EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Da li ste za prikljucenje Bosne i Hercegovine Evro-Azijskoj Uniji-Panslavenskom Savezu/SSSR II?

Da
16
32%
Ne
34
68%

Total votes: 50

Bosnensis

#51 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnensis »

vivaldi wrote:
Nisam ni ja ljubitelj tih rusa, ali nema tu emocija - olovka i papir pa vidjet kakva je korist. Ako mogu kupovati celicane po americi, ako moze Roman kupit Chelsea, zasto ni kod nas nebi ulozili, a puni su tajkuna milijardera.

Samo iskljucivo svoj interes gledati. Nista drugo. Sto se tice deficita, moras biti prilicno razvijen (a sta im mozemo prodati?) da bi sa rusima imao suficit jer se od njih kupuje plin i nafta i tesko je tu biti u plusu.

Tacno je da u srbiju nisu puno ulozili, ali su im dali ugovor o slobodnoj trgovini pa srbija profitira s te strane - gorenje je npr otvorilo fabriku u srbiji prvesntveno zbog izvoza u rusiju, francuski lohr je otvorio u vojvodini fabriku prikolica za auta isto zbog izvoza u rusiju...

Mada kazem s njima treba vrlo oprezno. Nemaju oni jos zapadnu ekonomsku logiku, pa treba sve precizirati.

Sto se tice ove nekakve unije, to ionako nece bar jos 10-20 godina, pa je rano o tome..
Slazem sa da je sa Rusima tesko imati suficit naftu i plin svakako uvozimo, samo je pitanje koliko mi necega mozemo prodati i koliko toliko povecati izvoz. Rusija i citavo podrucje SSSR 2 je veliko trziste i sigurno je da mozemo uz kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste.
heckler

#52 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Bosnensis wrote:
vivaldi wrote:
Nisam ni ja ljubitelj tih rusa, ali nema tu emocija - olovka i papir pa vidjet kakva je korist. Ako mogu kupovati celicane po americi, ako moze Roman kupit Chelsea, zasto ni kod nas nebi ulozili, a puni su tajkuna milijardera.

Samo iskljucivo svoj interes gledati. Nista drugo. Sto se tice deficita, moras biti prilicno razvijen (a sta im mozemo prodati?) da bi sa rusima imao suficit jer se od njih kupuje plin i nafta i tesko je tu biti u plusu.

Tacno je da u srbiju nisu puno ulozili, ali su im dali ugovor o slobodnoj trgovini pa srbija profitira s te strane - gorenje je npr otvorilo fabriku u srbiji prvesntveno zbog izvoza u rusiju, francuski lohr je otvorio u vojvodini fabriku prikolica za auta isto zbog izvoza u rusiju...

Mada kazem s njima treba vrlo oprezno. Nemaju oni jos zapadnu ekonomsku logiku, pa treba sve precizirati.

Sto se tice ove nekakve unije, to ionako nece bar jos 10-20 godina, pa je rano o tome..
Slazem sa da je sa Rusima tesko imati suficit naftu i plin svakako uvozimo, samo je pitanje koliko mi necega mozemo prodati i koliko toliko povecati izvoz. Rusija i citavo podrucje SSSR 2 je veliko trziste i sigurno je da mozemo uz kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste.
A koliko je trziste EU, Bliski Istok, Sjeverna Afrika? Tu ne mozemo uz "kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste"? :run:
zavrzlama

#53 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
p206 wrote:Kakva crna Rusija... U zadnjih 10 godina Rusija nije obezbjedila ni 3% od ukupnih stranih investicija u "bratsku" Srbiju. Više su Kinezi ulagali. Srbija npr. ima veći trgovinski deficit sa Rusijom nego sa Njemačkom ili Italijom.
Šta dalje da pričam.

Nisu problem rusi i njihova ulaganja u BIH,nego su problem velikosrbi koji ruski ekonomski uticaj u BIH vide kao sansu da se pogura disolucija BIH...bilo kakvo jace prisustvo rusa i srbije u BIH je za velikosrbe dodatno udaljavanje od BIH,a jacanje separatizma...ne uvlaci srbija ruse u srbiju,i rs u BIH radi ekonomije ,nego radi Kosova i secesije rs-a od BIH..zato je negativan stav vecine nesrba u BIH prema rusima i srbiji... a rusi kad vide da svoj vojni i ekonomski status na medjunarodnoj sceni, mogu iskoristiti kod mitomanskih velikosrba za hapanje privrednih resursa,rado ce ici protiv drzavnosti BIH ,a staviti se na stranu velikosrba jer imaju koristi itkakve...a drugo....rusi su sinonim nazadka,ratova,prgavosti itd...
Bodkin

#54 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bodkin »

heckler wrote:
Bosnensis wrote:
vivaldi wrote:

A koliko je trziste EU, Bliski Istok, Sjeverna Afrika? Tu ne mozemo uz "kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste"? :run:
na EU trziste mozda mozes nesto izbaciti ali jedno 20x teze. na bliski i u sjevernu afriku da ali ovdje se govori o tome da si vec u "uniji" i koliko bi onda lakse bilo to sve uraditi (nije da sam bas lud za ovom opcijom ali treba sve staviti na papir)
zgrapan

#55 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by zgrapan »

[quote="MuaDib"]Ruska Federacija je druga država koja je priznala BiH (jer da su stavili veto ili zažmirili na Kadijevićeve molbe bili bi još u Jugoslaviji s vojnom huntom na čelu) njihova uloga u ratu je bila značajna jer su i sam bili beznačajan faktor, a što se tiće PIK-a Rusi igraju već ustaljenu igru: "rovari na Blakanu, dok ne poklopiš Kakvkaz". Upoređivanje Čečena i Bošnjaka, je u najmanju ruku smješno i dovoljno govori o kontinuiranom neznanju kod nas o Čečenima i čečenskom ratu. Što se tiće ekonomske koristi, Rusija nam može otvoriti ogromno tržište od 150 miliona ljudi, samo je druga stvar što mi ništa ne znamo iskoristiti. Također naše firme već rade dobar posao u Kazahstanu, najvećoj rastućoj ekonomiji srednje Azije. Također, kod nas su neki fiksirani na mišljenje o Rusiji iz 1999. godine, i ne vide neke nove realnosti u Aziji. Tako niko nije spomenuo snažnu saradnju Rusije i Turske na svim poljima, približavanje Turske sa turkofonskim zemljama srednje Azije, kao i zajedničku naftnu politiku u crnomorskom bazenu, govori o jednom novom vremenu. Iskreno mislim da će u doglednoj budućnosti problem Balkana upravo riješiti Rusija i Turska, kojima će tu ulogu prepustiti Amerika suočena sa rapidnim padom svoje ekonomije i svjesna nemoći EU da riješi bilo kakav problem.[/quote]

Odličan post !
heckler

#56 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Bodkin wrote:
heckler wrote:
Bosnensis wrote: Slazem sa da je sa Rusima tesko imati suficit naftu i plin svakako uvozimo, samo je pitanje koliko mi necega mozemo prodati i koliko toliko povecati izvoz. Rusija i citavo podrucje SSSR 2 je veliko trziste i sigurno je da mozemo uz kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste.
na EU trziste mozda mozes nesto izbaciti ali jedno 20x teze. na bliski i u sjevernu afriku da ali ovdje se govori o tome da si vec u "uniji" i koliko bi onda lakse bilo to sve uraditi (nije da sam bas lud za ovom opcijom ali treba sve staviti na papir)

heheh eki supljaka. "NIsi jos u uniji" a od ove "unije" nema jos nista osim Putinovog mokrog sna i jedne izjave.

Koliko bi srba i hrvata na poziv na uniju sa Turskom reagovalo sa "treba sve staviti na papir", a ja bih na svaki argument o "uniji" sa rusijom mogao napisati 10 argumenata za uniju sa Turskom.

Ne mogu da vjerujem o cemu ja ovdje moram raspravljati.
lovecheck

#57 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by lovecheck »

Svi mali narodi trebaju se prikloniti Rusima. Rusi će da daju sve šta nam treba. Imam osjećaj da je srpska iluzija da ih neki narodi vole valjda zato što su lepi pametni, dobri. Veliki narodi ustvari idu uvijek za svojim interesima i ako se nađeš u tom sklopu onda je OK ako ne pregazit će te.
Bodkin

#58 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bodkin »

heckler wrote:
Bodkin wrote: na EU trziste mozda mozes nesto izbaciti ali jedno 20x teze. na bliski i u sjevernu afriku da ali ovdje se govori o tome da si vec u "uniji" i koliko bi onda lakse bilo to sve uraditi (nije da sam bas lud za ovom opcijom ali treba sve staviti na papir)

heheh eki supljaka. "NIsi jos u uniji" a od ove "unije" nema jos nista osim Putinovog mokrog sna i jedne izjave.

Koliko bi srba i hrvata na poziv na uniju sa Turskom reagovalo sa "treba sve staviti na papir", a ja bih na svaki argument o "uniji" sa rusijom mogao napisati 10 argumenata za uniju sa Turskom.

Ne mogu da vjerujem o cemu ja ovdje moram raspravljati.
ne, to sto ti prosipas su supljaci. ne nisam u uniji, to je bilo da objasnim zasto je lakse izvesti na spomenuto trzite. da li je mokri san ili nije vidjecemo. ako nije, nadam se da ce nasi debili odluciti tako sto ce vidjeti da li ima vise koristi ili stete od toga
evo a nisam bosnjak a na uniju sa turskom bih reagovao sa "treba staviti na papir".
i da, ne mogu ni ja da vjerujem sa kim se ja ovdje trebam raspravljati ali iz nekog mazohistickog razloga ipak to radim
heckler

#59 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Adam, Ibrahim, Isa, Muhamed ..... Putin pegamber?

Vidim putinov kult se siri i po Bosni :lol:
(Reuters) - Russian Prime Minister Vladimir Putin cultivates the image of a bare-chested macho man, but a nun-like sect in central Russia thinks actually he's the reincarnation of St. Paul, the apostle.

Or, if not that, he may in a past life have been the founder of the Russian Orthodox Church.

"I say what the Lord has revealed to me," the sect's leader, former convict Svetlana Frolova, said.

Putin's advisers disclaim any link with the sect led by the former railway manager, who was jailed for fraud in 1996.

"He (Putin) does not approve of that kind of admiration," Putin's spokesman Dmitry Peskov said by telephone.

But Frolova and her followers are only the most extreme illustration of a personality cult building up around Putin before the 2012 presidential election.

An opinion poll by the independent Levada Center showed that more than half of Russians believe a Soviet-style personality cult is being cultivated for Putin, who has refused to say whether he will run for president in the March vote.

"I love Putin as our No. 1, our commander, the captain of our great ship, and he is worthy of our love," said Frolova, who says she was "reborn" as Mother klix after serving a 21-month sentence.

She says God spoke to her and revealed Putin's past lives included that of Grand Prince Vladimir of Rus, credited with founding the Russian Orthodox Church more than a millennia ago.

"Every one of us has many incarnations. Saint Paul was indeed one of Putin's," she told Reuters, her high-pitched voice bouncing off the icon-hung walls of her sanctuary in Bolshaya Yelnya, a village near the city of Nizhny Novgorod, some 410 km (255 miles) east of Moscow.

Peskov said his boss frowns on the type of devotion fomented by Frolova. Putin, 58, has been at the heart of "the policy and daily life of this country for more than a decade," he said.

"Certainly, he is the most popular man in this country and has his own fan clubs but it isn't any kind of cult."

Putin, for his part, projects a macho, "can do" image despite having stepped down as president in 2008 and steering his protege, Dmitry Medvedev, into the Kremlin's top job.

Described as "alpha-dog" in U.S. diplomatic cables, Putin has a black belt in judo and frequently undertakes testosterone-fueled stunts such as flying a fighter jet or shooting a Siberian tiger.

His opponents say there is every indication he will remain in charge of Russia, no matter who runs for president in 2012.

Part of his allure is having restored Russians' pride after the chaos of the 1990s and the embarrassment of Boris Yeltsin's sometimes drunken stunts as president, historian Roy Medvedev said.

"The relationship to Putin is more emotional than that toward the average politician. He is seen as a kind of moral leader," said Medvedev, who is no relation of the president.

"TSAR PUTIN"

Frolova's "awakening" while behind bars came as millions of Russians sought comfort in a revival of organized religion or with the cults that were spawned by the thousands after the collapse of the atheist Soviet Union.

Inside her grey-brick retreat, hidden behind tall fences and crowned by spires and a cupola, women in nuns' dress stroll the grounds while the faithful tend to gardening, children clutching at their skirts.

Dressed from headdress to sandals in white robes, Mother klix, 63, preaches a mishmash of values from vegetarianism and anti-abortion to strict bans on modern medicine.

Father Alexei, the village Russian Orthodox priest, shivered with disgust when asked about Frolova and her followers.

"They are unpleasant neighbors. Their 'so-called faith' is a nonsensical mix of Orthodoxy, Catholicism, the occult, superstitions and political prejudice," he said.

But for Frolova, Putin -- a portrait of whom she keeps in her bedroom -- is the embodiment of a Russian tsar.

"He has the soul of a tsar. It's not by chance that he is now president," she sighed.

When reminded that Putin is prime minister while Medvedev is president, she said Putin remained Russia's boss.

"You can be prime minister and still remain president. Medvedev is merely Putin's student," she said.

In any case, she said, Russia's future has already been decided: "Do you remember how Putin became president? Yeltsin gave his post up to him. God willing, Medvedev will do the same," she said. "Everything has been decided by God."
Bosnensis

#60 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnensis »

heckler wrote:
A koliko je trziste EU, Bliski Istok, Sjeverna Afrika? Tu ne mozemo uz "kvalitetnu pripremu, planiranje i dogovaranje nesto izbaciti na to trziste"? :run:[/quote]

Nesto se ne sjecam da sam rekao bilo sta protiv tih trzista. Hoces li me podsjetiti?
Koliko znam postoje firme koje se guraju na zapadnoevropsko trziste iako imaju slabu podrsku drzave. Jako malo znam firmi koje svoje proizvode plasiraju na trziste SSSR2 ili mozda nisam dobro upucen.
heckler

#61 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Bosnensis wrote:
Nesto se ne sjecam da sam rekao bilo sta protiv tih trzista. Hoces li me podsjetiti?
Koliko znam postoje firme koje se guraju na zapadnoevropsko trziste iako imaju slabu podrsku drzave. Jako malo znam firmi koje svoje proizvode plasiraju na trziste SSSR2 ili mozda nisam dobro upucen.
Mozda nisi dobro upucen.

KONTINUIRANI RAST BOSNALIJEKOVOG IZVOZA

Bosnalijek d.d. (Bosnalijek) je u prvom polugodištu 2011. godine ostvario prihod od prodaje u vrijednosti od 52 miliona KM i zabilježio stopu rasta od 6,6 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Na inostranim tržištima zabilježena je stopa rasta od 23,4 posto u odnosu na ostvarenu vrijednost izvoza u prvom polugodištu prethodne godine, što je rezultiralo izjednačavanjem Bosnalijekovog prihoda od prodaje na domaćem i inostranim tržištima.

Najznačajnije stope rasta ostvarene su na tržištima Srbije, Hrvatske, Kosova, Rusije, Moldavije, Gruzije i frankofonske Afrike (preko 30 posto), dok je i dalje vodeće izvozno tržište Rusija sa ostvarenim prihodom od prodaje u vrijednosti od 14 miliona KM.

Dobit ostvarena na kraju prvog polugodišta 2011. godine iznosila je 3,8 milliona KM i veća je za 1,5 posto od dobiti ostvarene u istom obračunskom periodu prethodne godine.

Vrijednost imovine kojom je Bosnalijek raspolagao na dan 30.06.2011. godine iznosila je 172,4 miliona KM, a vrijednost vlastitog kapitala 121,9 miliona KM što je za 3,2 posto više u odnosu na početak godine.
Bosnensis

#62 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnensis »

heckler wrote:
Bosnensis wrote:
Mozda nisi dobro upucen.

KONTINUIRANI RAST BOSNALIJEKOVOG IZVOZA

Bosnalijek d.d. (Bosnalijek) je u prvom polugodištu 2011. godine ostvario prihod od prodaje u vrijednosti od 52 miliona KM i zabilježio stopu rasta od 6,6 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Na inostranim tržištima zabilježena je stopa rasta od 23,4 posto u odnosu na ostvarenu vrijednost izvoza u prvom polugodištu prethodne godine, što je rezultiralo izjednačavanjem Bosnalijekovog prihoda od prodaje na domaćem i inostranim tržištima.

Najznačajnije stope rasta ostvarene su na tržištima Srbije, Hrvatske, Kosova, Rusije, Moldavije, Gruzije i frankofonske Afrike (preko 30 posto), dok je i dalje vodeće izvozno tržište Rusija sa ostvarenim prihodom od prodaje u vrijednosti od 14 miliona KM.

Dobit ostvarena na kraju prvog polugodišta 2011. godine iznosila je 3,8 milliona KM i veća je za 1,5 posto od dobiti ostvarene u istom obračunskom periodu prethodne godine.

Vrijednost imovine kojom je Bosnalijek raspolagao na dan 30.06.2011. godine iznosila je 172,4 miliona KM, a vrijednost vlastitog kapitala 121,9 miliona KM što je za 3,2 posto više u odnosu na početak godine.
Super drago mi je sto ima
I dalje sam uvjeren da to trziste jos vise treba iskoristiti
heckler

#63 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Naravno da treba. Svim orudjima mogucim.

Ali ulaziti u drzavnu zajednicu sa njima :shock: :shock: :shock: :shock: Pa ni pod cijenu zivota.
Mecena

#64 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Mecena »

heckler wrote:Naravno da treba. Svim orudjima mogucim.

Ali ulaziti u drzavnu zajednicu sa njima :shock: :shock: :shock: :shock: Pa ni pod cijenu zivota.
Primjer "Bosnalijeka" je najilustrativniji primjer šta se može dobiti od tog velikog tršišta. Sa sklapanjem ugovora o slobodnoj trgovini (analogno Srbiji), prihodi od izvoza bi bili još veći, a sa druge strane uopšte ne bi zatvorili vrata za tzv. "evropske integracije".

Politički, to ne da ne bi značilo poziv na dezintegraciju BiH, nego sasvim obrnuto.
Hemel

#65 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Hemel »

lovecheck wrote:Svi mali narodi trebaju se prikloniti Rusima. Rusi će da daju sve šta nam treba. Imam osjećaj da je srpska iluzija da ih neki narodi vole valjda zato što su lepi pametni, dobri. Veliki narodi ustvari idu uvijek za svojim interesima i ako se nađeš u tom sklopu onda je OK ako ne pregazit će te.
:D

jos udaraju ako neces da uzmes... :-)
heckler

#66 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Mecena wrote:

Primjer "Bosnalijeka" je najilustrativniji primjer šta se može dobiti od tog velikog tršišta. Sa sklapanjem ugovora o slobodnoj trgovini (analogno Srbiji), prihodi od izvoza bi bili još veći, a sa druge strane uopšte ne bi zatvorili vrata za tzv. "evropske integracije".

Politički, to ne da ne bi značilo poziv na dezintegraciju BiH, nego sasvim obrnuto.
Ne mijenjaj pricu ovdje. Nije ovdje u pitanju sporazum o bezcarinskoj trgovini (koji Bosna ima sa desetinama i desetinama zemalja) nego o ulasku u drzavnu zajednicu SSSR.

OOOOOOOOOOOOOOOOGROMNA razlika.

Srbi vec 16 godina opstruiraju ulazak BiH u OIC gdje se i rusija pokusava uvaliti da profitira a ovdje nam se protura pravoslavna unija i govori da "bacimo stvari na papir".
Bodkin

#67 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bodkin »

heckler wrote:
Mecena wrote:

Ne mijenjaj pricu ovdje. Nije ovdje u pitanju sporazum o bezcarinskoj trgovini (koji Bosna ima sa desetinama i desetinama zemalja) nego o ulasku u drzavnu zajednicu SSSR.

Srbi vec 16 godina opstruiraju ulazak BiH u OIC gdje se i rusija pokusava uvaliti da profitira a ovdje nam se protura pravoslavna unija i govori da "bacimo stvari na papir".
krenuo sam ti normalno odgovoriti ali nakon ovoga nije bitno
heckler

#68 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by heckler »

Bitno je "baciti na papir" ;-)

Ja vec bacio. Nula bodova. Sta je sljedece na programu? Ilirska unija sa albanijom i kosovom? Poljoprivredna unija sa Makedonijom i Bugarskom?
Mecena

#69 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Mecena »

heckler wrote:

Da, ali ja se ovom temom bavim s margina, iz ugla sasvim izvjesne koristi.
Evroazijska Unija je tek na pomolu i starta sljedeće godine sa Rusijom, Kazahstanom i Bjelorusijom. Nema ni ZBORA o nekom priključenju. Ali ima i treba da ima zbora o svakom vidu povlastica koje bi bile posljedica trgovinskih sporazuma o povlaštenom statusu robe proizvedene u BiH.

Treba ići hladne glave, kao Džemal na tvom avataru, a ne ... dizat' frku ko ... Hekler :D
Last edited by Mecena on 10/10/2011 22:46, edited 1 time in total.
Bodkin

#70 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bodkin »

heckler wrote:Bitno je "baciti na papir" ;-)

Ja vec bacio. Nula bodova. Sta je sljedece na programu? Ilirska unija sa albanijom i kosovom? Poljoprivredna unija sa Makedonijom i Bugarskom?
provaljujes se jarane. ja bih sutra potpisao da sam u odredjenoj povezanosti sa turskom ako ce to donijeti povecanje od 30% DGP-a. jel ti turska odgovara? hoces da ubacimo i SA i Iran?
udrch

#71 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by udrch »

"Prijateljskoj" Srbiji želim svu sreću ovog svijeta u budućoj Uniji, čujem da su pravo zagrizli..
Da im olakšam na tom putu želim da im Radikali pobjede i da krupnim koracima krenu prema Sibiru..
Bosnolog

#72 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnolog »

Auuuuuu sto su se Rujofili napalili Euroazijskom Unijom,....... :lol: :lol: :lol: :lol:

Biti dio ruske panslavenske mafijaske unije,za Bosnu bi bilo silazenje u zivot bez svjetlosti i tame sto puta gori od ovog sto iama danas,....ovo su samo pusti velikosrpski snovi o kojima sanjaju kao odgovor na propast Amerike i EU-a ,pa prije ce Bosna zavrsiti u BalkanskoTurskoj Uniji,ima mnogo vise argumanata i realnosti da se to desi preko Sandzaka,Kosova,Makedonije i Albanije, nego ova sovjetsko ruska... :mrgreen:
Bosnensis

#73 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnensis »

:thumbup:

Pa oko toga se naravno slazemo. Protivnik sam bilo kakvih drzavnih zajednica cak i EU.
Mecena

#74 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Mecena »

Bosnensis wrote:
Pa oko toga se naravno slazemo. Protivnik sam bilo kakvih drzavnih zajednica cak i EU.
Egzistencija Evroazijske Unije nas stavlja u položaj da na civilizovan i principijelan način balansiramo između istoka i zapada. Ja sam zaprepašten kada vidim da se opstanak Srba, Bošnjaka... veže za nužno vezivanje sa jednima ili drugima.

Postoji i treći put, a to je nezavisnost, između istoka i zapada.
Bosnensis

#75 Re: EURO-AZIJSKA UNIJA ili Panslavensku Unija /SSSR II

Post by Bosnensis »

Mecena wrote: Egzistencija Evroazijske Unije nas stavlja u položaj da na civilizovan i principijelan način balansiramo između istoka i zapada. Ja sam zaprepašten kada vidim da se opstanak Srba, Bošnjaka... veže za nužno vezivanje sa jednima ili drugima.

Postoji i treći put, a to je nezavisnost, između istoka i zapada.
Srednji put je onaj kojim trebamo ici. Radi svog interesa gajiti dobre odnose i sa istokom i sa zapadom. Beskonacno priblizavanje EU iskoristiti za njene fondove, NATO iskoristiti za sigurnost, islamske zemlje za kapital, SSR2 za izvoz, plin i naftu :)
Uostalom Tito nam je pokazao kako se vodi vanjska politika.
Post Reply