voditi k'o stoku, čoban naprijed, ovce nazad. Takvi smo mi, 'ebo ti nas ...
-
simpozijum delirijum
#64 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
pokret koji je otvoren svima , ideoloski neopterecen , cisti humanizam i nenasilan ( osim nasilnistva korporacijskih policija i vojno-sigurnosnoga aparata koji i reagira brutalno zato sto se boji , samo u USA do sada preko 2000 uhapsenih potpuno mirnih demonstranata )
-
qwertzuiop123
#65 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
ipak za somaliju ovo nije istina, nazalosstsimpozijum delirijum wrote:
takodjer i u Somaliji imaju i telefone i voze auta takodjer ne pravite se blesavi ..
-
popajic
#66 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
atko wrote:i btw ... naziv okupljanja je uvredljiv za grad sa najduzom opsadom u istoriji ... mogli ste skontati bilo kakav simbol koji asocira na kapitaizam ... mogli bi ovi sa Pala pogresno protumaciti poziv
Ovakvim pokretima u svijetu je valjda cilj da se nesto oslobodi , a ne okupira
-
enx
#67 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
S obzirom na nik čovjeka "elSaik" (podsjeća me na ove novopečene Hamze), koji je otvorio temu i poziva nas da "okupiramo Sarajevo", mislim da niko ozbiljan neće doći na ovo okupljanje.
Suviše volimo svoj grad da bi smo pristali na još jedan pokušaj "okupacije" (smrznem se od pomisli na ovo) pod maskom podrške tj. ugleda na Ameriku?! Ili nešto drugo?! Ne kontam!
Koga podržavamo?
Za koje konkretne ciljeve se borimo? (osim ovih uopštenih, nestvarnih i nelogičnih koji su navedeni)
Ko tačno organizuje ove proteste?
Ko su ti ljudi, imenom i prezimenom?
Vehabijski pokret?, Navijačke skupine? Dosta? ?!?! Kakav je to pokret, neki novi?
Ako pozivate ljude onda morate konkretno reći zašto!
Doći ću i ja i masa mojih prijatelja ako odgovorite na ova pitanja i naravno promijenite naziv protesta!
("Okupirajmo Sarajevo") - KOJI UŽAS!
Suviše volimo svoj grad da bi smo pristali na još jedan pokušaj "okupacije" (smrznem se od pomisli na ovo) pod maskom podrške tj. ugleda na Ameriku?! Ili nešto drugo?! Ne kontam!
Koga podržavamo?
Za koje konkretne ciljeve se borimo? (osim ovih uopštenih, nestvarnih i nelogičnih koji su navedeni)
Vehabijski pokret?, Navijačke skupine? Dosta? ?!?! Kakav je to pokret, neki novi?
Doći ću i ja i masa mojih prijatelja ako odgovorite na ova pitanja i naravno promijenite naziv protesta!
-
enx
#68 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
simpozijum delirijum wrote:leet wrote:atko wrote:da vidimo sta kazu cifre ...
![]()
![]()
kao prvo niko ( naravno uz moju skromnu malenkost i par malo osvijescenijih forumasa ) nije niti u snu pretpostavio da ce se bilo sta slicno desiti u USA , "Arapsko proljece u USA "
i meni je bilo smijesno
ali sada niti u Vasingtonu i Bijeloj Kuci nimalo im nije smijesno
niti Londonu Parizu Berlinu i itd...
pa i prije mjesec dana se vecina smijala na "par hipika u Njujorku ", a sada je puno , puno vise od 20 000 u oko 50-ak gradova , toliko ih kampuje u parkovima , a dnevnu i podrsku vikendom im daju mase ljudi , za manje od mjesec dana od inicijative nekakvoga anarho-ljevicarskoga casopisa ??
znaci ? narod jako nezadovoljan ! trazio i nasao nacin i dalje usmjerava energiju ka promjenema
treba otvoriti oci , treba manje gledati TV
nije u pitanju novi Iphone ili laptop , pa i u BiH svako voza auto i ima mobilni i jeste li sretni ?
vidim ! "pucate od srece"ko' i Bangladesu takodjer i u Somaliji imaju i telefone i voze auta takodjer ne pravite se blesavi ..
ljudi nemaju dovoljno za zivot a okruzena krvozednom pohlepom 1% elite , zivim ovdje u USA i znao sam odavno da ce buknuti prije ili kasnije
globalno je vec odavno
samo pratite ...i ukljucite se![]()
15 Oktobar ! vidimo se na ulicama
Hoćeš li to i ti doći iz USA u Sarajevo pa da zajedno "okupiramo"?
-
*zena21
#69 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
ja samo znam da svaki put kad vidim naslov.. najezim se 
- Nele70
#70 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Isključi nacionalističko-rasistički čip i posmatraj to ovako:gentoo wrote:Kad su egipcani & co protestvovali tad se niste solidarisali i izlazili na ulice. Sad bi kao trebali da se solidarisemo sa jadnim amerikancima jer nece moci da kupe najnoviji ajfon..
Egipatsko društvo je upravo podijeljeno na klasu siromašnih i klasu ekstremno bogatih. Toj klasi ekstremno bogatih bogaćenje je omogućeno upravo iz Wall street-a. Tako je i u Siriji, Libiji, Rusiji, Argentini, Filipinima, Kini, pa i kod nas. Ti "stručnjaci" iz Wall street-a i njihovi prijatelji u vladama, korporacijama, medijima orkestriraju i upravljaju ratovima, ekonomskim krizama, epidemijama itd. Mediji imaju ulogu da minimiziraju sposobnost čovjeka da bude misleće biće. Internet je još uvijek slobodan, ali evo uvrijeđena gospoda iz Downing street se pripremaju i internet da stave pod kontrolu. Ti si sa gornjom izjavom statistički uspjeh njihovih projekata kontrole svega i svakoga i kao takav ćeš uvijek (nesvjesno) stajati kao vakuum između moćnika i slobodno mislećih ljudi. Tako da tvoj uvrijeđenost što neko nije podržao "muslimane" u Egiptu nema nikakve veze sa stvarnim stanjem. I da ne zaboravim, redovnije se informiraj pa ćeš znati da su protesti u Egiptu podržani ovdje, kao i oni u Siriji, studentski protesti u Iranu itd.
- psydelija
#71 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
kako da se dozovu pameti kada kapitalizam ne trazi/trpi prosvescene generacije? kako, kad je sve sarena laz?!azurna_obala wrote:prvo nek se ovi MLADI dozovu pameti i mijenjaju sebe...pa tek onda mijenjaju svijet...
ps. americki ili evropski sporadicni protesti nece doneti zeljene rezultate... ovaj sistem se treba svrha PIRAMIDE rusiti, gomnj*vim motkama, a, po potrebi i dum-dum mecima.
pps. mozemo mi da rovemo koliko hocemo, nece nas svakako cuti...top tema medija, danas, juce, sutra, 15tog i narednih dana je svakako herojcic gilad salit... a, posle, zna se, vec su nam rekli da je iran hteo da ubije saudijskog diplomatu u njujorku i da bi s.arab. uz pomoc usa i kamarile trebala da razmislja kako sa se odupre "zlocinackom" iranu.... no, pre ovoga, sledi show sa sirijom...
-
Leftist
#72 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
enx wrote:S obzirom na nik čovjeka "elSaik" (podsjeća me na ove novopečene Hamze), koji je otvorio temu i poziva nas da "okupiramo Sarajevo", mislim da niko ozbiljan neće doći na ovo okupljanje.
Koga podržavamo?
Nije nikakav ni vehabijski pokret ni navijacka skupina niti ista od pobrojanog. Ne moze se reci da je neko konkretno organizator ali organizacija JOSD (http://www.josd.org) je uzeo na sebe da pozove ljude da se okupe na platou ispred BBI-a. Neko je morao ljude usmjeriti jer se nece niko bas spontano okupiti. Licno, clan sam JOSD-a. Skup 15.10. je samo pocetak, daljnje aktivnosti su vec predvidjene i u planu je odrzavanje javnih tribina gdje niko nece nametati neke stavove i zahtjeve kao jedine i nepogresive. JOSD je u saradnji sa relevantnim ljudima iz struke (ekonomisti, pravnici itd.) sastavio ovih 7 tacaka sa kojima bi se krenulo od nekih osnova, ove tacke nisu nikakav hir nekih "hipika", "rekreativnih anarhista" i sl. nego rezultat studioznog rada relevantnih osoba iz struke. Naravno, sve ovo se moze uobliciti i dopuniti jer ne bi imalo smisla gurati nesto sto dobronamjerne mase i ljudi ne podrzavaju (naravno, uvijek ce se naci zlobnici kojima ne znam sta da ponudis i das oni ce biti protiv tebe jer smo mi neka strasna "ljevicarska, bezboznicka, cetnicka, ustaska, sdpovska, izmanipulisana.... organizacija" vise se ne mogu sjetiti naziva kojima nas nisu oslovljavali. Da li je suvisno da kazem da nista od ovoga nije tacno osim da smo ljevicarska organizacija i da svoju misiju smatramo humanom prije svega. Da li je, isto tako, suvisno da kazem da nismo nikakvi staljinisti, crveni kmerovi, totalitaristi i da se zestoko protivimo totalitarnim rezimima bilo koje vrste pa i samoprozvanim "komunističkim" rezimima koji su okaljali samu ideju i ime komunizma i socijalizma u proslom stoljecu. Dijapazon naseg clanstva je sarolik i sastoji se od vecinom mladih ljudi svih zanimanja i drustvenih klasa okupljenih oko iste ideje. JOSD je neformalna organizacija pluralne ljevice, neprofitna u kojoj ljudi nisu okupljeni oko interesa (samofinansiramo se iz vlastitog djepa, nismo nikakva NVO ili sl.) i interesa nego zbog vjerovanja u istu, humanu, ideju socijalizma, drustvene pravde, antifasizma, antikapitalizma, borbe protiv eksplotacije vecine od strane manjine itd.
Last edited by Leftist on 13/10/2011 10:14, edited 1 time in total.
-
KENJAC
#73 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Kad nesto necu da uradim , lako je nac razlog. Elem ne valja "okupirano" ne valja "ko organizuje" ne valja "ciljevi organizovanja" ne valja.... Ma sto fino ne kazemo "Nama je dobro ovako, a ako se kome sta mijenja sirok mu dunjaluk"
Mislim da je u stvari najveci problem, al se to ne smije pricat, to da bi u stvari ispalo da se svak buni protiv "svojih" U Sarajevu da se organizuje a u Banja Luci da kazu "eno se oni bune vidis da im je lose" Da bi se nesto u Bosni promijenilo trebaju zajednicki djelovat sva tri stada. A stada se ne mogu imat zajednicko misljenje oko tog jel penal Francuzima bio cist, a ne oko obaranja vlasti i sistema !
Mislim da je u stvari najveci problem, al se to ne smije pricat, to da bi u stvari ispalo da se svak buni protiv "svojih" U Sarajevu da se organizuje a u Banja Luci da kazu "eno se oni bune vidis da im je lose" Da bi se nesto u Bosni promijenilo trebaju zajednicki djelovat sva tri stada. A stada se ne mogu imat zajednicko misljenje oko tog jel penal Francuzima bio cist, a ne oko obaranja vlasti i sistema !
- bepinaa
#74 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
azurna_obala wrote:joooooooo što mi idu na živac ova revolucionarska šupljiranja....eto nešto će se promijenit....
-
Leftist
#75 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
azurna_obala wrote:joooooooo što mi idu na živac ova revolucionarska šupljiranja....eto nešto će se promijenit....
Ne poznajes me, niti ikoga od nas a dajes sebi za pravo pozivati nas da se "dozovemo pameti"
U JOSD-u se ne supljira, u JOSD-u ljudi pored svojih poslova, fakulteta izdvoje slobodno vrijeme da bi pokusali nesto promijeniti. JOSD nije besposlicarska organizacija ni po kojim kriterijima niti je organizacija za "ubijanje" para. Clanovi JOSD-a su redom odlicni studenti i radni ljudi medju kojima ima buducih i pravnik i ekonomista i inzinjera masinstva, elektrotehnike itd. Sada, po kojem osnovu ste se vi nasli da nas pozivate na "dozivanje pameti", vise govori o vama nego o nama.