Nece da upali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#51 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

goran16v wrote:
TenDollars wrote:
madner wrote:Sto jest jest, jednom fukara vazda fukara :D
fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
Posten tekst! E ajd sad 'vako al' bez ljutnje... Pokvario ti se auto i ti si, iako se ocigledno ne razumijes u mehaniku automobila, svejedno pokusao nesto sam da napravis raspitujuci se po forumima umjesto da platis mehanicara da bi tako ustedio. Jel tako - jes... E sad ide druga strana... Ti imas posao, za tvoje usluge (nije bitno kakve) ti primas platu, e sad zamisli da svako ko placa tvoje usluge prestane tebi da se obraca nego se pocne samostalno snalaziti raspitujuci se po forumima. Od cega bi primao platu, sta bi stedio i kako bi prehranjivao 2 porodice u BiH? Sve sto zelim reci je da svaka profesija postoji s razlogom i da neke stvari ne radis samostalno ibez obzira da li bi ih mogao sam uraditi, pogotovo rasputujuci se po forumima.
TenDollars

#52 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

goran16v wrote:
TenDollars wrote:
madner wrote:Sto jest jest, jednom fukara vazda fukara :D
fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
Posten tekst! E ajd sad 'vako al' bez ljutnje... Pokvario ti se auto i ti si, iako se ocigledno ne razumijes u mehaniku automobila, svejedno pokusao nesto sam da napravis raspitujuci se po forumima umjesto da platis mehanicara da bi tako ustedio. Jel tako - jes... E sad ide druga strana... Ti imas posao, za tvoje usluge (nije bitno kakve) ti primas platu, e sad zamisli da svako ko placa tvoje usluge prestane tebi da se obraca nego se pocne samostalno snalaziti raspitujuci se po forumima. Od cega bi primao platu, sta bi stedio i kako bi prehranjivao 2 porodic u BiH. Sve sto zelim reci je da svaka profesija postoji s razlogom i da neke stvari ne radis samostalno, a pgotovo rasputujuci se po forumima, bez obzira koliko se u njih razumijes.
u pravu si kralju, tako c ei biti, nisam ni ocekivao da ga bas ja popravim, vec da se pripremim koliko ce trosak biti.ja sam ovo auto uzeo prije 2 godine za 2k i fino mi se isplatilo tako da mi je zao sto sam ga malloprije lupao na parkingu. :oops:
madner

#53 Re: Nece da upali

Post by madner »

TenDollars wrote:
madner wrote:
TenDollars wrote: fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
Hranim i ja pa ne vozam auto iz 2000. Ili trazim pomoc na forumu. :D
oj jesi ofiran, seljacino neotesana. Pa ako auto oslikava neciji status u drustvu odh odma da kupim jaguara.
Gdje si ti cuvao ovce pa znas razliku izmedju seljaka?

Samo nemoj polovno, dosta jedna ovakva tema :D
HAVANA

#54 Re: Nece da upali

Post by HAVANA »

Madneru,madneru... :D

Image
rikiriki

#55 Re: Nece da upali

Post by rikiriki »

nisamse vraćao na početak,ali da li je spomenut senzor bregaste.Ako ti je otišao nikad nečeš upaliti
goran16v

#56 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

TenDollars wrote:u pravu si kralju, tako c ei biti, nisam ni ocekivao da ga bas ja popravim, vec da se pripremim koliko ce trosak biti.ja sam ovo auto uzeo prije 2 godine za 2k i fino mi se isplatilo tako da mi je zao sto sam ga malloprije lupao na parkingu. :oops:
Drago mi je da se razumijemo :) Ne tvrdim ja da se ne isplati na forumu raspitati itd, ali eto da bi se pripremio na trosak moras znati bar sta se eventualno pokvarilo, a ne dati neki vrlo grub opis kvara tj opis posljedice (nece da upali) za sto moze postojati puno razloga i ocekivati da neko ispali tacnu dijagnozu i cijenu. Sam si napisao da si prije 2 god dao za auto 2k i da je auto slusao. Jbga za te pare ni ovdje neces naci neki bajan auto koji se nece traziti ulaganje poslije 2 god.
goran16v

#57 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

rikiriki wrote:nisamse vraćao na početak,ali da li je spomenut senzor bregaste.Ako ti je otišao nikad nečeš upaliti
Jos nije jasno da li auto vergla ili ne... Sve sto imamo od opisa je da zuji kad se da kontakt...
TenDollars

#58 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

madner wrote: fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
Hranim i ja pa ne vozam auto iz 2000. Ili trazim pomoc na forumu. :D[/quote]
oj jesi ofiran, seljacino neotesana. Pa ako auto oslikava neciji status u drustvu odh odma da kupim jaguara.[/quote]

Gdje si ti cuvao ovce pa znas razliku izmedju seljaka?

Samo nemoj polovno, dosta jedna ovakva tema :D[/quote]
nisam nigdje i ne treba mi da znam razliku izmedju seljaka, seljak je seljak, tj covjek koji je prost,lose se ponasa, nekulturan i sl, kao ti. a seljanin je covjek koji zivi na selu, i vjerovatno zivi od neke soke, ovaca i sl. malo si pobrko pojmove.
TenDollars

#59 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

goran16v wrote:
TenDollars wrote:u pravu si kralju, tako c ei biti, nisam ni ocekivao da ga bas ja popravim, vec da se pripremim koliko ce trosak biti.ja sam ovo auto uzeo prije 2 godine za 2k i fino mi se isplatilo tako da mi je zao sto sam ga malloprije lupao na parkingu. :oops:
Drago mi je da se razumijemo :) Ne tvrdim ja da se ne isplati na forumu raspitati itd, ali eto da bi se pripremio na trosak moras znati bar sta se eventualno pokvarilo, a ne dati neki vrlo grub opis kvara tj opis posljedice (nece da upali) za sto moze postojati puno razloga i ocekivati da neko ispali tacnu dijagnozu i cijenu. Sam si napisao da si prije 2 god dao za auto 2k i da je auto slusao. Jbga za te pare ni ovdje neces naci neki bajan auto koji se nece traziti ulaganje poslije 2 god.
vrlo se ja lako sporazumjevam sa normalnim ljudima :)
Zar nisam dao detaljan opis, istina u nekoliko postova :o
TenDollars

#60 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

goran16v wrote:
rikiriki wrote:nisamse vraćao na početak,ali da li je spomenut senzor bregaste.Ako ti je otišao nikad nečeš upaliti
Jos nije jasno da li auto vergla ili ne... Sve sto imamo od opisa je da zuji kad se da kontakt...
nikakve mi lampice nisu bile ukljucene kad sam vozio prema skoli. ni baterija ni nista. Upaliti ga necu to znam i ja :D
ne vergla, samo zuji onako, da sam znao snimio bi sinoc i postavio video da cujes :D
a kad mu dajem kontakt 2-3 sec isto tako nesto zuji pa onda se smiri.
imao sam prije problema sa paljenjem, nije palio uvijek iz prve.
ja kao laik, mislim da ima neke veze za pumpom za gorivo, al ne znam kako da crkne ovako odjednom.
malo sam ga nagazio po gasu prije nego sto sam ga parkiro, mozda sam mu sta sjebo :D
prije mi se isto desilo, kad mu gas do kraja ocepim naglo i ostavim auto nakon toga mi teze upali :S
eto ti opis
goran16v

#61 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

Iskreno, bas i nisi... Da bi potrazio neki savjet na forumu sta bi mogao biti kvar moras znati bar neke osnove... Da si napisao da si je napon ok, da cujes pumpu kad das kontakt, auto vergla ali nece da upali, ili da cujes pumpu a auto nece da vergla, ili da ne cujes pumpu nikako to bi vec bio neki malo precizniji opis. Ovako jedini posten savjet po tvom opisu moze biti vozi mehanicaru, sve ostalo je gadjanje jedan na prema 100. Zujati kad das kontakt moze svasta, od releja zbog slabog napona, preko pokvarenog anlasera so benz pumpe....
goran16v

#62 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

TenDollars wrote:
goran16v wrote:
nikakve mi lampice nisu bile ukljucene kad sam vozio prema skoli. ni baterija ni nista. Upaliti ga necu to znam i ja :D
ne vergla, samo zuji onako, da sam znao snimio bi sinoc i postavio video da cujes :D
a kad mu dajem kontakt 2-3 sec isto tako nesto zuji pa onda se smiri.
imao sam prije problema sa paljenjem, nije palio uvijek iz prve.
ja kao laik, mislim da ima neke veze za pumpom za gorivo, al ne znam kako da crkne ovako odjednom.
malo sam ga nagazio po gasu prije nego sto sam ga parkiro, mozda sam mu sta sjebo :D
prije mi se isto desilo, kad mu gas do kraja ocepim naglo i ostavim auto nakon toga mi teze upali :S
eto ti opis
E ako auto ne vergla kad pokusas upaliti ,a sve lampice od kontakta gore kako treba onda je problem vezan za anlaser. Ako je anlaser zastekao onda ga klepis i pokusas upaliti, mada ti popravak anlasera ne gine. To sto zuji moze biti bendiks anlasera koji vrti u prazno ili benz pumpa (to i treba da zuji kad das kontakt mozda nisi obracao paznju). Ako klepanje ne pomaze onda je najbolje rijsenje mehanicar jer uzrok za to moze biti nizak napon, sam anlaser, napajanje anlasera, ulozak brave, neki banalni kontakt itd... I da neko zna cijene opet nezahvalno prognozirati cifru.
Ako je nekad verglao a nije htio da upali iz prve, a sad nece da vergla ne bi trebalo imati veze jedno s drugim, osim mozda sto si splaio anlaser verglajuci dok ne upali.
TenDollars

#63 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

e tako, samo mi reci gdje je alnaser, stavio sam sliku negdje ranije pa mi zaokruzi, i ja cu da rokam dok sta ne polomim. ili najdi sliku na netu, ima ih milion. ajd pozuri pa d aidem spavati. i kako da rokam, cekicem il rukom?
madner

#64 Re: Nece da upali

Post by madner »

TenDollars wrote:nisam nigdje i ne treba mi da znam razliku izmedju seljaka, seljak je seljak, tj covjek koji je prost,lose se ponasa, nekulturan i sl, kao ti. a seljanin je covjek koji zivi na selu, i vjerovatno zivi od neke soke, ovaca i sl. malo si pobrko pojmove.
Seljak je covjek koji se bavi poljoprivrednim poslovima, a seljanin je covjek koji zivi na selu. Ni osnovne pojmove ne znas a ocekujes da ti neko pomogne oko mehanike. Moras biti u stanju da se izrazis kako bi te ljudi shvatili.
TenDollars

#65 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

madner wrote:
TenDollars wrote:nisam nigdje i ne treba mi da znam razliku izmedju seljaka, seljak je seljak, tj covjek koji je prost,lose se ponasa, nekulturan i sl, kao ti. a seljanin je covjek koji zivi na selu, i vjerovatno zivi od neke soke, ovaca i sl. malo si pobrko pojmove.
Seljak je covjek koji se bavi poljoprivrednim poslovima, a seljanin je covjek koji zivi na selu. Ni osnovne pojmove ne znas a ocekujes da ti neko pomogne oko mehanike. Moras biti u stanju da se izrazis kako bi te ljudi shvatili.
a jel se to covjek koji zivi u gradu bavi poljuprivrednim usjevima seljacinoooooooooooooo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#66 Re: Nece da upali

Post by Velkoski »

:roll:

i ti trazis neciju pomoc..
stale

#67 Re: Nece da upali

Post by stale »

nešto si ti tu "poknario" nego halali par joja i idi u servis da vidiš amerike što je dobra
pitaj jel imaju Golfova?...ozbiljno

kod "Džafka", pekare AS to bi ti bilo gotovo za 20 minuta i isto toliko maraka
madner

#68 Re: Nece da upali

Post by madner »

TenDollars wrote:
madner wrote:
a jel se to covjek koji zivi u gradu bavi poljuprivrednim usjevima seljacinoooooooooooooo
To je taj problem sa komunikacijom, moras se izraziti preciznije. Naravno da postoje ljudi koji zive u gradu i bave se poljoprivrednim poslovima, kao sto i postoje ljudi koji zive na selu i rade u industriji. Upravo zbog toga imamo te pojmove, kako bi se ljudi mogli sporazumiti.

Poljoprivreda je svakako unosan posao, narocito za ljude sa vecim posjedima. Oni uglavnom i voze automobile u servise.
Locked